Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום אנשים,

לאחרונה רכשתי מגבר חדש על מנת שיתאים למערכת המולטימדיה שכבר התקנתי בעבר.

לפני הרכישה, היה לי מגבר (PRIME) וסאב (R1) של רוקפורד שעבדו יפה יחד כל עוד הייתי עם מערכת ראש אנלוגית של פיוניר.

כאשר החלפתי את מערכת הראש למערכת מולטימדיה דיגיטלית, הסאונד הפך להיות לא משהו. מתקין אמר לי שהמגבר של רוקפורד הוא אנלוגי ומקבל סיגנלים שלא מתאימים לו כי המערכת דיגיטלית.

מפה לשם החלפתי למגבר של אלפיין A55V חמישה ערוצים. בהחלט יש שיפור אדיר בסאונד אלא שעכשיו הסאב התחיל להישמע כאילו הוא כל הזמן בדיסטורשן, אפילו כשאני מוריד את הגיין למינימום!

כל הזמן יש רעש לוואי של רטט בזמן העבודה שלו. כבר התחלתי לחשוב שאולי הקופסה המקורית של רוקפורד סדוקה או משהו. הלכתי לחנות סטריאו, חיברו לי סאב 12 אינץ חדש של אלפיין עם קופסה מקורית - אותה תופעה! רעש מרגיז של רטט או זמזום נלווה לעבודת הסאב, רעש שמוציא אותי מדעתי. לא יכול לשמוע מוזיקה במצב כזה. אני פשוט מיואש ולגמרי לא מבין מה קורה כאן. אולי מערכת הראש מוציאה סיגנלים לא תקינים? למרות שהסאב מחובר לערוץ קיים (כי אין לי יציאת סאב במערכת הראש) והרמקולים בדלתות עובדים סבבה לגמרי ולא מזמזמים או רוטטים)

מה עוד יכול להיות? חוטים דקים מידי לא היו גורמים לאובר פאוור אלא להיפך (ככה הסאב נשמע, ממש כאילו הוא באובר פאוור והמגבר לא מוציא טונות של הספק. זה מגבר די צנוע)

סליחה על האורך, אני מעדיף לספק את מלוא המידע מההתחלה ולחסוך לכם כתיבת שאלות :)

תודה על רעיונות!

דודי

עריכה אחרונה על ידי davidka

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם (נערך)

אם כוונתך לחיתוך בקרוסאובר במגבר אז כן. בכל טווחי התדרים, מהנמוך ביותר ועד האמצע (כי אני בכל מקרה לא עובד על תדרים כאלה גבוהים) - הסאב עדיין מווברץ.

אין לי מפסק PHASE במגבר ובבדיקה ויזואלית אני רואה שחוטי הרמקולים תקינים. פלוס לפלוס, מינוס למינוס. אמרתי לעצמי בוא נהפוך את חוטי הסאב ונראה אם יש שינוי. נאדה.

אותו דרעק.

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם (נערך)

כל ענין האנלוגי מול דיגיטלי נשמע על פניו מצוץ מהאצבע ונועד למכור לך ציוד שאתה לא צריך.

המגבר הקיים הוא פשוט קלאס D, ואין לזה קשר לדיגיטליות במלוא מובן המילא. הכניסות שלו אנלוגיות לחלוטין.

תעלה תמונה של החיבורים שלו והכיוונים בו בכל מקרה.

איזו מולטימדיה מורכבת כעת? לינק או דגם מדויק עשויים לעזור.

כיצד היא מחוברת למגבר? האם אכן יציאה דיגיטלית כלשהי שמומרת לאנלוגי או יציאת RCA רגילה או חלילה יציאות רמקולים רגילות דרך מנחת?

אם יש כיוונים דרכה גם, תעלה תמונות גם שלהם.

יתכן ויציאת הסאב במגבר לקויה - נסה לחבר אליו מקור אחר כדי לבדוק.

או שבאותה יחידת מולטימדיה, שאם היא סינית, לא הייתי מופתע.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

אז ככה: הגענו לחלק הכואב. אכן מדובר במערכת מדיה סינית בגדול. ZETA בגודל 9 אינץ, אנדרואיד מלאה.

