Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריח מהמזגן סיאט לאון 2015

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אחרי שהרכב שהה מספר ימים בשמש הרותחת של הקיץ, התחיל לצאת אוויר בריח לא נעים (אולי גם לא בריא) מפתחי המזגן. בייחוד קרוב לתחילת הנסיעה הריח ממש חזק והבמשך נחלש.

כבר כמה חודשים ככה והריח לא נעלם.

ממה נובע הריח?

איך מטפלים?

תודה מראש

פורסם (נערך)

הייתי מתחיל לראות האם השטיח של הנוסע יבש לראות שהצינור של סילוק מי עיבוי לא סתום (זו בדיקה מאוד שיטחית אבל מתחיל כאן)

אחרי זה הייתי מחליף פילטר מזגן עלותו 70 שח (תוודא שזה מתאים לרכב שלך אם צריך תרים טלפון) בודק עם היד ופנס שבית הפילטר נקי

https://www.justmotor.co.il/product/cu-26-009-1
יחד עם זה לאחר ההחלפה הייתי שם רימון עלות 60 שח (סוג של ספריי שמחטא את המערכת ברכב ובעיקר עושה ריח טוב את לוחץ על הספריי שם אותו במקום של הכוסות שתייה באוטו ונותן לאוטו לעבוד עם המזגן דלוק רבע שעה עשרים דקות שאתה מחוץ לו ואז זורק את הפחית)
https://www.justmotor.co.il/product/ספריי-רימון-מרענן-ריחות-מזגן-lm-1-1-323100
סרטון מאוד פשוט איך להחליף פילטר מזגן

משם אם ממשיך הייתי מתקדם לבדיקה יותר מעמיקה אם צריך

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על המידע

מעדכן שהשתמשתי ברימון והחלפתי פילטר ובאמת המצב השתפר אבל:

הרימון הזה, חוץ מזה שהוא מפזר חומר שמנקה את המזגן, הוא גם משאיר משקעים שמנוניים בכל מני מקומות ברכב שאני לא יודע אם ומתי יעלמו.

מייד אחרי השימוש בו הייתי צריך לנגב שכבת שומן מהדשבורד ולוח השעונים זה אומר שבמקומות שהציפוי הוא בד החומר נספג ולדעתי לא יעלם לחלוטין.

גם את הריח אני פחות אוהב והוא נתקע להמון זמן.

לגבי בעיית הריח מהמזגן כאמור היא השתפרה אך לא נפתרה לגמרי

אחרי שחפרתי קצת גיליתי שיש ספרי שמתיזים ישירות למעבה המזגן ולתעלות, מחכים 10 דקות שהוא יפעל, ואז מפעילים את המזגן לפינוי המשקעים.

הטיפול הזה נעשה כאשר הרכב פתוח אז אין חומרים וריחות שנספגים לשאר חלקי פנים הרכב

הנה דוגמא למוצר כזה

https://www.justmotor.co.il/product/ספריי-חיטוי-מערכת-מיזוג-liqui-moly

בינתיים קניתי ולא עשיתי את הטיפול - אעדכן בהמשך

• רעיון טוב! 1
פורסם

הי,
היה לי מקרה דומה אבל השתמשתי ברימון בצורה שונה ממה שראיתי שבד"כ משתמשים..
ברימון של סנוקס לפי מה שהבנתי יש גם חומר מחטא בדומה לספרי המדובר. 
מה שעשיתי - הפעלתי את המזגן על חום הכי גבוה כולל AC למשך 20 דקות ללא הפילטר מזגן, אז הפעלתי את הרימון והחלפתי לקירור (עדיין ללא פילטר מזגן).
השינוי טמפרטורה יצר אידוי גדול במאייד והנוזל של הרימון ממש הופרש דרך הפתח ניקוז. הרימון רץ 20 דקות +- ואז נתתי למזגן לרוץ עוד 20 דקות עם כל החלונות פתוחים.
הריח נעלם.

קח בחשבון שהמאייד ברכבים האלה מתמלא בבקטריות ונעשה בו חור עם הזמן (ראה תביעות יצוגיות מרובות על הנושא), לכן סיכוי טוב שבנוסף למאייד מלא בקטריות יהיה לך גם דליפה ממאייד.
מניסיון כואב (החלפנו ב-2 סקודות וברנו אחת מעל 3k הוצאה בכל פעם) לדעתי חשוב לעשות חיטוי בכל פעם שמחליפים את הפילטר מזגן, אפילו פעמים בשנה.
בטיוטה ממליצים (לא יודע אם בישראל) ניקוי למאייד בכל 2 טיפולים, עם ריסוס מבחוץ ריסוי לתוך המאייד ממש תהליך ארוך ומורכב.

אם אתה משתמש בתרסיס אשמח אם תוכל לשמח איזה סרטון שמראה מה עשית, מניח שזה לא כזה פשוט.

תודה!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...