Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Amired כתב:

אז בתכלס, השיקול אם ללכת על קופת גמל או על מסחר דרך תעודת סל בבית השקעות זה האם אני חושב שהכסף הזה יישאר שם עד הפנסיה שלי או לא כדי להנות מהטבת המס.

אין סיכוי שההפרש הגדול בעמלות ניהול לאורך כל התקופה לטובת תעודות הסל מקזז במידה מסוימת את הטבת המס בקופת גמל?

בעיקרון יכול להתקזז ברובו שכן בנוסף לדמי ניהול הקבועים יש גם קצת דמי ניהול משתנים, וגם הם מחזיקים חלק מזומן לצורך פדיונות.

פורסם
לפני 18 שעות, Amired כתב:

מישהו מתנהל עם אחד משני המסלולים האלה לחסכון ארוך טווח ויכול לשתף במה בחר ויתרונות / חסרונות נוספים?

לפני 14 שעות, phpclub כתב:

א. האם יש פתרון אטרקטיבי יותר בהניתן שאני רוצה מינימום עד 0 התעסקות ?

ב. עד כמה משמעותי נושא הדמי ניהול ?

ג. האם בשלב זה כדאי להפסיק הפקדות ולבחור בפתרון אחר ?

לפני 14 שעות, FlicK כתב:

אשמח להסבר למה קופג"לה זה מוצר לא טוב,

קופג"לה היא מוצר בינוני (ניהול אקטיבי) שעולה יקר (בדמי ניהול), כל כך יקר שיכול לפגוע באטרקטיביות של הטבת המס בגיל 60. צריך לזכור שעל הכסף שנשאר בקופה ולא הולך על דמי ניהול פועלת הריבית דריבית.

חלופה טובה לטווח ארוך תיהיה רכישה של קרנות מחקות כמו הקרנות האיריות עם דמי ניהול נמוכים אצל ברוקר (אפשר גם בבנק, אם יש הטבות דמי ניהול והנחה בקניה ומכירה), אופציה טובה תיהיה מדד עולמי מאשר רק סנופי כדי לוודא פיזור (למרות שזהו נושא שנוי במחלוקת).

בעיניי, במאמץ יחסית נמוך מקבלים מוצר עדיף (ניהול פסיבי, קרן פיזית) במחיר נמוך הרבה יותר.

--

לא יועץ, לא מייעץ וכו'.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אוקיי, אז פתחתי חשבון באקסלנס. אם למישהו יש מקורות קריאה טובים על איזה תמהיל של תעודות סל לבחור אני אשמח (בינתיים עובר על הסולידית).

פורסם

אולי תרצה לקרוא את 'המשקיע העצלן', יש גם גירסא דיגיטלית.  וקבוצת פייסבוק, פחות חופר מהסולידית. 

לפני 4 שעות, Amired כתב:

אוקיי, אז פתחתי חשבון באקסלנס. אם למישהו יש מקורות קריאה טובים על איזה תמהיל של תעודות סל לבחור אני אשמח (בינתיים עובר על הסולידית).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 19.8.2023 בשעה 21:01, sperial כתב:

יש יתרונות לחסכון על שמכם ולא על שם הילדים:

3. הקופות האלה יכללו ב"קיבוע הזכויות" - אותה חבילת פטור ממס שמקבלים בעת הפרישה.

ניסיתי לקרוא על תהליך קיבוע הזכויות, ולמרות זאת לא הצלחתי להבין את המשפט.

התהליך מהווה חישוב של על איזה סכום מתוך הפנסיה יש לי פטור ממס הכנסה

סכום הפטור הסכום להבנתי הוא קרוב 5000 שח לחודש (800K בערך / 180)

אז איך עצם זה שיש לי חסכון נוסף עוזר לי ?

פורסם

אולי אחד מרואי החשבון יסביר במדוייק, אבל מה שאני הבנתי:

על החסכון הפנסיוני ועוד כמה סוגי חסכונות, כגון קופ״ג, אינך משלם מס במקור.

ביציאה לגמלאות מעמידים לזכותך סכום מסויים פטור ממס. אתה מקבל מתוכו פטור ממס רווחי הון על חסכונותיך, ושאר הסכום מופנה לפטור  ממס הכנסה על תשלומי הפנסיה, בחלוקה חודשית (בעצם מעלים את סף ממס).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^

לא ממש הבנתי, אשמח אם מישהו יוכל להסביר את זה לעומק יותר.

יש מחשבון כלשהוא שאני יכול לחשב את הריבית דריבית כולל דמי הניהול (ולהבין כמה בפועל דמי הניהול מפחיתים לי לאורך זמן) ?

פורסם

בקצרה - זה סכום פטור ממס הכנסה ומס רווחי הון שהמדינה מעמידה לזכותך בעת הפרישה לגמלאות, ומתחלק בין חסכונות לבין תשלומי הפנסיה השוטפים.

בכל מקרה, התהליך הזה רגיש מאוד וחובה להעזר בבעל מקצוע (רו"ח, יועץ מס או יועץ פנסיוני) עם מומחיות, כי קל מאוד להפסיד סכומים גדולים בגלל טעויות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה ברור, אבל אני מנסה להבין משהו בסיסי שכתבת, מה היתרון של קרן קופת גמל להשקעה בעבור קיבוע הזכוית ?

שוב, להבנתי הסכום של קיבוע הזכויות קבוע (כאמור באזור ה 5000 לחודש) והתהליך הוא על מה להשית אותו

פורסם

הסכום הכולל של קיבוע זכויות משתנה, דומני שכיום מדובר על סדר גודל של מיליון ש"ח.

אני התיחסתי לקופת גמל (מכשיר שיש,לי כבר הרבה מאוד,שנים), לא קופ"ג להשקעה, לגביה עליך לבדוק עם בעל מקצוע.

תביא בחשבון שהתקנות האלה משתנות במהלך השנים, כך שבכל מקרה כדאי לברר את התנאים כעת.

פורסם

לאחר התעמקות בנתונים וקריאה ראשונית על ETF,
אשמח להבין בדיוק מה העמלות שיוחלו על הכספים במידה ואעבור לרכישת בתעודות סל או קרנות מחקות מדד.

ממה שראיתי יש עמלת קניה של בערך 8$ לכל רכישה , במכירה 0.3% + עמלת ברוקר (לא מצוין מהי)
לא הצלחתי להבין מה העלות הקבועה/חודשית, לדוגמא באקסלנס רשום "דמי ניהול פיקדון ניירות ערך" כ 0.6% לרבעון, שזה בפער מ 0.7% שנתי שיש לי היום בקופת גמל להשקעה.

האם לצורך הרכישה אני צריך להמיר את הכסף לדולר ? (ואז יש לי גם חשיפה לתנודות בשער הדולר)

• תוכן חדש...