Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שחף התכוונתי לבלאי של התיבה בהעברה של הילוכים...ובעיקר כאשר התיבה מעבירה הילוך למעלה ואז כשיש לחיצה נדיבה חזרה על הגז ההילוך מתחבר מהר בכוח ואז יש שחיקה מוגברת וזה הרבה משחק עם ההילוכים כל הזמן למשל בנסיעה עירונית...

חוץ מזה איך חשבת שאפשר לגרום לממיר מומנט בלאי זה כזה יציקה אני בספק אם אפשר לשחוק אותה :hihi:

יוסי הדוגמה שהבאת לא קשורה לתיבה עם ממיר, או שלא הבנתי נכון או שאתה מתכוון לרעיון למנגנון משולב שכאילו יתחבר אחרי הציר של הממיר או שעכשיו 2:28 בלילה ואני צריך כבר ללכת לישון כי אני מדבר שטויות.....:screwy:

יאללה לילה טוב

פורסם

בהעלאת הילוך ללא גז אין בלאי לגיר!

בכלל, לא העברות ההילוכים עצמן הן שגורמות לבלאי לגיר.

התחממות הגיר, חוסר שמן, חדירת מים, כשל אלקטרוני בתוך הגיר או מחוצה לו או כשל מכני, והזדקנות טבעית של החומרים, תכנון לוקה בחסר - אלו גורמים לבלאי לגיר.

וה AL4 /DP0 מנסה לחכות דפוס נהיגה אנושי. פעם שמעתי מישהו שאומר שמנהל מחלקת בקרת הייצור במפעל הצרפתי של הגירים היה קאו-בוי מתוסכל...

פורסם
בהעלאת הילוך ללא גז אין בלאי לגיר!
אם כך ספי, האם תוכל ליעץ לי בדרך פעולה?

ברכבנו (לאנטיס 96'), שמתי לב שבמידה והדוושה נעזבת במהירות עירונית (כ-50 קמ"ש), ההעברה להילוך רביעי נעשית במעין מכה מעצבנת - אך אם אני מלטף בעדינות את דוושת הגז, ההעברה חלקה ולא מורגשת.

ההרגשה שלי היא שהיות וישנה המכה ברגע שנעזב הגז, מוטב יהיה לממסרה שאלטף מעט את הגז והעברת ההילוך תהיה חלקה.

האם עדיף יהיה שאעזוב את הדוושה לגמרי או שאמשיך ללטפה כפי שאני עושה כעת?

תודה,

חג שמח,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

כל העברת הילוך גורמת לבלאי - בתיבות האוטומטיות הקונבנציונליות יצירת הילוך פרושה הפעלת בלם בתוך הגיר וכל בלימה כזו של חלקים שסבבו קודם לכן במהירויות שונות גורמת לשחיקה.

ולפותח השרשור, לא הצעתי אלא הצבעתי על מנגנון שהיה בשימוש ועשוי, אם יורכב במקום שציינת, להפחית בלאי. לא בטוח שהתרומה להפחתת הבלאי מוצדקת מבחינת הסיבוך הנוסף והעדר בלימת המנוע.

יוסי

פורסם
לא מכיר את כל התיבות האוטומטיות הקיימות, אבל ברצוני להעיר שתי הערות:

1 - בתיבות רבות יש שינוי בולט בין נהיגה בגז קבוע ובין עזיבה של הדוושה (ושחף, דווקא במזדה המשפחתית שלך זה קיים) - בהילוך רביעי (בלבד) ובגז קבוע ישנה נעילה מכנית בין חלקי ממיר המומנט, כלומר לאחר שהרכב הגיע למהירות מתאימה בהילוך רביעי ננעלים חלקי הממיר זה לזה והרכב נוסע כאילו הוא בעל מצמד מכני. עזיבת דוושת הגז במצב זה משחררת את הנעילה ומקטינה במעט את בלימת המנוע (אבל לאו דווקא את בלאי החלקים).

נקודה קטנה אך חשובה בנושא הזה;

במכוניות (יחסית מודרניות ומעלה) עם גיר אוטומטי שמתנהג בצורה הזו, גם עזיבה של גז לא תמיד משחררת את הנעילה עד למהירות מסויימת (פיקוד אלקטרוני של הגיר) ואתה מרוויח את בלימת המנוע (חזקה או לא זה תלוי במהירות ובסלד)...

דוגמא אישית: אצלי ברכב מהרגע שאני עוזב את הגז (אחרי שהממיר מומנט ננעל מכאנית) הנעילה תשתחרר ברגע שאני ארד מקו ה 65 קמ"ש ב-ד-י-ו-ק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איני מבין למה "בעיה" שכזו, שישנה בלימת מנוע, מטרידה את מוחו של פותח השרשור...

בלימת המנוע היא דבר המסייע לנו בבלימה, במקום לאמץ את הבלמים - אנו עוזבים את הגז, והופה המהירות יורדת, בשביל מה לגלוש בהתנגדות אפסית?

כבה את המנוע ושלב לניוטרל אם זה מבוקשך...

