Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 26.2.2025 בשעה 07:16, Emanuel5 כתב:

לגבי חגורת בטיחות - הרוב המוחלט של הנסיעות הן קצרות בישוב , ואני לא חוגר בהן , 

תשמע, לא הייתי מתגאה בכך. למעשה הייתי מתבייש.

שיטת חיים קורפו פועלת בערך עד 7 קמ"ש, וזה לגבר גבר. מעבר לזה תקבל רה-קונטרה. ואני מקווה שאתה מודע לכך שהרבה תאונות מתרחשות קרוב לבית

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא ברור לי היכן הגאווה השתמעה מדברי , מצד שני הגעתי לגיל שדעותיו של פלוני אינן מטרידות אותי , אולי לזה התכוונת, לא יודע ...

על כל פנים , החלטתי לשמוע בעצתך , התביישתי לעצמי , וכשסיימתי להתבייש , יצאתי לרכב וניתקתי את החיישן של החגורה מתחת לכסא (באופן מעט משעשע , תודה רבה לחבר הפורום דיסקו שהעלה את הרעיון ).

אז שימו לב שיש שם מספר חיישנים , ואם מישהו מעוניין לנתק , תנתקו את זה שמגיע ללחצן של החגורה, הבעיה נפתרה ואין אף מנורת תקלה או התרעה שנדלקה:

image.thumb.png.c1b89cb120b85a7a8f3bedc869829fbd.png

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
פורסם
בתאריך 27.2.2025 בשעה 11:24, TheTaxAvenger כתב:

שילמתי 14 אלף על שיפוץ מנוע בגבע והמנוע חזר לשתות שמן אחרי 20 אלף ק"מ. אני עכשיו עושה בערך 5,000 ק"מ על 1 ליטר שמן. 

ראית פה את ההפניות לאחריות יצרן מורחבת עד 175K למנועים האלה? חסר שם הפרט בטריביאלי, איך מפעילים את זה. אבל הייתי שולח איזה מייל לנסות לברר (ושם כאן, שאני לא אצטרך!). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

1.בקבלה של הטיפול מופיע ביצוע פלאש שמן מנוע. לא מתיימר להחליף ידע של מוסך מורשה אבל למיטב ידיעתי אסור לבצע זאת במנוע עם רצועה טבולה בשמן, החומר תוקף את הרצועה. 

2.צמיגים בני 7 מקומם בפח. 

• אחראי פורום
פורסם

השרשור הוא לא בנושא "חגורות בטיחות כן או לא", נא לחדול מהודעות בנושא.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:
אז הגיע הזמן לטיפול שנתי - איך אני יודע ? כי נדלקה לאשתי מנורת service .
התקשרתי למוסך יורומוטורס בחדרה (מורשה יבואן ועשיתי שם את הטיפול האחרון) לקביעת תור וביקשתי הצעת מחיר :
אמרו לי שזה טיפול קטן , החלפת שמן ואיזה מסנן  כ 1000 ש''ח .

הייתי מופתע , שאלתי מה עם טיימינג ? לא אמורים לבצע ? בכל זאת הרכב כבר 8 שנים על הכביש , רצועה טבולה בשמן שידועה כבעייתית .
ענו לי שאין צורך - הנחיות יצרן מדברות על החלפה כל 12 שנים - פה חשדתי.

אז קפצתי הבוקר למוסך ליטל בפ''ת - גם הוא מורשה יבואן ונמצא ממש קרוב לעבודה שלי - עברו על ההיסטוריה , אמרו כל הכבוד שאני מקפיד על טיפולים בזמן במוסכים המורשים - זה ממש חשוב למוסך 😁
בנוסף באופן מפתיע (או שלא) אמרו שגיע הזמן לטיימינג (אני לא העלתי את הנושא) - אחרי הנחת שקר שלא באמת עזרה למפלס המזומן בארנק , אמרו לי תחזור בשעה 14:00 עם 5100 ש''ח .
אז כרגע הוא שם ואני בעבודה .

חוסר התיאום בין המוסכים המורשים פשוט הזייה בעיני.
לא יודע איזו מסקנה לקחת מהסיפור 😔

סיכום שנתיים עם הרכב :
הוא 
משמש כרכב עיקרי בבית, בתי ספר - חוגים - קניות - סידורים.
הוא קטן , חסכוני וזריז, אשתי מאוד אוהבת אותו , ומעדיפה שאשאיר לה את ה DS ואקח את הג'יפ לעבודה, אני יודע , לא אמין אבל זה המצב ואני לא מתלונן.
הוא מפגין אמינות מופתית, אני מניח שנשאר איתו לפחות עוד שנתיים.
לא זול לאחזקה , דיי דומה לדיסקברי (שלא מטופל במוסכים מורשי יבואן) , רק שהוא רבע רכב, זהו.

