Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אשמח לשמוע לדעתכם.

קיבלתי הצעת מחיר לתיקון של נזק בעקבות תאונה קטנה, תוכלו להגיד אם זה הגיוני?

מצרפת את ההצעה ותמונות של הנזק..

380406887_331501542680635_6512571189199345121_n.jpg

379459766_690449769611998_2021767198971180959_n.jpg

WhatsApp Image 2023-09-22 at 12.40.33.jpg

פורסם

בהפעלת ביטוח, במיוחד במוסך מורשה יבואן, המחירים נראים מופרכים אבל זה הסטנדרט היום. 

במוסך פחחות אם תאמרי שאת לא מפעילה ביטוח, ההצעה לדעתי תעמוד על כמה אלפים בודדים. 

אגב, אח"כ כולנו מתלוננים על מחירי הביטוח המאמירים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Moshe c כתב:

בהפעלת ביטוח, במיוחד במוסך מורשה יבואן, המחירים נראים מופרכים אבל זה הסטנדרט היום. 

במוסך פחחות אם תאמרי שאת לא מפעילה ביטוח, ההצעה לדעתי תעמוד על כמה אלפים בודדים. 

אגב, אח"כ כולנו מתלוננים על מחירי הביטוח המאמירים. 

אמרתי לבעלים של הרכב שאני לא מפעילה ביטוח. הם בקשו בכל מקרה לדעת את חברת הביטוח שלי (אבל לא ביקשו את הפוליסה).

להציע להם לבדוק הצעה במוסך פחחות? זה יכול לפגוע באחריות של הרכב או משהו כזה?

זו גם הסיבה שאני לא רוצה להפעיל, כבר הפעלתי פעם אחת והפרמיה שלי כרגע חונקת אותי.

עריכה אחרונה על ידי Gali Bondoc
פורסם

בכל מקרה לך אין שום מילה כאן 
את יכולה להחליט איך לשלם אבל לא על מה 
אם הנל רוצה לפעול מול המוסך המורשה זו זכותו המלאה וחובתך(אם את אשמה) לשלם את הנזק (נזק ולא נסיון להתגלח עליך)הוא יכול ללכת למורשה למוסך ניסים ובניו או כל מקום אחר
אני אישית ברכב כמו הנ"ל מעלה הייתי עושה תיקון רק מורשה והייתי מזמין שמאי גם אם לא היה ביטוח

פורסם
לפני 29 דקות, Gali Bondoc כתב:

אמרתי לבעלים של הרכב שאני לא מפעילה ביטוח. הם בקשו בכל מקרה לדעת את חברת הביטוח שלי (אבל לא ביקשו את הפוליסה).

להציע להם לבדוק הצעה במוסך פחחות? זה יכול לפגוע באחריות של הרכב או משהו כזה?

זו גם הסיבה שאני לא רוצה להפעיל, כבר הפעלתי פעם אחת והפרמיה שלי כרגע חונקת אותי.

לא כתבת שהנזק הוא לצד ג'. רכב כזה סביר להניח שהבעלים ירצה לתקן תיקון איכותי ומסודר על הצד היקר.

לצערי במצב הזה יש אפשרות לנסות ולבקש ממנו לגשת למוסך פחחות אחר, לא אצל מורשה יבואן, ושיאמר לו שזה תאונה עצמית ללא הפעלת ביטוח. המחיר יהיה נמוך משמעותית. ההצעה שקיבלת מתחשבת לדעתי בהפעלת ביטוח. 

לדעתי בסופו של יום אם לא יהיה שיתוף פעולה ורצון טוב של הבעלים של הרכב הנפגע, לא יהיה מנוס מהפעלת הביטוח שלך. 

אולי תוסיפי ותאמרי לו שאי הפעלת הביטוח שלך הוא טוב גם עבורו כי לא יהיה תיעוד לתיקון בעלות גבוהה מה שעלול להוריד קונים במכירה עתידית מחשש לנזק משמעותי הגם שהנזק על פניו נראה קוסמטי בלבד. 

• אהבתי 1
פורסם

אני מבין שאת הפוגעת. במצב זה את שבויה בידי בעל הרכב הנפגע, כי זכותו לבחור את המוסך בו יתוקן הרכב.

חשוב שתשימי לב לחותמת בפינה הימנית - תחתונה ״לפני פירוקים״. בהחלט אפשרי שכאשר יוסרו קליפות הבצל יתגלו נזקים נסתרים והמחיר יעלה.

