Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

ה"מחסן" שלי זה הסלון :lol:, אין לי אפילו נוף לים.

בתור תושב הקריות, אתה נחשב כחשוף ללחות גבוהה.

דבר נוסף שכנראה שכחו להזכיר - אם אלו אופניים עם בולם זעזועים איכותי, כדאי לבדוק גם את התקינות שלו.

בתאריך 23.4.2023 בשעה 14:44, Gosser1860 כתב:

- לעבור ויזואלית על האופניים, הכבלים ומערכת הבלימה

אני דווקא חושב שצריך להחמיר ולבדוק שמערכת הבלימה עובדת. לא להסתפק רק בבדיקה ויזואלית.

האם זאת מערכת בלימה הידראולית או כבל בלבד ?  אם מערכת הידראולית - ממליץ על בדיקה של מכנאופן (בקריות יש את רוזן מינץ).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני מהמר שעוד השנה אנחנו ניתקל בקארספורום בשרשור שכותרתו תהיה:

"מצאתי במחסן נעליים שלא נעלתי שנתיים, מה לעשות?"

אינעל העולם, למה כל כך מסובך? לוקח אופניים, לוקח ישבן, מושיב ישבן על אופניים, מפדל. נפלת? קום.

- - + + - - + + - -

מזל שיש לי בן נטול פחד שדואג להזכיר לי שהחיים פשוטים... סחבתי אותו פעם לבן שמן, מתחיל להסביר לו על קווים ואיך לרדת ממדרגה בסלע ואיך פה ואיך שם, אחרי כמה דקות הוא פשוט אמר "אבא זוז, אני יודע" ועבר לקפצץ בין סלעים בטבעיות מטרידה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 14 שעות, Be roo כתב:

הכפות באות בזוגות בדר"כ, והיתרון הוא שאחת מחזיקה את קצה הצמיג ששלפת בזמן שהשניה שולפת את החלק הבא (והפוך בהחזרה).

אם שפת הצמיד מאוד קשיחה לפעמים נוח להשתמש בשלוש ואפילו בארבע.

את יודעת משהו, כשחושבים על זה, אני חושב שבערכת פנצ'רים שלי יש זוג כפות כאלה- עכשיו כשאמרת שזה זוג. 

משהו כזה יש לי:

ערכה אישית לתיקון פנצ׳ר באופניים כולל דבק - רובין - קניות אונליין בזול

לפני 13 שעות, guya72 כתב:

בתור תושב הקריות, אתה נחשב כחשוף ללחות גבוהה.

דבר נוסף שכנראה שכחו להזכיר - אם אלו אופניים עם בולם זעזועים איכותי, כדאי לבדוק גם את התקינות שלו.

חיפה, כבר כמה שנים טובות. 

הבולם הגיע עם האופניים, שהם לא HIGH END אלא ENTRY LEVEL. 

בכל מקרה, איך בודקים תקינות בלמ"ז באופניים?

לפני 13 שעות, guya72 כתב:

אני דווקא חושב שצריך להחמיר ולבדוק שמערכת הבלימה עובדת. לא להסתפק רק בבדיקה ויזואלית.

האם זאת מערכת בלימה הידראולית או כבל בלבד ?  אם מערכת הידראולית - ממליץ על בדיקה של מכנאופן (בקריות יש את רוזן מינץ).

כבל בלבד, עובדת. 

לפני 13 שעות, hans כתב:

אני מהמר שעוד השנה אנחנו ניתקל בקארספורום בשרשור שכותרתו תהיה:

"מצאתי במחסן נעליים שלא נעלתי שנתיים, מה לעשות?"

אין לי מחסן. ההימור שלך נכשל. 

לפני 13 שעות, hans כתב:

אינעל העולם, למה כל כך מסובך? לוקח אופניים, לוקח ישבן, מושיב ישבן על אופניים, מפדל. נפלת? קום.

היית עולה על רכב דו גלגלי שלא נסע במשך שנתיים? אני לא.

שלא לדבר על בדיקת תקינות, שאלמלא השירשור הזה כנראה לא הייתי מבצע בכלל. 

גם על רכב לא הייתי עולה בתנאים האלו, שלא נסע ולא עבר בדיקת תקינות. 

ומאחר והנסיעה שלי תהיה בטיילת, על אספלט, אני כנראה לא אהיה היחיד בטיילת.

אני לא רוצה ליפול על מישהו אחר. נפילות על עצמי היו, יש ויהיו- חלק מהעניין של רכיבה לדעתי.

