Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום  👋

חמי מסיים תקופת ליסינג עם טויוטה ראב 4 היברידית בת 3, והציעו לו לקנות אותה בהנחה יחסית משמעותית על המחירון, הוא שאל אם אנחנו מעוניינים.

אנחנו משפחה + 2 ילדים, כרגע במאזדה 3 2005 שקצת ישנה וקטנה לנו, ותכננו להחליף אותה בשנה הקרובה, אז זו נראית הזדמנות טובה.

אנחנו נוסעים סביבות 10k ק״מ בשנה, בעיקר לנסיעות ארוכות בסופשים, פה ושם לנסיעה בעיר.

הטויוטה עם 85k ק״מ, ואנחנו לא מתכננים להחליף אותה בשנים הקרובות, לכן נראה לנו ייתרון שהיא תוכל לשמש גם לילד השלישי מבחינת הגודל בלי בעיה.

נסענו באוטו וסה״כ אהבנו, קצת גדול ומגושם ביחס למאזדה, אבל גם ככה היינו כנראה קונים אוטו גדול יותר.

כמה שאלות שעלו לי בזמן שהתלבטתי

- המערכת ההיברידית - מה אורך החיים של הסוללה? ראיתי שאפשר להאריך את האחריות, מה קורה אחרי זה? איך מתיישנים רכבים היברידיים אחרים של טויוטה?

- מחירי ביטוח מקיף - הבנתי שראב 4 יקר ממש בגלל שהוא גניב, כמה זה יקר יותר מרכבים אחרים? על המאזדה אנחנו עושים רק חובה + צד ג אז אין לי מושג כמה זה אמור לעלות

- אם יש עוד תובנות למישהו לשתף על הרכב נשמח לשמוע :)

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Hilluh
פורסם (נערך)

הבטריה שיש בכל הטויוטות החדשות יכולה להגיע גם לחצי מליון ק''מ בלי בעיות 

ויש כאלו שגם לא מאריכים את האחריות על הבטריה בגלל שכמעט ואין בעיות איתם, לדעתי לא מומלץ ועדיף כמובן להאריך את האחריות 

אפשר להאריך את האחריות תמורת תשלום וכמו כל אחריות אחרי שהיא נגמרת אם יש תקלה אתה משלם 

הביטוח של הראב 4 מאוד יקר אבל אם בין כה תכננתם לשדרג ואתם מקבלים את הרכב בהנחה גדולה מהמחירון (ודרך אגב הרכב הזה נמכר ביד 2 הרבה מעל המחירון) אז אפשר לומר שזה עסקה ממש משתלמת

העלות של הביטוח איתוראן ואחריות על הסוללה יתקזז עם החיסכון בדלק

להערכתי זה יהיה קצת יותר יקר ממה שאתה משלם היום

ובכללי זה נשמע כמו עסקה ממש טובה 

בהצלחה 

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • אהבתי 1
פורסם

למיטב ידיעתי טויוטה מאפשרת להאריך את האחריות על הסוללה עד ל-12 שנה, בתנאי שישנו רצף ביטוחי אצלם בהקשר זה (יען שהרחבתם את האחריות על הסוללה מרגע שהיא יצאה מאחריות יצרן ברצף).

לגבי הביטוח היקר יותר (וכן, הייתי עושה מקיף), זה יתקזז חלקית עם החסכון בדלק, וגם מה לעשות... על מותרות משלמים. מדובר ברכב בטיחותי לאין ערוך מסדאן פשוט בן 20 שנה (מבלי להוריד מכבודה של מאזדה 3 דור 1, שאני מחבב עד מאוד), חוויית נהיגה ונסיעה אחרת, מושבים מרווחים בהרבה (ודאי מאחור), תא מטען גדול משמעותית וכיו"ב.

אם האוטו במצב טוב ומוצע לך מתחת למחירון (בכמה מוצע? כמה מבקשים על אקזמפלרים זהים ביד2? מה מחירון משוקלל לוי יצחק? משוקלל יד2?), זו נראית לי הזדמנות מעולה לשידרוג, מכל הבחינות.

מדובר ברכב טוב מבית טוב שישרת אתכם היטב למשך שנים קדימה (כמובן בהנחה שתתייחסו אליו יפה) וגם יהיה פשוט יחסית למכירה במחיר טוב לכשתגיע השעה.

• אהבתי 1
פורסם

בנוגע לעניין הכספי, אין לנו ציפייה להשוות עם המאזדה, ברור לנו שבתור חבילה הרכב הזה הרבה יותר נוח, יותר מודרני, ובעוד כמה חודשים היינו מחפשים רכב בתקציב דומה.

הרכב מוצע ב 128k, שזה 16% מתחת למחירון של רכב מיד פרטית, יוצא טיפה פחות מהמחירון המשוקלל של לוי יצחק.

סה״כ נשמעת לי עסקה טובה, ונחסך ממני ההתעסקות עם מוכרים ביד2, ולקחת רכבים לבדיקה.

יש סיבה טובה לקחת את הרכב לבדיקה?

פורסם

אם אתה מכיר את הרכב מיומו הראשון והוא טופל ולא עבר תאונות - לא רואה סיבה,

בכל מקרה תגיד לחמיך שישלח את הרכב להחלפת צמיגים (במידה והרכב צריך) וטיפול לפני שהוא "מחזיר" את הרכב לליסינג וכך תקנה את הרכב

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני חושב שמספיק להגיע לרכב ולהסתכל פיזית שאין דפיקות, מכות מתחת, מכות שאולי האוטו קיבל לפני המסירה , לחפש נזילות או סימנים לכאלו בתא המנוע ובבולמים.

זה + טסט שנתי (מתי בוצע?) מספיק בתור בדיקה לפני קניה לדעתי האישית.

אם מצב הצמיגים סביר עדיך להישאר איתם ולא להחליף למשהו סיני.

אם מציעים במעמד החלפת צמיגים לשדרג למשהו סביר בתוספת הגיונית, שווה לעשות את זה.

אם חמך נמצא בחברה עם מסלול טוב (יש לי הרגשה שזה המצב) יש אפילו סיכוי שיחליפו את הצמיגים למותג סביר כחלק מהחבילה של הליסינג.

אבל, בשביל שיעשו את זה כנראה צריך לעבור דרך קצין הרכב שיודע שאתם בדרך לקנות או להחזיר... אז למה שיאשרו?

מה בכלל מצב הצמיגים על הרכב?

לגבי טיפול, הטיפול הבא רק בעוד 5000 ק"מ, אז לא יבצעו טיפול לפני המכירה (אלא אם הוא ימשוך עם האוטו עוד חודשיים ואז תרכשו אותו, לא חושב שיש סיטואציה כזו).

בכל מקרה בשוק של היום זו עסקה שלא מוותרים עליה.

בהצלחה!

טיפ - תתחיל כבר עכשיו לקבל הצעות מחיר מביטוחים. אתה תצטרך ביטוח להעברת הבעלות!

עריכה אחרונה על ידי פריג'י

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...