Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה ישנים בברצלונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

ברצלונה לא באמת דורשת טיפים, הכל נמצא באתרים הרשמיים וביוטיוב. הגעה מהשדה, בהתאם לאזור אליו אתה מכוון, עם aerobus או עם מטרו.

בורן, הרובע הגוטי וכו' זה לא המלצות, אלו המקומות הכי בנאליים שכל התיירים נוהרים אליהם. בתי השחי של העיר. פובלנואו זה אזור שעובר ג'נטריפיקציה מסיבית ולכן מושך הרבה אנשים בשנים האחרונות. השכונות האחרות שציינתי זה סוג של רעננה/הרצליה פיתוח/רמת אביב. אם תעיף מבט על המפה ותסתכל היכן נמצאות המסעדות עם הדירוג הכי גבוה, לא תמצא הרבה מהן בבורן או ברובע הגוטי. באזור הזה מטבע הדברים יש תחלופה גבוהה ואפס מוטיבציה לעסקים להצטיין בכל תחום שהוא. כנ"ל לגבי מועדונים וחיי לילה, שופינג, וכו'.

כמו בכל עיר גדולה אחרת באירופה הנאורה, יש לברצלונה בעיה של עודף diversity ברמה שכבר לא נעים להסתובב ברחובות בחלקים מסויימים של העיר (בטוח, אבל לא נעים). בעיה נוספת היא עודף כלבים (נכון להיום יש פה יותר כלבים מילדים עד גיל 12) שמשתינים בכל מקום ללא בקרה וגורמים לעיר להצחין. באזורים שאני קורא להם 'איכותיים' עדיין יש כלבים, אבל הם משתינים בגינות או שהבעלים שלהם שוטפים את הפיפי עם בקבוק מים. יש מהגרים, אבל אלו אקספאטים ודיפלומטים במקום כל מיני הזויים ודפקטים רנדומליים. כמעט ואין שם תיירים, לכן אין גם את כל המחלות הסביבתיות שהם מביאים איתם. יש שם חיים שקטים של שכונה איכותית עם פאבים ובארים ומסעדות, ובמרחק הליכה על שדרת הדיאגונל יש את כל השופינג שאפשר לרצות, אבל בפורמט אירופאי מנומס ולא בצעקות ובדחיפות שיש בסניפים של הראמבלה.

טוב אחרי קצת קריאה בהחלט פובלנו נראית כפשרה טובה כדי עדיין להרגיש קצת תייר וליהנות מקרבה לבתי השחי ומצד שני לרענן קצת לאשתי שהייתה כבר 3 פעמים. 

קראתי בביקורות שנכון  ליולי 23 יש שם שיפוצים במטרו ומספר תחנות סגורות. יש לך אולי מידע על זה? או אתר שאפשר לבדוק בו זמינות באנגלית? 

ראיתי סרטון איך להתנייד והסברים טובים (וגם די אינטואיטיבי כמו בשאר העולם) אבל לא מצאתי משהו שעדכני במיוחד מהחודש האחרון. 

תודה שוב לכולם על העזרה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הנה: https://www.tmb.cat/en/-/avis-tall-l4-bus-metro

קחו בחשבון שכרטיסי פלסטיק לתח"צ כמו בשאר העולם נכנסו פה לשימוש רק לאחרונה (עקב התנגדות מכל מיני איגודים) והאפליקציה בכלל על הפנים. באוטובוסים אפשר לשלם contactless בכניסה, לרכבות ולמטרו צריך לקנות כרטיס בתחנה (המכונות דוברות אנגלית), ויש גם כרטיסי נייר של 10 נסיעות שכנראה יהיו הפתרון האופטימלי בשבילכם. כל מה שמגיע אל ומשדה התעופה זה כרטיס נפרד שאינו כלול ב'חופשי חודשי' למיניהם.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני שעה, Michazzz כתב:

מוצר חובה בברצלונה, לא לוותר. נסיעה טובה

חגורת כסף.jpg

בוא אגלה לך משהו, מניסיון מר: גם בשטוקהולם.

