Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם התקדמות השנים וכבר מודל 94 מקבלות את הסטטוס הנכסף

אני מתלבט עם עצמי מאוד

האם לא יהיה כדאי למכור את הראב 4 שלי 2016 שרק טסט וביטוח זה 8500 שח בשנה

ולקנות קורולה 94 .

כל הרכב במחיר של הביטוח והטסט הנ"ל

ועלויות לא גדולות בהתייחס לכך שכל מוסכניק מבוגר יודע ומחזיק בחלקים

הרכב לא גניב לא מושך עין .והכי חשוב הוא רכב אספנות

מדובר בדילמה שאני ממש מתחבט בה כבר מס' שבועות

אציין שאני נוסע כ100 ק"מ ביום (לא  בשישי שבת)

אשמח לחוות דעת מנומקת לפני שאני מחליט מהבטן....

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה חתיכת שדרוג לאחור.

קודם כל, לא ניתן לסוע בו בין שבע לתשע בבוקר כך שכרכב יחיד זו בעיה.

ברכב בן שלושים אתה מוותר על לא מעט מערכות בטיחות (כמה כריות אויר יש בקורולה 94 בכלל ולך תדע אם הן עדיין עובדות), מה גם שהנסועה שלך היא לא קטנה.

השיקול הוא אך ורק כלכלי?

פורסם

זה אכן הפחד שאחרי חודש אני אמצה את הריגוש ואתחרט...

מישהו כאן היה בדילמה הזו?

פורסם

קח בחשבון גם פער בדלק. אם תצליח להוציא צריכת דלק של 1:8 מקורולה בת 30 זה יהיה נס. בנסועה גבוהה זה יעלה לך לא מעט בכיס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא רואה תועלת בכזה מהלך.

פעמיים נסעתי במכוניות 'ישנות' כדיילי, לתקופה קצרה. אחת היתה פיג'ו 309 שנת 93' שנסעתי איתה שבועיים. לא חוויה טובה אחרי שאתה מתרגל למכוניות מודרניות.

בפעם אחרת לקחתי ב.מ.וו 318 משנות ה 80' לעבודה. בחזרה על כביש שש אתה קולט שאין לך שום מערכת בטיחות מודרנית, שאין לך תכנון שלדה מודרני עם איזורי ספיגה, ועוד. הורדתי את הרגל מהגז, נסעתי רגוע, וזהו.

בין רכב מתחילת שנות ה 90' לבין הראב 4 שלך יש פער תהומי, שאפילו המורדים החות'ים בתימן שלא היו מוכנים לחסכון הזה. 

כסף זה לא הכל בחיים. 

אם אתה רוצה לעבור לרכב שאחזקתו זולה יותר, לא חסרות משפחתיות או קומפקטיות טובות מסביבות 2005-2010 שיתנו לך סביבת נהג כמעט מודרנית, ואיכויות נסיעה טובות, יחד עם אחזקה זולה. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אם הרצון הוא חיסכון ואמינות אז כמובן שהייתי מחפש אחר טויוטה פריוס במצב טוב, מטופלת ובעלת אחריות מורחבת.

מסוג הרכבים האמינים מאוד, חסכוניים, לא חושב שיש להן ביקוש בתחום הגניבות והן גם לא מושכות את העין בשל הצורה הלא מי יודע סקסית.

אני הייתי מסתכל על שנתונים 2014 ומעלה (יאפשר להאריך את האחריות על הסוללה עד 2029 במקרה הרע)

עריכה אחרונה על ידי GTI33
פורסם

יש בעיית גניבת הממירים הקטליטיים של הפריוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרונה שלו או של האוטו? כמובן שהבטיחות של מכוניות השתפרה מאוד בשלושת העשורים האחרונים, אבל בואו לא נגזים - רכב משנות ה-90 זה לא רכב משנות ה-20 של אותה מאה. ממש לא כל תאונה תהיה קטלנית - או שנראה לך שבשנות ה-90 כולם פשוט מתו בכל התנגשות קטנה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרכב שלי ב8 שנים האחרונות היה וולוו 740 שנת 92. הרכב הכי טוב שהיה לי אי פעם. נסעתי בכל הארץ איתו ואני מצטער על היום שנפרדנו.

העניין הוא שצריך לאהוב את נושא האספנות וההתעסקות ברכב ולא רק לאהוב את האגרות והביטוחים הזולים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מוטי המטרה שלך לא מובנת

המכוניות האלו מיועדות לחובבי רכבים ישנים לא לכל אחד

אבל עדיין אני נהנה מהרעיון שלך אתה אשכרה מנסה לעשות משהו מעניין שאולי יהיה גם נחמד

אבל זה נקרא קצת לדלג עולמות 

לא ממליץ

פורסם
לפני 3 שעות, chrono כתב:

אחרונה שלו או של האוטו? כמובן שהבטיחות של מכוניות השתפרה מאוד בשלושת העשורים האחרונים, אבל בואו לא נגזים - רכב משנות ה-90 זה לא רכב משנות ה-20 של אותה מאה. ממש לא כל תאונה תהיה קטלנית - או שנראה לך שבשנות ה-90 כולם פשוט מתו בכל התנגשות קטנה?

אני לא מגזים, קח את הלגאסי מול כל רכב מהשנים האחרונות, גם בתאונה במהירות נמוכה הוא פוטנציאל לפגיעה קשה.

פורסם

ממליץ לקרוא את הפוסט הזה

התגובה המצורפת מסכמת את העניין בצורה חד משמעית- לא משתלם לקנות רכב אספנות כשיקול כלכלי (וזאת בדיוק הסיבה על איסור הנסיעה בשעות הבוקר).

רוצה לחסוך בהוצאות? קנה סופרמיני בת 10-13 ותחתוך בהוצאות הקבועות כבר מהיום הראשון

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 5 שעות, chrono כתב:

ה-EuroNCAP ודומיו הם תוצר של שנות ה-90 המאוחרות. היה בין גורמי מהפיכת הבטיחות. אל תשווה בין מכונית משנות ה-90 עם כרית אוויר אחת ובמקרה הטוב ABS לבין רכב בן 10 עם 4-7 כריות אויר, ESP, אזורי קריסה, כלוב בטיחות ועוד שלל אמצעי בטיחות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...