Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב - לא אמרתי שלא היו שיפורים משמעותיים בבטיחות בשלושת העשורים האחרונים. אבל זו לא סיבה לזלזל במנגנוני הבטיחות של שנות ה-90 - הם היו קיימים, ועשו עבודה. רכב משנות ה-90 הרבה יותר קרוב בבטיחות לרכב מודרני מאשר לרכב מלפני 100 שנה.

כריות אוויר זה דבר נחמד, שמקטין את הפגיעה, אבל זה ממש לא איזו מהפכה שהופכת את כל הפגיעות מקטלניות לזניחות. אזורי קריסה היו גם בשנות ה-90. כלוב בטיחות זה בכלל מושג מספורט מוטורי, בוא לא נערבב שמחה בשמחה.

אם מתוך 100 תאונות מגוונות, בן אדם ימות ב-10 מתוכן ברכב מודרני, ב-20 ברכב משנות ה-90, וב-60 ברכב בן 100 - אז יש שיפור של 100 אחוז בבטיחות בעשורים האחרונים (מבחינת תאונות קטלניות), אבל זה ממש לא אומר שהמצב לפני זה היה בכי רע.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא רק עניין של מוות אלא גם פציעות.

הסיכוי לצאת נכה קטן משמעותית.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זה משמעותית? שוב, המון אנשים נסעו ברכבים בשנות ה-90, והיו גם המון תאונות - והמדינה לא הייתה מלאה באנשים על כסאות גלגלים.

הבטיחות משתפרת, וזה מבורך. אם המטרה העליונה שלך ברכישת רכב היא למקסם את הבטיחות - קח רכב משנת 2023 עם הציון הגבוה ב-NCAP והעניין סגור. אבל להגיד על רכב משנות ה-90 שהוא מלכודת מוות (לא אמרת, אבל זה משתמע) זה פשוט לא נכון.

אחרת, לפי גישה כזו, צריך להפסיק לנהוג בכלל. כי בעוד 30 שנה, כשכל הרכבים יהיו אוטונומיים ולא יהיו תאונות, אנשים יסתכלו על מה שקרה היום, וזה מבחינתם יהיה סיכון מטורף ובלתי מתקבל על הדעת. וכשזה יקרה, מבטיח לך שאנשים לא יגידו "המצב בשנות ה-20 היה סביר, אבל בשנות ה-90 של המאה הקודמת היה נורא". הם יגידו שהייתה קפיצת מדרגה בבטיחות כשהרכב נהיה אוטונומי, ולפני זה לנהוג היה מסוכן ביותר, עם הבדלים מינוריים מעשור אחד למשנהו.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה מסתכל על זה בצורה של שחור ולבן.

יש הרבה אפור באמצע, והחלטה באיזה רכב להשתמש לא נקבעת רק על בטיחות ברוב המקרים אחרת גם המוצר אופנוע לא היה קיים.

הנקודה שרכבים משנות ה90 הם פחות בטיחותיים ולא משנה איך תסתכל על זה. פעם רכב ממוצע היה שוקל 900 קילו, היום זה כבר 1.2 טון לפחות. רוב הרכבים על הכביש היום כבדים וגדולים יותר מלפני 30 שנה, התכנון שלהם לספוג מכות ולהגן על הנוסעים יותר מתקדם ואם לפני 30 שנה היית יוצא מתאונה חזיתית בלי ברכיים ולסת שבורה, היום אתה יוצא במקסימום עם פנס בעין מהכרית אויר.

