Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחזק ההמלצות שמעלי.
מחזיק ב CX30 וגם ב CX5.
הדמיון ביניהן - ZOOM ZOOM שהוא ה DNA של מזדה, פשטות טכנית (יחסית), וכיפיות לנהיגה - במיוחד ה CX30. אוטו שובב!
השוני - ה CX5 יותר גדולה ויותר כבדה. מושבים יותר נוחים ומערכת מתלים יותר רכה. נסיעה רגועה. צריכת דלק ממוצעת כ 11.5 קמ"ל בנסועה משולבת. אותו רכב פחות או יותר משנת 2012, גם לאחר המתיחת פנים. אבל בוגר ואיכותי ביותר. לטובת נוחות - ממליץ לאתר שנתון עם צמיגים בקוטר 17'', ואישית מעדיף בלי ריפודי עור כי לדעתי בחום הישראלי זה לא פרקטי.
ה CX30 - יותר קטנה, יותר קלה ויותר זריזה, הגה מתקשר פנטסטי. מעט קופצנית (מתלה אחורי קורת מתח, צמיגים קוטר 18 חתך 55). צריכת דלק 13 קמ"ל בנסועה משולבת ולעיתים רואים גם יותר. תא מטען קטן יחסית. מאובזרת מאוד בגרסת EXECUTIVE, כולל גג נפתח, פנסי לד אדפטיביים, משוטים להילוכים ובקרת שיוט אדפטיבית. זה רכב מהדור החדש של מזדה שה CX50/60/90 חולקים עמו עיצוב פנים ומכלולים.
לנהג ספורטיבי שנוסע בד"כ לבד הייתי ממליץ על ה CX30 בגרסת EXECUTIVE (בפרימיום מגיעים מושבי עור). ניתן להסיע 2 מבוגרים מאחור - יהיה להם מעט צפוף.
לנהג ספורטיבי שנוסע עם המשפחה - בפירוש על ה CX5. ה CX5 הרבה יותר מרווחת, ותא מטען גדול.
מדד גניבות - ה CX5 מבוקשת מאוד אצל הגנבים, ה CX30 הרבה פחות (לפחות כרגע). לא לשכוח לשים מנעול הגה.
כמו שכתבו דלק מוטורס יבואן פנטסטי. מוסך - מטפל בגולד מוטורס מודיעין מרכז שירות של היבואן, ומאוד מרוצה.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • אהבתי 1
פורסם

תודה רבה לכם 

ראיתי את ה CX30 וגם ב CX5.

לא ממש אהבתי.

יש מצב לשמוע דעתכם על:

-טיגו 7 פרו של צ'רי?

-סקודה Scala? באמת הגרמני אחרי 70KM מתחילות תקלות בגיר ובמנוע?

-למי שיש לו נסיון ב יונדאי קונה - הברידי או בנזין טורבו . זה מרעיש ... מנוע רוח כביש??

פורסם
לפני כשעה, שמעוני1900 כתב:

יש מצב לשמוע דעתכם על:

-טיגו 7 פרו של צ'רי?

קצין הרכב בעבודה ניסה "לשווק" לי את הטיגו 7... הוא אמר שהרכב לא אפוי, התראות שווא ממערכות הבטיחות, הנדסת אנוש מוזרה... בקיצור, צעצוע סיני

לפני כשעה, שמעוני1900 כתב:

-

אני נונג באוקטביה 1.5 בת 3.5 עם 120k קמ, הגיר (הזהה לזה שבסקרלה) מתפקד היטב כמו ביום הראשון.

נהגתי בסקאלה, היא רכב נהדר, החיסרון העקרי מבחנתי הוא בקרת אקלים חד אזורית מכאנית.

בשאר הפרטמטרים החא נהדרת.

פורסם
לפני שעה, mottis כתב:

קצין הרכב בעבודה ניסה "לשווק" לי את הטיגו 7... הוא אמר שהרכב לא אפוי, התראות שווא ממערכות הבטיחות, הנדסת אנוש מוזרה... בקיצור, צעצוע סיני

אני נונג באוקטביה 1.5 בת 3.5 עם 120k קמ, הגיר (הזהה לזה שבסקרלה) מתפקד היטב כמו ביום הראשון.

נהגתי בסקאלה, היא רכב נהדר, החיסרון העקרי מבחנתי הוא בקרת אקלים חד אזורית מכאנית.

בשאר הפרטמטרים החא נהדרת.

תודה רבה - אני שואל על הטיגו אחרי המלצות חמות מאנשים - אבל בפורם קראתי הרבה על תקלות וזה. 

זה משהוא שלא תקנו ולא מתקנים. זה חוזר על עצמו? 5 שנות אחריות לא כולל לא מתקנים!! 

סקודה - אהבתי - רק הפחידו אותי מהגיר והתקלות!! אם זה סתם אולי אלך על זה...

אגב הוא מרעיש בנסיעה?

פורסם
לפני 6 שעות, שמעוני1900 כתב:

תודה רבה לכם 

ראיתי את ה CX30 וגם ב CX5.

לא ממש אהבתי.

יש מצב לשמוע דעתכם על:

-טיגו 7 פרו של צ'רי?

-למי שיש לו נסיון ב יונדאי קונה - הברידי או בנזין טורבו . זה מרעיש ... מנוע רוח כביש??

הטיגו נחמד מאוד, למעט בקרת סטייה מנתיב שנאמר עליה אגרסיבית אנשים דווקא מאוד מרוצים ממנו, מה אבזור, מהמנוע ומהאחריות. אני ישבתי באחת כזו והפנים מרגיש איכותי ויפה, כך גם החוץ. 

אין מידע על אמינות בארץ כי זה מותג חדש, אבל כן יש אחריות ארוכה.  

סקודה סקאלה-  רכב טוב ופרקטי עם מנוע 1.0 אמין של קונצרן פולקסווגן וגיר dsg7 . לא שיא האמינות מבחינת הגיר אבל גם לא בהכרח יעשה בעיות עד קמ מסוים אם תטפל בזמן ותשמור עליה היא יכולה לעבור קמ בלי הגבלה מסוימת (כמובן במגבלות מנוע בנזין ותיבה רובוטית)

יונדאי קונה- יש לנו את ההיברידית 2020 במשפחה, עברה 90 אלף קמ ב3 שנים. רכב מצוין ההגה מתקשר, ביצועים מעולים, עושה 1 ל19 בעיר וכיול מתלים נוח. החסרונות הם איכות חומרים פושרת ותא מטען לא ממש גדול.

הבנזין אין לי ניסיון איתו אבל לפי החוות דעת מבחינת חומרים ואיכות היא אותו דבר בדיוק אבל מערכת ההנעה והגיר פחות מוצלחים והגיר עלול להתחמם בפקקים ו להזדקק להחלפת מצמדים אחרי כמה שנים. מה שכן הביצועים של הבנזין חזקים מאוד לרכב כזה והוא מהנה יותר מהגרסה ההיברידית.  

פורסם

רכב שתיין מאד 1:9 במחיר של 7 ₪ לליטר 46 אלף שנתי. רכב חסכוני מאד 1:12  35 אלף שנתי. בפועל ההפרש יהיה כנראה חצי מזה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...