Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום

לפי מה שידוע לי רוב התיבות האוטומטיות מעבירות הילוך למעלה כאשר מורידים את הרגל מה"גז".

ברור לי למה זה קורה אבל למה עושים את זה ולא משתמשים בשיטה אחרת הרי זה שוחק את הגיר...

יש איזה שיטה לנתק את העברת הכוח של ממיר המומנט? אולי להוריד את רמת השמן..או הרחקה של המניפות או משהו...ברור לי שיש לזה חסרונות אבל האם הם עדיפים על השיטה שקיימת עכשיו...

אשמח לשמוע גם על נסיונות לפתח כאלה דברים, אם בכלל.

KD

פורסם

מה הקשר???

חברות הרכב בדרך כלל נמשכות ליצור יותר זול ויותר פשוט אין קשר לטכנולוגיה....

מבחינתם זה הפתרון הכי טוב...

אתה יודע כמה דברים היו יכולים להכניס למנועי רכב שהיו משפרים את האמינות והביצועים שלהם...אבל זה מסובך ויקר ומכאן זה שהם לא רוצים....

פורסם

לכל הידוע לי, הכוונה העיקרית בהעלאת ההילוך בעת עזיבת הדוושה היא חסכון בדלק, אף על פי שכיום בחלק מהמכוניות בהן מתנתקת הזרקת הדלק בעת עזיבת הדוושה החסכון יהיה גדול יותר בהילוך נמוך מאשר בהילוך גבוה בו המנוע יסוב לאט ויהיה זקוק לדלק ע"מ שלא יכבה - כל זה תלוי כמובן במהירות (שכן במהירות של 100 קמ"ש ברכב שאין הזרקה בעת עזיבת דוושת הגז לא יהיה הבדל בין הילוך שלישי לרביעי מבחינת החסכון בדלק).

לא הבנתי מה כוונתך בניתוק העברת הכוח של ממיר המומנט.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אם זה היה עדיף האוטו היה יוצא ככה מהמפעל..חשבו על זה לפניך

אם כולם היו חושבים כמוך היינו היום בעידן האבן.

גם מי שחשב על הנעה קידמית והנעה כפולה כשהוא סיפר את הרעיון שלו לחברים שלו, הם בטוח אמרו לו:"נראה לך שלא חשבו על זה לפניך"...

*אני מדבר באופן כללי, כי תמיד כשמישהו נותן פה רעיון ישר מתחילים להגיד לו "את זה"...

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

שחף הכוונה שלי היא למצב שבו 2 חלקי הממיר לי יהיו מושפעים אחד מהשני וככה אתה מקבל את ההורדה בסל"ד

גם אם יהיה ניתוק מלא והרכב יניע את עצמו בצורה של הנעת סרק רגילה כמו ניוטרל כי ההפרשים מאוד מאוד קטנים בצריכת הדלק.

וככה אתה נשאר נעול על הילוך והתיבה מסתובבת רגיל רק שתלחץ בחזרה הממיר יחבר חזרה ושלום על ישראל...

ואז אתה מרוויח את יתרונות הממיר עם פחות בלאי..

השאלה היא האם אפשר לעשות את זה למשל ע"י הגדלת המרחק בין המניפות וככה הנוזל לא ייצר כוח כמו מקודם אבל זה יכול ליצור בלאגן עם הכיוונים שבהם הנוזל זורם...כלומר הוא יכול לברוח לכיוונים אחרים וכאלה....( אבל במרחק קטן אני חושב שבגלל הכוח הסיבובי הוא ישאר דבוק למסלולו )

או אולי להוריד את רמת השמן ואז לא יהיה מספיק שמן כדי לסובב במהירות מתאימה ויהיה ניתוק.....אבל בטח השמן מקרר את הממיר אז גם זאת בעיה....

או כמו עיקרון של מגדש עם גאומטריה משתנה שבעצם המשאבה תהיהי עם זוית להבים משתנה

רק רציתי לשאול אם יש דבר דומה שפועל או בפיתוח לבדוק אם יש חלופות לעניין הזה...

