Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2012. לאון קורסה או בראבו

חורך הגלגלים

פוסטים מומלצים

שלום לכולם. 

אני נוסע בעיקר בינעירוני. ורק בערך פעמיים בשבוע.

מתלבט בין סיאט ליאון 1.4 טורבו 2012 לבין סיאט לאון 1.8 טורבו לבין אופל קורסה אופיסי 1.6 טורבו לבין פיאט בראבו 1.4 טורבו.

מדובר ברכבים בשווי של כ20 אלף שקל. 

כמובן שמדובר בגיר ידני.

כמובן שהאופל נראית לי במצב הכי טוב כי לא כיסחו אותה אבל ה2 דלתות קצת מבאס.. למרות שזה גם נחמד לפעמים אז לא יודע

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

corsa OPC  זה רכב ספרטיבי.

הסיכוי למצוא רכב בותק הזה במחיר הזה במצב טוב נראה לי נמוך מאוד מאוד. קח בחשבון שזה רכב שנוהגים בו חזק.

וגם אם תמצא זה רכב שהתחזוקה שלו תהיה כנראה יקרה מהאחרים והוא יהיה הרבה פחות נוח ליום יום. 

יהיה קשה מאוד למצוא חלפים מפירוק או חליפיים. 

חלפים מקוריים יהיו יקרים ואולי גם כאלו תתקשה לאתר

כלומר זה רכב שלא דומה לכל האחרים ברשימה. לא כל כך מתאים להתלבט בינם.

בגדול אני לא מאמין שיש רכב ספורטי ב 20,000 ש"ח ששווה לרכוש כרכב יומיומי. לפרויקט אולי כן.

לאון זה רכב נפוץ יחסית וחולק מכלולים עם רכבים אחרים של הקונצרן שגם הם נפוצים. לכן התחזוקה תהיה פשוטה יותר עם חלקים חלופיים ומפירוק.

אתה מדבר על רכבים בני 13 שנה כך שכולם יהיו ותיקים עם צרכי תחזוקה כאלו ואחרים. את הבראבו אני לא מכיר כלל אבל זכורות לי כאן המלצות עליה.

ה 1.4 ו 1.8 של הלאון מנועים אמינים סך הכל. אבל אלו רכבים שלעיתים ננהגו מהר.

הייתי שם את האופל בצד ובוחר בין החלופות לפי מצב התחזוקה. ואחרי זה ק"מ, טסט, מצבר צמיגים וכו.

ברכבים ישנים וזולים אם הבעלים הקודם מוכר אחרי תקופה קצרה (פחות מ 18 חודשים נגיד) זו נורה אדומה רצינית וחשש שמדובר ברכב תקול.

שאלה חשובה: הצעת את המודלים האלו לאור רכבים ספציפיים שראית או אלו מודלים כללים שאתה מתלבט בינם?

אני שואל כי ההיצע של כולם לא גדול (ידנייים) ועדיף בתקציבים כאלו לא לכוון למודלים מסויימים אלא להתלבט בין רכבים שעומדים למכירה ממש. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

אני לא מכיר לעומק. אני יודע באופן כללי ששניהם בסדר.

אבל אגיד לך בצורה ברורה שברכישת רכב בן 13 חשובה האמינות מעל לכל. ומנועי טורבו באופן כללי זה חסרון בהיבט הזה. בודאי בליאון 1.8 שזה רכב שיש לא מעט שנוהגים בו במרץ.

הגישה שלי היא שברכבים מזדקנים צריך להעדיף רכב ללא טורבו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח את הלאון 1.4 

מן הסתם כי דגמי ה 1.8 ככל הנראה ננהגו חזק או שופרו במהלך חיים באופן שהשפיע על אמינותם לאורך זמן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי תחושה שהגורל של חלק מה 1.4 לא שונה מהותית

ואני שוב שואל:

הצעת את המודלים האלו לאור רכבים ספציפיים שראית או אלו מודלים כללים שאתה מתלבט בינם?

