Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, idanva7 כתב:

יש שתי אופציות Black ו-Beige. תבחר בתמונה של השחור.

אני לא ממש בטוח שתוכל לקבל החזר מלא על חלק שהוצאת מהאריזה המקורית וחיברת לרכב. גם בארץ

אם אתה קונה מחשב רכב או מודול הצתה ב-2000 שקלים יהיה לך מאוד קשה להחזיר אם בכלל.

כמו תמיד אני מאחל לחייל הצלחה במשימה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראית פעם אריזות של עלי אקספרס? אם יחזיר, זה כנראה יגיע ארוז טוב יותר משזה יצא מהמפעל. החיבור לרכב לא רלוונטי - לצורך העניין, מותר לך להחזיר כי זה לא עובד (ומן הסתם אתה צריך להוציא מהאריזה ולחבר כדי לבדוק שזה לא עובד). החוקים המוגבלים מאוד על החזרות בארץ לא רלוונטים במקרה הזה (לא שעלי אקספרס מקדש את חוויית הלקוח, רחוק מכך - אבל ממש אין קשר בין מדיניות ההחזרה שלהם למה שאתה יכול לקבל בארץ).

אגב, ניסיתי למצוא הוראות יצרן רשמיות (כולל חיווט והוראות קידוד, אם נדרש) לרכב הנ"ל. לצערי, חיווט לא מצאתי (לא בחינם, בכל אופן), אך כן מצאתי את ה-service manual (יכול לשים קישור אם מעניין את פות"ש). אין שם שום אזכור לקידוד (בהוראות פירוק והרכבה), ונראה שהקשר ל-BCM הוא עקיף ולא ישיר (האמת היא שבכלל תרשים החיבורים של פאנל המיזוג שם נראה קצת תמוה, עם חיבור למחשב גיר ולמחשב ABS, אך לא ל-PCM). מנגד, גם בהוראות פירוק והרכבה של לוח המחוונים לא מדברים על קידוד, אז אני לא יודע - אולי ברכב הזה שום דבר לא מקודד וה-PCM שומר את כל המידע, או שעניין הקידוד בכלל לא מוזכר בהוראות האלה. בכל מקרה, ההימור שלי הוא שפאנל המזגן ממש לא צריך שום קידוד ויעבוד כמו שהוא.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, chrono כתב:

ראית פעם אריזות של עלי אקספרס? אם יחזיר, זה כנראה יגיע ארוז טוב יותר משזה יצא מהמפעל. החיבור לרכב לא רלוונטי - לצורך העניין, מותר לך להחזיר כי זה לא עובד (ומן הסתם אתה צריך להוציא מהאריזה ולחבר כדי לבדוק שזה לא עובד). החוקים המוגבלים מאוד על החזרות בארץ לא רלוונטים במקרה הזה (לא שעלי אקספרס מקדש את חוויית הלקוח, רחוק מכך - אבל ממש אין קשר בין מדיניות ההחזרה שלהם למה שאתה יכול לקבל בארץ).

האם הזמנת פעם מעליאקספרס מחשב בקרת אקלים או PCM /ECU/TSM חדשים והכול היה סבבה ?

אתה נשמע יותר כאחד שמנסה להצדיק את מה שהוא כותב באמירות שלא מחזיקות מים.

הזמנתי מספיק שטויות מעליאקספרס וגם התלוננתי ולא קיבלתי שום החזר כספי על חלק לא תקין לפני מספר חודשים. היום אני לא מזמין אפילו גפרור מעליאקספרס בגלל הזבל שהם מוכרים שם.

יש מספיק מקורות אמינים באירופה להזמין חלקי חילוף עם אבא ואמא.