אם בעל הרכב הנפגע יבחר במוסך הזה תצטרכי לבחור בין הפעלת הביטוח לבין פרידה מעשרות אלפי שקלים. לשיקולך. 

ממליץ לך להתייעץ בהקדם עם סוכן הביטוח שלך, כי לפני התיקון נדרשת שמאות (את לא רוצה שהתיקון יתחיל להתבצע לפני בדיקת השמאי). כמוכן לא ברורה לי השפעת התקנה המאפשרת לחברת הביטוח לבחור בעצמה את ספק החלפים.

ועוד נקודה חשובה: האם בדקת מה הנזק למכוניתך? אם יש לך מקיף, ואת תובעת את הביטוח זה מכסה את תיקון שני הרכבים בהשתתפות עצמית אחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

אני מבין שאת הפוגעת. במצב זה את שבויה בידי בעל הרכב הנפגע, כי זכותו לבחור את המוסך בו יתוקן הרכב.

חשוב שתשימי לב לחותמת בפינה הימנית - תחתונה ״לפני פירוקים״. בהחלט אפשרי שכאשר יוסרו קליפות הבצל יתגלו נזקים נסתרים והמחיר יעלה.

אם בעל הרכב הנפגע יבחר במוסך הזה תצטרכי לבחור בין הפעלת הביטוח לבין פרידה מעשרות אלפי שקלים. לשיקולך. 

ממליץ לך להתייעץ בהקדם עם סוכן הביטוח שלך, כי לפני התיקון נדרשת שמאות (את לא רוצה שהתיקון יתחיל להתבצע לפני בדיקת השמאי). כמוכן לא ברורה לי השפעת התקנה המאפשרת לחברת הביטוח לבחור בעצמה את ספק החלפים.

ועוד נקודה חשובה: האם בדקת מה הנזק למכוניתך? אם יש לך מקיף, ואת תובעת את הביטוח זה מכסה את תיקון שני הרכבים בהשתתפות עצמית אחת.

אם אני לא טועה רכב מתחת לשנה מקבל חלפים מקוריים

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, sperial כתב:

הנזק לרכב שלי הרבה יותר משמעותי, אבל אני עם שברולט ספארק אז זה פחות יקר ואני גם לא מתעקשת על מוסך יבואן.

ראיתי את החותמת, מדאיג ביותר, אבל לא נראה לי הגיוני שצריך לעשות ככ הרבה דברים כשמדובר בפגיעה יחסית לא משמעותית, ובאמת שאני לא רואה נזק ל"כיסוי חיישן" או "סמל תחתון"..

חייבת לציין שכל הדבר הזה נגרם כי הכביש היה רטוב.

החלפתי צמיגים לפני שבוע, בדקתי בלמים לפני בערך חודש ולא יותר. אני יודעת ב-100% שאם הכביש היה יבש הייתי בולמת ונעצרת במקום ולא מגיעה אפילו ללגעת ברכב שלה.

רק עכשיו אחרי שזה קרה גם שמתי לב שהכביש *תמיד* רטוב, גם כי חזרתי לאותו המקום בערב והייתה פשוט שלולית. אני לא יודעת מי אחראי אבל זה פשוט מטריף אותי..

עריכה אחרונה על ידי Gali Bondoc
פורסם
לפני 2 דקות, Gali Bondoc כתב:

הנזק לרכב שלי הרבה יותר משמעותי, אבל אני עם שברולט ספארק אז זה פחות יקר ואני גם לא מתעקשת על מוסך יבואן.

ראיתי את החותמת, מדאיג ביותר, אבל לא נראה לי הגיוני שצריך לעשות ככ הרבה דברים כשמדובר בפגיעה יחסית לא משמעותית, ובאמת שאני לא רואה נזק ל"כיסוי חיישן" או "סמל תחתון"..

