Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקסוס CT200H 2013

drorh1

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים 

אני חושב על לקנות לקסוס CT 

לפני זה היה חשוב לי להבין אם זה משהו שמתאים לי . 

אני בחור בן 26 נשואי עם ילדה בדרך 🥰

עד עכשיו נסעתי על רכב מאוד ישן שנת 98 אחרי שחזרתי מהמלחמה אחרי 7 חודשי מילואים הרכב כבר חצי מת בלי מזגן וגם תאמת פחות בטוח לילדה קטנה .. 

מה הייתם ממליצים מחפש רכב אמין חסכוני בדלק וחלקים לא יקרים למות .. 

הרכב הזה עם 139 ק"מ 

יד 3 פרטיות  

תודה לעוזרים 😄

Screenshot_2024-08-25-10-26-01-469_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2024-08-25-10-25-53-648_com.facebook.katana.jpg

פורסם

ה-CT200H היא טויוטה פריוס על סמל של לקסוס לטוב ולרע.

לטוב - היא באמת חסכונית ולא מאד יקרה לאחזקה.

לרע - היא אוטוטו בת 12 ולא תוכל לבטח את הסוללה. במקרה שהסוללה תשבוק יתכן שתאלץ להוציא סכום של חמש ספרות לצורך שיפוץ/החלפה של הסוללה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 10 דקות, zvit כתב:

ה-CT200H היא טויוטה פריוס על סמל של לקסוס לטוב ולרע.

לטוב - היא באמת חסכונית ולא מאד יקרה לאחזקה.

לרע - היא אוטוטו בת 12 ולא תוכל לבטח את הסוללה. במקרה שהסוללה תשבוק יתכן שתאלץ להוציא סכום של חמש ספרות לצורך שיפוץ/החלפה של הסוללה.

לא פריוס. אוריס. אותו רכב אבל עם תג מחיר יקר בהמון בגלל הסמל… כמה אתה נוסע בשנה? לדעתי לא כדאי הייבריד בכלל אם פחות מ25-30 אלף ק״מ בשנה

• אהבתי 1

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם
לפני 10 דקות, הייהייהיי כתב:

בגלל הסמל

ובגלל חומרים ו-NVH טובים בהרבה. מתעלמים מזה לאור המיתוג, אבל זה לא שזה אותו רכב בדיוק עם סמל אחר. ההבדל באיכות הנסיעה מורגש ביותר. האם זה שווה את ההפרש? שכל אחד יחליט לעצמו.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בתאריך 25.8.2024 בשעה 12:11, RK כתב:

ובגלל חומרים ו-NVH טובים בהרבה. מתעלמים מזה לאור המיתוג, אבל זה לא שזה אותו רכב בדיוק עם סמל אחר. ההבדל באיכות הנסיעה מורגש ביותר. האם זה שווה את ההפרש? שכל אחד יחליט לעצמו.

מה זה NVH?

פורסם

Noise Vibration and Harshness

בגדול רעש רעידות ואיכות תא הנוסעים.

NVH טוב אומר שתא הנוסעים שקט אין הרבה רעש ורעידות מבחוץ, ואיכות הנסיעה גבוהה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הלקסוס הכי זולה שיש, כבר בת 9, אני לא יודע עד כמה היא שווה יותר מטויוטה צעירה יותר ממנה עם אותם מאפיינים. תגיד תקציב כמה ק"מ אתה נוסע בשנה והיכן בארץ, ונפנה אותך למשהו יותר חדש.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לדעתי מודבר על רכב מעניין מאוד לדרישות של רכב חסכוני ועם נוחות מעל הממוצע.

שקלתי גם לקנות אחד לעצמי בתור רכב לגמוע קלומטרים רבים לנסיעה לעבודה(אך ירדתי בגלל קניית רכב זול יותר- תקציב קניה היה קריטי אצלי)

לנושא, אם אתה מוצא אקזמפלר שהוחלפה לו הסוללה בשנה שנתיים האחרונות, זה היה סימן טוב בעיני.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אשמח לתרום קצת מהנסיון שלי אחרי חצי שנה עם CT200h 2011

יתרונות: נוחות נסיעה טובה, מושבים נוחים וארגונומיה מעולה, מזגן מעולה, מהטובים שיצא לי לחוות, הוא חזק מאוד, מקרר את הרכב מאוד מהר ושקט.
ההגה מרגיש בסדר גמור ביחס לסוג הרכב ובאופן כללי הרכב מקנה תחושה איכותית מאוד והכל מחזיק יפה מאוד בלי קרקושים, שברים וכו. 
יתכן וזה גם משותף לפריוס ולאוריס, אבל מאוד נעים וקל להתנייד עם ה-CT, יש תחושת effortless שקשורה בבידוד הרעשים ובאופי החלק של יחידת ההנעה - זאת כל עוד נוסעים רגוע יחסית.
כמו כן צריכת הדלק מעולה, 1/17.5 בלי מאמץ מיוחד בתנועה משולבת בינעירוני / עירוני במהירות גבוהה, אם מתאמצים אפשר ככל הנראה להגיע ל-1/20 אבל צריך הרבה סבלנות בשביל זה...

