Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשפחה סיוויק 95 במצב מעולה, נוסעת חזק ומטופלת וטסט והכל עובד. אבל אין לנו בה צורך. השאלה: האם השווי שלה, שהיום הוא ברצפה, יעלה משמעותית אם בעוד שנתיים נהפוך אותה לאספנות? 

אני שואל כי תכלס זה רכב בנאלי ולא במיוחד מענין, חוץ מזה שהוא ישן (וכאמור מעולה לגילו ולא לגילו). 

תודה למבינים!

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

השווי שלהם לא ממש ברצפה רכבים במצב טוב אפשר , יש היום ביקוש יפה מאוד להונדות ישנות ובכלל לרכבים יפנים מסוף שנו ה-80 תחילת ה-90, במידה והרכב במצב ויזואלי טוב הוא יהיה שווה יותר ממה שאתה חושב.

את האמת יש לי גם אחת שאני רק מחכה לרשום אותה לאספנות.

Kia Niro 2018 | Honda civic 94 MT

פורסם

התשובה היא לא.

אם היום אפשר למכור את האוטו בx , בעוד שנה וחצי , כשיירשם כאספנות, המחיר שלו יהיה די דומה אם לא זהה.

הערך של אוטו לא קופץ בן לילה רק כי רשמו אותו כאספנות. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בתאריך 30.6.2023 בשעה 00:28, Jack457 כתב:

אני שואל כי תכלס זה רכב בנאלי ולא במיוחד מענין,

זה לא רכב בנאלי לא מיוחד, לא בהשוואה לפרשה כמובן אבל כן בהשוואה לרוב המשפחתיות מאותם שנים.

הוא יפה, חזק, בנוי מצויין ואמין מאוד, מתלים מתקדמים - מקדימה יש משולש עליון ותחתון ולא מקפרסון סטנדרטי, מאחורה מתלה רב חיבוי ולא חצי נפרד כמו ברוב המכוניות. 

אוטו כזה במצב יפה כן שווה משהו כבר היום ויהיה שווה קצת יותר אחרי שיהיה עם רישוי אספנות. לא הרבה  אבל גם לא אלפי שקלים בודדים.

• אהבתי 3

פורסם

ההפרש בין מחירו היום למחירו עוד שנה וחצי כנראה יהיה שווה ערך להוצאות התחזוקה עליו בזמן הזה.

• מעניין 1
פורסם

כן משהו כזה.

עצם ההפיכה לאספנות לא משפיעה על ערך  הרכב, אבל זה שהאגרה והביטוח נמוכים יותר, זה שרכב אספנות לא צובר חוב אגרות, לא צריך להתעסק בהקפאת/הפשרת רישיון אם רוצים לא לנסוע תקופה, זה שאפשר להעביר בעלות גם בלי טסט בתוקף, לא צריך לעשות טסט כל חצי שנה - זו גמישות, נוחות והוצאות נמוכות יותר אז כן אני חושב שאחרי הפיכה לאספנות הוא יעלה כמה אלפים יותר. לא פי 3 ולא פי 2.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

פרסם כעת את הרכב וציין במודעה ’עוד שנה וחצי אספנות’

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

בתאריך 1.7.2023 בשעה 23:20, Buki כתב:

הוא יפה, חזק, בנוי מצויין ואמין מאוד, מתלים מתקדמים - מקדימה יש משולש עליון ותחתון ולא מקפרסון סטנדרטי, מאחורה מתלה רב חיבוי ולא חצי נפרד כמו ברוב המכוניות. 

אוטו כזה במצב יפה כן שווה משהו כבר היום ויהיה שווה קצת יותר אחרי שיהיה עם רישוי אספנות.

שמח לשמוע! מבחינת נסיעה הוא אכן רכב שנוסע מעולה, מנוע חלק גיר מדויק, והרכב צמוד לכביש בסיבובים. מדי פעם אני לוקח סיבוב רק בשביל הכיף. אם הוא היה ידני הייתי דואג שיעבור אלי אבל לצערי אוט'.

לפני 14 שעות, tinoki כתב:

יש מצב שזה הפיתרון הנכון.