המתקין שאותו אני דווקא מעריך מאוד מהתקנות וכיוונים קודמים, אמר לי שהמערכות האלה הן די זבל'ה והיציאות RCA שלהן מאוד חלשות וגורמות גם להיס..

מה שהוא עשה זה לחבר את המגבר ליציאות הרמקולים הרגילות ב HU על מנת לקבל אות חזק יותר ובכך גם מנע ממני את רעשי האלטרנטור.

היות ואין לי במערכת יציאה מיוחדת לסאב, הסאב מוגדר במגבר לקבל את הערוצים הקדמיים והמגבר כבר יודע לקחת מה שצריך.

במגבר בחרתי כמובן במיקום הנכון של בורר הסאב שמגדיר אותו כמקבל את האות מהערוצים הראשיים.

אני מבין שאין לי מה לדרוש יותר מידי ממערכות המולטימדיה שהן בכללותן די חלשות. אמנם השמע הכללי מאוד טוב, האיכות טובה ואני מאוד מרוצה גם מהעוצמה.

רק הסאב מבאס אותי עם רטט הלוואי שלו. אני חושב שיש מצב שאם אחליף לקופסה עבה מאוד של MDF, הרטט ייחלש עד ייעלם. אחרת אני לא מצליח להבין מה הקטע.

יש לי שני קומפוננטים של מורל מקדימה. מאחורה יש כרגע את הרמקולים המקוריים של הרכב אבל גם ככה אני לא צריך יותר מידי עוצמה באחוריים..

אולי כדאי בכלל לחזור ולחבר ליציאות הRCA? למרות שהן חלשות יותר ויש בהן היסססס?

דיברתי עכשיו אם המתקין והוא אמר לי כך: "במגבר הדיגיטלי שהתקנתי לך יש מנחת פנימי. הבעיה היא לא בעיית אובר פאוור"

תודה!!!

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם

אולי סאב לא יושב אטום בתוך קופסא ובורח שם אויר מאיזה חריץ 

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

בדקתי את העסק, מדובר בקופסה אטומה ללא רפלקסים, מקורית של רוקפורד... לא יודע האמת איפה היא הורכבה. אין לדעת את הדברים האלה..

היא נראית תקינה והסאב יושב טוב במקום. אבל לך תדע... אולי יש מצב. כשהסאב עבד עם המגבר של רוקפורד, הוא לא יצר את הרטט הזה.

אולי הרוקפורד לא היה חזק כמו האלפיין ולכן הדבר לא הורגש. לא יודע כבר..

הדבר שהכי ביאס אותי זה כשהחבר'ה בראשון לציון שמו לי סאב של אלפיין בקופסה מקורית לניסיון וגם הוא ויברץ באותה צורה.

זה למעשה הקריס את כל התאוריה שלי שהסאב הוא הבעיה. אז נשאר לי או מגבר תקול או מערכת מולטימדיה תקולה. בדקתי את הסאב בחיבור לערוצים שונים - אותה הבעיה.

מאוד מאוד מוזר מה שקורה שם...

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, 98civic כתב:

אולי סאב לא יושב אטום בתוך קופסא ובורח שם אויר מאיזה חריץ 

בתאריך 13.12.2023 בשעה 14:18, davidka כתב:

חיברו לי סאב 12 אינץ חדש של אלפיין עם קופסה מקורית - אותה תופעה! רעש מרגיז של רטט או זמזום נלווה לעבודת הסאב, רעש שמוציא אותי מדעתי.

אם נבדק עם סאב אחר ואותה תופעה מתרחשת - לא שם הבעיה.

האם יתכן וישנם פלסטיקים או פאנלים שרועדים וגורמים לתחושה הזאת או שזה בוודאות מגיע מהאלמנט?

לפני 37 דקות, davidka כתב:

אמר לי שהמערכות האלה הן די זבל'ה והיציאות RCA שלהן מאוד חלשות וגורמות גם להיס..

