Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגיע לארץ? מזדה 3 טורבו AWD

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי פספסתי, אבל לא ראיתי התייחסות לכך שכל דגמי ה-2.5 ב-CX-5 מגיעים עם הנעה כפולה ועם מסך מולטימידיה 10.25" משודרג.

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כי בארה"ב נמכר רק עפ הנעה כפולה ורק עם המסך המוגדל שבושש לעשות עליה עד עכשיו..

לפני 22 שעות, ntd כתב:

לפי מה שקראתי, היבואן עבר לייבא מארה"ב במקום מאירופה, כי היצרן מפסיק לשווק את ה- 3 באירופה.

הסיבה היא תקני זיהום האוויר.

האמריקאים לרוב מעדיפים ביצועים על חשבון צריכת-דלק, ולטעמי (ולפי מה שהתרשמתי פה, גם לטעם של רוב המשתמשים), זה בסדר גמור.

מעריך שהצעד הזה אפילו יגדיל את המכירות של היבואן, ומעריך שתהיה תחרות מול הספורטיביות של VAG, ו(כן!), זה ישפיע על המחירים של VAG.

חבל רק שהמאזדה 2 "נפלה בין הכסאות", כלומר לא מביאים מאירופה בגלל תקנות זיהום האוויר, ולא מביאים מארה"ב ,כי אין :(.

אגב, היתה מאזדה 2 תוצרת ארה"ב. אבל שם הם קראו לה ... טויוטה יאריס.

זה למעשה מאזדה 2 עם כמה שינויים והתאמות של טויוטה.

מידע נוסף פה

דגמי 3 ו CX30 באירופה קיבלו מנוע 2.5 מופחת הספק שמצוייד במערך היברידי מתון שאמור לעמוד בתקני זיהום האוויר.

ה CX5 נמכר שם כבר תקופה עם מנוע 2.0 עם מערך היברידי מתון שלא יעמוד בתקני הזיהום. אבל במקרה הזה לא תהיה בעיה היות ועד סוף שנה יוצג המחליף שיצוייד ביחידות הנעה מודרניות.

• מעניין 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

ראיתי מאזדה 3 אדומה היום בצומת, לא בנסיעה. עם משקפי הפולארויד שלי האדום הזה עדיין זרח כמו סטיקלייט. אחת המכוניות עם האדום הכי עז שהגיעו לארץ והן לא פרארי.

• רעיון טוב! 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

ועכשיו הגיעה גם האלנטרה N במחיר של 225 לידנית ו-235 לאוטומטית.

מעניין שהמחיר הרבה יותר זול מה-I30N ששווקה פה בעבר.

נראה שהמכירות של אוקטביה RS הולכות לצנוח אם צ'מפיון לא יורידו מחיר בתגובה.

סוף סוף עוד אופציה ידנית בקטגוריה.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
  • אהבתי 3
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 13 דקות, itsik170 כתב:

המאזדה היא אוטומט

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

המאזדה היא לא הוט-הטצ' או סדאן ספורטיבית. היא אוטו משפחתי עם מנוע מחוזק. היונדאי מתחרה להונדה סיוויק טייפ אר. ולפי המחיר שנמכרת, היא נהפכת לספורטיבית המשתלמת ביותר. 

פורסם
לפני 5 שעות, itsik170 כתב:

עסקה מעולה בשוק של הארץ. אם יש צדק בעולם היא תהפך למלכת המכירות מעל רכבי וואג האנמיים. היבואן ללא ספק למד את הלקח מהכשלונות הקודמים כשניסה לייבא רכבי N במחירים מופרכים שלא תאמו את הפילוסופיה של המותג של רכבי ספורט סופר מהנים עם התמורה הכי טובה לכסף, ח״ח כשמגיע אז מגיע.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, guy.a כתב:

המאזדה היא לא הוט-הטצ' או סדאן ספורטיבית. היא אוטו משפחתי עם מנוע מחוזק. היונדאי מתחרה להונדה סיוויק טייפ אר. ולפי המחיר שנמכרת, היא נהפכת לספורטיבית המשתלמת ביותר. 

המאזדה פיזית בעלת התנהגות ויכולות ספורטיביות או אם תקרא לזה "דינמיות" , היא פשוט לא ממותגת בתור גרסת קצה ספורט בגלל שמאזדה היא יצרנית שמרנית. יכלו לשים תפרים אדומים, מושבי באקט ולחזק בסוסים ולקרוא לזה גרסת קצה. כן יש לה מתלים וקפיצים שונים מהרגילה , יש הנעה מסוג אחר והיא מספקת התנהגות כביש וביצועים טובים לכן יש שמסווגים אותה כרכב ספורטיבי. 

