Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקי באירופה למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, falou כתב:

אני לא חובש קסדה, אבל למתחיל, שנופל הרבה, אני חושב שכדאי

לא מסכים איתך - כדאי לכולם, ממש כמו שמומלץ לעשות זאת גם לרוכב אופניים/אופנוע מוכשר. גם הסקי׳יר הטוב בעולם לא שולט באנשים סתומים שעלולים לתקל אותו בסלופ.

הדבר החיובי היחיד שיצא מהטרגדיה הנוראית של שומאכר זה שמאזן הקסדות השתנה, וכיום רואים רוב לאנשי הקסדות - כולל אנשי הסקי (כשהתחלתי לגלוש רק אנשי הסנובורד היו ברוב מוחלט לקסדות, סקיירים ברובם היו בלי).

מה שכן, לגלוש בקסדה זה בבירור יותר כיף, כמו שלרכוב על אופנוע בלי שריון זה משמעותית יותר כיף...

לפני 30 דקות, falou כתב:

תשתיות הסקי ב ארה"ב מפגרות אחרי האתרים המובילים באירופה בסדר גודל של ת"א לעומת ניו יורק. 

ממש כך. משלמים יותר מקבלים פחות.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 24 דקות, oryo כתב:

לא מסכים איתך - כדאי לכולם, ממש כמו שמומלץ לעשות זאת גם לרוכב אופניים/אופנוע מוכשר. גם הסקי׳יר הטוב בעולם לא שולט באנשים סתומים שעלולים לתקל אותו בסלופ.

הדבר החיובי היחיד שיצא מהטרגדיה הנוראית של שומאכר זה שמאזן הקסדות השתנה, וכיום רואים רוב לאנשי הקסדות - כולל אנשי הסקי (כשהתחלתי לגלוש רק אנשי הסנובורד היו ברוב מוחלט לקסדות, סקיירים ברובם היו בלי).

מה שכן, לגלוש בקסדה זה בבירור יותר כיף, כמו שלרכוב על אופנוע בלי שריון זה משמעותית יותר כיף...

ממש כך. משלמים יותר מקבלים פחות.

הייתי בנקודה ששומאכר נפל בה. עם אמא שלי, בת 78. התאונה שלו הייתה האמאמה של הלכתי ברחוב ונפל עלי פסנתר. 

והייתה לו קסדה. 

אני לא חובש קסדה ושיזדיין העולם. אם אתה עושה סקי כמו שאתה רוכב אופניים, שים גם שיריון גוף. 

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 45 דקות, falou כתב:

אם אתה עושה סקי כמו שאתה רוכב אופניים, שים גם שיריון גוף

image.png.c9efac25421fbd6757bd2ee2bd6a5c10.png

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

התובנות שלי. היינו בשנים האחרונות בבנסקו ובבורובץ בבולגריה ובפס באנדורה.

1) הכלל הראשון הוא לבדוק את תאריכי החופשות בבתי הספר בבריטניה ולא לנסוע בתאריכים האלה. רוב העומס הוא בגלל תאריכי החופשות של הבריטים. כמו כן תמיד מומלץ להגיע באמצע השבוע ולא בשבת-ראשון כי זה הסופ"ש של האירופאים והם מפוצצים את כל האתרים.

2) לגבי האתרים והדרכה. בנסקו ובורובץ אתרים ממש נחמדים ומתאימים למתחילים, כי בכל מקרה בשבוע הראשון לא תעלו למסלולים הממש מאתגרים. היתרון של בולגריה הוא שאפשר לקחת הדרכה פרטית בזול ותמיד היו לנו מדריכים מעולים. הדרכה קבוצתית זה די בזבוז זמן, בקושי תלמדו משהו, אם כבר נסעתם לסקי, תעשו את כמו שצריך ותוסיפו עוד כמה מאות שקלים להדרכה נורמלית.

אנדורה גם נחמד, אתר הרבה יותר גדול, אבל זה לא באמת משנה למתחילים.

שפת הדרכה - לילדים כדאי לקחת מדריך שיודע עברית, לכם אם יש לכם אנגלית בסיסית, או רוסית לא צריכה להיות בעיה. בכל חנות להשכרת ציוד באתר יש גם שירות הדרכה וכל המדריכים חייבים להיות עם רשיון להדריך באתר. כל המדריכים שלקחנו שנתנו לנו במקום בחנות תמיד היו מעולים, לא נתקלתי עדיין במדריך לא טוב.

הכוונה במדריך פרטי, היא מדריך אישי לכל אחד, אל תתקמצנו ותקחו מדריך אחד לכמה אנשים או לזוג, זה להרוס את כל הפואנטה בהדרכה אישית. במשך שעתיים ביום תצליחו להיות לבד עם המדריך, תיפגשו שוב אחרי השעור.

3) קסדה - תקנו בארץ קסדה משלכם באיזה 200₪, אותי אישית מגעיל לשים על הראש קסדה שכל העולם עבר עליה. כמו שכתבו כאן נפילות לא תלויות רק בכם, תמיד יכול להגיע איזה אידיוט מאחוריכם ולהיכנס ולהפיל אתכם גם בעמידה או בגלישה איטית ואתם יכולים ליפול על איזה אבן או על מגלש של מישהו. בקיצור, שימו קסדה תמיד, זה גם יותר נוח לדעתי כי היא מגינה מהרוח. לי יש קסדה עם אוזניות מובנות, בכלל כיף. יש לי מנהג לפתוח כל יום בגלישת בוקר עם התוכנית של ברמן וקיסוס 🙂 (מעניין איך זה יהיה מעכשיו עם התוכנית החדשה 😁).

