Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גמגום הצתה פורד פוקוס 2010, מנוע 2000 סמ"ק

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

כשקניתי את הרכב לפני שלוש שנים, הייתה לו האצה מהירה מאוד ביציאה מהמקום, ובכללי הוא היה מאוד חזק.

בחצי שנה - שנה האחרונה הוא נחלש, ובעיקר יש תופעה של גמגום רציני ביציאה מהמקום.

בניוטרל המנוע פועל רגיל, אבל כשאתה נותן גז, הוא מתחיל להיחנק וכמעט נכבה, ככה כמה פעמים עד שהוא מתייצב ונוסע.

זה קורה בעיקר כשהמזגן דולק, אבל לא רק.

גם באופן כללי הפעילות של המנוע הרבה פחות עגולה.

הוצאתי פלאגים כדי להחליף אותם, ומצאתי שהם טבולים בשמן.

החלפתי אטם מכסה שסתומים והחלפתי פלאגים, וזה לא השתפר.

גם צריכת הדלק עלתה.

בקיצור, אלה הסימפטומים. מה עוד אפשר לבדוק / לעשות כדי לטפל במצב?

נ.ב. חשוב - הרכב עם מערכת גפ"מ.

תודה!

פורסם
לפני 15 שעות, EliC25 כתב:

אם הרכב עם מערכת גפמ זה מאוד חשוב - צריך ללכת לבעל מקצוע שיכוון אותו.

תודה.

גם אם התופעה מופיעה גם כשהרכב על דלק?

פורסם

המנוע הזה הוא ללא חוטי הצטה, אלא coil-on-plug. כמובן שגם לגביהם השאלה נכונה - אבל השאלה היותר מדויקת, לדעתי, היא מה הקילומטרז' של הרכב?

כמו כן שאלות נוספות:

האם היו בעיות נוספות עם הפלאגים שהוצאת, מלבד היותם בשמן?

האם הפלאגים ששמת הם מקוריים, והאם וידאת שה-gap שלהם נכון ותואם למנוע שלך (אמורים להיות פלאגים אירידיום NGK ILTR6A13G, עם gap של כ-"0.053).

האם קיימת צריכת שמן?

מתי לאחרונה הוחלף פילטר אוויר?

האם בוצע ניקוי מצערת?

פורסם
בתאריך 22.11.2023 בשעה 16:15, chrono כתב:

המנוע הזה הוא ללא חוטי הצטה, אלא coil-on-plug. כמובן שגם לגביהם השאלה נכונה - אבל השאלה היותר מדויקת, לדעתי, היא מה הקילומטרז' של הרכב?

כמו כן שאלות נוספות:

האם היו בעיות נוספות עם הפלאגים שהוצאת, מלבד היותם בשמן?

האם הפלאגים ששמת הם מקוריים, והאם וידאת שה-gap שלהם נכון ותואם למנוע שלך (אמורים להיות פלאגים אירידיום NGK ILTR6A13G, עם gap של כ-"0.053).

האם קיימת צריכת שמן?

מתי לאחרונה הוחלף פילטר אוויר?

האם בוצע ניקוי מצערת?

תודה רבה!
א. הכוילים באמת נראים ישנים. להחליף אותם זה פשוט, או שצריך מוסך? הקילומטרז' הוא 220K

ב. פלאגים אני לא זוכר בע"פ, אבל זוכר שחפרתי הרבה כדי להביא את המתאימים לפי מפרט היצרן. מניח שהם תואמים.

ג. צריכת שמן - אין.

ד. פילטר אוויר - לפני כחודשיים (אגב פילטר אוויר, כשנותנים מכת גז, יש כמו עצירה לרגע, שומעים שלוק של אוויר, ואז הוא ממשיך. מה זה יכול להיות?)

ה. לא.

תודה,

דוד

• פיתרון
פורסם

אכן, להחליף coil זה שטויות - אם החלפת פלאגים בעצמך, אתה בפועל ניתקת את ה-coil (זה הדבר שיושב על הפלאג), כך שעשית 99% מהעבודה הכרוכה בהחלפתם. רק לא להשתמש במברגה כדי להבריג את הבורג של ה-coil חזרה. תשאל אותי כיצד אני יודע 🥴

כדאי לבצע גם ניקוי בית מצערת, וגם של חיישן MAF (יש חומרים מיוחדים לטובת כל אחת מהפעולות).

ניסית לחבר דונגל OBD2 ולראות האם יש תקלות כלשהן? אולי אחד מחיישני החמצן מזייף? למרות שחיישן חמצן נשמע יותר רלוונטי לצריכת דלק, ופחות לגמגומים שאתה מתאר...

פורסם
בתאריך 25.11.2023 בשעה 11:57, chrono כתב:

אכן, להחליף coil זה שטויות - אם החלפת פלאגים בעצמך, אתה בפועל ניתקת את ה-coil (זה הדבר שיושב על הפלאג), כך שעשית 99% מהעבודה הכרוכה בהחלפתם. רק לא להשתמש במברגה כדי להבריג את הבורג של ה-coil חזרה. תשאל אותי כיצד אני יודע 🥴

כדאי לבצע גם ניקוי בית מצערת, וגם של חיישן MAF (יש חומרים מיוחדים לטובת כל אחת מהפעולות).

ניסית לחבר דונגל OBD2 ולראות האם יש תקלות כלשהן? אולי אחד מחיישני החמצן מזייף? למרות שחיישן חמצן נשמע יותר רלוונטי לצריכת דלק, ופחות לגמגומים שאתה מתאר...

טוב, תודה. אני אנסה לטפל בדברים לפי הסדר.

רק דבר אחד - ראיתי איפה קונים את הכוילים, אבל אני רוצה להחליף גם את החוטים שמתחברים אליהם. המחברים ישנים, יבשים ונשברים. את אלה לא מצאתי. איך לחפש אותם (אמזון, איביי וכו')?

פורסם

הנה המחברים:

https://www.rockauto.com/en/catalog/ford,2010,focus,2.0l+l4,1444693,electrical-connector,ignition+coil+connector,2592

שים לב שההנחה בהם זה שפשוט תחתוך את החוטים הישנים ותלחים אליהם את החוטים של המחבר החדש. נדרשת פה הלחמה באיכות גבוהה (לא שזה מורכב מאוד, פשוט לא לחפף).

לא בטוח שכדאי להתעסק בזה אם החוטים הנוכחיים עובדים כמו שצריך.

• תוכן חדש...