Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחדל הספקת החשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, גור אדם כתב:

האינטרס שלהם הוא לרווחים שלהם ולבעלי המניות שלהם ולא לאף אחד אחר.

ממליץ לקרוא/להאזין לנושא של חברת אנרון ומה שהיא עשתה למדינת קליפורניה...

למה זה מצוטט תחת השם שלי?
עוד יאשימו אותי בגניבה ספרותית.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, GTאי כתב:

לדעתי בתוך 3-4 שנים לכל מי שיהיה כסף יהיה גנרטור בבית שיתחבר ללקוח / למזגן נייד.

לא הגזמת. בכלל לא. עוד מעט נייר כסף על הראש וקורונה מביל גייטס...

בינתיים נכון לשנים האחרונות יש בארץ פחות הפסקות חשמל בהשוואה לגרמניה/צרפת/ארה"ב. אני מניח שהמצב בסקנדינביה יותר טוב מכולם, אבל בוא, נו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ניפגש כשיהיה בחוץ 40 מעלות באוגוסט יום שלם ולא שעתיים אחרי הצהרים, או כשמרבית הרכבים יהיו חשמליים ונהיה תלוים בחשמל לניידות.

לא צריך נייר כסף ולא קורונה.. :)

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לא. לכולם יש את האינטרס לבחור את הציוד שיפיק להם מקסימום רווח.

כמו שאתה מבין, יש לי קצת היכרות עם התחום מבפנים. מקסימום רווח במקרה הזה הוא מקסימום זמינות, ואת זה כולם הבינו אחרי כל התקלות שהיו בתחנת הכח של דלק באשקלון (שהוקמה לפני תקופת הקמת התחנות הפרטיות הגדולות שפועלות היום).

פורסם

לא ציפו את הדרישה - טעות. ולא היה מספיק רזרבה כי לא ציפו את הדרישה אז לא הפעילו תחנות פחמיות.

זה כל הסיפור.

אגב העדפה של שכונות חרדיות בהשבתה? נראה לי דיי לגיטימי.

יש אנשים שבלי חשמל אין להם פלטה -אוכל חם, שתייה חמה וכו' 

בתור חילוני אני יכול מקסימום להדליק גז, וגם ככה מדובר בהשבתה של שעה לא יום שלם. 

לא מבין את הטרוניה הילדותית הזאת. קצת סולידריות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, arik100 כתב:

לא מבין את הטרוניה הילדותית הזאת. קצת סולידריות.

הטרוניה באה כיוון שהסולידריות נשברה, כיוון שההתחשבות באה מכיוון אחד בלבד.

הרי באותו אופן קצת סולדיריות מהצד השני היתה מאפשרת תחב"צ בשבת בישובים חילוניים.

אבל עדיף באמת לא לחטוף את השרשור הזה.

• אהבתי 2
פורסם

למה אוכל חם בירושלים גובר על מזגן בבקעה או באילת?

לא יקרה כלום אם הפלטה תתכבה לשעתים ותידלק מחדש.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 5.6.2023 בשעה 11:25, קורן בן אשר כתב:

אירוע די מוזר, משום שלכאורה שיא הביקוש באותו יום היה רחוק מאוד מיכולת הייצור במשק החשמל. מבחינת מה שמתפרסם, יש הרבה דברים ברקע, עיתונאים לרוב לא מבינים דבר וחצי דבר ומצייצים מה שלוחשים להם על האוזן.

בלי קשר לכלום, אתה זה באמת חשוב לזכור. זה עוד יותר נכון היום, שצריך לשחרר ׳חדשות׳ כמה שיותר מהר וכמה שיותר סנסציוני

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סולידריות צריכה לבוא מכל הצדדים באופן שווה.

מה שאני לא מצליח להבין זה מדוע שומרים על אספקת חשמל לאוכלוסייה שמוותרת עליו עקב אורח החיים שלהם מצד אחד, ומתקינה רמאויות כמו שעון שבת כדי לא לוותר עליו מצד שני- ולא מספקים את החשמל לאוכלוסייה ששמירה על השבת לא בראש מעינייה, שהם כן רוצים אותו וצריכים אותו.

וזה עוד בלי לדבר על כך שאותה אוכלוסייה רוצה גם חשמל כשר בכל מקרה שיהיה רק להם. 