עריכה: דבר ששמתי לב אליו - למה הגיר מחליף הילוך בסל"ד "עגול"?(אצלי שמתי לב להעברות הילוכים בקפיצות של 200 סל"ד... או לחילופין בדיוק על השנתות)

פורסם

עריכה: דבר ששמתי לב אליו - למה הגיר מחליף הילוך בסל"ד "עגול"?(אצלי שמתי לב להעברות הילוכים בקפיצות של 200 סל"ד... או לחילופין בדיוק על השנתות)

:shock:

לא נראה לי הגיוני שהגיר יתוכנן כך שיעביר הילוכים רק בסל"ד עגול.

ליוסי, תודה על התשובה.

ובנוגע לנעילת ממיר המומנט ושחרורה, כמדומני אצלנו בכל עזיבת גז משתחררת הנעילה - היות וכל ליטוף דוושה לאחר מכן גורר עליה בסל"ד ומיד לאחר מכן ירידה קטנה והרגשה של העברת הילוך זעירה (זוהי הנעילה).

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

השיוט בלי בלימה כן מעניין את פותח הת'רד כי לפעמים אתה רוצה לגלוש בלי ניוטרל כי ניוטרל באוטומט לא בריא לתיבה....ואגב אם היה צורך בבלימת מנוע יותר גבוהה עדיף להשאר באותו הילוך ולא להעביר לגבוה יותר ככה שאין יתרון פה...

יוסי אתה צודק מבחינה מעשית זה לא בר שימוש ליצרנים אבל הת'רד לא בא להבין למה לא עושים כי זה ידוע שהיצרניות לא רוצות להסתכן ולסבך וכו כשהמצב המצוי הוא טוב בשבילם, הת'רד בא לשאול אם יש אופציה אחרת למצב הזה...

אגב המצב הזה יכול לייצר המון בעיות שכבר עדיף מנגנון מסובך....כי תראה אנשים םפה מצביעים על תיבות לא בשיא כושרם שלא מתפקדות טוב עם כל המשחק המיותר לדעתי בין ההילוכים כי כל שניה זה להקפיץ ועוד פעם להחזיר ולהקפיץ וחוזר חלילה...

פורסם

הבעייה שהצגת נפתרת בתיבות הילוכים מסויימות יותר פשוט ממה שחשבת.

ראשית - בא נבין למה התיבה האוטומטית מעלה הילוך בעט שחרור דוושת המצערת.

תוכנית התיבה היא למשוך יותר סל"ד ככל שהרגל 'כבדה' יותר על הדוושה, עד כן אין עוררין.

יש נקודות העברת הילוכים מדויקות להפליא לכל מיקום ספציפי של זווית הדוושה ומהירות הרכב..

נניח לדוגמא שאתה נוסע עם חצי דוושה בהאצה מהירה יחסית ,

התיבה תתכונן להעביר הילוכים כך:

להילוך שני - 30 קמ"ש לשלישי - 50 קמ"ש ורביעי - 120 קמ"ש.

לעומת זאת תכנון התיבה להעביר הילוכים ברבע דוושה הוא כזה:

לשני 15 קמ"ש לשלישי 30 קמ"ש ולרביעי 55 קמ"ש .

עכשיו בוא נראה מה קורה אם אני בהילוך שלישי, במהירות של 70 קמ"ש. אני מחליט להוריד מחצי דוושה לרבע דוושה או ללא דוושה כלל.

מוח התיבה מזהה מיידית שאנו נמצאים בתוכנית החלפת הילוכים לא נכונה כביכול, ומתכייל בהתאם. (רבע דוושה ב 70 קמ"ש - הילוך רביעי..זוכרים?) ומיידית מעלה להילוך הרביעי.

לגבי ניתוק ממיר המומנט בהחלפת הילוכים בזמן בלימת מנוע, מייסב חד כווני שנקרא בז'רגון המיקצועי מיצבט חופשי, מנתק את הקשר בין תיבת ההילוכים לגלגלים בזמן האטה (בלימת מנוע).

מייסב יחודי זה, קיים בהרבה תיבות הילוכים מודרניות, והוא נועד בדיוק למה שציינת. הורדת שחיקה ושילוב הילוכים אכותי ונעים יותר.

פורסם

הבעייה שהצגת נפתרת בתיבות הילוכים מסויימות יותר פשוט ממה שחשבת.

ראשית - בא נבין למה התיבה האוטומטית מעלה הילוך בעט שחרור דוושת המצערת.

תוכנית התיבה היא למשוך יותר סל"ד ככל שהרגל 'כבדה' יותר על הדוושה, עד כן אין עוררין.

יש נקודות העברת הילוכים מדויקות להפליא לכל מיקום ספציפי של זווית הדוושה ומהירות הרכב..

נניח לדוגמא שאתה נוסע עם חצי דוושה בהאצה מהירה יחסית ,

התיבה תתכונן להעביר הילוכים כך:

להילוך שני - 30 קמ"ש לשלישי - 50 קמ"ש ורביעי - 120 קמ"ש.

לעומת זאת תכנון התיבה להעביר הילוכים ברבע דוושה הוא כזה:

לשני 15 קמ"ש לשלישי 30 קמ"ש ולרביעי 55 קמ"ש .