לפני 53 דקות, chrono כתב:

אגב, ניסיתי למצוא הוראות יצרן רשמיות (כולל חיווט והוראות קידוד, אם נדרש) לרכב הנ"ל. לצערי, חיווט לא מצאתי (לא בחינם, בכל אופן), אך כן מצאתי את ה-service manual (יכול לשים קישור אם מעניין את פות"ש). אין שם שום אזכור לקידוד (בהוראות פירוק והרכבה), ונראה שהקשר ל-BCM הוא עקיף ולא ישיר (האמת היא שבכלל תרשים החיבורים של פאנל המיזוג שם נראה קצת תמוה, עם חיבור למחשב גיר ולמחשב ABS, אך לא ל-PCM). מנגד, גם בהוראות פירוק והרכבה של לוח המחוונים לא מדברים על קידוד, אז אני לא יודע - אולי ברכב הזה שום דבר לא מקודד וה-PCM שומר את כל המידע, או שעניין הקידוד בכלל לא מוזכר בהוראות האלה. בכל מקרה, ההימור שלי הוא שפאנל המזגן ממש לא צריך שום קידוד ויעבוד כמו שהוא.

מכיר את המידע בקובץ שנקרא service manual. חסר בו פרק הכי חשוב דיאגנוסטיקה וקודי תקלה וכיצד פותרים בעיות וגם אין סרטוטי חשמל.

פורסם

גם אני נתקלתי בבעיות עם עלי אקספרס. אבל לאחרונה מערכת ההחזרות שלהם עובדת מצוין. החזרת להם את החלק הלא תקין, או שסתם דרשת שיחזירו את הכסף? כל מה שכתבתי על עלי אקספרס מבוסס על נסיון אישי. אז בוא נימנע מלהאשים אחד את השני באמירות שלא מחזיקות מים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, chrono כתב:

גם אני נתקלתי בבעיות עם עלי אקספרס. אבל לאחרונה מערכת ההחזרות שלהם עובדת מצוין. החזרת להם את החלק הלא תקין, או שסתם דרשת שיחזירו את הכסף? כל מה שכתבתי על עלי אקספרס מבוסס על נסיון אישי. אז בוא נימנע מלהאשים אחד את השני באמירות שלא מחזיקות מים.

לפני 4 חודשים הזמנתי דיסק און קיי בנפח של 512GB תוצרת XIAOMI בזמן כתיבת קבצים לדיסק נתקלתי בתופעה של הופעת שגיאות בזמן העברת הקבצים לכן החלטתי לפרמט מחדש את הדיסק און קיי. לאחר הפירמוט הדיסק הלך לעולמו.ביקשתי החלפה או החזר כספי וזו התשובה שקיבלתי.

No Refund

Request description:

Dear, we have checked before delivery, and there is nothing wrong with the product. You can format it and try again. Please close the dispute, thank you

לא נורא, הלכו 4 דולר לפח.

דרך אגב המוכר לאחר שבועים הסיר את החשבון שלו.

פורסם

נו, אבל אני מדבר על החזרת המוצר, לא השבת הכסף על עיוור בהסתמך על המילה שלך שהמוצר לא עובד. זה תהליך שונה. אתה בוחר להחזיר את המוצר (מכל סיבה שהיא), ועלי אקספרס מחזירים לך את הכסף (אחרי ששלחת אותו חזרה). תהליך מאוד פשוט ועד כה, מניסיון אישי, ללא בלבולי שכל. את הכסף חזרה קיבלתי עוד לפני שהמוצר הגיע לסין.

פורסם

מאמין שלא תיהיה בעיה בהחזרה, אבל בואו נקווה שלא יהיה צורך בזה.
על כל פנים אתמול הלכתי עם החלק לשני מוסכי יבואן שונים כדי לראות אולי במקרה יש להם חלק דומה במחסן, לצערי עד כה ללא תוצאות.
ניסיתי גם לחבר שוב את הפאנל אחרי שהוא לא היה מחובר לרכב כ 24 שעות, אך עדין זה לא ממש עובד.

ביום יומיים הקרובים אחפש את החלק בעוד מקומות של פירוק ואם לא אזמין.
שלחתי למוכר בנתים הודעה שיבדוק אם ניתן לבדוק תאימות באמצעות VIN, נקווה שזה אפשרי מבחינתו.

ממש מעריך את הנסיון לעזור של כל אחד ואחד מכם, לא מובן מאליו.

פורסם
לפני 21 שעות, לירון .ה. כתב:

ומוסך היבואן לא יכול להזמין את החלק מחול?