אולי עדיף, האמת, לאור מה שקרה- שיהיה להם את הסוללות שלהם ושלא יקבלו אספקה בעיתות של מחסור מאחר ויש להם אפשרות אגירה לשימוש מיידי.

כבר לא יודע מה לחשוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פו מנכל חברת חשמל. מודה שחיבר ישובים דתיים לחשמל לפני כניסת השבת.

https://www.mako.co.il/news-money/2023_q2/Article-9800b4677c49881026.htm

מנכ"ל חברת החשמל הסביר את ההחלטה לחבר יישובים דתיים לפני השבת: "חילוניים היו יכולים להפעיל חשמל אחר כך".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

יודעים מה? אני מתחיל להשתעשע בנקודת מבט נוספת. 

ת'אנוס צדק.

למה, למען השם, שיקול דתיות וחילוניות נכנס לתמונה של משהו שאמור להיות שיקול מבצעי?

יש מקומות שהם צרכני חשמל גדולים, ויש שהם צרכנים קטנים. 

יש אזורים בתוך כל מקום שבהם הצריכה מוגדלת ויש אזורים עם צריכה מוקטנת. 

זה השיקול היחיד שהיה צריך להיות לגבי סגירת השאלטר. 

לא דת. לא גזע. לא מין. לא צבע הבגדים. לא אחוז הצבעה. לא בעלי חיים. לא גיאוקרטוגרפיה. לא שום דבר מעבר לשיקולי צריכה ואספקה מקצועיים ונקיים. 

During Avengers: Infinity War, did the Thanos' snap really affect the whole  universe, with its countless galaxies? It seems all the MCU action takes  place only in our galaxy, which is big

פורסם

שיקולים מקצועיים זו גם מידת הפגיעה בצרכנים.

לנתק את הכור בשורק זה לא כמו לנתק את כל יבנה.

מה שכן, מאדם שכל שבת כל חייו לא נוגע במתגים אני מצפה שיתקין מערכות שחוזרות למצב הקודם אחרי הפסקת חשמל ולא מערכות שהפסקת חשמל מנתקת אותם עד להפעלה חוזרת.

פורסם
לפני 20 שעות, ברווז כתב:

רמאויות כמו שעון שבת 

אם כך אתה מגדיר שעון שבת, אין לך סיכוי להבין את הצרכים של הציבור הדתי וממילא גם אין מה לדבר על סולידריות במעמד צד אחד.

לפני שעה, Night Driver כתב:

מה שכן, מאדם שכל שבת כל חייו לא נוגע במתגים אני מצפה שיתקין מערכות שחוזרות למצב הקודם אחרי הפסקת חשמל ולא מערכות שהפסקת חשמל מנתקת אותם עד להפעלה חוזרת.

רוב מכשירי החשמל הקטנים לא בנויים לזה... זה לא עניין של התקנת מערכות. 

בדרך כלל מחברים שעון שבת לתאורה ולא לשקעים בדיוק בגלל זה.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

שיקולים מקצועיים זו גם מידת הפגיעה בצרכנים.

מסכים לחלוטין, אבל פה הייתה אפלייה בבסיס השיקולים. וזה לא משנה לאיזה כיוון. 

אני רואה את הנקודה, ומבין אותה, אני פשוט עצבני על כל השיטואצייה. 

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

השתגעת, זה עולה עוד כסף... למה שיעשו את זה לצרכנים פרטיים.

לפני שעה, GTאי כתב:

אם כך אתה מגדיר שעון שבת, אין לך סיכוי להבין את הצרכים של הציבור הדתי וממילא גם אין מה לדבר על סולידריות במעמד צד אחד.

איך אתה מגדיר מוצר שמאפשר לך להשתמש במשהו שאתה לא אמור להשתמש בו על פי האמונה שלך?

הכרתי מישהו שהיה שומר שבת. לא מדליק את האורות בבית וכולי. מבחינתו שמירת השבת הייתה בין היתר לא להדליק את האור, דבר ששעון שבת כן מאפשר. זו לא רמאות?

מבחינתי הציבור הדתי מוזמן לעשות מה שהוא רוצה, לעצמו ובעצמו. אני לא מצליח להבין למה אני חייב להיות מעורב בדברים האלו שאינם קשורים אליי כלל.

ואפילו אין מקום שמאפשר לך להתנתק מהשירות.

• תוכן חדש...