Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Deutz912 כתב:

עשה והרכב נותן סטרטר אבל לא מניע..

בנסיון ההתנעה נתת סטרטר מספיק ארוך? ניסית כמה פעמים לתת סטרטר ארוך ועדיין לא התניע?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)

יש לציין שפעם אחת חוברו הכבלים הפוך 5-6 שניות ומאז אחרי נסיעה של 5 דקות יצא עשן לבן מהמכסה מנוע ובאותו יום הרכב הניע וגם למחרת ואחרי שבוע זה מה שקרה..

יכול להיות שהלך מחשב ?

אתה כמו ביצת קינדר, כל פעם מוציא הפתעות חדשות 🙂.

היית צריך להתחיל מזה, זה לא איזה משהו איזוטרי ולא קשור שאין צורך לציין.

במצב כזה זה יכול להיות כל דבר, ממחשב ועד קצר בצמה.

תתחיל בלבדוק אם מגיע ניצוץ ודלק כשנותן סטרטר.

ככה תוכל למקד יותר מאיפה הבעיה. יכול להיות שהריליי או פיוז שקשור לדלק נדפק.

תתחיל לבדוק פיוזים אחד אחד גם במנוע וגם בתוך התא נוסעים.

לאחר מכן תחפש חוטים שהבידוד נמס.

תפרק את כל בית הפיוזים במנוע תהפוך אותו ותסתכל על החוטים.

חפש חוטים שרותכו יחד כי הבידוד נמס, או חוט שהבידוד שלו נראה שעבר טראומה.

תקווה שתמצא את זה שם, ולא תצטרך להמשיך לעבור על כל הצמה ל BCM, הלוח פיוזים ותקשורת בתא הנוסעים. 

אופציה 2 שתדרוש ממך אורך רוח ואני מכיר את ההרגשה שאתה להוט למצוא את הבעיה,

זה להשיג סקאנר איכותי ולבדוק תקלות. יכול היה לחסוך לך הרבה עבודה כי היה נותן לך כיוון.

עדיף אפילו להזמין מחו"ל אחד איכותי שגם תומך בסובארו, זה לא משהו חד פעמי. זה משהו שילווה אותך לשנים ויחסוך לך הרבה כסף וכאב ראש.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Deutz912 כתב:

בסובארו זה לא מנתק סטרטר רק משאבת דלק.

כשאתה שם קוד בקודנית אתה שומע את המשאבת דלק עובדת?פיוז של משאבת הדלק בדקת שלא שרוף?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

טוב............הבעיה נפתרה

אז הבעיה היא - לא סטרטר, לא פיוז, לא ריליי, לא בית פיוזים, לא סוויץ', לא חיישן ידית הילוכים, ולא קודנית (כי ניתקו היום את הקודנית ועדיין נשארה אותה בעיה).

האמת שזה ממש מוזר

תנסו לעלות על הבעיה

פורסם

משהו שקשור בשלט של הרכב או מפתח חכם שנראה רגיל ומוטבע עליו קוד שברח (היה לי רכב כזה פעם, הייתי צריך להכניס קוד מאסטר שמגיע מהיצרן לשחרר נעילה עם הדוושות ע"י לחיצות)

פורסם (נערך)
בתאריך 31.3.2025 בשעה 21:19, Deutz912 כתב:

הרכב עומד 4 חודשים, כל חודש אני מניע אותו נוסע איתו כדי לשמר עליו.

זו הבעיה העיקרית.

אתה ממש לא מספיק נוסע עליו.

פעם בחודש?

לא מספיק.

הרכב שלך ימשיך לצבור תקלות שלא תעלה עליהן בזמן, אם לא תשתמש בו בצורה שוטפת.

עשית הרבה דברים בו זמנית כדי לפתור את התקלה, כולל החלפת סטרטר שלא לצורך.

לא בדקת אותו מחוץ לרכב כמו שהמליצו לך.

צריך לדעת לבודד גורמים, לא לבצע כמה החלפות ביחד.

ברגיל אין לי בעיה לזרוק השערות, הפעם אין לי אפילו את זה.

(*) לא אהבתי ששללת לחלוטין את עניין מערכת מיגון (מקורית  או אחרת)

אמרת שהיא מעולם לא פעלה על הסטרטר.

