Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה ישנים בברצלונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, אנגלים ואמריקאים נעצרים כל יום במטוסים בגלל שכרות ואלימות בטיסות.

@Derish שוב ההתנשאות הקבועה שלך. מי קבע שיש לך זכות עדיפה על זו של בוזגלו (זה מהמבחן של ברק, אבל בטרמינל)? לגבי שדות התעופה - אכן לא נבנו לעמוד בעומס הנוכחי, וסובלים מחוסר כח אדם בעלל וכח אדם איכותי בפרט.

מבחינת מטוס הוא בדיוק כמו אוטובוס או קרון רכבת. לא מצפה לשום דבר חוץ ממושב שלא ישבור לי את האגן, וצוות שיביא אותי בבטחה ליעד (ואני יודע שזה צוות עצום, לא רק שני האנרכיסטים בקוקפיט).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 35 דקות, Derish כתב:

זה באמת לא רק ישראלים אלא בכלל.

לפני 7 דקות, sperial כתב:

תשמע, אנגלים ואמריקאים נעצרים כל יום במטוסים בגלל שכרות ואלימות בטיסות.

@Derish שוב ההתנשאות הקבועה שלך. מי קבע שיש לך זכות עדיפה על זו של בוזגלו?

לא הבנתי על מה אתה מדבר. איזה בוזגלו ומה זה המבחן של ברק? ואיפה התנשאתי עליו?

פורסם (נערך)

התלונות.שלך על כך שאתה צריך לעמוד בתור עם התיירים היא התנשאות בוהקת.

ואת בוזגלו אני ממליץ לך לגגל יחד עם השופט ברק. למרות שהאנלוגיה לא 100%, רק משיקה לכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

מה הקשר? רוב העיכובים והסיבוכים שאני חווה הם בשדה ולא במטוס. חוץ מזה, יש לי תחושה שמעולם לא טסת שם ולא בדקת את המחירים, אחרת לא היית מציע את זה.

לפחות בארץ אפשר לקנות שירותי בידוק אישיים כולל כל המסלול עד לרכב שלוקח אותך למטוס. זה פחות יקר ממה שזה נשמע ובהחלט בהישג ידו של מי שטס בביזנס.

בחברה שעבדתי בה פעם השירות הזה היה בנוהל קבוע לאורחים מחול.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

התלונות.שלך על כך שאתה צריך לעמוד בתור עם התיירים היא התנשאות בוהקת.

זו לא התנשאות, אלא תיאור של העובדות מנקודת מבט שפשוט לא מוכרת לך. עד שלא יפתחו נמלי תעופה או מסלולים נפרדים לנוסעים עסקיים, התיירים ימשיכו להפריע ולעכב אותם בדרך לעבודה בשם חופש תנועת הפרט או אידיאל חברתי אחר כלשהו. גם מדיניות התמחור של חברות התעופה שפונה בעיקר לתיירים מקשה על נוסעים עסקיים בביצוע תפקידם, עקב הצורך לעבור תהליך מסורבל ומיותר בדרך לרכישת כרטיס.

בחברות ההשכרה למשל כבר הכירו בבעיה ויישמו פתרונות בהתאם - ברוב נמלי התעופה במדינות מפותחות יש נוהל נפרד למנויים בדרגת סטטוס מסויימת שכל הנתונים שלהם כבר קיימים במערכת ולכן לא צריכים לעמוד בתור לדלפק - הם פשוט ניגשים לחניון והרכב מחכה להם שם עם המפתח בפנים. במקרה הגרוע עוברים בדלפק לאסוף מפתח, אבל בלי לעמוד בתור או לחתום על שום דבר. ע"פ הלוגיקה שלך, גם זה התנשאות.

אני מקווה שבמוקדם או במאוחר הבשורה תגיע גם לנמלי התעופה, כי להמשיך בצורה שזה עובד היום (כלומר איך שזה עבד לפני שלושים שנה + קצת תיאטרון ביטחון) זה לא בר קיימא.

לפני 9 דקות, borsood כתב:

לפחות בארץ אפשר לקנות שירותי בידוק אישיים כולל כל המסלול עד לרכב שלוקח אותך למטוס.

זה עדיין לא קיים בכל מקום, ובכל אופן טיסה בביזנס/מחלקה ראשונה זה משהו שרלוונטי בעיקר לחציית אוקיינוסים, לא לטיסות פנים-אירופאיות למשל. אבל אני לא מדבר על מנכ"לים ואנשי עסקים שטסים כדי לסגור חוזים של מיליונים, אלא על אלף בעלי מקצועות אחרים וזוטרים יותר שאף אחד לא ישלם פי שניים ושלושה על הכרטיס שלהם בביזנס. מקסימום המעסיק יכסה את עלות המזוודות והספידי-בורדינג.