יודע מה - בכל מקום שאינך מכיר, כשסביר שתגיע לאזורים הומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 31.7.2023 בשעה 19:40, Derish כתב:

כל שנה אנחנו מאבדים (לא רק לטובת מדריד) כמה אנשים טובים כמוך, ומקבלים במקומם את אלו שנהגו לנפוש בסחנה וכיום יכולים להרשות לעצמם כרטיס טיסה עם וויזאייר. אכן תמונות קשות.

כל עולם התעופה והתיירות עבר מהפכה קיצונית בזכות או בגנות חברות הפח.
אם בשנות השמונים רק השמנא נסעה לחו"ל וגם זה במשורה. הטיסה היתה אקסלוסיבית, הדיילות היו דוגמניות והמחירים בשמים
היום כל פרזנטורית של אוקסי 10 עם מינוס בתודעת שרות ואנגלית של בית שימוש הופכת לדיילת והנוסעים בהמות
כל מי שויזה נותנת לו הלוואה נוסע לחו"ל 4 פעמים בשנה ומייחצן את ישראל היפה.

וזה לא בישראל, או הישראלים.

תמונה, אמיתי לגמרי, אמירייטס מדובאי לת"א... זה הנוסע הממוצע
אולי לא צריך לתת דרכון למי שמבייש את המדינה (אגב, הסינגפור... כן אני יודע הדיקטטורה הזאת שאני כל הזמן מתגאה בה, תילקח הזכות לדרכון לתקופה מוגבלת לאדם שבייש את המדינה!)

הפתרון הוא לטוס למקומות פחות מתויירים ועדיין יש כאלו 

IMG_4409.JPG
ובימים יפים יותר...
image.png.c65a148b7c15ff71466d7a156a8f89f2.png

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

@סולל הדרך כן ולא.

זה טוב שאפשר לטוס בזול ושאנשים יכול לטייל בכיף, לא כל דבר צריך להיות של האלפיון העליון.

הבעיה זה ערסים מסריחים שמתנהגים כמו בבונים. הזיוף של palm angels שהוא לובש אומר הכל.

פורסם

גם בלי ערסים יש לדעתי דמוקרטיזציית-יתר של התעופה המסחרית. בתור מי שנוסע בעיקר בענייני עבודה, לא בשביל דיוטי פרי או לשבת בטרקלין, המעבר בשדות תעופה הפך עבורי לסיוט במהלך העשור האחרון. אני יכול לשלם יותר על כרטיס בשעה סבירה, אבל עדיין נאלץ להתעכב עם התיירים במעברי בטחון, דרכונים, השכרת רכב, תח"צ אל ומהשדה, וכו'. זה הגיע לרמה שרבים מהאנשים במקצוע שלי כבר מעדיפים לנהוג חצי יום או לעלות על רכבת, כי מטוס לא יחסוך להם הרבה זמן ובסוף הם ממילא יגיעו סחוטים (פיזית מהטיסה וכלכלית מהתרגילים של חברות התעופה).

ואז יש את הנושא של תיירות-יתר במקומות כמו ונציה ורומא, שכולם פשוט חייבים לעשות בהם סלפי... שלא לדבר על האוורסט ועוד כמה.

פורסם

נכון, פחות חיכוך עם החברה האלו
מצד שני לכסף אין ריח והם גם זולגים למחלקות היוקרה
משפט אמיתי מהמחלקה הראשונה של אימא של ישראלי שהתעשר (מאוד) בארהב לדיילת
"סליחה, איפה עושים פה חרא?"
יש דברים שכסף לא קונה

• מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Michazzz כתב:

מוצר חובה בברצלונה, לא לוותר. נסיעה טובה

חגורת כסף.jpg

כן תשמע, אם זה ללבוש את זה או שיכייסו אותי...

לפני כשעה, Derish כתב:

גם בלי ערסים יש לדעתי דמוקרטיזציית-יתר של התעופה המסחרית. בתור מי שנוסע בעיקר בענייני עבודה, לא בשביל דיוטי פרי או לשבת בטרקלין, המעבר בשדות תעופה הפך עבורי לסיוט במהלך העשור האחרון. אני יכול לשלם יותר על כרטיס בשעה סבירה, אבל עדיין נאלץ להתעכב עם התיירים במעברי בטחון, דרכונים, השכרת רכב, תח"צ אל ומהשדה, וכו'. זה הגיע לרמה שרבים מהאנשים במקצוע שלי כבר מעדיפים לנהוג חצי יום או לעלות על רכבת, כי מטוס לא יחסוך להם הרבה זמן ובסוף הם ממילא יגיעו סחוטים (פיזית מהטיסה וכלכלית מהתרגילים של חברות התעופה).

