Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

זה שמראה לי משולש אדום על לוח השעונים וצפצוף מחריש אוזניים שמעיר את כל נוסעי הרכב. 

בשביל מה הצפצוף?
זה כמו מנתח שיעיר אותך מההרדמה בדיוק לפני הניתוח.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

זה BYD כנראה atto3?? לא חושב שזה מוגבל מעל 80 קמש.  ברכבים שזה מוגבל מעל 80 אין רדאר יש רק מצלמה.

אני גם לא מכיר את המערכת באטו 3 אבל זה לפחות מה שטוען צ'אט

"לפי המידע הזמין כיום, מערכת הבלימה האוטונומית (AEB) של BYD Atto 3 מתמקדת בעיקר בבלימה במצבים עירוניים ובמהירויות נמוכות עד בינוניות, ואין אישור רשמי שהיא פעילה או יעילה מעל 80 קמ"ש בכביש מהיר.

בפועל, מערכות AEB בדגמים רבים בשוק מתחילות לפעול במהירויות נמוכות יחסית (כ-4-30 קמ"ש) וממשיכות לפעול עד טווח של כ-60-80 קמ"ש, אבל מעבר למהירויות גבוהות יותר, השימוש בהן פחות נפוץ ומערכת הבלימה האוטונומית עלולה לא להיות מופעלת או לא לתפקד במלואה."

פורסם

אני דווקא מרוצה מאד מהבקרת שיוט. אצלי קיימת הגרסה הפשוטה, מהירות קבועה וזהו. 

עבורי זה תורם להפחתת צריכת דלק יותר מאשר לכל דבר אחר (המנוע יודע לנהל את הצריכה טוב יותר בעליות למשל ממה שאני יכול לשחק עם המצערת).

התנסיתי בעבר עם בקרה אדפטיבית, מצא חן בעיני אם כי אני לא יודע עד כמה הייתי סומך על הדבר הזה ליום יום. סביר שאותה רמת סומך שאני משתמש בבקרה ה"טיפשה" שיש לי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באיזה רכב זה?

ממה שאני ראיתי ברוב המכוניות עם בקרת שיוט רגילה בעלייה, הוא מתחיל לאבד מהירות ואז נותן מכת גז וקיק דאון כדי לחזור מהר למהירות שנקבעה. לא חושב שזה כל כך חסכוני. 

במישור זה אכן חסכוני מאוד.

פורסם

לנסר ספורטבק. אני מגדיר לו מהירות והוא שומר עליה. את המכת גז וקיק הוא נותן רק אם אני אומר לו להעלות את המהירות קצת (אופציה מהכפתורים בהגה), מיותר לחלוטין. בכזה מקרה אני מבטל את הבקרה, מגביר את המהירות בעצמי ומחזיר אם צריך את הבקרה. 

זה לא יעיל בכל עלייה, כן? יש עליות שאני לא משתמש בו כי הן קשות מדי (נחל הגיבורים למשל, שם הוא מתנהג כמו שתיארת בערך- לא עקבי ולא יעיל במיוחד). ברוב העליות המקומיות שלי, זה עובד לא רע. כבר למדתי איפה לא להשתמש בו ואיפה רצוי. 

פורסם
לפני 15 דקות, TZR84 כתב:

אני גם לא מכיר את המערכת באטו 3 אבל זה לפחות מה שטוען צ'אט

"לפי המידע הזמין כיום, מערכת הבלימה האוטונומית (AEB) של BYD Atto 3 מתמקדת בעיקר בבלימה במצבים עירוניים ובמהירויות נמוכות עד בינוניות, ואין אישור רשמי שהיא פעילה או יעילה מעל 80 קמ"ש בכביש מהיר.

בפועל, מערכות AEB בדגמים רבים בשוק מתחילות לפעול במהירויות נמוכות יחסית (כ-4-30 קמ"ש) וממשיכות לפעול עד טווח של כ-60-80 קמ"ש, אבל מעבר למהירויות גבוהות יותר, השימוש בהן פחות נפוץ ומערכת הבלימה האוטונומית עלולה לא להיות מופעלת או לא לתפקד במלואה."