נ.ב. אם כבר הזכרתי תיאטרון ביטחון - אני חושב שאדם שטס עשרים פעם בשנה מאותו שדה יכול לקבל פטור מהשיקוף והבידוק והשיחה עם בני הנוער ששואלים אותו אם הוא ארז לבד. אפשר להתנות את זה באישור מעסיק על כך שהוא טס בענייני עבודה, או ברישום אונליין באיזה פורטל לפני כל יציאה לשדה, או בכניסה למאגר או whatever. סתם דוגמה אחת לאיך לייעל את העסק ולהקל לכולם על החיים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

הקלות בבידוק קיימות בארה"ב למי שרשום בתוכנים ייעודית של ה-TSA. לא מזמן ראיתי סיפור על מישהו שאיבד את המעמד שלו בגלל רישום פלילי, שהיה בעצם עבירת תעבורה די פשוטה.

ה"ארזת לבד" כבר די מת אפילו בארץ, בנסיעה האחרונה שלי איש הביטחון בדק את הדרכונים ושלח אותנו למסירת המזוודות בלי שום שאלות. ולא שהיה עומס, כל התהליך משער 33 עד הדיוטי ארך משהו כמו 15 דקות. מן הסתם רשימות הנוסעים ידועות מראש. בדרך חזרה היה התחקיר הרגיל שגם לא היה ארוך מידי, כרגיל מה שלקח זמן היה בדיקת הדרכונים בדוכן הצדדי. אבל לגבי האירופים - קשה לי להאמין שהם יוותרו על השלכת בקבוקי המים, גם של נוסעי היוקרה.

פורסם
לפני 28 דקות, Derish כתב:

זו לא התנשאות, אלא תיאור של העובדות מנקודת מבט שפשוט לא מוכרת לך. עד שלא יפתחו נמלי תעופה או מסלולים נפרדים לנוסעים עסקיים, התיירים ימשיכו להפריע ולעכב אותם בדרך לעבודה בשם חופש תנועת הפרט או אידיאל חברתי אחר כלשהו. גם מדיניות התמחור של חברות התעופה שפונה בעיקר לתיירים מקשה על נוסעים עסקיים בביצוע תפקידם, עקב הצורך לעבור תהליך מסורבל ומיותר בדרך לרכישת כרטיס.

בחברות ההשכרה למשל כבר הכירו בבעיה ויישמו פתרונות בהתאם - ברוב נמלי התעופה במדינות מפותחות יש נוהל נפרד למנויים בדרגת סטטוס מסויימת שכל הנתונים שלהם כבר קיימים במערכת ולכן לא צריכים לעמוד בתור לדלפק - הם פשוט ניגשים לחניון והרכב מחכה להם שם עם המפתח בפנים. במקרה הגרוע עוברים בדלפק לאסוף מפתח, אבל בלי לעמוד בתור או לחתום על שום דבר. ע"פ הלוגיקה שלך, גם זה התנשאות.

אני מקווה שבמוקדם או במאוחר הבשורה תגיע גם לנמלי התעופה, כי להמשיך בצורה שזה עובד היום (כלומר איך שזה עבד לפני שלושים שנה + קצת תיאטרון ביטחון) זה לא בר קיימא.

זה עדיין לא קיים בכל מקום, ובכל אופן טיסה בביזנס/מחלקה ראשונה זה משהו שרלוונטי בעיקר לחציית אוקיינוסים, לא לטיסות פנים-אירופאיות למשל. אבל אני לא מדבר על מנכ"לים ואנשי עסקים שטסים כדי לסגור חוזים של מיליונים, אלא על אלף בעלי מקצועות אחרים וזוטרים יותר שאף אחד לא ישלם פי שניים ושלושה על הכרטיס שלהם בביזנס. מקסימום המעסיק יכסה את עלות המזוודות והספידי-בורדינג.

נ.ב. אם כבר הזכרתי תיאטרון ביטחון - אני חושב שאדם שטס עשרים פעם בשנה מאותו שדה יכול לקבל פטור מהשיקוף והבידוק והשיחה עם בני הנוער ששואלים אותו אם הוא ארז לבד. אפשר להתנות את זה באישור מעסיק על כך שהוא טס בענייני עבודה, או ברישום אונליין באיזה פורטל לפני כל יציאה לשדה, או בכניסה למאגר או whatever. סתם דוגמה אחת לאיך לייעל את העסק ולהקל לכולם על החיים.

אם אתה סוגר עסקה של מיליונים שים עוד 300 יורו וקח לילה נוסף, לא יהרוג אותך.

או שהכי טוב, קח מטוס פרטי.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, sperial כתב:

לגבי האירופים - קשה לי להאמין שהם יוותרו על השלכת בקבוקי המים, גם של נוסעי היוקרה.

לך תדע, במינכן יש ציוד חדש שמאפשר להשאיר את הלפטופ והנוזלים (בינתיים עד 100 מ"ל) בתוך התיק, וגם אם שכחת להוריד חגורה כבר לא צריך לעשות אחורה פנה. אולי זה יגיע לעוד מקומות.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אני עדיין לא מצליח להבין את מהטרלול של הנוזלים.

