Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, שביט כתב:

אני רואה שקמו לי יורשים 😄

לא הכרת את "נוסטלגיה לשבת"?...

קראתי מלא כתבות שלהם. נזכרתי בילדות/נערות בכל המכוניות שגדלתי לצידן.

נפלא.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

נראה לי כי אתה טועה (אולי ע"ב טעות בנתונים, כי 5K19V3 אמור להיות בכלל GTI ממה שמוצא).

ברישומים גם מופיע מנוע CUN שתואם לזה שמופיע ב-GTD.

גם לפי קוד שלדה לכאורה אכן GTD.

אז ככל הנראה כן GTD אמיתית.

יש בלגן בנתוני הרישוי - יש שורת נפח מנוע 1968 ועוד שורת נפח מנוע 1395. הספק 122 כ"ס שמתאים למנוע בנזין 1.4.

TDI קיימות בדור הזה בנפח 1.6 ו2.0.

מאוד נפוץ הבלגן הזה ברכבי יבוא אישי - גם ברכב שלי כתוב מנוע N53. כשרציתי לקנות אותו דאגתי לרגע מאחר והN53 ידוע כבעייתי עם ההזרקה ישירה שלו.

ואז נזכרתי שמעולם לא יוצרה X3 עם מנוע N53, בפועל יש מנוע N52T.

בתאריך 11.7.2025 בשעה 19:13, EliC25 כתב:

בעיניי הגולף הכי נדירה

דיברתי עכשיו עם הבנאדם, זאת אכן הגולף GTD שהוא ייבא ב2014.

וכתב לי ככה "הוא החליף לה את הפגוש האחורי ושינה את המיקום של האגזוזים. לא רע".

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אחד שכנראה חושב שמותר לו לחנות איך שבא לו כי יש לו פרארי...

נענש בדמות ילדים שנשענים לו על הרכב כדי להצטלם.

20250712_224220.jpg

20250712_224158.jpg

20250712_224402.jpg

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 48 דקות, itsik170 כתב:

אחד שכנראה חושב שמותר לו לחנות איך שבא לו כי יש לו פרארי...

האגו שלו בבירור דורש לפחות שני מקומות חניה, וגם אליהם הוא בקושי נכנס.

לפני 4 שעות, yohai71 כתב:

image.png.05e74574ef29f9231bbdb11e03d92184.png

הזכרת לי את ארוע ההשקה המושקע של הדגם במועדון ה-TLV שנכחתי בו כנער (או אולי כחייל, לפני עשרים ומשהו שנה). הרבה פרסום היה לרודיאו כשהגיע לארץ, ואפילו שמועה מפוברקת שצביקה הדר קנה אחת בו במקום. אז האינטרנט עוד לא היה מפותח כמו היום ולכן לא ידענו שבעצם מדובר היה באחת המכוניות הגרועות ever בכל היבט אפשרי - בטיחות, צריכת דלק, אמינות ועוד... שלא לדבר על כך שזה היה בעצם אופל פרונטרה קשיש שמוחזר ברשיון ע"י איסוזו.

כמה קלה הייתה אז עבודתם של אנשי המכירות, וכמה קש הם האכילו את הציבור.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, itsik170 כתב:

נענש בדמות ילדים שנשענים לו על הרכב כדי להצטלם.

דווקא הייתי מצפה שיחנו במקביל אליו כמו שהנהגים בישראל יודעים

פורסם (נערך)
בתאריך 11.7.2025 בשעה 15:29, סולל הדרך כתב:

זה לצערי נכון... גם הפיאט 500 בגרסה הידנית הגיע רק ברמת גימור "עולב"

כמי שמחזיק ידנית... זה נחמד לסופ"ש לדיילי לא הייתי קונה בחיים ידנית, בטח לא אוטלנדר. אגב ב 2010 הגיעו גם כמה ASX ידניות מנוע 1.6 לארץ.

מי זוכר את הסניק 4x4 שנמכרה רק עם גיר ידני. מזמן לא ראיתי אחת כזו. ספק עם שרדו

image.thumb.jpeg.6bfe09c5c7b84f2a917c7f27859f4607.jpeg

הייתה לי כזו זה נקרא רנו סניק RX4.

רובן היו 2.0 בנזין, אני מאמין שאלו הראו רמת אמינות גבוהה יחסית.