עם כל הכבוד לאלנטרה n , אני לא בטוח שאנשים יתנפלו עליה כמו שלא קפצו על הi20n למרות שהיא מוצלחת בהתנהגות וכו . 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 8 דקות, nissan1211 כתב:

כן יש לה מתלים וקפיצים שונים מהרגילה ,

תהיתי אם שדרגו את קורת המתח האחורית בדגם הזה, מהקצת שקראתי הבנתי (אולי בטעות?) שלא. 

איפה ראית התיחסות למתלים?

לגבי האלנטרה, אני בהחלט חושב שמי שתהה אם לקנות אוקטביה VRS לא יחשוב פעמיים. 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, פריג'י כתב:

תהיתי אם שדרגו את קורת המתח האחורית בדגם הזה, מהקצת שקראתי הבנתי (אולי בטעות?) שלא. 

איפה ראית התיחסות למתלים?

לגבי האלנטרה, אני בהחלט חושב שמי שתהה אם לקנות אוקטביה VRS לא יחשוב פעמיים. 

הקורת מתח היא אותו דבר לפי מה שאני יודע, כן יש שינוי בכיול מתלים, לפי סקירות ודיווחים של בעלי רכב הם מכוילים אחרת על הצד היותר קשיח וחיזוק של כמה חלקי מתלה קדמי (דוגמה לסקירה באתר motor1) וזה גם די הגיוני, מחיפוש מהיר אני רואה שהמקטים של הבולמים הקדמיים שונים. כך או כך הפואנטה היא שהרכב הזה גם לפני ה"כיול" הוא רכב עם התנהגות כביש טובה ומאפשרת נהיגה דינמית ככה שהמנוע טורבו פשוט מוסיף כוח לרכב שהוא גם ככה עם שלדה והגה שמאפשרים את זה ולכן גם בלי הכיולים הוא רכב דינמי/ספורטיבי ולא יודע אם הייתי מגדיר אותו כרכב משפחתי משעמם עם מנוע מחוזק. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 5 שעות, Doron_Z כתב:

עסקה מעולה בשוק של הארץ. אם יש צדק בעולם היא תהפך למלכת המכירות מעל רכבי וואג האנמיים. היבואן ללא ספק למד את הלקח מהכשלונות הקודמים כשניסה לייבא רכבי N במחירים מופרכים שלא תאמו את הפילוסופיה של המותג של רכבי ספורט סופר מהנים עם התמורה הכי טובה לכסף, ח״ח כשמגיע אז מגיע.

לצ'מפיון יש מוניטין של ייבוא גרסאות חמות, מאז הדור השלישי של הגולף תמיד היתה גרסה חמה בייבוא סדיר החל מה-VR6 ועד ה-GTI כיום ועם ביקור קצרצר של גולך R, פולו GTI מעולם לא היתה מסורבת עלייה, אוקטביה RS יובאה כמעט בכל הדורות - פרט למתיחת פנים של הדור השני ואפילו טפטפו כמה סטיישנים בדור השלישי והרביעי, סיאט לאון (ובהמשך קופרה לאון) תמיד הגיע ברוב הגרסאות החמימות ואפילו השירוקו הגיעה בייבוא סדיר לצד כל דגמי פולקסוואגן.

ככה בונים מוניטין שיוצר סחירות בטוחה, רק חבל שבשנים האחרונות המחירים קפצו בהשוואה לשאר הקטגוריה.

כנראה שכלמוביל קיבלה תאבון עם ההצלחה היחסית של ה-i20N הידנית והחליטה שגם האלנטרה N תקבל אופציה ידנית.

פורסם

צודק לגמרי, זה בעיקר כוח של מותג ומסורת של יבואן שהשכיל לחזק את התדמית הספורטיבית של המותג במשך עשורים, יאמר לזכותם שהם באמת לא פספסו בקטע הזה בניגוד לכל היבואנים האחרים מלבד סמלת (שזה כבר סוג של יבואן בוטיק שחצי מהזהות שלו זה ספורטיביות ורכבי נישה וגם הוא לא השכיל לייבא את ה WRX מהדור האחרון, אצל צ׳מפיון זה לא היה קורה), ובכל זאת לאלנטרה הזאת מגיע ספוט בראש הרשימה. גם היבואן וגם היצרן (על סמך ביקורות) עשו פה הכל נכון.