גם אני דיברתי עם הצ׳אט וניסיתי להשוות לרכב שלי (איוניק 5), עליו הוא טוען שיודע לבלום בכל טווחי המהירות. אם זה נכון, מדובר בהבדל חשוב שיש לקחת בחשבון כשהולכים לבחור מה לקנות.

פורסם
לפני 43 דקות, gollu כתב:

גם אני דיברתי עם הצ׳אט וניסיתי להשוות לרכב שלי (איוניק 5), עליו הוא טוען שיודע לבלום בכל טווחי המהירות. אם זה נכון, מדובר בהבדל חשוב שיש לקחת בחשבון כשהולכים לבחור מה לקנות.

זה בכלל משהו ששווה דיון שלם, לא כל המערכות נולדו שוות וגם רואים את זה בלא מעט דגמים מסין עם מערכות לא בשלות או מלטושות ואם המערכת לא נבנחה ב- Euro NCAP לצרכן אין יכולת לדעת והוא חושב שמה שיש לו זו אותה מערכת כמו בכל רכב אחר. 

פורסם

לא השתמשתי במערכות חירום (או לא הופעלה כשאני נוהג).

בקרת שיוט אדפטיבית עושה לי את החיים נוחים יותר בפקקים ובשיוט בכביש 6.

הצחיקה אותי הודעה בלוח מכוונים שהציע לי לעצור לקפה אחרי נהיגה ארוכה (אני חושב שיותר מ-3 שעות) וגם פעם אחת בכניסה לאתר החרמון ה-308 שלי שזיהתה שהטמפרטורה בחוץ נמוכה מ-0 מעלות הזהירה אותי מאפשרות של קרח על הכביש.

פורסם

התראת הקפה באה לא לפי זמן אלא לפי מה שהיא מזהה בנהיגה (קצת סטיות בתוך הנתיב, מהירות נמוכה יותר וכו').

לגבי ההתראה של ה 308 היא הודיעה לך תשמע, או שאתה נוסע למקום יותר חם או שאני עוצרת כאן ועכשיו.

פורסם

זה משהו חדש, שצרפתיות נותנות אזהרה לפני שהן נכנעות?

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

זה משהו חדש, שצרפתיות נותנות אזהרה לפני שהן נכנעות?

זה חלק ממערכות ההתרעה המתקדמות.

פורסם

עם כל הכבוד למערכות הבטיחות (ויש) אם מישהו דרס ככה פול טריילר, הוא לא בדיוק הסתכל על הדרך. זה לא שהוא דילג לו פתאום לנתיב...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היום ראיתי אחד שנכנס לו מערכת בלימה אוטנומית באופן אוטמטי.

אני מתקרב בהליכה לצומת שיש בה מעגל תנועה, מסתכל שמאלה (לפני יש אי תנועה, אז רק שמאלה) כביש ריק לחלוטין ומתחיל חציה, אחרי צעד וחצי אני רואה רכב שמגיע דיי מהר מצד שמאל שלי (הכוונה רכב שמבחינתו פונה ימינה), מכיון שיש לי חשש שאין בכוונתו לעצור, אני נעצר.

מגרגור הבלימה של הרכב, וממבט הנהג... לי ממש נראה שהרכב הוא זה שבלם ולא הנהג.

כנראה שהנהג היה יותר עסוק בלהסתכל ימינה ולתת זכות לרכב שבכיכר, מאשר להסתכל לכיוון נסיעתו.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

איזה רכב יש לך? לי יש mg4. אני לא בטוח שהמערכת שלי בטוחה. איך אפשר לבדוק?

עריכה אחרונה על ידי baruchas
פורסם

קליאו שכורה בחו"ל, כביש עם קצת עיקולים ואני בטוח שלרכב יש בעיה בציריות, כי מידי פעם בסיבובים ההגה רעד כמו משוגע... בסוף מסתבר שזו ההתראה שלו לסטייה מנתיב, ובאותו רגע שגיליתי את זה כיביתי את המערכת.

בנסיעה מול השמש הרכב היה בטוח שאני עומד להתנגש במשהו והתחיל לצפצף כמו משוגע לכמה שניות, כהתראה לפני בלימה. למזלי זה היה רגעי בלבד, כי את המערכת הזו אי אפשר לבטל.

מבחינתי רנו קיבלו פה ציון גרוע...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...