Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים מה שלומכם אשמח ליעוץ אני מעוניין לעשות סטייג 1 לרכב שלי סקודה סופרב 2010 1.8t ראיתי הרבה מקומות לעשות בהם אשמח להמלצות איפה לדעתכם כדאי לעשות תודה על העזרה

פורסם (נערך)

היי, אנחנו אמנם לא אותו מנוע אבל אני יכול רק להגיד דברים טובים על STAGE 1, במיוחד למנוע קטן כמו שלי. 

אני עם PCP, אתה יכול לבדוק גם לגבי SLS עם גרישה מחיפה. אתה יכול לעשות חיפוש ולקבל יותר מידע, אני אתמצת לך את זה בכל זאת כאן ...

PCP תוכנה של פיטסטופ, יש שיגידו שהיא לוקחת את המנוע לקצה על חשבון אמינות.. אני עם התוכנה הזו ויכול להגיד בוודאות שהתוכנה העירה לי את המנוע הקטן הזה לחיים.

הSLS אין לי ניסיון איתה, אבל מה שאומרים עליה שהיא פחות או יותר מגיעה לאותו כוח כמו הPCP, אבל יותר אמינה. שוב לא ניסיתי בעצמי, תעשה על זה חיפושים.

אם אתה רוצה המלצות על איפה לעשות את הPCP דבר איתי בפרטי, אקשר אותך עם מי שצריך.

***מוסיף שכמובן יש עוד כל מיני תוכנות ומותגים, אני ציינתי את התוכנות שאני יותר מכיר ואחת מותקנת לי ברכב... כמו שרשמתי כבר תעשה חיפוש יש לא מעט מידע כאן בפורום על התוכנות האלה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
  • אהבתי 1
פורסם

עוד משהו ששכחתי לציין וזה חשוב, אם אתה מתכוון לעשות תוכנה למנוע, קח בחשבון שתצטרך לקצר מרווח טיפולים. היצרן ממליץ על טיפול כל 10-15K, אני קיצרתי ל-7-8K.

שמן, פילטר שמן ולהיות בראש יותר שקט.

פורסם
לפני 9 שעות, hondacivic02es כתב:

עוד משהו ששכחתי לציין וזה חשוב, אם אתה מתכוון לעשות תוכנה למנוע, קח בחשבון שתצטרך לקצר מרווח טיפולים. היצרן ממליץ על טיפול כל 10-15K, אני קיצרתי ל-7-8K.

שמן, פילטר שמן ולהיות בראש יותר שקט.

תודה רבה לך עזרת לי מאוד אני עוד שומר כסף כי אני רוצה להחליף עוד כמה דברים אשמח לדבר איתך שארצה לעשות עם תוכל להסביר לי יותר ולהמליץ על מקומות ואולי עוד דברים לדעתך שכדי לעשות כי אני די חדש בזה ושוב תודה על ההסבר המפורט 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, Amit10_2 כתב:

תודה רבה לך עזרת לי מאוד אני עוד שומר כסף כי אני רוצה להחליף עוד כמה דברים אשמח לדבר איתך שארצה לעשות עם תוכל להסביר לי יותר ולהמליץ על מקומות ואולי עוד דברים לדעתך שכדי לעשות כי אני די חדש בזה ושוב תודה על ההסבר המפורט 

בכיף אתה מוזמן לשלוח לי פרטית, אעזור לך במה שאפשר בשמחה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 31.1.2025 בשעה 19:35, hondacivic02es כתב:

בכיף אתה מוזמן לשלוח לי פרטית, אעזור לך במה שאפשר בשמחה.

אני חדש פה ולא נותן לי לשלוח לך הודעה, אשמח לעזרה בנושא.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לפני שתבחר לבצע עידכון תוכנה שים לב,

לרכב שלך יש 160 כ"ס ונראה שהוא הגיע עם הגיר הרובוטי DSG7 (יבש DQ200).

שים לב שמגבלת המומנט של הגיר בדגם הנ"ל היא 25.5 קג"מ.

הגיר בדגם הנ"ל DSG7 - DQ200 (יבש), לא נועד לעמוד בהספקים גבוהים כמו אלו של הקופרות / GTI וכו' ולכן הוא רגיש יותר.

