Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שיותר קל להסכים על מה לא מעניין אף אחד, מאשר להחליט מה כן מעניין. הרי יש מי שמתעניין בקורולה 95 אבל אף אחד לא יצלם קורולה 26.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, borsood כתב:

הייתי רוצה שההנהלה תבהיר את תנאי הכניסה לשרשור ותאכוף.

יש פיקוח ואכיפה על השירשור הזה, הייתי אומר שיותר מאשר בהרבה שירשורים אחרים.

יש לנו סוג של הבנה מה זה רכב מעניין אבל להגדיר את זה קצת קשה. זה יכול להיות רכב  המוני ונפוץ באירופה אבל נדיר בארץ (פיאט פנדה 4X4 לדוגמא) וזה לא רכב אספנות (שנות ה 2000) ולא כזה מיוחד גם, אבל הוא בהחלט מעניין מבחינת חובב רכב ישראלי.

תלוי גם מה הגיל שלך, אם אתה בן 50 - 60 סובארו DL שנת 1984 זה לא רכב מעניין כי הן פעם הציפו את הארץ, אבל אם אתה בן 17 זה כן רכב מעניין כי היום הוא נדיר למדי ואתה לא הכרת את אותה ההצפה שהייתה. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אני שמח שיש אכיפה לא ראיתי שפורסמו כללים. אולי צריך לחדד את הכללים ולפרסם.

שוב לדעתי זה קל: אספנות לשרשור אספנות.

מקרים אפורים כמו הפנדה תמיד יהיו אבל הקורולה וסתם רכבים מזדקנים הם הא מעניינים עד שמגיעים לאספנות. קל להגדיר ולאכוף.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 32 דקות, borsood כתב:

אספנות לשרשור אספנות.

אין שירשור כזה.

רוב מכוניות האספנות בהחלט מעניינות.

קריטריון מרכזי צריך להיות איכות/העניין בצילום עצמו. רכב בתנועה לעולם יותר מעניין מרכב חונה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

בחוץ:

כל מה שהוא  משפחתומטית/ חשמלוק ליסינג סטנדרטי ונפוץ

בפנים :

כמעט כל מה שהוא לא משפחתומטית/ חשמלוק ליסינג סטנדרטי ונפוץ

• לא הבנתי... 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

אם אני צריך להגדיר כללים אז זה ככה:

1. תמונה איכותית סבירה מבחינת מיקוד, תאורה, קומפוזיציה, קרבה לאובייקט המצולם, חיתוך תמונה אם צריך.

2. רכב שלדעת המצלם יוצא דופן מבחינה כלשהי, משהו שגרם לו לעצור באותו רגע. לשלוף את הטלפון ולצלם.

3. אם מחקנו את התמונה כנראה שזה לא היה רכב מספיק מיוחד או שהתמונה הייתה על הפנים מבחינת סעיף 1. 

הייתי מוסיף על כך שהרכב צריך להיות במצב שמור ואסטטי יחסית, כזה שרואים שלבעלים אכפת ממנו והוא לא סתם בחירה כלכלית.

הייתה תקופה שעלו פה יותר מדי מכוניות שבורות עם צבע שרוף ופאנלים מעוכים, סתם בשביל שכותב ההודעה יוכל לסמן וי על כך שמצא אוטו בן 30 חונה ברחוב. כנ"ל לגבי מסחריות שעדיין משמשות כרכבי עבודה, למרות שניכר שהן מטופלות בתחזוקת שבר והבעלים שלהם פשוט קמצנים מדי לקנות משהו מודרני יותר. אין שום הישג או גבורה בבעלות כזאת על רכב ואני לא חושב שצריך לתת להם במה פה.

באופן כללי, הייתי שמח לראות קצת יותר שיקול דעת ולא סתם 'העלאת תוכן'. זה פורום ושרשור של חובבי רכב ולא של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אנחנו לא מנסים לתעד כל רכב ישן שעדיין נוסע (או חונה) סתם בשביל לבנות ארכיון. 

פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

יותר מעניינת גרסה בנאלית יחודית של דגם משפחתי בנאלי, מאשר איזו למבורגיני או פרארי חדשה, ואסביר את הרציונל מאחורי זה:

אני יכול לדעת ולהניח שיש עשירים בישראל שרוכשים רכבים במיליוני שקלים ולכן הכסף הוא הגבול. אבל לגלות שלפני 20 שנה יבואן הביא דגם מסוים בעשרות אלפי יחידות, אך 2 מהן עם מנוע/גיר/בודי שלא שווק לקהל בארץ, ויש איזה מטורלל שנוהג בדגם הזה יום יום, דואג לטפל בו ולמצוא לו חלקים - זה או או! הרבה יותר מעניין.

*הכותב חוטא בכך בעצמו

באופן מפתיע או בעצם בכלל לא, הצלחת לתאר בדיוק את מה שאני חושב גם.

יותר מעניין לראות את מה שאי אפשר לקנות בכסף אלא בכסף + אהבה לתחום, תחביב ועניין, גם קצת טירוף בקטע טוב. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

אכן מוזר.

מזל שיש AI שיודע הכל...

במאגר ישנו גם שיבוש לגבי לנצ'יות ותיקות, הן מופיעות משום מה תחת התוצר 'דיוקים 2000' או משהו דומה

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

תמונה איכותית סבירה מבחינת מיקוד, תאורה, קומפוזיציה, קרבה לאובייקט המצולם, חיתוך תמונה אם צריך.

האמת שזה יותר חשוב מהכל. לפעמים אני עוצר את עצמי מלהעלות משהו שתפסתי בדאשקאם, שנראה מצוין כשנסעתי אבל אחרי יצירת סטילס, חיתוך וכו', אני מבין שזה לא מספיק טוב להעלאה, עד כמה שהרכב מעניין. בסוף מה זה שווה שכל מה שיש לך זה תמונה של התחת של הרכב הנ"ל? 

אגב, אם כבר "חוק" לשרשור - האם מעלים תמונות של רכבים שנצפו במפגש רכבים? מצד אחד, יש כאלה שאפשר לראות רק במפגש כזה אבל מצד שני זו לא חוכמה, כמו למצוא רכב מיוחד "בטבע". אישית, אני לא ממש סגור על זה. 

בוקי, מה אומר? 

פורסם
לפני 31 דקות, yohai71 כתב:

בוקי, מה אומר? 

לצלם 100 מכוניות שהיו במפגש ולעלות לשירשור זה לא לעניין. 

לצלם במפגש רכב אחד נדיר ומיוחד באמת שגם מצטלם טוב ולא מוסתר על ידי אנשים ומכוניות אחרות, אפשרי לדעתי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...