Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות - רכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קיבלתי מהעבודה את האפשרות לבחור מבין הרכבים הבאים (לא הצלחתי לסדר את הקו מעל ה-yaris, עמכם הסליחה):

טויוטה

YARIS CROSS HYBRID ECO

טויוטה

קורולה היברידית 1.8  SUN

יונדאי

VENUE INTENSE

מיצובישי

ASX  INSTYLE

סיאט

אטקה 1.5 STYLE FL

ניסן

סנטרה

סוזוקי

ויטארה 1.4 GLX אוטו' היברידי

סוזוקי

CROSS GLX S 4*2 היבריד

פורד

פוקוס סטיישן דגם טיטניום

פיג'ו

1.2 בנזין 2008 אקטיב

צ'רי

FX comfort

קיה

סטוניק 1.0

שברולט

TRAX 1RS

כאמור, רכב חברה - אז אין משמעות לדלק/ביטוח/ירידת ערך/טיפולים (אולי קצת משמעות לטיפולים - חופר כל פעם לקחת למוסך וכו').

השימוש ברכב יהיה יחסית מינימלי, לא נסיעות כבדות מדי ובטח שלא שטח.

הכי חשוב נוחות בתוך הרכב. אין שיקול למהירות/האצה וכו', במילא המכונית מלפני (והאישה לצדי) מחליטה על כמה אסע.

ברוב המקרים יהיה רק הנהג, מקסימום 5 אנשים במקביל (2מבוגרים ו-3 ילדים קטנים).

אין העדפה לרכב גבוה/נמוך.

גם אין העדפה ליצרניות כאלה ואחרות.

מערכת מולטימדיה מגניבה/רמקולים זה בונוס, אבל לא פוסל רכב בגללה.

מערכות בטיחות טובות גם אחלה.

אם יש בגאז' גדול - מצוין, אבל גם סטנדרטי סבבה.

כן יש חוסר העדפה(/שנאה) לרכבים שהם 'סתם' ארוכים, מטעמי יופי/שופוני וכו' - לא רוצה כאלה. שיהיו באורך נורמלי+-.

ורק שלא יהיה חשמלי בלבד (אם מופיע כזה בדגמים הנ"ל) - אין לנו את ההטענה של החשמל בבניין/עבודה. היברידי כמו הקורולה זה סבבה.

אודה לעזרתכם האדיבה!

נ.ב.

זה הזמן להודות (שוב) לחברים היקרים שעזרו לי לפני 3 שנים כאן - הלכתי בסוף על הקורולה.

היה (ועודנו) אחלה אוטו שבעולם, למעט הצד של הפגוש שהתפרק על החודש הראשון, ואחרי כל תיקון - התפרק מחדש. אבל מתרגלים אליו.

תודה!

פורסם

לו אני במקומך הייתי הולך על סוזוקי S-Cross.

גם קצר, גם מרווח מספיק ל-5, גם נהנה מהטבת המס של רכב הברידי (למרות שהוא רק הברידי קל)

כמובן שאתה גם יכול להחליט לא לשנות וללכת עוד פעם על קורולה.

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הכי כלכלי זה שוב קורולה בזכות הטבת המס על רכב היברידי.

אם אתה מחםש רכב קצר יחסית עם מרווח פנימי - סיאט אטקה עונה על הדרישות.

היא קצרה מהקורולה בכ-30 ס"מ, תא המטען בנפח 510 ליטר, המנוע חזק ומשתלב היטב עם תיבת ההילוכים כפולת המצמדים ורשימת האבזור לא רעה.

אני נוהג באטקה גם כן רכב ליסינג מהעבודה ומרוצה מאוד.

(הרכב הקודם שלי היה אוקטביה ואני מרגיש שהמולטימדיה פחות טובה מזו שבאוקטביה, אבל יחסית להרבה רכבים המולטימדיה באטקה בסגר גמור).

פוקוס סטיישן היא גם אוםציה לא רעה, אבל היא ארוכה כמו הקורולה

• אהבתי 1
פורסם

מהרשימה הזו הייתי בוחר את האטקה או הפוקוס סטיישן אם אתה צריך את תא המטען הגדול.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מהרשימה, הסיאט אטקה אכן נותן את התמורה הטובה (מרווח,נוחות, שקט, בטיחות).

אבל שברולט טראקס יותר מרווח.

לשיקולך. מציע שתיקח את שתיהן לנסיעת-מבחן ואז תחליט.

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, llaavvii כתב:

גם הסוזוקי ויטארה והSX4 היברידיות...