נכון, אבל יש תקלה, אז אולי בכל זאת היא התחילה בדרך כלשהי לפעול על הסטרטר, למרות שאתה אמרת שלא?

כלומר, אולי זו התקלה?

(**)  אפשרות נוספת, יותר סבירה, מה שבוקי אמר (;

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

טוב, לא שלט ולא כבל הארקה

בא בחור שמתעסק במפתחות ובדק את הצ'יפ של המפתח ונמצא תקין.

חיבר מחשב מקצועי (מצרף קישור למי שמעניין אותו) נכנס דרך הפלאפון (בלוטוס או וויפי לא יודע) סרק, מצא כמה תקלות, איפס. כיבה סוויץ' פתח והרכב נותן סטרטר ומניע..

הוא בא מרחובות לאיזור לוד ובסוף לא לקח תשלום כלל (לא רצה גם לקחת)..

בכללי הוא גם לוקח על שכפול מפתח כ-300-400 ש"ח מצרף מספר שלו 054-537-7496

סה"כ הנזק - 200 ש"ח של הסטרטר והזמן שביזבזתי פעמיים להחליף אחרי שפעם ראשונה נשבר וקיבלתי חלופי, מכונאי ניתוק קודן, והבחור של המפתחות - ללא תשלום ב"ה.

אצרף מספר של הבחור שמוכר חלפים מפירוק (מושב יגל) אדם נהדר אחרי שאמרתי שנשבר הסטרטר (לא נראה לי באשמתי) הוא הביא לי אחד אחר בלי להתווכח אפי'..

וגם הייתי צריך ריליי הוא אמר לי לך לרכב תפרק מה שאתה צריך (לא לקח לי תשלום על 2 ריליי)

דודי - 053-3366046

**אין לי שום קשר לאנשים האלה ולא פרסומת או משהו כזה, פשוט הם עזרו לי והם אנשים טובים וטוב שידעו אם מישהו צריך..

• אהבתי 4
פורסם
בתאריך 3.4.2025 בשעה 12:57, נירו72 כתב:

אופציה 2 שתדרוש ממך אורך רוח ואני מכיר את ההרגשה שאתה להוט למצוא את הבעיה,

זה להשיג סקאנר איכותי ולבדוק תקלות. יכול היה לחסוך לך הרבה עבודה כי היה נותן לך כיוון. עדיף אפילו להזמין מחו"ל אחד איכותי שגם תומך בסובארו, זה לא משהו חד פעמי. זה משהו שילווה אותך לשנים ויחסוך לך הרבה כסף וכאב ראש.

זה בייסיקלי מה שאמרתי לך, ומה שקרה בפועל.

אני באמת לא מבין חובבי רכב שלא מחזיקים סקאנר או פלג OBD סביר.

למה לפרק חצי רכב, לנסוע לחזור כמה פעמים עם החלפת חלקים (דלק, זמן, אנרגיה) שזה בערך מקביל לאבחון עם קריאה בקפה,  כשאפשר להתחבר, לקבל קוד, ולדעת ישר את שורש הבעיה. ולא, 20 ש"ח מעלי אקספרס זה לא נקרא סביר.

זה הציוד בדיקה מס' 1 בימינו של המכונאי. אני לא פותח מכסה מנוע בלי להתחבר קודם עם הסקאנר. אתה רק הדגמת עד כמה זה חשוב

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, נירו72 כתב:

זה בייסיקלי מה שאמרתי לך, ומה שקרה בפועל.

אני באמת לא מבין חובבי רכב שלא מחזיקים סקאנר או פלג OBD סביר.

למה לפרק חצי רכב, לנסוע לחזור כמה פעמים עם החלפת חלקים (דלק, זמן, אנרגיה) שזה בערך מקביל לאבחון עם קריאה בקפה,  כשאפשר להתחבר, לקבל קוד, ולדעת ישר את שורש הבעיה. ולא, 20 ש"ח מעלי אקספרס זה לא נקרא סביר.