עכשיו בוא נראה מה קורה אם אני בהילוך שלישי, במהירות של 70 קמ"ש. אני מחליט להוריד מחצי דוושה לרבע דוושה או ללא דוושה כלל.

מוח התיבה מזהה מיידית שאנו נמצאים בתוכנית החלפת הילוכים לא נכונה כביכול, ומתכייל בהתאם. (רבע דוושה ב 70 קמ"ש - הילוך רביעי..זוכרים?) ומיידית מעלה להילוך הרביעי.

לגבי ניתוק ממיר המומנט בהחלפת הילוכים בזמן בלימת מנוע, מייסב חד כווני שנקרא בז'רגון המיקצועי מיצבט חופשי, מנתק את הקשר בין תיבת ההילוכים לגלגלים בזמן האטה (בלימת מנוע).

מייסב יחודי זה, קיים בהרבה תיבות הילוכים מודרניות, והוא נועד בדיוק למה שציינת. הורדת שחיקה ושילוב הילוכים אכותי ונעים יותר.

אני חייב לחלוק עליך...אתה צודק חלקית-כאשר אתה לוחץ טיפה את הדוושה הוא מעביר הילוך אבל כאשר אתה משחרר את הדוושה התיבה נשארת באותו הילוך כדי שיהיה כוח זמין במקרה שתרצה להאיץ

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

מיסב יחודי זה, קיים בהרבה תיבות הילוכים מודרניות, והוא נועד בדיוק למה שציינת. הורדת שחיקה ושילוב הילוכים אכותי ונעים יותר.

היות וכבר ציינתי שאינני מכיר את כל מגוון התיבות האוטומטיות הקיימות, אינני יכול לסתור את דבריך על סמך ניסיון.

בכל זאת נראה לי שאתה מערבב מושגים, ואם אני טועה, עמך הסליחה.

לדעתי המיצבט החופשי שאתה מזכיר הוא מנגנון המיסוב של הסטטור (או הסטטורים) בממיר המומנט ומטרתו הגברת המומנט במצבי החלקה בממיר. כשהפרשי המהירות קטנים (בין המשאבה לטורבינה) הסטטור מתחיל להסתובב כדי לא להפריע למשטר זרימת השמן בתוך הממיר.

נראה לי לא אחראי לבטל כליל את יכולת בלימת המנוע כפי שיתרחש במבנה שתארת. אם הנעילה והשחרור הם פסיביים גרידא, כל הורדת הילוך, גם מאולצת וגם במצבי חרום לא תיצור בלימת מנוע. גם בסאאב אותה הזכרתי היתה ידית שאפשרה ביטול של המנגנון במצבי חרום ולנהיגה במדרונות.

אם אינני צודק, אשמח לקבל הפנייה לתאור של המבנה שאתה מזכיר או לשרטוט חתך של התיבה, ממנו ניתן ללמוד על המבנה וסידור החלקים המכניים בה.

בתודה מראש, יוסי

פורסם

יש גירים עם מיצבט חופשי אחד בלבד, ויש עם שניים ושלושה.

לגבי העברה לרביעי עם בעיטה קלה - גם לנו יש מזדה ושם אין בעיטות. משמע שבעיטה בשילוב לרביעי זו בעיה במערכת הגיר - מחשב - חישנים.

לגבי העברת הילוכים בסל"ד עגול - תלחץ טיפ-טיפה יותר על הדוושה ותראה שטעית.

ולדניאל - אין קשר בין ניתוק הממיר לבין המיצבט שבתוכו. אחד מקשר ישירות את המנוע לגיר ללא העברת התנועה דרך השמן, והשני עוצר את הסטטור בתחילת נסיעה, ומאפשר את סיבובו בנסיעה.

ובקיצור, פנו לתאר האו טינגס וורקס דוט קום (howthingswork.com) - כל התשובות שם.

פורסם
יש גירים עם מיצבט חופשי אחד בלבד, ויש עם שניים ושלושה.

לגבי העברה לרביעי עם בעיטה קלה - גם לנו יש מזדה ושם אין בעיטות. משמע שבעיטה בשילוב לרביעי זו בעיה במערכת הגיר - מחשב - חישנים.

לגבי העברת הילוכים בסל"ד עגול - תלחץ טיפ-טיפה יותר על הדוושה ותראה שטעית.

ולדניאל - אין קשר בין ניתוק הממיר לבין המיצבט שבתוכו. אחד מקשר ישירות את המנוע לגיר ללא העברת התנועה דרך השמן, והשני עוצר את הסטטור בתחילת נסיעה, ומאפשר את סיבובו בנסיעה.

ובקיצור, פנו לתאר האו טינגס וורקס דוט קום (howthingswork.com) - כל התשובות שם.

ספי, לא התכוונתי למצבט חופשי של הסטטור בממיר. אלה בתוך התיבה עצמה כחלק ממנגנון גג"שים של שילוב ההילוכים.

ובתוך הממיר מומנט יש מיצבט חופשי אחד בלבד - לסטטור, לגישור הממיר מומנט יש מצמד בעל רפידות.

• תוכן חדש...