בתור אחד בעבר נזק אחורי פעם או פעמיים בחיו מה שאת רואה זה לא באמת מה שאת יודעת לפני 5 שנים היה לי נזק בקורונה מול רכב ליסינג שנכנס בי
הלכתי למורשה שמתי המפתח והלכתי לא התעסקתי לא ניסיתי להשחיל רק שלחתי גם שמאי מטעמי 
נזק שלא נראה ככ לעין מלבד סדק בפלסטיק של הטמבון
רשמית החלפים הייתה ארוכה והנזק היה 19500 בערך
והנזק שלך יותר משמעותי משום שפגיעה קדימה תמיד נראת יותר משמעותית מפגיעה אחורה

בכל מקרה עם הנזק הכפול שיש לא נראה לי שיהיה מנוס מלהפעיל ביטוח משום שאת צריכה גם לתקן את שלך והסכומים יהיו משמעותיים יותר מהשתתפות עצמית וייקור הפוליסה

Just now, Ido Porat כתב:

בתור אחד בעבר נזק אחורי פעם או פעמיים בחיו מה שאת רואה זה לא באמת מה שאת יודעת לפני 5 שנים היה לי נזק בקורונה מול רכב ליסינג שנכנס בי
הלכתי למורשה שמתי המפתח והלכתי לא התעסקתי לא ניסיתי להשחיל רק שלחתי גם שמאי מטעמי 

בכל מקרה עם הנזק הכפול שיש לא נראה לי שיהיה מנוס מלהפעיל ביטוח משום שאת צריכה גם לתקן את שלך והסכומים יהיו משמעותיים יותר מהשתתפות עצמית וייקור הפוליסה

לפני 6 דקות, Gali Bondoc כתב:

בנוסף ע"פ החשבונית פגעת ברכב בן פחות מ4 חודשים על הכביש אני בכלל לא הייתי בתור הנהג הנפגע משחק משחקים הייתי הולך אך ורק!!! למורשה ולא נותן פה אפילו פתח לפרשנות

פורסם (נערך)

חייב להיות ״מקורי או חדש״, וכן כזה שלא יפגע באחריות היצרן.

עריכה: נוספו כאן 2 הודעות בזמן שבדקתי את נוסח הפוליסה (בביטוח ישיר, בה אני מבוטח)ק

@Ido Porat צודק, וזה תואם למה שכתבתי קודם - הנזק יכול להיות הרבה יותר גדול ממה שנראה במבט ראשון. גם ברכב שלך, ואצלך מדובר בפגיעה בחזית עם אפשרות לנזק למנוע. דבר ראשון בדקי שאין נזק לרדיאטור ומערכת הקירור, כי אם נגרם נזק כזה (כדוגמה) את יכולה להרוס את המנוע בנסיעה קצרה, וזה ״נזק תוצאתי״ שאינו מכוסה בביטוח. אם אינך מבינה בכך אל תתניעי את הרכב אלא גררי אותו למוסך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, Ido Porat כתב:

בנוסף ע"פ החשבונית פגעת ברכב בן פחות מ4 חודשים על הכביש אני בכלל לא הייתי בתור הנהג הנפגע משחק משחקים הייתי הולך אך ורק!!! למורשה ולא נותן פה אפילו פתח לפרשנות

הגבת לפני שראית את העריכה שלי,

כל הדבר הזה נגרם בגלל שהכביש היה *רטוב*! החלפתי צמיגים לפני שבוע ובדקתי בלמים לפני אולי חודש.

אני יודעת להגיד שאם הכביש היה יבש, אפילו עם הצמיגים הישנים שהיו בלויים ברמה מפחידה, הרכב היה עוצר במקום, ואני בטוחה בזה ב100% כי יצא לי לבלום באופן הזה ובמרחק הזה מספר פעמים עם הצמיגים *הישנים* שלא היה להם כמעט במה להיאחז בכביש.

וזה כל כך מתסכל..

לפני 8 דקות, sperial כתב:

חייב להיות ״מקורי או חדש״, וכן כזה שלא יפגע באחריות היצרן.

עריכה: נוספו כאן 2 הודעות בזמן שבדקתי את נוסח הפוליסה (בביטוח ישיר, בה אני מבוטח)ק

@Ido Porat צודק, וזה תואם למה שכתבתי קודם - הנזק יכול להיות הרבה יותר גדול ממה שנראה במבט ראשון. גם ברכב שלך, ואצלך מדובר בפגיעה בחזית עם אפשרות לנזק למנוע. דבר ראשון בדקי שאין נזק לרדיאטור ומערכת הקירור, כי אם נגרם נזק כזה (כדוגמה) את יכולה להרוס את המנוע בנסיעה קצרה, וזה ״נזק תוצאתי״ שאינו מכוסה בביטוח. אם אינך מבינה בכך אל תתניעי את הרכב אלא גררי אותו למוסך.

