Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שלא מדובר ברכב נפוץ אבל בכל זאת שווה לי לנסות.
לא הנעתי את הרכב כשבועים והמצבר (שהוחלף לפני חצי שנה) היה חייב טעינה.
הנעתי את הרכב באמצעות בוסטר, בניסיון הראשון והשני המזגן נדלק אך הרכב לא הניע, בנסיון השלישי הרכב הניע אך יחדית המזגן הפסיקה להידלק (מצורפת תמונה).
ניסיתי לראות אולי מדובר בפיוז אך זה לא נראה ככה וכל הפיוזים הקשורים למזגן תקינים.
כל מקום אליו פניתי אמר לי שהוא לא מתעסק ברכב הזה.
image.thumb.jpeg.77b31cbbd6639aa10b1794b581a4459e.jpeg
מישהו אולי מכיר או יודע?
תודה רבה

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, Coro כתב:

קודם כל נסה עם מצבר תקין

תקין לחלוטין, אני כבר 3 ימים מאז שקרה ונוסע ברכב ועדין לא עובד

לפני 3 שעות, chrono כתב:

האם אתה בטוח שבדקת את כל הפיוזים? לעתים יש שתי קופסאות פיוזים נפרדות, אחת באזור המנוע והשניה בתוך תא הנוסעים.

אכן בדקתי בשניהם ולפי מפת הפיוזים בדקת מהם הפיוזים שקשורים למזגן, כולם תקינים
הלכתי לחשמלאי שמעסק במיזוג אויר לרכב אמר לי שלדעתו נשרף הפאנל וממליץ להזמין חדש מעליאקספרס.

לא רוצה להזמין לפני שאני בטוח שזו התקלה (העלות היא 400 שח בעליאקספרס)

פורסם

כמה בנוח אתה מרגיש עם לעשות דברים לבד? אם אתה רוצה לבדוק את עניין הפאנל, בדיקה בסיסית היא לפרק אותו, למצוא איפה החיווט שלו מקבל 12V כשהרכב דלוק (זה גם ייאשר לך שהפיוז תקין), ואז לנסות לתת 12V לפין המתאים בלוח ולראות שהוא לא נדלק (השלב זה פחות משמעותי, אם לפני שניה ראית 12V בתקע שהוצאת מהלוח). זה ייתן אינדיקציה סבירה שהתקלה אכן בלוח.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 11.7.2024 בשעה 13:04, idanva7 כתב:

כל מקום אליו פניתי אמר לי שהוא לא מתעסק ברכב הזה.
image.thumb.jpeg.77b31cbbd6639aa10b1794b581a4459e.jpeg
מישהו אולי מכיר או יודע?
תודה רבה

פנית למוסך הייבואן ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
בתאריך 11.7.2024 בשעה 19:00, chrono כתב:

כמה בנוח אתה מרגיש עם לעשות דברים לבד? אם אתה רוצה לבדוק את עניין הפאנל, בדיקה בסיסית היא לפרק אותו, למצוא איפה החיווט שלו מקבל 12V כשהרכב דלוק (זה גם ייאשר לך שהפיוז תקין), ואז לנסות לתת 12V לפין המתאים בלוח ולראות שהוא לא נדלק (השלב זה פחות משמעותי, אם לפני שניה ראית 12V בתקע שהוצאת מהלוח). זה ייתן אינדיקציה סבירה שהתקלה אכן בלוח.

האמת שאין לי בעיה ואני אפילו בעד, ככה נראה הצד הפאנל מאחורה, אפשר לעשות את הבדיקה עם החיבור הזה נכון?
ותודה רבה על התשובה המפורטת! 
image.thumb.png.6680afdf01c4f769a9fbfdd3b2a59d22.png

בתאריך 12.7.2024 בשעה 15:08, מרק10 כתב:

פנית למוסך הייבואן ?

תור ראשון לעוד שבועיים, בודק אופציה לפני שגוזרים אותי שם :)

עריכה אחרונה על ידי idanva7
פורסם
לפני כשעה, idanva7 כתב:

האמת שאין לי בעיה ואני אפילו בעד, ככה נראה הצד הפאנל מאחורה, אפשר לעשות את הבדיקה עם החיבור הזה נכון?
ותודה רבה על התשובה המפורטת! 
image.thumb.png.6680afdf01c4f769a9fbfdd3b2a59d22.png

תור ראשון לעוד שבועיים, בודק אופציה לפני שגוזרים אותי שם :)

בלי סכימה חשמלית של הקונקטור ומה התפקיד של כול פין אין לך מה להתעסק עם יחידת הפיקוד.

פורסם

לא מדויק. ברמה הכי בסיסית, על עיוור, אפשר פשוט לחפש פין שיש בו 12 וולט. לא סביר שיהיו כמה כאלה. זה הפין שנותן חשמל ליחידת הפיקוד, אם היא לא נדלקת, הנחה סבירה שהיא שרופה. כמובן שהמטרה בבדיקה הזו היא לא למצוא פתרון מדויק לבעיה, אלא להעריך האם ההצעה המקורית של החשמלאי (להחליף את הלוח) תפתור בסבירות גבוהה את הבעיה, או שתהיה בזבוז כסף.