זה הציוד בדיקה מס' 1 בימינו של המכונאי. אני לא פותח מכסה מנוע בלי להתחבר קודם עם הסקאנר. אתה רק הדגמת עד כמה זה חשוב

זהו שבנתיים יש לי OBD פשוט שסורק רק קודי תקלה, כמובן שהדבר הראשון שעשיתי לפני הכל זה לחבר אותו ולבדוק תקלות, אבל הוא לא מצא כלום..

נכון צריך OBD מקצועי אבל עד עכשיו הסכום לא היה סביר מצאתי משהו מקצועי ב-700 ש"ח ולא יכולתי להרשות לעצמי סתם לקנות אותו כי אני לא כל יום עובד על רכב אחר

כנראה שאקנה אחד אין ברירה זה באמת הדגיש לי עד כמה זה חשוב

פורסם (נערך)

זהו שבנתיים יש לי OBD פשוט שסורק רק קודי תקלה, כמובן שהדבר הראשון שעשיתי לפני הכל זה לחבר אותו ולבדוק תקלות, אבל הוא לא מצא כלום..

נכון צריך OBD מקצועי אבל עד עכשיו הסכום לא היה סביר מצאתי משהו מקצועי ב-700 ש"ח ולא יכולתי להרשות לעצמי סתם לקנות אותו כי אני לא כל יום עובד על רכב אחר

כנראה שאקנה אחד אין ברירה זה באמת הדגיש לי עד כמה זה חשוב

לא צריך להתפרע עם הסכומים. אפשר למצוא בין 100 ל 300 ש"ח פלג OBD שיכול לקרוא ולמחוק תקלות.  אני אחפש לך אחד בטווח ואפרסם אם עוד אנשים רוצים במחיר סביר. אם מישהו אחר מכיר, יכול לתרום מהידע. לא רק הפלג חשוב, גם האפליקציה  לא פחות חשובה בבלוטות'. מהלא יקרות הכי טובה זו car scanner. רשיון עולה איזה 20 ש"ח ויכולה לסרוק כמעט כל סוג קיים של רכב עם פלג פשוט יחסית ולמחוק תקלות.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מצרף 2 קישורים לאחד בסיסי אחד יותר מקצועי.

77 ש"ח פלג OBD שיכול לקרוא ולמחוק תקלות ולמכונאי חובב.

את הרוב הוא יצליח לזהות ולמחוק למעט אולי מכוניות/תקלות נדירות.

אפשר גם לראות LIVE DATA ולראות את כל החיישנים בזמן אמת מה הנתונים.

למי שרק רוצה שיהיה לו משהו בהשג יד משהו בסיסי לפעם ב .. אם נדלקת מנורה,

או מרגיש שמשהו לא בסדר ברכב, מתחמם, רועד וכו', זה מספיק פלוס.

https://www.aliexpress.com/item/1005007540201212.html?spm=a2g0o.productlist.main.15.1adc1bebRlVQFr&algo_pvid=fb5bccad-f533-4184-aaef-5598e0654b07&algo_exp_id=fb5bccad-f533-4184-aaef-5598e0654b07-7&pdp_ext_f={"order"%3A"865"%2C"eval"%3A"1"%2C"orig_sl_item_id"%3A"1005007540201212"%2C"orig_item_id"%3A"1005007215367870"}&pdp_npi=4%40dis!ILS!181.21!77.92!!!347.88!149.59!%40212e509017437840837205215e5800!12000041213928307!sea!IL!1675895639!X&curPageLogUid=kh6dB2M81ZG8&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

משהו שמתקרב לסקאנר מקצועי בעל יכולות קרובות לציוד מוסך ב 266 ש"ח.

משהו כזה היה פותר לך את הבעיה, ורחוק מאוד מ 700 ש"ח.

https://www.aliexpress.com/item/1005002612742581.html?aff_fcid=79d6517ae3c14b7bb2bc363d0096b841-1743782346207-09298-_ooSl4yd&tt=CPS_NORMAL&aff_fsk=_ooSl4yd&aff_platform=shareComponent-detail&sk=_ooSl4yd&aff_trace_key=79d6517ae3c14b7bb2bc363d0096b841-1743782346207-09298-_ooSl4yd&terminal_id=53db4b52f2b440888e0b876d58e036a7&afSmartRedirect=y&gatewayAdapt=glo2isr

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...