ולא מפתיע שה 20N היא ההצלחה הכי גדולה של היבואן מהחטיבה הזאת, זה הרכב היחיד שתמחרו מההתחלה במחיר סביר שמשקף במשהו את הערכים של המותג. שאר הרכבים זה כזה - ״רוצים לקנות יונדאי בעשרות אלפי שקלים יותר ממה שמבקשים על הוואג המקבילה?״ כולם ראו את הכישלון מקילומטרים.

זה שהרכבים נחשבים למהנים וספורטיביים יותר מוואג זה לא הדבר היחיד שהפך אותם למותג טוב, בלי הקטע של הכי זול בקטגוריה ועדיין כמעט בטופ של הרשימה מבחינת הנאה זה לא עובד.

פורסם

בסוף כשאתה נכנס לואגית ואתה מקבל תא פנים נעים, נסיעה מנהלתית נעימה, אתה מרגישש שאתה ברכב איכותי. גם בואו, לכמה אנשים אכפת מזה שהגולף היא "משעממת"? 

אולי 0.1 אחוז מהלקוחות הרלוונטיים של הסגמנט. 

אין את זה ביונדאי - שתא הפנים, איכות החומרים ונוחות הנסיעה כדיילי שלה לא השתפרו מהותית משמעותית מזה שנים רבות. 

אז יש לואגיות את קהל הלקוחות שלהם ואני לא חושב שהיונדאי הזו תנגוס משמעותית במכירות של הקופרה למשל.  

אני כן היא חושב שהיא תמכור לא רע כשלעצמה ביחס לסגמנט, כמו אחותה הקטנה. 

אני מאוד מברך עליה ועל התמחור. 

אחלה הוט האצ׳. הרבה יותר הוט האצ׳ מהמאזדה. 

המאזדה כאמור, לא אמורה להיות הוט האצ׳ - אמורה להיות מיני wrx (כמובן שפחות). בשביל השימוש המקורי שלה היא פחות מתאימה לישראל, בישראל היא באמת יותר משפחתית (עם תא הפנים הכי טוב בקטגוריה), נסיעה שקטה חלקה, יכולות דינמיות סבירות לסגמנט וכעת מנוע נורמלי +. למי שאוהב ללטף דיפונים המאזדה לא רואה ממטר גם את הואגיות. באמת. 

ההנעה הכפולה כאמור לא רלוונטית כאן בישראל. 

תראו ביקורות מחול, רוב הנהנים מהמאזדה עושים זאת בשלג/חצץ וכו'. 

לא ברמה של wrx כמובן, אבל הגרסה הסולידית של מכונית הנעה כפולה עם ניחוח ספורטיבי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 9 שעות, Doron_Z כתב:

צודק לגמרי, זה בעיקר כוח של מותג ומסורת של יבואן שהשכיל לחזק את התדמית הספורטיבית של המותג במשך עשורים, יאמר לזכותם שהם באמת לא פספסו בקטע הזה בניגוד לכל היבואנים האחרים מלבד סמלת (שזה כבר סוג של יבואן בוטיק שחצי מהזהות שלו זה ספורטיביות ורכבי נישה וגם הוא לא השכיל לייבא את ה WRX מהדור האחרון, אצל צ׳מפיון זה לא היה קורה), ובכל זאת לאלנטרה הזאת מגיע ספוט בראש הרשימה. גם היבואן וגם היצרן (על סמך ביקורות) עשו פה הכל נכון.

ולא מפתיע שה 20N היא ההצלחה הכי גדולה של היבואן מהחטיבה הזאת, זה הרכב היחיד שתמחרו מההתחלה במחיר סביר שמשקף במשהו את הערכים של המותג. שאר הרכבים זה כזה - ״רוצים לקנות יונדאי בעשרות אלפי שקלים יותר ממה שמבקשים על הוואג המקבילה?״ כולם ראו את הכישלון מקילומטרים.

זה שהרכבים נחשבים למהנים וספורטיביים יותר מוואג זה לא הדבר היחיד שהפך אותם למותג טוב, בלי הקטע של הכי זול בקטגוריה ועדיין כמעט בטופ של הרשימה מבחינת הנאה זה לא עובד.

סמל"ת לא הביאו את ה-WRX, אבל כן הביאו את ה-STI וה-BRZ גם אחרי שה-BRZ הפסיקה להמכר באירופה.

אם המאזדה 3 טורבו והאלנטרה ימכרו כמויות יפות, לא חושב שיהיה לסמל"ת בעיה לייבא את ה-WRX - אמנם הרכב לא נמכר באירופה, אבל בכל מקרה כל ההיצע היום של סובארו בארץ מגיע תחת תקינה קנדית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...