Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.
חיפשתי ולא מצאתי הסבר מדוייק לנושא שמן גיר - האם זה נכלל עם שמן המנוע או נפרד?
יש לי מודל 2013 עם כ 230000 ק"מ. והגיר מתקשה להתחליף הילוכים.
אני מניח כרגע שהקושי נובע כתוצאה מלכלוך או חדירת מים לגיר.
לפני שמרימים ידיים והולכים למוסך (שם כמעט בטוח יגידו שהגיר "הלך" והמחיר מעל 7000 שקל) רציתי לנסות תוסף ניקוי לגיר.
מצאתי תוסף שמתאים לניקוי גיר, ובסרטי יוטיוב רואים ש"מוסיפים" אותם עם איזה משפך, מפעילים בהילוך סרק כרבע שעה, מרוקנים את אגן השמן, וממלאים חדש.
השאלות שלי:
1. להיכן מוסיפים את התוסף? האם לשמן המנוע? - לא מצאתי שום "חור" או מיכסה לשמן גיר.
2. מתברר שכרגע חסר שמן במנוע - האם זו יכולה להיות סיבה גם לגיר?
בתודה חיים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, haimke כתב:

1. להיכן מוסיפים את התוסף? האם לשמן המנוע?

לא. ברכבך השמן גיר והמנוע אינם משותפים(כמו ברוב הרכבים האוטומטים המודרניים)

לפני כשעה, haimke כתב:

אני מניח כרגע שהקושי נובע כתוצאה מלכלוך או חדירת מים לגיר

אם חדרו מים לגיר אז חבל על כל הכסף וההשקעה שלך, הגיר כבר לא יחזיק מעמד לאורך זמן וככל הנראה תאלץ לעשות לו שיפוץ כללי.בגיר הזה למיטב זכרוני אין מדיד שמן וצריך ציוד מיוחד כדי  לבצע החלפת שמן, הייתי ממליץ לך לגשת למוסך/מכון גירים ולא להתעסק בזה בעצמך אבל לצערי איני מכיר מכוני גירים אוטומטיים בארץ שבאמת יודעים להתעסק עם גירים רציפים.

הגיר ברכבים הללו עם נטייה לגמור קריירה מוקדם מהצפוי. זהו גיר רציף שידוע בתור גיר לא "הכי אמין",זה בדר״כ מתחיל ברעשים, שריקות, רעידות, עד שהנסיעה הופכת לממש לא נעימה. 

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

הגיר הרציף של מיקרה ב 230 אלף קילומטרים נחשב "מת בשיבה טובה".

אין מה לנסות להשקיע בו אלא להחליף בגיר אחר מפרוק ולקוות שיחזיק מעמד.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכם על התשובות המדוייקות (למרות שמשמעותן עצובה מבחינתי).

לא מבין למה יצרן רכב לא חושב ששמן גיר צריך להיות נגיש לטיפול כמו שאר שימני המנוע.. ממש מעצבנים :-(

שאלת המשך... מה הכי גרוע שיכול לקרות אם הגיר הבעייתי הזה לא מוחלף - וממשיכים לנהוג איתו?
הרכב שייך לבחור צעיר שאין לו כסף להחליף גיר.

פורסם
לפני 3 דקות, haimke כתב:

לא מבין למה יצרן רכב לא חושב ששמן גיר צריך להיות נגיש לטיפול כמו שאר שימני המנוע

במוסך מיקצועי עם ידע ,ציוד מתאים ובעיקר גישה נוחה על הליפט בהחלט ניתן להחליף בו שמן גיר אבל זו לא עבודה פשוטה בתנאי שטח/בית/חניה לבעל הרכב.

פורסם (נערך)

בימינו אנו - יש גישה להמון ידע והסברים. למשל קניתי מאזדה לפני שנתיים ולא היה למערכת הבידור תמיכה ב אנדרואיד ואפל (android car). אז מצאתי הסבר לקניית החלק באליאקספרס ב 200 שקל, ויש וידאו (כמה כאלו) ביוטיוב שבעזרתם תוך פחות משעה החלפתי בחצר הבית - ועובד מצויין מעל לשנה.
הקיצר - רכב זה לא מדע טילים או מחשב קוונטי, ואם היה גישה נוחה אני בטוח שמלא תחזוקה הייתה יכולה להתבצע בחצר הבית. 
במקרה שלנו אם היה פתח להוספת שמן גיר, ופתח למטה לריקון - הרבה אנשים היו מתחזקים את זה לבד (קונים שמן תואם ורינג חדש לאיטום בכל החלפה) - ולא מזניחים בגלל שזה דורש גישה למוסך שסוחט אותך (אולי זו הסיבה לסיבוכים - כמו מס הכנסה)

עריכה אחרונה על ידי haimke
פורסם

למה אתה מניח שחדרו מים או לכלוך לגיר?

תמצא מוסך שיחליף את שמן הגיר, תעזוב שטויות של תוספים.

ינסו להפחיד אותך בצדק, כי לפעמים המצב מחמיר אחרי החלפת שמן בגיר שמעולם לא הוחלף בו.

שיקול שלך אם לקחת את הסיכון.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, vladclar כתב:

הגיר הרציף של מיקרה ב 230 אלף קילומטרים נחשב "מת בשיבה טובה".

אין מה לנסות להשקיע בו אלא להחליף בגיר אחר מפרוק ולקוות שיחזיק מעמד.

בדיוק

ושלא תעיז להוסיף תוסף כי לא יהיה לך בכלל גיר

אתה יכול לנסות להחליף לשמן מקורי בלבד ואת 2 הפילטרים חובה ולהתפלל שישתפר.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • תוכן חדש...