אני במקומך הייתי שוקל שלא לעשות עדכון תוכנה לרכב הנ"ל, אלא אם מדובר בגיר ידני ואפרט גם מדוע אינני ממליץ.

לגיר הרובוטי DSG7 היבש (DQ200) יש 2 בעיות עיקריות:

1. מכטרוניקס (מוח גיר) שמתפגר.  באיזור שנות הייצור של הרכב שלך זה היה הרבה יותר נפוץ אבל עדיין קיים גם היום - עלות החלפה בחדש 9-10K ש"ח.

2. שחיקה של הקלאצ'ים - יש שיגידו שהקלאצ'ים זה בלאי טבעי, זה נכון בחלק מהמקרים וניתן להתווכח על זה ;)

אבל במקרה של סטייג' 1 עם תיבת ההילוכים DSG7 DQ200 (יבש), זה עלול לגרום לשחיקה הרבה יותר מהירה.

חשוב שתיקח בחשבון שעדכון תוכנה (לא משנה באיזו תוכנה תבחר), במקרה של המנוע שלך יעלה את המומנט לאיזור ה-36-39 קג"מ שזה הרבה מעבר למגבלה שיצרן הרכב קבע (25.5 קג"מ).

קרוב לוודאי שזה יגרום לבעיות הבאות (במוקדם או במאוחר):

1. החלקת הקלאצ'ים במצבים שונים (יגרום להעברות הילוכים לא חלקות /רעידות וכו') כי יש הרבה יותר מומנט, אבל מגבלת המומנט בגיר שקבע היצרן נמוכה משמעותית (25.5 קג"מ) לעומת המומנט העכשיו (36-39 קג"מ).

2. תהיה שחיקה גבוהה יותר של הקלאצ'ים, מכיוון שנדרש יותר כוח הצמדה בשל התוספת האדירה בכוח ולכן במצב כזה הם עשויים להחליק לעיתים תכופות ולהשחק.

שים לב שעלות החלפת קלאצ'ים היא כ-4000 ש"ח.

3. התחממות של הקלאצ'ים / נוזל הידראולי של הגיר וכו'.

נניח והגעת עד לכאן ושיתפת את הדילר בנוגע לדאגות שלך ואז הוא ירגיע אותך ויאמר:

1. שיפרנו הרבה רכבים כמו שלך והכל בסדר, הם נוסעים עשרות אלפי ק"מ עם תוכנה ואין תקלות - אז גם אם הוא ייתן לך לדבר עם מס' אנשים שבאמת הכל אחלה אצלהם זה עדיין לא מדגם מייצג ;)  

2. הוא יציע שתעשה בנוסף גם עדכון תוכנה לגיר (TCU) - כדי להימנע מהחלקות קלאצ'ים ושהגיר יתנהג טוב יותר עם הסטייג' 1

אז תיקח בחשבון את היתרונות והחסרונות של עדכון תוכנה לגיר (TCU) - ע"י תוכנה של צד שלישי (לא של היצרן):

העדכון לגיר ע"י תוכנה של צד שלישי, בד"כ כולל את השיפורים העיקריים הבאים:

ייתכן ויהיו שיפורים נוספים (תלוי ביצרן התוכנה), התייחסתי כאן לשינויים העיקריים

1.מסיר מגבלות מומנט (בגלל הצורך להגברת כושר ההצמדה)

2. מגביר את כושר ההצמדה של הקלאצ'ים (מעבר למגבלה של היצרן 25.5 קג"מ) כדי שלא יחליקו

3. מבצע אופימיזציה של נקודות העברת ההילוכים

החסרונות של עדכון תכונה לגיר (ע"י תוכנה של צד שלישי - לא שלא היצרן):

1. התיבה משתמשת בנוזל הידראולי כדי לתפעל בין היתר את הקלאצ'ים וההילוכים, במוח הגיר קיימים סולונואידים שאחראיים על הזרימה של הנוזל ההידרואלי ע"י פתיחה וסגירה של שסתומים. 

בשל הסרת מגבלת המומנט, לחץ ההצמדה גבוה יותר מה שיגרום לעומס על הסולנואידים והשסתומים שעשוי לגרום להתנהגות לא תקינה של התיבה ובסופו של דבר לתקלה בלתי הפיכה במוח הגיר שתדרוש את החלפתו.