פורסם
שבת שלום

לפי מה שידוע לי רוב התיבות האוטומטיות מעבירות הילוך למעלה כאשר מורידים את הרגל מה"גז".

ברור לי למה זה קורה אבל למה עושים את זה ולא משתמשים בשיטה אחרת הרי זה שוחק את הגיר...

יש איזה שיטה לנתק את העברת הכוח של ממיר המומנט? אולי להוריד את רמת השמן..או הרחקה של המניפות או משהו...ברור לי שיש לזה חסרונות אבל האם הם עדיפים על השיטה שקיימת עכשיו...

אשמח לשמוע גם על נסיונות לפתח כאלה דברים, אם בכלל.

KD

לא הבנתי מה הבעיה בהתנהגות הזו. אפשר לכוון את התיבה לעשות כל דבר, הן באמצעים הידראולים ששימשו לפיקוד על תיבות בעבר, והן באמצעות בקרה אלקטרונית.

מדוע אתה מזהה בעיה בצורת ההתנהגות הזו ?

פורסם

תיבת ה- AL4, המותקנת בפיז'ו, סיטרואן ורנו, מתאפיינת בהתנהגות של הישארות בהילוך הנוכחי, בעת הורדת הרגל מהגז.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
שבת שלום

KD

אין גיר שמחזיק לנצח.

לשאלתך למה הגיר מעלה הילוכים ברגע שעוזבים את הגז - התשובה היא: להקטין את בלימת המנוע ובכך לאפשר לרכב להמשיך לנסוע תוך כדאי התנגדות סבירה של מע' ההינע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק ברור לי למה היא עושה את זה אבל היא יכולה לנתק לגמרי ולגלוש בצורה מקסימלית....

תיבות AL4 נועלות את ההילוכים מהילוך שני ומעלה לא? כלומר ממש נועלות מכנית( כמו קלאץ' )

ארנון הבעיה היא שחיקה....טוב זה לא ממש בעיה זה פשוט חסרון ורציתי לדעת אם יש אופציה למנוע אותו...

פורסם
שחף הכוונה שלי היא למצב שבו 2 חלקי הממיר לי יהיו מושפעים אחד מהשני וככה אתה מקבל את ההורדה בסל"ד

גם אם יהיה ניתוק מלא והרכב יניע את עצמו בצורה של הנעת סרק רגילה כמו ניוטרל כי ההפרשים מאוד מאוד קטנים בצריכת הדלק.

וככה אתה נשאר נעול על הילוך והתיבה מסתובבת רגיל רק שתלחץ בחזרה הממיר יחבר חזרה ושלום על ישראל...

ואז אתה מרוויח את יתרונות הממיר עם פחות בלאי..

ומדוע הינך חושב שניתוק מלא של מניפות הממיר יפחיתו את הבלאי במידה משמעותית?

איני חושב שהבלאי בממיר המומנט במצב זה הוא כה משמעותי, אך בהחלט יתכן ואני טועה.

אשמח לחוות דעת המומחים בעניין.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

התיבות האוטמטיות שדיברתם עליהם פשוט סיוט,יצא לי לנסוע קילומטראז' לא קטן על פיז'ו 307 מודל 2003,הגיר פתאום מוריד הילוך לא במקום או להפך מעלה הילוך מוקדם מידי,הגיר ממש לא מתנהג כמו שאתה דורש ממנו,הגיר מקבל פתאום "עצבים" ומתנהג מוזר,בנוסף ישנה השהיה בין הלחיצה על דוושת הגז ועד שהרכב מגיב,זה נורא לא נוח ומסורבל.

התיבה האוטומטית הכי נוחה שיצא לי לנהוג עליה היא של ההונדה סיוויק,העברות הילוכים חלקות ,הורדת הילוך כמו בצריך ומתי שדורשים ממנה,בנוסף תגובת דוושה מהירה וחלקה מה שנותן יותר דיוק ורגש איפה שצריך (כמו יציאה מהחניה למשל או תימרון במקום צפוף).