חסרונות: הרכב מרגיש חלש יחסית, זה לא קיצוני בשום צורה, זה ככל הנראה קשור באופי יחידית ההנעה שמכוונת לנהיגה רגועה וחסכונית, כאשר לוחצים הרכב מאיץ בסדר, אך הדבר מלווה ברעש לא נעים מתיבת ההילוכים והמנוע, לא מדובר בדיל ברייק, אבל צריך לקחת בחשבון שהרכב מרגיש פחות נמרץ מרכב מקביל עם מנוע טורבו. 
כמו כן כמו לא מעט רכבים בארץ, הרכב יחסית גניב, וכתוצאה מכך עלות הביטוח שלו גבוהה מאוד - עבורי עלות הביטוח המקיף היתה לא הגיונית ביחס לערך  הרכב ולכן אני מאבטח את הרכב בדרכים אחרות נגד גניבות, זה דבר שצריך לקחת בחשבון. 
מערכת השמע די גרועה, בטח ביחס לרכב "פרימיום", לא לכולם זה מפריע כמובן (ומדובר גם בעניין של טעם כמובן), ד"א ברמת האבזור הבחירה המערכת משודרת וככל הנראה נשמעת יותר טוב.
חסרון נוסף הוא תחזוקת המערכת ההיברידית - כמו שאמרו מעלי יש את עניין הסוללה, שנוטה למות אחרי כעשר שנים. כיום ניתן לשפץ אותה בעלות של כמה אלפי שקלים, אך לדעתי עדיף לרכוש מראש רכב עם סוללה שהוחלפה כבר. בעיה נוספת שלא בהכרח תתקל בה, אבל אני מבין שהיא יחסית נפוצה היא מודול ה-ABS, אשר מורכב בהרבה מאשר ברכבים "רגילים", עלות ההחלפה שלו יקרה (כ-10K בחברה), את הרכב שלי רכשתי מראש עם התקלה במודל הנ"ל (המחיר היה בהתאם) והצלחתי לטפל בעניין בעלות זולה בהרבה, אבל לקחתי סיכון ברכישת חלק משומש ומצאתי מישהו עם ניסיון בהחלפת היחידה. 
להבנתי בעיית ה-ABS נפוצה פחות ברכבים לאחר מתיחת הפנים, אך בכל מקרה הייתי נמנע מרכב שלא עבר החלפת נוזל בלמים של שנתיים-שלוש, מהמחקר שעשיתי עולה זאת הסיבה העיקרית למוות המשאבה. 

לסיכום: כששואלים אותי מה אני חושב על הרכב אני אומר לאנשים שהוא מקרר יפני איכותי מאוד, לא מרגש בשום צורה אבל בסופו של דבר אני די מרוצה מהרכב, הוא נוח מאוד, חסכוני ומקנה תחושת איכות גבוהה שלדעתי משדרגת את חווית הנהיגה והנסיעה ברכב, אחרי ששידרגתי את מערכת השמע ברכב שלי אני חושב שהוא דיילי דרייבר מהטובים שיש עבור התקציב, בעיקר למי שנוסע יחסית הרבה בעיר ובפקקים. 
לא הייתי קונה רכב משנתון מוקדם בלי שהוחלפה לו סוללה, ואני חושב שחשוב לקחת בחשבון שנושא משאבת ה-ABS עשוי להגיע ולהתכונן לכך. 

• רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

רוב הנקודות שאתה מתאר פרט לנוחות מתאימות גם לאוריס 2015 שהייתה לי... האם ה- ABS ב- CT200 שונה מזאת שבאוריס?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לא יודע בוודאות, הפארט נאמבר ייחודי ללקסוס משום מה, ומהמחקר שעשיתי החלקים לא cross compatible…

אבל להבנתי נעשה איזה שינוי בחלק בלקסוס ב2015 והוא אמור להיות אמין יותר, ככה שיתכן וגם באוריס זה המצב. 

בכל מקרה באינטרנט יש המון מידע בנושא, הרוב על הפריוס. 

יצא לי לנהוג על אוריס 2016 כמה פעמים, יחידת ההנעה זהה, אבל זכור לי מאוד המושב הלא נוח והדשבורד הגבוהה באופן משונה יוצר תחושה מעט משונה (עניין של טעם אני מניח), כמו כן כיול ההגה, והמתלים שונה, וללקסוס יש מתלה אחורי אחר (רב חיבורי) בניגוד לפריוס ולאוריס. 

בסופו של דבר מדובר בטריק דומה למה שעושים בVAG עם הגולף / A3, הבסיס והמכלולים זהים אבל המוצר הסופי שונה

• אהבתי 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...