2. הגברת לחץ ההצמדה עלול לגרום לחימום יתר של התיבה, מה שיכול לגרום שתידרש לעצור בצד ולתת לתיבה להתקרר ובטווח הארוך זה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לתיבה.

למי שמעוניין יש מאמר מרתק באתר של team-bhp.com על התקלות בתיבה DSG7 DQ200.

https://www.team-bhp.com/forum/technical-stuff/288240-understanding-vw-skoda-dsg-dq200-failures-masterclass-srinivas.html

לא התייחסתי לבעיות אחרות שיכולות לצוץ ברכב בן 15 כגון:

תקלה בטורבו / זלילה של שמן מוגברת, כמובן שהן יכולות להתרחש בלי קשר לתוכנה אך ברכב בן 15 עם תוכנה זה עשוי לקרות מהר יותר.

מקווה שעזרתי.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

@fusion-x

לפי זה, VRS\GTI\קופרה עם הגיר הרטוב יעמדו בעומסים המדוברים בלי בעיה או שגם כאן יש הגבלה? הם מדברים על מעל ל300 כ"ס (לא סגור על הקג"מ)

אשמח לשמוע חסרונות (הרכב עוד כמה חודשים יוצא מאחריות ותכננתי לעשות STAGE 1 אם כי אני חלוק אם זה באמת משנה הוא די מהיר גם ככה)

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

לכל תיבה יש את מגבלת המומנט.

אם השיפור יחרוג מהמגבלה - יהיה לזה מחיר.

הדגמים שציינת מגיעים עם תיבה אחרת (עם מגבלת מומנט גבוהה ומתאמת למומנט במנוע (הגבוה יותר מראש). שיפור של מנוע בדגמים האלו בהחלט יכול לחרוג מהתכנון סטוק של התיבה.

יש משפרים שמגבילים את המומנט כך שיתאים לתיבה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם (נערך)
בתאריך 10.4.2025 בשעה 10:02, avizaz כתב:

@fusion-x

לפי זה, VRS\GTI\קופרה עם הגיר הרטוב יעמדו בעומסים המדוברים בלי בעיה או שגם כאן יש הגבלה? הם מדברים על מעל ל300 כ"ס (לא סגור על הקג"מ)

אשמח לשמוע חסרונות (הרכב עוד כמה חודשים יוצא מאחריות ותכננתי לעשות STAGE 1 אם כי אני חלוק אם זה באמת משנה הוא די מהיר גם ככה)

ברכבים האלו בד"כ מדובר בDSG7 הרטוב בדגם DQ381.

מגבלת המומנט הרשמית היא 420-430 ניוטון-מטר (כ- 43 קג"מ).

ראיתי ברשת מדיווחים לא פורמליים כמובן, שאומרים שברכבים עם מנוע משופר, הוא מסוגל להחזיק עד כ-500 ניוטון-מטר (כ- 51 קג"מ) - ללא צורך בעדכון תוכנה לגיר.

היתרונות:

• תוספת משמעותית ומורגשת למומנט וכ"ס
  • שיפור בתאוצות
  • באופן כללי אתה תרגיש שהמנוע מנהג בצורה נמרצת יותר

החסרונות:

• אם אין לך AWD ביציאות חזקות מהמקום הרכב יפרפר יותר :)
  • בלאי יותר מואץ - כמובן תלוי בסגנון הנהיגה (נהג רגוע / מתגרזן וכו')
  • מומלץ לקצר את מרווח הטיפולים
  • עלול לגרום לתקלות בגלל מאמץ גבוה וכו'
עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מפחד מאוד מהקלאצ'ים, מרגיש לי שכבר עכשיו הם לא מצליחים לעמוד בעומס יחסית פשוט ואני מקבל את ה"בומים" ולכן נמנע כמעט לחלוטין מ"בקרת שיגור" או האצה חזקה מהמקום. ואני סך הכל ב20 אלף ק"מ.

לגבי "פרפור" מרגישים את זה ולעיתים נדירות למרות שהכביש יבש אפשר למצוא את עצמך עובר מעט לנתיב השני, לכן עוד יותר נמנע מלצאת חזק כשיש רכב ליד, אז אני בכלל אכנס לנתיב ליד עם תוספת כח, והצמיגים סטוק (ברידג'סטון).

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...