מה שהוא עשה זה לחבר את המגבר ליציאות הרמקולים הרגילות ב HU על מנת לקבל אות חזק יותר ובכך גם מנע ממני את רעשי האלטרנטור.

כן, זה ענין שעלה בעבר גם בפורום, יחד עם הפתרון שבוצע.

האם נבדק חיבור RCA עם הציוד הנוכחי בכלל (ואז היו גם רעשי אלטרנטור) או שמראש התחברתם דרך יציאות Hi-Level?

הגישה לצילום החיבורים ומיקום המתגים במגבר קשה? עדיף מראה עיניים כדי להבין (או תיאור מדויק של כל סוויץ' בדגש על input level, input channel, sub כמו גם הכיוונים של הסאב בדגש על השניים האחרים שלא ציינת - LP Filter ו-Bass EQ). כנ"ל גם לגבי הגדרות סאונד במערכת ראש (ולינק אליה גם יעזור).

יש שני סטים נפרדים של קומפוננט מקדימה?! או הכוונה לסט אחד ימין-שמאל?

הרמקולים האחוריים גם מחוברים למגבר?

ובהתאמה, האם חיבורי ההיי-לבל מהמערכת למגבר הם רק מהחוטים הקדמיים או גם האחוריים?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

1. לצערי לא חיברנו ל-RCA מלכתחילה. ישר התחברנו לחיבורי ההיי לבל, מפאת מה שכתבתי קודם על זה שהמערכות האלה חלשות ויוצרות היס.

2. הרטט בוודאות מופיע מהאלמנט. רטט פראי כאילו הוא בדיסטורשן קבוע (בווליום בינוני ואילך, לא בנמוך)

3. המגבר קשה לצילום אבל אני זוכר בעל פה: את ה-LP מיקסר כיוונתי שיחתוך מעט מעל לתדר הנמוך ביותר. הרמתי קצת כי רציתי שהסאב ייתן גם קצת מידים.

את ה EQ BASS סגרתי למטה עד הסוף. הגיין על מצב אמצע. גם בגיין נמוך יותר, בווליום בינוני ואילך הסאב מזמזם / מרטט... לא הצלחתי להגיע לכיוון בגיין שימנע את זה.

4. במערכת הראש, יש אקולייזר מובנה מפגר של איזה 30 ערוצים. ניסיתי במצב FLAT. המוזיקה נשמעת מתה. עם זאת, בהרמת ווליום לאזור השליש ומעלה, הסאב עדיין מרשה לעצמו לרטוט אז כבר חזרתי לטיונינג שמתבסס על רוק עם פיין טיונינג שמתאים לאוזן שלי.

5. גם האחוריים מחוברים למגבר באמצעות מפסק "השכפול" של ערוצים קדמיים לאחוריים. (הסיבה לכך היא שיציאה אחת לא עובדת ביחידת הראש אז השתמשנו בערוצים הקדמיים לשכפול על האחוריים)

כל מה שאני אומר כאן לא קורה במורלים הקדמיים. הם עובדים יפה ונקי ללא זמזומים. מדובר בסט אחד בכל דלת. רמקול וטוויטר. הסאב לוקח את המידע מהערוצים שלהם.

OM_S-A60M+S-A32F+S-A55V.pdf

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם
לפני 14 דקות, davidka כתב:

יציאה אחת לא עובדת ביחידת הראש

מכשיר חדש שכבר לא עובדת בו יציאה אחת? למה לא ליישם אחריות ולהחליף את היחידה?

למרות שאתה אומר שאתה לא שומע בעיות מהקומפוננט, אולי בכל זאת יש שם משהו שמפריע לסאב 🤔

אלא אם יש למתקין נסיון ספציפי עם אותה מערכת בדיוק לגבי איכות יציאות ה-RCA, לא הייתי שולל שימוש בהן.

אתה בטוח שאין יציאת RCA ייעודית לסאב (לפעמים RCA בודד שצריך לפצל)? ככה גם תהיה לך שליטה נפרדת לגביו מהמערכת (מתוך הנחה שיש כיוונים תואמים).