אם כך אשמח לעזרה בתור אחד שבאמת לא מבין בזה, בכמה הייתם מתמחרים רכב כזה? מה הטווח? 

סיביק 95' SR אוטומטית יד 2 (יד 1 במשפחה), 202 אק"מ, נוסעת מעולה והכל הכל פועל (תמיד שואלים על המזגן, אז הוא מצויין), יש טסט כמובן (ועוברת בלי למצמץ), מטופלת לדעתי באותו מוסך מורשה מיומה הראשון. 

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Jack457

פורסם

בין 5000 ל15 אלף שקל. אין באמת מחיר ספציפי, תלוי גם איך הרכב נראה, איך טופל ועוד ועוד. ובסוף אתה צריך את המשוגע היחיד שירצה לקנות כזו, אוטומטית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הוא צריך אחד, שיסכים לקנות במחיר סביר , קרוב כמה שיותר למה שהוא מבקש.

כל היתר לא מעניינים.

אנשים שכותבים בפייסבוק "מחיר אח'שלי" או "3000 אני בא לקחת היום במזומן" הם לא קונים פוטנציאלים, הם חרטטנים שמשעמם להם.

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 22 שעות, Jack457 כתב:

סיביק 95' SR אוטומטית

סיוויק Sr זה הדגם החדש יותר משנת 96 ואילך. בשנת 95 תתי הדגם נקראו ex או dx. סיוויק 96 גם רחוק יותר מאספנות וגם לדעתי פחות מבוקש כרגע, בשל מראה פחות אטרקטיבי וכיוון שהוא עדיין איפשהו יותר רכב ישן מרכב שמעורר סנטימנט

• מעניין 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 23 שעות, שי כתב:

סיוויק Sr זה הדגם החדש יותר משנת 96 ואילך. בשנת 95 תתי הדגם נקראו ex או dx. סיוויק 96 גם רחוק יותר מאספנות וגם לדעתי פחות מבוקש כרגע, בשל מראה פחות אטרקטיבי וכיוון שהוא עדיין איפשהו יותר רכב ישן מרכב שמעורר סנטימנט

כתבתי מזיכרון, כנראה טעיתי. אבדוק בקרוב.

פורסם
בתאריך 3.7.2023 בשעה 10:18, tinoki כתב:

אוקיי ומה אז? כמה יעלה להחזיר לכביש רכב שלא היה בשימוש שנים? יש לי פורד פיאטסה שנת 96 יד שניה עם 123 אלף ק"מ מקוריים. שווה היום בלחץ אולי 1000 שקל. אין לה טסט ולהעלות אותה לכביש יצריך בדיקת מעבדה וטסט. כמובן צמיגים, החלפת גומיות של גרמושקות וכולי. עוד 3 שנים שהיא תהפוך לאספנות ותצריך יישור קו. כמה היא תהיה שווה אחרי טסט?

אולי אולי בלחץ אחרי צביעה מחדש אולי בלחץ 5 אלף. זה בכדי להחזיר חלק מהוצאות היישור קו והצביעה. 

סטאטוס אספנות לא מכפיל ומשלש ערך של רכב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רק 

בתאריך 7.7.2023 בשעה 12:17, Cerebral Cortex כתב:

כמה יעלה להחזיר לכביש רכב שלא היה בשימוש שנים? יש לי פורד פיאטסה שנת 96 יד שניה עם 123 אלף ק"מ מקוריים. שווה היום בלחץ אולי 1000 שקל. אין לה טסט ולהעלות אותה לכביש יצריך בדיקת מעבדה וטסט. כמובן צמיגים, החלפת גומיות של גרמושקות וכולי.

זה אכן הרבה. רק במקרה שלי (לא בדיוק שלי, משפחה) הרכב המדובר עדיין משמש כדיילי, עם טסט, צמיגים טובים והכל. מדובר בקרובת משפחה שממש לא מענין אותה אם הרכב ישן או חדש היא מחזיקה אותו באותן עלויות ועוד במוסך מורשה... 

• תוכן חדש...