האמת שהמשכתי לסוע עם הרכב אתמול וגם היום. ממה שראיתי אין נזק פנימי מעבר לתזוזה של חלקים. אין גם נזילה או כל דבר אחר.

זו הייתה פגיעה במהירות נמוכה, הנזק הוא רק קוסמטי ותו לא

380097342_1368876833664305_955503034661650215_n.jpg

פורסם
לפני 4 דקות, Gali Bondoc כתב:

הגבת לפני שראית את העריכה שלי,

כל הדבר הזה נגרם בגלל שהכביש היה *רטוב*! החלפתי צמיגים לפני שבוע ובדקתי בלמים לפני אולי חודש.

אני יודעת להגיד שאם הכביש היה יבש, אפילו עם הצמיגים הישנים שהיו בלויים ברמה מפחידה, הרכב היה עוצר במקום, ואני בטוחה בזה ב100% כי יצא לי לבלום באופן הזה ובמרחק הזה מספר פעמים עם הצמיגים *הישנים* שלא היה להם כמעט במה להיאחז בכביש.

וזה כל כך מתסכל..

לצער כולנו רטיבות הכביש לא מהווה פקטור במצב של נזק אחורי קרי אי שמירת מרחק 
בנוסף בדקי את הצמיגים שקנית בארצנו יש שלל צמיגים סינים שאיכות הבלימה שלהם הם דרעק מצוי
על כן שקלי אם יש צורך להחליף לצמיגים איכותיים 
מותג הבית המומלץ בפורום זה לפי קריאה לתקציבים נמוכים הוא הפאלקן Z310 שעולים בסביבות 300-350 ליחידה

פורסם (נערך)

מבחינת האחריות לתאונה אין שום משמעות לכך שהכביש היה רטוב. לא שמרת מרחק מספק, וזו התוצאה.

עכשיו ראיתי שפתחת שרשור על הנזק שלך לפני 3 שבועות (או שצברת נזק נוסף?), אז כנראה שחלק ממה שכתבתי לא רלוונטי. ועדיין, לרכב שלך נזק לא קטן. לא יודע האם כבר קיבלת הצעת מחיר לתיקון, אבל כנראה שמדובר בסכום לא מבוטל. ועם הנזק לפנסים זה רכב שאינו ראוי לנהיגה בכביש ציבורי עד שיתוקו. ולא אופתע אם החשבון יהיה 5 ספרתי. לבן שלי היה נזק שנראה חיצונית דומה, השמאות היתה על מעל 20,000 ש״ח והרכב ירד מהכביש. אז זה לא אומר דבר על האירוע שלך, אבל זה רק מחזק את מה שגם אני וגם עידו כותבים: דיווח לסוכן הביטוח וטיפול על ידו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 3 דקות, Ido Porat כתב:

לצער כולנו רטיבות הכביש לא מהווה פקטור במצב של נזק אחורי קרי אי שמירת מרחק 

מדוע לא?

הרי נכון שחובת הנהג לשמור על מרחק שיאפשר בלימה בעת סכנה, אך פותחת השרשור לא פרטה מה מקור ה"שלולית". 

אם אתה נוסע בכביש יבש לגמרי ביום בהיר וחם, ומחשב את מהירות נסיעתך והמרחק עפ"י התנאים האלה, ואז פתאום יש שלולית שהופיעה בפתאומיות, זה לא משאיר פתח להאשים את יוצר השלולית? 

הרי לי ולך לא ברורות מה מקור השלולית. נאמר וזה צינור קרוע של העירייה שיוצר שלולית, וכפי שטוענת פות"ש, זה לא מצב חד פעמי. 

האם לא ניתן לגלגל את האחריות (בחלקה או במלואה) על הערייה המזניחה?

פורסם

תצטרך להוכיח שהעיריה התרשלה, סיפור לא פשוט, שלא לדבר על לוח הזמנים. וגם אם תוכח תשאר עם לא מעט אשם תורם.

אני יודע, הישראלים, ובמיוחד הצעירים, שונאים לשמור מרחק (ולא לשכוח, עם כל הסחות הדעת צריך להגדיל את המרווח). יש לי ברקורד האישי לפחות 5-6 תאונות בהן נפגעתי מאחור, לפוגעים היו תירוצים הזויים.

• תוכן חדש...