אני שואל כי ההיצע של כולם לא גדול (ידנייים) ועדיף בתקציבים כאלו לא לכוון למודלים מסויימים אלא להתלבט בין רכבים שעומדים למכירה ממש. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, חורך הגלגלים כתב:

חבר שלי מכונאי אמר שהמנוע 1.8 של הלאון הוא לא אמין ולא מומלץ. האם זה נכון כי אתה רשמת שזה מנוע טוב. אז מה כדאי לעשות

הוא מנוע שדורש בניה, זאת אומרת אתה מראש לוקח בחשבון שאתה שם סביב ה12-20 תלוי ברמה לבניה של המנוע ואז סע לשלום, יכול להחזיק הרבה כוח אם כי לא מאוד מתאים לזה כרכב.

בגדול המנוע 1.8 יכול להיות אחלה אבל הוא דורש השקעה מסויימת, מצד שני אתה יכול לקבל רכב של 250 סוסים יחסית בזול ויהיה יחסית אמין לאחר השקעה ראשונית(מעבר ל250 לא הייתי עושה שם- פשוט הרכב לא וואו להרבה כוח נגיד את זה בעדינות, למרות שאפשר לדחוף שם גם 400 פלוס)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם בלי שיפורים המנוע דורש בניה\אוברול תקרא לזה איך שתרצה

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, razi_pazi כתב:

אני לא מכיר לעומק. אני יודע באופן כללי ששניהם בסדר.

אבל אגיד לך בצורה ברורה שברכישת רכב בן 13 חשובה האמינות מעל לכל. ומנועי טורבו באופן כללי זה חסרון בהיבט הזה. בודאי בליאון 1.8 שזה רכב שיש לא מעט שנוהגים בו במרץ.

הגישה שלי היא שברכבים מזדקנים צריך להעדיף רכב ללא טורבו.

אני חושב שאתם מטעים אותו.

למיטב זכרוני 1.8 בשנים האלה זה מנוע CDAA - אחד הלא אמינים.

• רעיון טוב! 1

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מצב ש-1.8 מהשנים ההן כבר עבר אוברול, היו תביעות מול היבואן, מה לא. בכל מקרה אם אמינות היא השיקול, זה לא הכיוון.

לגבי קורסה OPC - היא אחת המכוניות הכי פחות נוחות שנוצרו אי פעם. אם אין לך רצון מיוחד לנהיגה ספורטיבית דווקא, ולא נשמע שיש לך, הייתי נמנע מהטעם הזה בלבד. אלא אם תחליט שבא לך על טיולים וימי מסלול, וזה מספיק חשוב לך לסבול את הקרש הזה.

מתוך הרשימה שלך הייתי בוחר בראבו, ומחפש אחת ידנית.

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצאת בראבו ידנית? כי גם בתקופה שהרכב היה חדש בקושי היו כאלה.

בכל אופן, אחלה רכב הבעיה שהוא שובר את הגב בנסיעה ממושכת, אז קח בחשבון, הוא לא נח.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה בבראבו ( היתה ידנית כזו במשפחה משך חמש שנים ), אינה המתלים, אלו מספקים נוחות נסיעה סבירה פלוס, גם לא המושבים, הבעיה היתה בתנוחת הישיבה המאוד מוזרה, מתאימה  לבעלי זרועות ארוכות מהממוצע ורגליים קצרות מהממוצע. ולמרות אפשרויות כיוון ההגה והמושבים, אי אפשר היה לארגן תנוחת ישיבה נורמלית. חוץ מזה ולא שזה מעט, בובה של אוטו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, `Infinity כתב:

אני חושב שאתם מטעים אותו.

למיטב זכרוני 1.8 בשנים האלה זה מנוע CDAA - אחד הלא אמינים.

אני באמת לא מכיר את המנועים הללו יותר מידי. מכל מקום בודאי לא הטעתי אותו מאחר שהמלצתי בתקציבים הללו ובשנתונים הללו להמנע מטורבו באופן כללי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, רועי5 כתב:

תנוחת הישיבה המאוד מוזרה, מתאימה  לבעלי זרועות ארוכות מהממוצע ורגליים קצרות מהממוצע.

"תנוחת הקוף האיטלקי"

כך היו קוראים לזה פעם במבחני דרכים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...