לא מעונינים להתעסק בזה, לא מצליח להבין אותם

פורסם (נערך)
בתאריך 14.7.2024 בשעה 14:22, chrono כתב:

על סמך מה אתה מחליט שיש צורך בקידוד? אני יכול לדמיין צורך בקידוד ברכב אירופאי בן 5, אבל רכב סיני בן 11? מאוד לא סביר, רוב הרכיבים לא דורשים שום קידוד - חבר וסע.

אני מסתמך על מידע של ייצרן הרכב עבור גולף דור 6 משנת 2009 (לפני 14 שנים) ולדעתי גם בגולף דור 5 שנת 2006 שברשותיי. הייצרן כותב שיש צורך לקודד את פנל הבקרה/מודול לאחר החלפה בפנל חדש. ראה קובץ מצורף.

במזדה 3 שנת 2014 הקינפוג ברובו מתבצע באופן אוטומטי למעט חיישן אור יום/עוצמת קרינת השמש

שיש לבצע קינפוג ידני (ראה קובץ מצורף).

*** המידע מבוסס על כך שמחליפים חלק מקורי בחלק מקורי אחר אשר מתאים מבחינה חומרתית וגם גרסת תוכנה דומה. אם אתה מתקין יחידת בקרה משומשת מרכב אחר או רכישה של יחידת בקרה בעליאקספרס לדעתי מערכת המיזוג לא תעבוד בהרמוניה שלמה.

מאזדה 3.jpg

הגדרות בסיסיות.jpg

פורסם

הדוגמה עם המזדה היא דווקא שאין צורך בשום קונפיגורציה - כתוב שזה מתבצע באופן אוטומטי. הקידוד עם MDS הוא למקרים בהם הקונפיגורציה האוטומטית לא עובדת. אין מצב שעל כל פעם שמת מצבר כל בעלי מאזדה 3 החדשה צריכים לרוץ למוסך לקודד את הפאנל (דור לפני זה לא דורש זאת מניסיון).

לגבי ה-MG 350, בהוראות שמצאתי כתוב שאם מנתקים את המצבר, הפאנל מתאפס להוראות יצרן, ולאחר מכן יופעל עם טמפרטורה 22 מעלות וכד' - נשמע כמו התיאור של מאזדה. אין שם התייחסות לקידוד.

• מעניין 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 19.7.2024 בשעה 15:16, chrono כתב:

הדוגמה עם המזדה היא דווקא שאין צורך בשום קונפיגורציה - כתוב שזה מתבצע באופן אוטומטי. הקידוד עם MDS הוא למקרים בהם הקונפיגורציה האוטומטית לא עובדת. אין מצב שעל כל פעם שמת מצבר כל בעלי מאזדה 3 החדשה צריכים לרוץ למוסך לקודד את הפאנל (דור לפני זה לא דורש זאת מניסיון).

לגבי ה-MG 350, בהוראות שמצאתי כתוב שאם מנתקים את המצבר, הפאנל מתאפס להוראות יצרן, ולאחר מכן יופעל עם טמפרטורה 22 מעלות וכד' - נשמע כמו התיאור של מאזדה. אין שם התייחסות לקידוד.

עדכון קטן, ראשית הזמנתי את הפאנל מהדוד עלי ממתין שהוא יגיע ארצה (עלות כוללת 114USD).

בהמשך להודעה של chorno @chronoעשיתי ניסיון נוסף לנתק את המצבר ולחברו לאחר מספר דק, שמתי לב שבעקבות הפעולה הזו נשרף לי הפיוז של בקרת האקלים, למיטב זכרוני זה קרה לי עוד פעמים שניסתי ביום הראשון שזה קרה להחליף את הפיוז של בקרת האקלים בהתאם למפרט הנתיכים של הרכב (כמו בתמונה)

האם זה מרמז על בעיה אחרת? או שזה מתאים לתקלה פנימית בפאנל?
image.thumb.png.4355033077a5d596e712fb591c55c2c7.png

פורסם

שאלה טובה - צריך תרשים חיווט כדי חראות מה עוד נמצא על הפיוז הזה. בהחלט יש סיכוי שמשהו בתוך הלוח מקצר, וזה שורף את הפיוז (ואז כמובן החלפתו תפתור את הבעיה). מקווה שזה לא משהו אחר על אותו מעגל, שלא יהרוס גם את הלוח החדש.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...