Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגיע לארץ? מזדה 3 טורבו AWD

פוסטים מומלצים

פורסם

מנחש שהאלנטרה N שצפויה להגיע בקרוב תתומחר בטווח מחירים בין המאזדה לסקודה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, נירו72 כתב:

לפני כמה שנים קיה פיקנטו עלתה 80 אלף ש"ח עכשיו 120,000. משווים למחירים כיום, לא למה שהיה בעבר. 

נכון, אבל למה זה משנה? הפג'ו ב175K לא הייתה להיט מכירות. לא רואה סיבה שהמאזדה שתימכר ב215K תהיה כזו.
האצ'בק/סדאן משפחתי מראש זו קטגוריה די מתה ששוקלים אותה מעט אנשים. אלו ששוקלים אחת כזו ספורטיבית שדורשת תשלום נוסף הם מעטים עוד יותר.
הלוואי ואני טועה, רכב מעניין ויפה שאשמח לראות במספרים גדולים על הכבישים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

האצ'בק/סדאן משפחתי מראש זו קטגוריה די מתה ששוקלים אותה מעט אנשים. אלו ששוקלים אחת כזו ספורטיבית שדורשת תשלום נוסף הם מעטים עוד יותר.

@farkash7הרמת לי להנחתה - בתור בעלים גאה של CX30, הייתי שמח מאוד לראות פה את ה CX30 2.5L Turbo awd, שנמכרת יפה בצפון אמריקה. יש שמכנים אותה שם "baby Porsche Macan".

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

נכון, אבל למה זה משנה? הפג'ו ב175K לא הייתה להיט מכירות. לא רואה סיבה שהמאזדה שתימכר ב215K תהיה כזו.
הלוואי ואני טועה, רכב מעניין ויפה שאשמח לראות במספרים גדולים על הכבישים.

לא חושב שיש מה להשוות בין מכירות של פיג'ו למאזדה

פורסם

לא חושב שלמותג תהיה פה השפעה מכרעת כמו לסוג הרכב.
העמך מעדיף ג'יפונים זו השורה התחתונה...

פורסם

על הטורבו דיברנו. יש לה פוטנציאל להפוך למלכת המכירות אם מכניסים אותה לקטגוריה של הספורטיביות (ואם VAG שם אז למה לא זה?) אבל זאת לא בדיוק קטגוריה עם מספרים מפוצצים אז כן…

בגדול אני מסכים עם ההנחה, גרסת הבסיס שעולה 180 אלף לא תעלה במספרים גבוהים על הכביש. גם הלקוח הממוצע של מאזדה ילך על ה CX5 בסכום כזה או על קורולה קרוס עם יחידה היברידית. בטח לא על סדאן ב 180 אלף, לא קורה, לפחות לא במספרים גבוהים. 

פורסם (נערך)

לחובבי הוט האצ' אכן יכולה להיות אופציה מעניינת, בטח אם נתחשב באינפלציית המחירים בשוק הרכב הישראלי.
מעניין כמה מומנט הגיר הזה יכול לספוג, נפח מנוע גדול+טורבו+AWD... מניח שיש פה פוטנציאל לא רע לשיפורים.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

לחובבי הוט האצ' אכן יכולה להיות אופציה מעניינת, בטח אם נתחשב באינפלציית המחירים בשוק הרכב הישראלי.
מעניין כמה מומנט הגיר הזה יכול לספוג, נפח מנוע גדול+טורבו+AWD... מניח שיש פה פוטנציאל לא רע לשיפורים.

דגם הטורבו בנוי בצורה שיכול להעלות הספק בהתאם לאוקטן. מי שימלא למשל 98 יכול להעלות הספק רק עם זה. בארה"ב האוקטן בנוי אחרת, עם הגבוה שלהם הרכב מגיע ל-265 כו"ס  וזה לפני נגיעה אחת בטיונינג. אפשר להביא אותה סביב 300 כו"ס ומעלה בלי להשקיע בחלקים ובלי להתפרע עם הטורבו. מעריך שזה יביא אותה מ 0-100 ב-5 שניות ומטה.  וזה במחיר של קצת מעל 200,000. לא חושב שיש לה בכלל מתחרים בטווח מחירים הזה. 