פורסם

תיבת ה- AL4, המותקנת בפיז'ו, סיטרואן ורנו, מתאפיינת בהתנהגות של הישארות בהילוך הנוכחי, בעת הורדת הרגל מהגז.

הן נשארות בהילוך הנוכחי כי כאשר אתה מוריד את הרגל מהגז אתה אמור לבלום(או להאט את המהירות שלך בכל מקרה כמעט אותו הדבר) לכן הם נשארות באותו הילוך כי אם אתה פתאום צריך כוח זמין אז עדיף לך להיות באותו הילוך מאשר אחד גבוה יותר,אבל אם אתה היית לוחץ חלש על הדוושה אז הוא היה מעלה הילוך אחד למעלה כי הוא לא חושב שאתה הולך להאיט.

אני מקווה שעזרתי במשהו

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם
לכל הידוע לי, הכוונה העיקרית בהעלאת ההילוך בעת עזיבת הדוושה היא חסכון בדלק, אף על פי שכיום בחלק מהמכוניות בהן מתנתקת הזרקת הדלק בעת עזיבת הדוושה החסכון יהיה גדול יותר בהילוך נמוך מאשר בהילוך גבוה בו המנוע יסוב לאט ויהיה זקוק לדלק ע"מ שלא יכבה - כל זה תלוי כמובן במהירות (שכן במהירות של 100 קמ"ש ברכב שאין הזרקה בעת עזיבת דוושת הגז לא יהיה הבדל בין הילוך שלישי לרביעי מבחינת החסכון בדלק).

לא הבנתי מה כוונתך בניתוק העברת הכוח של ממיר המומנט.

בברכה,

שחף בן צבי.

תכלס אין צורך להרפות מהגז למעט מקרים בהם יש צורך ךקראת רמזור בלימה או משהו.

הכי כייף להתחיל בגז קבוע ואז ההחלפה הכי כייפית.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

לא מכיר את כל התיבות האוטומטיות הקיימות, אבל ברצוני להעיר שתי הערות:

1 - בתיבות רבות יש שינוי בולט בין נהיגה בגז קבוע ובין עזיבה של הדוושה (ושחף, דווקא במזדה המשפחתית שלך זה קיים) - בהילוך רביעי (בלבד) ובגז קבוע ישנה נעילה מכנית בין חלקי ממיר המומנט, כלומר לאחר שהרכב הגיע למהירות מתאימה בהילוך רביעי ננעלים חלקי הממיר זה לזה והרכב נוסע כאילו הוא בעל מצמד מכני. עזיבת דוושת הגז במצב זה משחררת את הנעילה ומקטינה במעט את בלימת המנוע (אבל לאו דווקא את בלאי החלקים).

2 - לגבי הרעיון של הקטנת העומס על חלקי הממיר, ברכב סאאב ישן היה מנגנון של מיצבט חופשי (מנגנון נעילה חד-כווני) - אם המנגנון איננו נעול (וישנה ידית המאפשרת זאת כדי לא לאבד יכולת של בלימת מנוע בירידות), עזיבת הגז בכל הילוך משחררת את הקשר בין המנוע לגיר, המנוע יורד לסיבובי סרק והרכב ממשיך לשייט כדי לחסוך בלאי ודלק. השחרור הזה קיים עד שהרכב יורד למהירות גלישה (בהתאם להילוך בגיר) בו ציר הכניסה לגיר שואף להסתובב מהר יותר מהמנוע, ואז הרכב יקרטע אלא אם תלחץ דושת המצמד או ישולב ניוטרל וכדומה. אם נותנים שוב גז, המנוע משתלב לציר הכניסה לגיר והרכב מאיץ.

לא בטוח שזה פתרון אידאלי כי הבלאי של הבלמים גבוה, בצועי מערכות העזר שסביב המנוע (מזגן, אלטרנטור) פוחתים וכדומה.

יוסי

• תוכן חדש...