יכול להיות שהמגבר פשוט לא אוהב את כל השיכפול על גבי שכפול הזה.

כי אתה בעצם לוקח אות של זוג ערוצים (1+2), משכפל אותו לזוג האחר (3+4) ואז סוכם את כל הערוצים (1+2+3+4) בשביל הסאב.

יצא לך לנסות מקור אודיו אחר?

אפילו לחבר טלפון עם כבל 3.5 מ"מ (אם יש יציאה כזו בטלפון שלך) ל-RCA. בהתאמה, יתכן ותידרש לשנות את מתג ה-Hi/Lo וכיווני גיין.

פורסם

ניסיתי את זה! אתמול חיברתי את הטלפון במקום מערכת הראש, אבל המגבר לא נדלק כי הוא לא מרגיש אות מהטלפון....

בגלל שהוא דיגיטלי, הוא לא צריך חיבור חוט REMOTE והוא נדלק אוטומטית ברגע שהוא מרגיש אות.

אבל הטלפון לא הצליח להדליק אותו... אני צריך למצוא דרך לעקוף את זה ולתת לו מתח קבוע  רק לצורך הבדיקה..

בעניין היציאה הלא מתפקדת, המערכת כבר לא חדשה... היא הותקנה לפני שנתיים וחוברה באמצעות RCA לרוקפורד ולא ידעתי שהיציאה של ההיי לבל לא תקינה. את זה גילינו רק בהתקנה האחרונה של המגבר החדש...

חיבור לטלפון בהחלט ייתן לי רמז טוב לגבי מה שקורה עם מערכת הראש הסינית הזאת! אני אחשוב על פתרון. אמשוך קו מתח קבוע מהמצבר...

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם

אהה, כנראה שפספסתי שהחלפת הציוד היתה הדרגתית ויחידת הראש הוחלפה מזמן, כי הזכרת שקודם היתה מערכת של פיוניר שעבדה בשילוב גם עם המגבר הקודם.

אם כך, היה מצב של יחידת ראש ZETA ומגבר רוקפורד, נכון? מעבר למה שאמרת שהסאונד השתנה לרעה, האם כבר אז נתגלו הבעיות עם הסאב? איך היו החיבורים אז?

אין קשר לדיגיטלי, שוב.

אם לא מזהה, אז להדליק את המגבר דרך חיבור ה-Remote. אפשר לגשר אליו זמנית (!) מהפלוס שמגיע למגבר. 

אבל בזהירות הנדרשת כדי לא ליצור קצר בטעות. אפשר להחמיר ולשים איזה סוויץ' קטן בדרך ואף פיוז קטן.

וגם, את כל שינויי החיבורים למיניהם מוטב לעשות כאשר המגבר כבוי.

פורסם

לסיכום 

עם מגבר רוקפורד לא הייתה בעיה 

עם המגבר אלפיין יש , הייתי אומר שהמגבר לא תקין בסבירות גבוהה אולי היציאה של הסאב.

נסה לחבר את הסאב במקום לערוץ ה 5 היעודי לסאב החשוד כתקול 

בגישור לזוג הערוצים 3-4.

תחזור עם רשמים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אתם לא תאמינו מה הייתה ה"בעיה"....

מסתבר שכל הרטט והזמזומים הגיעו אך ורק מהאקוסטיקה המחורבנת של חלל תא המטען. אין שום בעיה עם הסאב.

הוצאתי אותו החוצה מתא המטען והכל פסק..... העברתי אותו למושב האחורי לבדיקה והכל חלק ללא רטט או רעשי דיסטורשן.

איך לא בדקתי את זה דבר ראשון עד היום?? לרגע לא חשבתי שזה בא מחלל תא המטען. הזמזום הגיע כאילו ישירות מהסאב...

ככל הנראה, המגבר של אלפיין חזק יותר ואז הסאב מייצר הרבה יותר לחץ פנימי ורטט בתוך תא המטען.

עכשיו נשאר רק להחליף רכב.... או להשאיר את הסאב על המושב האחורי :):)

תודה לכולם על העזרה!

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

• תוכן חדש...