Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בהילוך גבוה מידי

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי ברכבים שונים בהילוך ידני או בשליטה ידנית בגיר אוטומט, ושמתי לב כי אם אני בהילוך גבוה מידי ממה שתנאי הנסיעה דורשים (כשהטורים יורדים נמוך) אזי מחשב הרכב מטרה על צריכת דלק גבוהה במיוחד באותם הרגעים. זה נכון, או טעות של המחשב? ואם נכון, מה הסיבה לצריכה גבוהה זו?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כשנוסעים בהילוך גבוה מדי, יש נטייה ללחוץ את דוושת הגז יותר מהדרוש.

נסה להרפות מהדוושה מעט ולראות אם מד הצריכה הרגעית יורד.

בגדול - כשההילוך לא מתאים, היעילות והנצילות של האנרגיה יורדת ונדרש יותר ממנה כדי להישאר במצב המבוקש.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

תחשוב על אופניים. אתה נוסע לך בסבבה בהילוך ביניים כלשהו, נוח לך לסובב את הפדלים בקצב סביר בלי להתאמץ יותר מדי.

תוריד להילוך נמוך יותר (כך שצריך לסובב את הפדלים מהר יותר) - עכשיו כל סיבוב של הפדלים קל יותר, אבל אתה צריך להתאמץ יותר כדי לסובב אותם בקצב גבוה (אחרת תתחיל להאט).

תעלה להילוך גבוה יותר (כך שצריך לסובב את הפדלים לאט יותר) - עכשיו כל סיבוב קשה יותר, ובפועל אתה תבזבז יותר אנרגיה במצטבר, מאשר לסובב אותם בקלות בקצב גבוה יותר.

בשני המקרים הנ"ל תחזור הביתה עייף יותר ורעב יותר מאשר אם היית נשאר בהילוך המתאים. האוטו לא מתעייף ולא נהיה רעב יותר, הוא פשוט שותה יותר דלק בזמן אמת (טכנית, גם אתה - פשוט אין לך מחשב דרך להציג את זה, אז אתה נאלץ לסמוך על תחושות רעב ועייפות כדי להעריך כמה "דלק" בזבזת בדיעבד).

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כיום, עם רכב ידני 6 הילוכים, כשהרכב מתחיל להאט בעליה כדאי להוריד לחמישי מוקדם יותר למרות שההילוך בולם מעט את המנוע?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 47 דקות, tinoki כתב:

כשהרכב מתחיל להאט בעליה כדאי להוריד לחמישי מוקדם יותר למרות שההילוך בולם מעט את המנוע?

תוסיף לחיצה על הגז תוך כדי השילוב להילוך החמישי כדי שלא יבלום .

זה רכב ידני ראשון שלך? כי בסה"כ זה מאוד אינטואיטיבי ה'משחק' עם הדוושות.

פורסם

אני נוהג שנים רבות על ידני והכל אינטואיטיבי.

אני נוטה להוריד מעט מאוחר וחשוב לי להבין אם זה גורם לצריכת דלק גבוהה.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כשאתה בהילוך גבוה מדי אין לך מספיק מומנט ולכן המנוע מתאמץ וצריכת הדלק מוגברת.

יש הסבר מעולה פה, אתה יכול גם לקרוא את כל השירשור הגדול.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

אני נוטה להוריד מעט מאוחר וחשוב לי להבין אם זה גורם לצריכת דלק גבוהה.

מעבר למומנט שהוזכר לעיל, יש גם את האינרציה שתורמת לתנועה חלקה ורציפה ולכן גם חסכונית יותר.

איבוד אינרציה (תנופה) מחייב יותר אנרגיה בהמשך כדי לחזור למהירות הרצויה,

וזה בעצם שווה ערך לבלימה מסויימת, ולכן יוצר צריכת דלק גבוהה יותר.

למנועי בעירה פנימית יש רצועת כוח יעילה (=חסכונית) צרה יחסית, ולכן משתמשים בהילוכים.

כאשר אתה מעביר הילוך מאוחר מדי, אתה בעצם יוצא מרצועת הכוח היעילה ובהתאמה מבזבז יותר אנרגיה.

נהגתי הרבה שנים על רכבים ידניים, ואני זוכר את הדימוי שהיה לי לדוושת הקלאץ' -

שהיא בעצם המלצרית של הכוח, שמגישה אותו מהמנוע לגלגלים.

אתה רוצה שהכוח יגיע מהר, חם וטרי, בכמות המבוקשת, בלי להתעכב בדרך בשולחנות (הילוכים) אחרים,

אבל גם לא מהר מדי, שלא יוטח בשולחן וישפריץ טיפות יקרות ומלכלכות...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, BoazB11 כתב:

גבוה מדי, לא נמוך

צודק.  תיקנתי.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...