זה לא אומר שרכב בן 30 זה מלכודת מוות, רק שבמקרה של תאונה אתה פחות מוגן משמעותית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נהפוכו - אני לא מסתכל על זה כשחור ולבן, אך המגיבים לפניי כן. בשום מקום לא אמרתי שהרכב משנות ה-90 לא פחות בטוח מרכב מודרני. לעומת זאת מגיבים מעליי התייחסו לרכב כזה כאילו אין בו שום בטיחות, וכל תאונה תגמר רע מאוד. אני לגמרי מסכים שיש יותר סיכון בנסיעה ברכב ישן, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה. להגיד שבן אדם שנוסע ברכב משנות ה-90, אם תהיה תאונה - לא ייצא ממנה חי, זו הגזמה של ממש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בכל מקרה, כולם מסכימים שאספנות זה לא הדרך אז אם פות״ש מעוניין, נראה שעדיף שיפתח שרשור חדש עם האילוצים והרצונות שלו בפורום יעוץ ורכישת רכב ויוכלו לכוון אותו יותר טוב.

פורסם

נכון. אספנות זו לא באמת השאלה כאן - נשמע שפות"ש רוצה לדעת מה הרכב הכי משתלם כלכלית לאורך זמן (ובמקרה הרעיון של רכבים בני 30 נראה לו כנקודת מקסימום פוטנציאלית).

פורסם

זה רעיון מעניין שאני חושב עליו לפעמים. לעומת הרכב הנוכחי שלך בטוח שתוציא פחות.. אבל עם קמ יומי כזה דברים אולי יתפרקו לך, למרות האמינות הדיי מושלמת של היפניות הישנות. 

יש את עניין השעות בבוקר שאסור לנסוע.

אם אתה מוכן לנסוע בגרוטאה קטנה ופשוטה כזאת אז למה עכשיו יש לך ג'יפון דיי יקר? אתה יכול לקנות סופר מיני בת 10 ולחתוך הוצאות ישר, בלי מקיף, בלי המגבלות של האספנות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
בתאריך 24.10.2023 בשעה 07:01, discoTD5 כתב:

שאין לך תכנון שלדה מודרני עם איזורי ספיגה

ממתי זה התחיל? נקודות קריסה וכל זה?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

https://cars.walla.co.il/item/2516881

סדרת כתבות שנעשתה אי שם ב2012 על בטיחות בעולם הרכב כאן כבר מדובר על 80-90

וכאן המשך של שנות ה90 ושלהי שנות ה2000.

https://cars.walla.co.il/item/2518919

אני חושב שתאונה בין רכב של שנות ה90 לרכבים המודרניים של ימינו אנו, לא תעשה חסד לרכב הישן, הרכבים המודרניים השמינו, הפכו מהירים יותר ובטיחותיים יותר.

(כיום אני אמנם בעלים נוכחי של מיאטה nc) אך כבעלים לשעבר של סיטרואן וולקן שנת 95 יש לי מושג באיך מרגיש רכב משנות ה90 שצוייד בכרית אוויר אחת וabs, התחושות בה היו מדהימות לנהג, התקשורת, הקלילות חוסר הבידוד שגרם לנהיגה ב120-140 קמ''ש להרגיש כאילו אתה נושק ל200 קמ''ש.

לשמחתי לא יצא לי לבחון את עמידותה תחת אימפקט קשה

פורסם

כרית האוויר בכסא שיש לך זה נחמד, אבל לא שמים וארץ של הבדל בטיחות. ו-DSC זה אמנם שדרוג במניעת תאונות, אבל אין לו קשר להגנה עליך בתאונה שכבר מתרחשת. כך שבשורה התחתונה, אני לא בטוח עד כמה במיאטה דור 3 אתה יותר בטוח (בתור גם בעלים של אחת, אני מקווה בשביל שנינו שמאוד, אבל ממש לא בטוח שההבדל הוא דרסטי).

והיה לי 306 XSi בעבר, אז אני מתחבר לדברים שאתה אומר על הוולקן חלקית - אבל אני כן חושב שהמיאטה יותר כיפית מכל בחינות ההתנהגות. מה שכן - עוד לא הומצא מושב נוח יותר ממה שהיה ב-XSi ובוולקן...

פורסם
לפני 4 שעות, tan tan כתב:

יש לי תחושה שפות''ש נטש

פה היית צריך לעצור. 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...