שלי הייתה 1.9DTI ידנית, רכב מלא בעיות ביחס לרנו שהכרתי (וקודם לכן הייתה לי מגאן 1.6 ידני שנת 2002).

היו לו ויברציות ששום מוסך מקצועי לא הצליח להבין - עד כדי כך, שהאגזוז היה נשבר והיה צריך חיזוקים מבניים.

המזגן לא היה להיט, הרכב היה די חלש, לפעמים היה נבלם מעצמו בגלל חוסר כח (כנראה משהו בפיקוד של הטורבו) .

בסופו של דבר, מכרתי אותו למוסכניק שלי, לאחר שהגיר הידני הפסיק לתפקד.

זה היה לפני עשור ... באותו יום שמכרתי את הסניק, קניתי קשקאי 1.6 ידני - כבר 10 שנים אצלי ללא תקלות משמעותיות.

עריכה אחרונה על ידי BigMak
  • אהבתי 1

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Derish כתב:

הזכרת לי את ארוע ההשקה המושקע של הדגם במועדון ה-TLV שנכחתי בו כנער (או אולי כחייל, לפני עשרים ומשהו שנה). הרבה פרסום היה לרודיאו כשהגיע לארץ, ואפילו שמועה מפוברקת שצביקה הדר קנה אחת בו במקום. אז האינטרנט עוד לא היה מפותח כמו היום ולכן לא ידענו שבעצם מדובר היה באחת המכוניות הגרועות ever בכל היבט אפשרי - בטיחות, צריכת דלק, אמינות ועוד... שלא לדבר על כך שזה היה בעצם אופל פרונטרה קשיש שמוחזר ברשיון ע"י איסוזו.

כמה קלה הייתה אז עבודתם של אנשי המכירות, וכמה קש הם האכילו את הציבור.

עד הייבוא של איסוזו רודיאו, הייבואנים נמנעו מלייבא רכבי שטח עם מנוע בנזין והתמקדו בעיקר בגרסאות הדיזל, וזה גם הסיבה שהייבוא של הג'מוסים של GMC ושברולט פסקו בסוף שנות התשעים.

ההצלחה של הרודיאו "פרצה" את הסכר לדגמי בנזין, מה שגרם ל-UMI לייבא את שברולט טרייל בלייזר וביואיק רנדוו וכמה שנים אחר כך גם דלק מוטורס הצטרפה עם פורד אדג' ואקספלורר.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
  • מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 9.7.2025 בשעה 13:27, פריג'י כתב:

צולם בטוסקנה של ישראל 20250709_132543.thumb.jpg.4eaf7a61d795f318e3e26b114cd751b5.jpg

איפה זה הטוסקנה של ישראל?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני כשעה, itsik170 כתב:

עד הייבוא של איסוזו רודיאו, הייבואנים נמנעו מלייבא רכבי שטח עם מנוע בנזין והתמקדו בעיקר בגרסאות הדיזל, וזה גם הסיבה שהייבוא של הג'מוסים של GMC ושברולט פסקו בסוף שנות התשעים.

ההצלחה של הרודיאו "פרצה" את הסכר לדגמי בנזין, מה שגרם ל-UMI לייבא את שברולט טרייל בלייזר וביואיק רנדוו וכמה שנים אחר כך גם דלק מוטורס הצטרפה עם פורד אדג' ואקספלורר.

זה די נכון ששוק רכבים השטח של תחילת המילניום אופיין במנועי דיזל. אבל עולות לי לראש לא מעט דוגמאות עם מנועי בנזין;

סמוראי, גרנד ויטרה, פג'רו, טראנו, אני חושב שגם הטרופר הגיע עם 2.4 בנזין, כמובן דגמי ג'יפ, ספורטאז' דור ראשון... אז מה נשאר לנו רק דיזל? גאלופר, מוסו, לנד קרוזר, דיפנדר, דיסקו וכנראה שכחתי עוד כמה דוגמאות שכבר לא רואים בכביש מזמן...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

לנד קרוזר, דיפנדר, דיסקו

דווקא יש מהן בנזין. ממש מעט, אבל הביאו.

גם לנד קרוזר v8, יש לי שכן שיש לו אחת דיזל ולבן שלו אחת בנזין, נראות אותו הדבר. קצת יותר חדשות לא ממש תחילת המילניום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...