כרגע כשנכנסים לאתר שלהם תחת הרשמה מוקדמת יש סרטון שבו מופיעה מאזדה מיאטה. השאלה אם זה רמז לכך שגם היא חוזרת, או פשוט העלו סרטון בינלאומי.
המיאטה פוטנציאל מכירות גדול יותר מהמאזדה 3 לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לחובבי הוט האצ' בהחלט, פוטנציאל לא רע.
העניין עם האוקטן הוזכר בכתבה. התייחסות לטיונינג כמובן שאין.
אם מה שאתה אומר לגבי הטיונינג נכון יש פה פוטנציאל להוט האצ' כבירה במחיר רצפה, אם כי צריך לזכור שהגיר בטח לא יהיה ממש מהיר, המתלים גם לא ברמה של הוט האצ' מודרנית והבלמים כנל.

לגבי המיאטה... סיפור עצוב, אבל זה מה יש.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, farkash7 כתב:

אם מה שאתה אומר לגבי הטיונינג נכון יש פה פוטנציאל להוט האצ' כבירה במחיר רצפה.

ההבדל בין הגרסה ללא הטורבו לגרסה עם הטורבו היא 30 כו"ס על מנוע 2,500.

ניכר שסירסו את המנוע שיעמוד בזיהום אוויר לפי תקן יורו 7, שלפי מה שאני קראתי נדחה בינתיים ל-2030. לפי מה שקצת קראתי בארה"ב היא מגיעה סביב 350 רק עם טיונינג. אבל זה על בסיס דלק עם אחוז גבוה של אתנול שיש בארה"ב ולא נראה לי שכרגע יש בארץ. כך שהייתי צנוע ואמרתי "רק" 300   🙂 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

...המתלים גם לא ברמה של הוט האצ' מודרנית...

אכן המתלה האחורי קורת מתח פשוטה. זה מייצר תזזיתיות, הנוחות לא משהו, אבל באופן מפתיע מייצר כל כך כיף של זריקת/החלקת זנב, שמזכיר קצת הנעה אחורית. מצד שני יש את מערכת ה G-Vectoring Plus שלא מוזכרת יותר מדי אצלנו בפורום, שמהווה ממש שידרוג אחיזת כביש בהתגרזנות בסיבובים. נכנסים לסיבוב תוך כדי מתן גז - המערכת בקרת אחיזה מגדילה מומנט לגלגל הפנימי ומקטינה לחיצוני והרכב "נצמד". הגיר אכן לא הכי מהיר. מצד שני - אמין בצורה בלתי רגילה (לפני המון שנים היו מדווחים על בעיטות במזדות, מאז הסקייאקטיב אני לא שומע על תקלות גיר כלל).

פורסם
בתאריך 1.6.2025 בשעה 12:35, נולד לליסינג כתב:

הגרסא בלי הטורבו תגיע ותעלה 180 אלף שקל. לזאת אני דווקא צופה הצלחה גדולה בליסינג, זה בדיוק המחיר לרכבים מכווני ליסינג.

רכב מונע בנזין עם מנוע 2.5 ליטר = צריכת דלק שמעסיקים לא מוכנים לשלם היום.

למקבל הרכב שווי שימוש במחיר של 180K = 4464 ש"ח

לרכב פלאג אין = הנחה של 1200 ש"ח על הסכום הנ"ל

היברידי - הנחה של 500 ש"ח

אלא אם הרכב יוצע במחיר סופר נוח לליסינג והעלות החודשית למעסיק תהיה אטרקטיבית מאוד אני לא רואה את הרכב הזה עושה גלים בליסינג.

• אהבתי 2
פורסם

יוזמה מבורכת 

לדעתי תתחרה ב- VAG-יות ותגרום  להן להוריד מחירים (או לעשות מבצעים למיניהם, שיימשכו).

זאת מאזדה, כלומר חברה יפנית קלאסית, ואחרי הרבה שנים, אני מניח שסופסוף הם התייצבו על רכב אמין.

(חבל שאין טויוטה קורולה כזאת :) )

ככה שאני מעריך שיהיו כאלה שיקנו את הרכב ויעדיפו על ה- VRS ודומיו, כולל ערבים.

בטח בקרוב יהיה מבחן השוואתי מול ה- VRS.

חוץ מהדברים הרגילים (מרחב פנימי/גימורים) מתאר לעצמי שה- VRS תיקח בנוחות, והמאזדה תיקח בהתנהגות.

לגבי האלנטרה N? מקווה שלא תהיה אפיזודה, נוכח מה שקרה עם אחרים מאותו קונצרן (ה- i20N,i30N וגם קיה סטינגר).

פורסם
לפני 6 דקות, ntd כתב:

לדעתי תתחרה ב- VAG-יות ותגרום  להן להוריד מחירים (או לעשות מבצעים למיניהם, שיימשכו).

שום דבר לא גרם להם להוריד מחירים :)

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...