אם זה מסוכן... למה בנתב"ג מותר

אם זה לא מסוכן, אז מה עובר על האמריקאים האירופאים.

עושה הרושם שהבודקים בעיקר עסוקים באיתור מים ולא מתמקדים בשום דבר אחר 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זה השוחד של הלואוקוסט והדיוטי שמוכרים חצי ליטר בשלושה אירו.

פורסם (נערך)

תודה לכולם על ההמלצות.

מאוד נהנו, עיר מהממת עם המון מה לראות, מזג אוויר מושלם, ראינו גם את בתי השחי התיירותיים וגם התרחקנו קצת לשכונות רחוקות יותר והיה לא פחות כיף. אישמפלה שכונה נחמדה, גם השכונה בצפון בין פארק גואל לאישמפלה. השכונות במזרח גם אחלה פובלנואו וכו. גם הרבה פחות מתוייר ושקט, היו ימים שזה היה מדהים לנו והיה יום שרצינו את האמא של ההמולה וקיבלנו. סה"כ הרבה גיוון. הרגשנו שראינו הרבה ממה שיש לראות, אך בהחלט נשאר טעם של עוד. אולי בעתיד. 

שוב תודה על ההמלצות :)

נ.ב. - המקומיים שאינם נותני שירות לא הכי מנומסים שיש. הרגיש יותר על הצד של איטליה מאשר של לונדון או וינה למשל באופי. חייב להגיד שלא רחוקים מישראלים, לפחות לפי החוויה הקטנה והלא מלמדת שלי. 

מה שהם כן הרבה יותר זה סבלניים. ממש.  לפעמים בקטע מוגזם (פאקינג עובדים בצ׳יל שלהם ואפשר לחכות גם 20 דקות לקפה, המוח הישראלי שלי הסתכל על זה בשוק. אין שם מושג כזה לתקתק עבודה). מצד שני זה הרבה פעמים עדיף על חוסר הסבלנות המזעזע של העם הנבחר, ואני לגמרי רואה איך אפשר להתרגל ואפילו להתמכר לצ׳יל הזה. מניי שגם סבלנות זה דבר נרכש וכל אחד מותאם למקום בו הוא נמצא. 

נ.ב. 2 - מצאנו שם קפה יותר טוב מכל קפה שטעמנו בארץ. זה המקום היחיד שהצליח להגיע להישג הזה חוץ מאיטליה. מרשים מאוד. בכללי כשמתרחקים מכל הסטארבקסים במרכז העיר יש בתי קפה נהדרים עם קפה מאוד טוב. כזה שנותן נוק אאוט לכל רשת שיש בארץ. כמובן בחצי מחיר בערך. 

האוכל, יש הרבה דברים נהדרים. המון. באמת יש הכל מהכל ואכלתי שם את הראמן הכי טוב שאכלתי מחוץ ליפן. אבל, האוכל בתל אביב יותר טעים לטעמי. בממוצע. ממש בקצת. 

שופינג ממש זול. הרוב היה חצי מחיר מהארץ. חזרנו עם טרולי מפוצץ למרות שלא תכננו. 

אני שכחתי חמון איבריקו ב-80 שקל למאה גרם במקרר של המלון. נו פסדר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, איפה התאכסנתם בסופו של דבר?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ברובע הגותי, ממש באמצע האזור התיירותי. היה מאוד נוח גם מבחינת תחבצ וגם בעיקר הליכה. אנחנו אוהבים ללכת יותר אז יצא שביום עשינו 15 ק"מ בערך. בשאר הזמן המטרו היה מאוד נוח. לציין כי כרגע אין מטרו בחלק המזרחי של העיר ולכן מי שרוצה להיות שם תלוי באוטובוס. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גישה בריאה (תרתי משמע), מקפיד עליה בטיולים עירוניים. העניין הוא שברצלונה לא קומפקטית.

פורסם
לפני 41 דקות, ניקו פ. כתב:

לציין כי כרגע אין מטרו בחלק המזרחי של העיר ולכן מי שרוצה להיות שם תלוי באוטובוס. 

יש שיחשיבו את זה ליתרון. האוטובוסים בעיר אמנם עמוסים כמה שעות ביום, אבל המטרו מסריח באופן קבוע ומארח את מיטב כייסיינו. עם אוטובוס (שלא בשעות העומס) אפשר לראות את כל העיר בדרך, בעוד שמטרו הוא דרך מאד תכליתית ומשעממת להגיע מנקודה לנקודה.

יש גם מספר חברות המשכירות קטנועים לפי שעה, במודל שלפיו עובדים קורקינטים בארץ. ותשתית לא רעה של מסלולי אופניים, שגם אותם ניתן לשכור.

• תוכן חדש...