4) ביגוד, ממליץ לשכור בארץ, יש הרבה חנויות. גם אם תאהבו את הביגוד, תוכלו לרכוש אותו בהנחה ויהיה לכם לפעם הבאה ביגוד מתאים שבדקתם בשטח.

5) ארה"ב + גרתי שנתיים בארה"ב וחרשתי את כל האתרים בחוף המזרחי. אלא אם אתם רוצים לשלב עם טיול בארה"ב, נראה לי מטופש לשלם כלכך הרבה כדי לגלוש שם. אין שם לאתרים יתרון על אירופה (הייתי רק בחוף המזרחי), אולי יש יותר ביטחון שיהיה הרבה שלג, אבל לא נתקלתי אף פעם בבעית שלג בבולגריה באמצע ינואר (או שתמיד היה לי מזל). הם גם די מושקעים שם בשלג מלאכותי.

6) ממליץ לקחת דיל שכולל הכל מארץ. אנחנו הלכנו ארבע פעמים עם איסתא והיינו ממש מרוצים. זה הכי נוח, יש אוטובוס משדה התעופה למלון, ציוד וסקי פסים ויש גם נציג במקום שזמין לכל שאלה ובעיה שמתעוררת. 

7) לגבי סקי או סנואובורד, מסכים עם מה שכבר כתבו כאן.

פורסם

אני אוהב קסדות, ובתור משקפופר משתמש בקסדה עם מסכה מובנת. אחד הדברים הנוחים למי שצריך גם משקפיים. גם מחמם את הראש.

פורסם
לפני 19 שעות, falou כתב:

קסדה רלוונטית בעיקר במהירויות של מתחילים ופציעות שטחיות. היא קלה מדי להיות משמעותית במהירויות גבוהות. אם פוגעים עם הראש בסלע בשלושים קמ"ש

אמנם עשיתי רק חופשת סקי אחת אבל אני רוכב אופני שטח כבר שנים. ראיתי מספיק אנשים שפגעו עם הראש בסלע ב30 קמ"ש והקסדה הצילה אותם.

וגם בגלישה הספקתי לראות בחור תופס edge עם הסנואובורד במהירות דיי גבוהה ודופק את הראש בשלג קרחי, מאמין שהקסדה שלו שנסדקה לא הזיקה בכלל.

פורסם
לפני 4 דקות, Michaelr כתב:

אמנם עשיתי רק חופשת סקי אחת אבל אני רוכב אופני שטח כבר שנים. ראיתי מספיק אנשים שפגעו עם הראש בסלע ב30 קמ"ש והקסדה הצילה אותם.

וגם בגלישה הספקתי לראות בחור תופס edge עם הסנואובורד במהירות דיי גבוהה ודופק את הראש בשלג קרחי, מאמין שהקסדה שלו שנסדקה לא הזיקה בכלל.

30 קמ"ש באופני שטח זה מהר מאוד. בסקי זה כלום. מגיעים גם ל-80 קמש

הקשר בן הסרטון שהבאת לסקי שאני עושה לא קיים

פורסם

בסופו של דיון: קסדה זו החלטה אישית . אין חובה זה נכון.

זה מגן עליך מפני גולשי קמיקאזה .

תמיד אפשר להגדיל ביטוח תאונות אישיות ולקוות לטוב. 

לשיקולך. 

פורסם

ברור. גם כשאני רוכב בעיר להתניידות, אני לא שם קסדה. אם אני רוכב לספורט, גם בעיר, אני כן שם.

אני לא סקייר מומחה, אבל אני למדתי בגיל צעיר, אני די פחדן, ואני לא זוכר מתי נפלתי פעם אחרונה.

גם הלכתי ובדקתי את הסטטיסטיקה. קסדה מגינה מפגיעות שטחיות (לא שזה נעים במיוחד), לא ממה שבד״כ הורג או גורם לפציעות ראש קשות, וזה כשהראש פוגש עצם קשה במהירות גבוהה (לרב בארה״ב, זה עץ, כי התשתיות שם לא ברמה של אירופה).

עכשיו, זה שאתה נע ב-50 קמ״ש באיזי ויכול לקרות משהו, יכול להיות.

אבל אני בחופשה ואני סובל שחם לי בראש. לא שם כובע אף פעם. מקסימום שם buff על האוזניים ואם יורד שלג, כובע ניילון של החליפה, ובד״כ מסתפק בשיער.

לא רוצה לסבול.

אני גם עושה סקי עם פלאסק קטן של קונייאק. גם זה בטח לא ברשימת המומלצים, אבל... פאק איט. אני מהאייטיז.

• מצחיק 1

פורסם

ההמלצה החד משמעית של כל ארגון בריאות שקשור לסקי היא לשים קסדה, ויש לא מעט אתרים שמחייבים קסדה עד גיל מסויים. קסדה מגינה לא רק מפגיעות שטחיות אלא גם מזעזוע מוח- סופגת חלק מהאנרגיה של המכה. וזה מניסיון אגב, איבוד זיכרון לטווח קצר כשהייתי עם קסדה, לא רוצה לחשוב מה היה בלי.

• תוכן חדש...