ואז יש את הנושא של תיירות-יתר במקומות כמו ונציה ורומא, שכולם פשוט חייבים לעשות בהם סלפי... שלא לדבר על האוורסט ועוד כמה.

אני השנה (2023) נוסע לעבודה בארץ ברכבת כל בוקר ב-5:50. הפקח שבחורף רק אני והוא ברכבת וכעת בקיץ אנחנו מוקפים ערסים חסרי התחשבות, מספר לי איך לפני  כמה שנים הרכבות מנתבג היו ריקות והיום חצי רכבת מלאה באנשים והחצי השני במזוודות שהם שמים על מושבים אחרים, כי הכנה של המזוודות נמצאת הליכה של קרון או שניים מהם. 

כמובן שזה אותם אנשים ששמים את הרגליים על המטוס שהעלו פה, ואז ברכבת שמים טיקטוק בקולי רולות בלי אוזניות בשעה 06 בבוקר. 

אני החלטתי שאני מעיר, בנימוס אבל בצורה אסרטיבית שכל הקרון לא צריך לשמוע את שיחות הטלפון או המוזיקה שלהם. עוד לא היה מקרה שהאדם בצד השני אמר משהו, אבל זה עדיין לא נעים להגיע למצב הזה בכלל. 

אז כן, אני מסכים שיש אובר דמוקרטיזציה של טיסות, אבל אני מעדיף את זה, מאשר שכל חופשה קטנה של סופ"ש באירופה עולה 5000 במקום 2500 שקלים. אז המחיר מבאס, ואני מבין אותך בתור אחד שמתנייד לנסיעות עבודה, אבל בלונג ראן בעיניי עדיף שישפרו שדות תעופה ושירות של חברות מאשר שיהיה שוב מונופול של חברה אחת לכל מדינה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגופו של עניין, אני אוהב את מלון K+K באל בורן. יש להם אפילו בריכה נחמדה על הגג.
החסרון - קצת הליכה מהמטרו הכי קרוב.

• רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

תשלם עוד ותטוס במחלקה ראשונה, לא תעמוד בתור ויהיה לך כיף.

מה הקשר? רוב העיכובים והסיבוכים שאני חווה הם בשדה ולא במטוס. חוץ מזה, יש לי תחושה שמעולם לא טסת שם ולא בדקת את המחירים, אחרת לא היית מציע את זה.

לפני 47 דקות, ניקו פ. כתב:

אני מסכים שיש אובר דמוקרטיזציה של טיסות, אבל אני מעדיף את זה, מאשר שכל חופשה קטנה של סופ"ש באירופה עולה 5000 במקום 2500 שקלים. אז המחיר מבאס, ואני מבין אותך בתור אחד שמתנייד לנסיעות עבודה, אבל בלונג ראן בעיניי עדיף שישפרו שדות תעופה ושירות של חברות מאשר שיהיה שוב מונופול של חברה אחת לכל מדינה. 

זה טוב שהמחירים ירדו ושכבר אין מונופול, אבל לתחושתי אנשים התייחסו בקצת יותר כבוד לכל חוויית הטיסה ומה שמסביב לה כשזה עלה להם יותר יותר משקית פיצוחים. וכמו שרשמו לעיל, זה באמת לא רק ישראלים אלא בכלל. אולי באסיה המצב טוב יותר.

פורסם

אפשר להגיד את זה על הכל דריש.

כל ילד יודע לפתוח דיספיוט בעלי אקספרס, או לחילופין כל ילדה מזמינה טייץ באלו יוגה ב400.

פעם רק בודדים עשו את זה. 

העולם משתנה, צריך לקבל את זה.

זה לא קשור לכמה מוצר אלא בנוהל לתחושת "מגיע לי הכל ואם לא אקבל אעשה לך שיימינג".

• תוכן חדש...