כמובן שאם ניתן למצוא את מפרט החיווט איפשהו באינטרנט, זה יעזור לבצע בדיקה הרבה יותר מדויקת.

פורסם
לפני 43 דקות, chrono כתב:

לא מדויק. ברמה הכי בסיסית, על עיוור, אפשר פשוט לחפש פין שיש בו 12 וולט. לא סביר שיהיו כמה כאלה. זה הפין שנותן חשמל ליחידת הפיקוד, אם היא לא נדלקת, הנחה סבירה שהיא שרופה. כמובן שהמטרה בבדיקה הזו היא לא למצוא פתרון מדויק לבעיה, אלא להעריך האם ההצעה המקורית של החשמלאי (להחליף את הלוח) תפתור בסבירות גבוהה את הבעיה, או שתהיה בזבוז כסף.

כמובן שאם ניתן למצוא את מפרט החיווט איפשהו באינטרנט, זה יעזור לבצע בדיקה הרבה יותר מדויקת.

נניח והוא לא מצא פין עם מתח של 12 וולט, איך ממשיכים מכאן ? 

בדיקות עם רב מודד בלי היכרות טובה כיצד לעבוד נכון עם רב מודד ובלי סכימה חשמלית וידע אתה עלול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.

הדרך הנכונה היא לבצע איבחון ממוחשב במוסך הייבואן.

פורסם

בוא לא נעשה מזה פיזיקה גרעינית. לא צריך "היכרות טובה כיצד לעבוד עם רב מודד". כולה לשים אותו על סקאלה נכונה ולא לקצר עם ה-probe כמה פינים. נזק לא ייגרם פה.

נכון, בלי תרשים חיווט לא ניתן לבחון את הבעיה לעומק, או אפילו להגיע ל-100% בטחון במקורה. אבל אם יש אספקה של 12V ללוח והלוח לא נדלק, אז בסבירות גבוהה התקלה בלוח. וזה בסוף מה שפות"ש מחפש - כבר המליצו לו להחליף את הלוח במוסך אחד, והוא מתכנן כבר ללכת למוסך יבואן - אבל הוא רוצה לדעת האם ההמלצה הגיונית, ולמה לצפות ממוסך היבואן.

• אהבתי 1
פורסם

תנסה ליצור קשר עם המאגר - נראה שיש להם לפחות רכב אחד עם דשבורד זהה לזו שלך (גם בפן הצבע) 

הנה חלק אחד שהם מציעים למכירה - אם תביט בתמונות בלינק תראה תמונת סלון של הרכב - החלק שאתה צריך נמצא שם על פניו ואני בספק אם מישהו לקח אותו כבר 

https://maagar.co.il/collections/mg9z/products/מחשב-מנוע-f01r00dk83-לאם-גי-350-2012-2021

לפני שאתה מזמין תעשה באמת בדיקת 12V על הצמה ברכב - תאתר את שני החוטים וככה תבין איזה פינים ביחידה שחשודה כתקולה הם כניסת 12V 

תנסה לחבר את היחידה לסוללה של מברגה או רכב (לא כשהסוללה מחוברת לרכב) שמוציאה 12V ותראה אם הפאנל באמת נדלק. 

• רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 שעות, lanosforce כתב:

תנסה ליצור קשר עם המאגר - נראה שיש להם לפחות רכב אחד עם דשבורד זהה לזו שלך (גם בפן הצבע) 

הנה חלק אחד שהם מציעים למכירה - אם תביט בתמונות בלינק תראה תמונת סלון של הרכב - החלק שאתה צריך נמצא שם על פניו ואני בספק אם מישהו לקח אותו כבר 

https://maagar.co.il/collections/mg9z/products/מחשב-מנוע-f01r00dk83-לאם-גי-350-2012-2021

לפני שאתה מזמין תעשה באמת בדיקת 12V על הצמה ברכב - תאתר את שני החוטים וככה תבין איזה פינים ביחידה שחשודה כתקולה הם כניסת 12V 

תנסה לחבר את היחידה לסוללה של מברגה או רכב (לא כשהסוללה מחוברת לרכב) שמוציאה 12V ותראה אם הפאנל באמת נדלק. 

אחלה רעיון המאגר, לצערי אין להם את החלק.

אנסה לעשות בדיקה של 12V.

תודה רבה, מעריך מאוד

פורסם
לפני 6 דקות, idanva7 כתב:

לצערי אין להם את החלק.

אם הרכבים ישנם בפירוקיות והם לא נגרטו - ואין להם את החלק בכלל אפילו לא בצבע שונה, זה יכול להצביע על זה שהחלק הזה עם ביקוש - זה מגביר את החשד שבאמת כאן התקלה אבל תעשה את הבדיקות אל תצא מתוך מסקנה נחרצת בגלל זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...