כלל דגמי סוזוקי ה"היברידיים" הם היברידיים קלים ולא מזכים בהטבת מס בשווי השימוש (גם סקודה אוקטביה היא היברידית קלה)

פורסם
לפני 40 דקות, mottis כתב:

כלל דגמי סוזוקי ה"היברידיים" הם היברידיים קלים ולא מזכים בהטבת מס בשווי השימוש (גם סקודה אוקטביה היא היברידית קלה)

נכון שדגמי סוזוקי הברידיים קלים - אבל היבואן הצהיר שהם הברידיים, ובית המשפט קיבל את הטענה אחרי שהחליט שאינם הברידיים - וקיבל את הערעור על ההחלטה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עברתי מקורולה לצ'רי, ההבדל בנטו זניח, משהו כמו 120 ש"ח בחודש, את האטקה אני לא מכיר אבל עד לאחרונה היתה אצלנו בחברה והיא כבר לא אופציה, לא שמעתי תלונות, אם היא היתה אופציה הייתי בודק אותה, שים לב שאין לה מצלמת רברס, אפשר להתקין בעלות של כמה מאות שקלים כולל פתיחת המסך.

אל תתייחס לשום מבחן ישראלי על הצ'רי, המבחנים לא מייצגים כלום חוץ מחובבנות במקרה הטוב וניבזות במקרה הרע, בנוסף אל תתייחס לכל הקשקושים בפייסבוק מאנשים שקנו את הרכב ולא יודעים לתפעל אור בחדר מדרגות.

היו לי הרבה רכבים וזה הרכב הכי טוב עד כה, רכב גבוה ונוח, שקט וחזק, הגה רך שניתן להקשיח לפי המהירות, אני משאיר אותו קבוע על רך, עכשיו כשהתחיל להתחמם בחוץ המזגן מראה יעילות ומקרר את הרכב בשניות, אם אתה לוקח את הרכב תשקיע כמה דקות בהגדרות הרכב והמולטימדיה, אם אתה עם אנדרואיד בנייד תוודא שמערכת ההפעלה עדכנית והאנדרואיד אוטו יעבוד חלק אלחוטית בכל כניסה לרכב, במידה והמכשיר תומך בטעינה אלחוטית מהירה יש משטח טעינה אלחוטי ברכב.

הרכב בטיחותי, תא המטען בינוני וניתן להסתדר איתו.

נסה לתאם נסיעת מבחן, או לפחות להגיע לאולם תצוגה, אני לקחתי את הרכב על 'עיוור' כיוון שמישהו בחברה החזיר אותו ולא היה לי זמן לבדוק את הרכב ואני שמח על כל רגע עם הרכב.

היתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו בקורולה הוא גיהוץ באמפים, מעבר לזה אתה תרגיש מיד בהבדל לטובה מרכב חלש שבו אתה יושב על הכביש לרכב גבוה עם ראות מעולה ובטוחה יותר בסביבה שהופכת להיות של רכבים כמו הצ'רי ולרוב גדולים ממנו.

למרות שמדובר בגירסת הליסינג הרכב מאובזר יותר מכל רכב ברשימה, ובאבזור מקורי, כלומר ללא התקנות פח מקומיות, דווקא בגירסה זו יש יתרון לזה שאין מערכת מניעת עייפות מציקה שמותקנת בגירסאות גבוהות יותר ובמושבי עור לקיץ הישראלי.

לגבי הסוזוקי, הניסן והמיצובישי, תיקח אם אתה רוצה לחזור לשנות התשעים.

לגבי הפוקוס, רכב מוצלח עם מולטימדיה גרועה, רכב שתוכנן לפני המון שנים וגם נראה ככה מבפנים, בעיית הגומיות עדיין קיימת כולל רעשי פלסטיקה, התנהגות כביש של רכב ספורט.

וניו וסטוניק קטנות וחלשות.

חפש הודעה שלי על הצ'רי בפורום הזה, האישה מופרדת ע"י קונסולה נאה ורחבה..

בהצלחה

פורסם

לא מכיר את כל המכוניות כאן. לנסיוני הפרטי האטקה מאוד מוצלחת, כמעט מכל בחינה, חסר לה בגירסת הסטייל חלק מאבזור הבטיחות, שאין לי מושג אם קיים באופציות האחרות, כמו זיהוי בשטח מת, התרעה על תנועה חוצה מאחור, גם אין טעינה אלחוטית, רק חוטית. היא מספקת תנועה שקטה וחזקה יחסית, מרחב פנים ומטען מעולים יחסית לאורכה הכולל וגימור שהגם שאינו יוקרתי הוא מאוד מוקפד ואיכותי. הפיל שכאן לטעמי, בהנתן שיש לך כאן היברידיות שמזכות בהנחת שווי השימוש, זו עלות שווי השימוש החודשי. מעריך שבאטקה תהיה גבוהה יותר בכמה מאות שקלים מההיברידיות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפי ההודעה הפותחת נראה שאתה צריך לבדוק את היתרונות של רכב ליסינג מול היתרונות של רכישת רכב פרטי וקבלת הוצאות רכב כחלק מהשכר, כולל השפעה על הטבות סוציאליות.

חוץ מזה, טוב מראה עיניים. קח את המשפחה ליום כיף בסוכנויות הרכב והתרשם מההיצע. בדרך כלל הסוכנויות מרוכזות באיזור אחד או שניים כך שלא תצטרך לכתת רגליים יותר מידי, והרכבים שיוצגו לך יהיו מאובזרים יותר מרכב הליסינג (מצריך בדיקה פרטנית לכל דגם), אבל תוכל להתרשם מההתאמה לצרכיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...