• אהבתי 2
פורסם

אני מטפל בצרפתיה שלי לטיפולים השותפים אצל אורן בחולון - אני יכול לאמר שהגישה שלהם זה להחליף את הטיימינג ב1.2 אחת ל40 אלף קילומטרים או 3 שנים - זאת ההמלצה שלהם.

יש להם שם מנועים כאלה חדשים וגם מוחדשים באופן שוטף. 

תענוג לשמוע שאתם נהנים מהרכב - זה בונבון תכלס שדורש אצבע רגישה על ההדק. 

כשאני רואה 208GT תכלס אני מזיל ריר (לא GTI - הדור האחרון עם חבילת האבזור) - המחשבה של לחכות שהמחירון שלהם ביד2 יצנח לדגמים עם המנוע עם שרשרת - כן עוברת לי בראש. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אווו אההה , לקח לי כמה שניות להזכר , הייתי במוסך הזה לפני כעשור וחצי (אולי אף יותר) עם פיזו 307 של הוריי .
כבר לא זוכר את הפרטים, רק זוכר שהמוסך הזה הומלץ פה בפורום , ולאחר טיפול/תיקון מאוד אבל מאוד יקר , יצאתי משם בטעם מר ורכב לא תקין.
שמח שאתה מרוצה, אולי משהו השתנה.
אם הייתי מכיר מוסך אמין ומקצועי שזול משמעותית ממוסכי היבואן באיזור שלי , כנראה שהייתי מטפל שם. 

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
פורסם

כן - אני מודע להיסטוריה ולהמון תלונות עליהם. 

הגעתי לשם בחששות נורא כבדים חייב לציין ומצאתי דווקא מוסך שמנוהל ע"י מנהל עבודה מקצועי וצוות מכונאים שעובדים נקי, מסודר, לא ממהרים. 

אחרי תחזוקה מונעת עם קיט שהיה זמין רק אצלם ואחרי שני טיפולים - אני אחזור לשם גם לטיפול הקרוב - הדבר היחיד שבזה אני מקפיד - זה להיות במוסך בזמן הטיפול. לא קשור אליהם זה באופן גורף. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:
מסתבר שבמוסך ליטל לא סגרו טוב משהו , אז הרכב התחיל לטפטף שמן בחניה - באסה .
התקשרתי אליהם ב 8 בבוקר , ביקשו ממני להביא את הרכב למוסך - הסברתי להם שאני לא שורף חצי יום בגלל טעויות שלהם  אז כבר ב 10 הגיע מישהו לאסוף את הרכב , עשו מה שעשו והחזירו לי אותו ב 20:15 בערב .
הרכב תקין וכבר עבר מעל שבוע בלי ששום דבר לא יטפטף לי בחניה.
כשהבחור שהחזיר לי את הרכב יצא מהדלת - דבר ראשון שאמר זה "מפה סע ישר לחתנת דלק" - והוא לא צחק , נראה לי שהרכב נסע על אדים כי המיכל היה ממש ריק - לא ממש מבין למה כיוון שקיבלו אותו עם כמעט חצי מיכל דלק - קצת באסה אבל שאלו יהיו הצרות שלנו .

פורסם

הוא התכוון לאמר מוסך אבל יצא לו במקרה דלק - היה לך מזל. 

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 6 שעות, Emanuel5 כתב:

כשהבחור שהחזיר לי את הרכב יצא מהדלת - דבר ראשון שאמר זה "מפה סע ישר לחתנת דלק" - והוא לא צחק , נראה לי שהרכב נסע על אדים כי המיכל היה ממש ריק - לא ממש מבין למה כיוון שקיבלו אותו עם כמעט חצי מיכל דלק - קצת באסה אבל שאלו יהיו הצרות שלנו .

פרקטיקה מוכרת.

עושים נסיעת מבחן יסודית וארוכה.

בודקים כל מה שאפשר מבחינה דינמית, ת'כלס בשטח.

אחר כך אם נשאר זמן עושים שליחויות.

הפסקת אוכל. (כל החבר'ה).

לא הייתי עושה מזה עניין. (אם לא השאירו פירורי בורקס על הריפוד).

פורסם
לפני 23 דקות, topop כתב:

זה ניחא, קיבלתי פעם הודעה מפנגו שהרכב נכנס לחניון של הקניון בזמן שהוא היה במוסך לכאורה...

אמיתי - קיבלתי מ"אמא" שלי ז"ל הודעת היוש הצטרפתי לטלגרם -  שנה אחרי שנפטרה 

הצרחה שיצאה ממני באותו רגע... ואז ההבנה שהמספר שלה נויד למישהו אחר והוא באנשי הקשר שלי עם התמונה שלה. 

• מבאס 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...