אבל הסיכוי לפגוע במישהו, לא מקובל עליי. במיוחד לא בעקבות הזנחה טיפשית.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא חושב שהיתה כוונה לפגוע וזה מצויין שאתה מתייעץ פה אבל רבק אופניים - יש אויר בגלגל? הברקס עוצר? סע מסביב לבלוק ואם תקין סע לאן שאתה רוצה.

התנדבתי בסדנת אופניים לוקחים אופניים שלא נסעו 30 שנה ויותר ואם 2 הדברים האלה תקינים אפשר לרכב עליהם גם לדמשק.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 37 דקות, ברווז כתב:

את יודעת משהו, כשחושבים על זה, אני חושב שבערכת פנצ'רים שלי יש זוג כפות כאלה- עכשיו כשאמרת שזה זוג. 

משהו כזה יש לי:

ערכה אישית לתיקון פנצ׳ר באופניים כולל דבק - רובין - קניות אונליין בזול

חיפה, כבר כמה שנים טובות. 

ומאחר והנסיעה שלי תהיה בטיילת, על אספלט, אני כנראה לא אהיה היחיד בטיילת.

אני לא רוצה ליפול על מישהו אחר. נפילות על עצמי היו, יש ויהיו- חלק מהעניין של רכיבה לדעתי.

אבל הסיכוי לפגוע במישהו, לא מקובל עליי. במיוחד לא בעקבות הזנחה טיפשית.

בבקשה, אל תרכב על הטיילת אלא על השביל הייעודי המקביל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

אני חושב שבערכת פנצ'רים שלי יש זוג כפות כאלה

זה בדיוק זה. חפש סרטון ביוטיוב שמראה איך להשתמש (אם כי אתה אדם טכני, תוכל לפענח את הטכנולוגיה המורכבת לבד :-) )

לפני שעה, ברווז כתב:

איך בודקים תקינות בלמ"ז באופניים?

פשוט לתפוס את הכידון ולהפעיל לחץ עם משקל הגוף על הבולם. אם הוא נכנע וחוזר למצב מנוחה מהר, הכל סבבה.

• אהבתי 2
פורסם

תודה רבה.

אני אדם טכני אבל הזיכרון שלי כבר לא מה ששכחתי את ההמשך. 

עברתי על התיק של הציוד וראיתי את הערכה שלי, והתמונה ששמת נראתה לי מוכרת - אחרת הייתי רוכש סתם זוג כפות נוסף :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בגדול  - רק לנפח אויר ולשמן שרשרת.

כלל הכי חשוב: לפני שעולים על איזשהם אופניים, מוכרות, או במיוחד לא מוכרות, שעמדו שבוע או 10 שנים: ללחוץ על הבלמים ולראות שהם מונעים מהגלגלים להסתובב.

לימדתי את הילדים מגיל קטן לבדוק. כשגרנו בזמנו בבניין לכל הילדים שם היו אופניים. אולי רק לרבע מהם היו בלמים תקינים.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הה! הזכרת לי. עשיתי את הבדיקה עם האופניים של הקטנה. עוצר. הכול טוב. אחרי 5 דקות באה אליי, "לא עוצר".

בודק שוב, לא מבין, מתחיל להסתובב עם האופניים וקולט שהצמיג האחורי כל כך שחוק שהאופניים ממשיכים לנוע גם כשהוא נעול 😅 עד שאתפנה להחלפה, הוריתי לקטנה שתעצור רק עם הקדמי (שזה בכל מקרה הרגל טוב)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

צמיג שמחליק בקו ישר - איך אתה מצפה ממנו שיאחוז בפנייה?

ואם האחורי שחוק עד כדי כך, בטח גם הקדמי במצב די דומה,

והברקס הקדמי הרבה פחות רחמן מהאחורי.

האחורי מתכנס לכיוון הנסיעה בהחלקה, הקדמי מתפזר...

והרגל טוב באופניים (ודו"ג בכלל) - זה לעצור עם שני הבלמים יחד

תוך כדי ויסות עצמת הבלימה בין שני הגלגלים, וזה קורה די מעצמו תוך כדי צבירת ניסיון ברכיבה.

חבל ליצור אצל הילדה חוויית רכיבה לא טובה, שאולי תוציא ממנה את החשק להמשיך ולרכב בכלל.

*כן, אני יודע שהיום אומרים לרכוב, אז מי שמקפיד יכול להוסיף חולם חסר במקום ה-ו'. יש אישור מאבשלום...🙃

פורסם
לפני 4 שעות, hans כתב:

😅 הוריתי לקטנה שתעצור רק עם הקדמי (שזה בכל מקרה הרגל טוב)

הפוך... לא כדאי לעצור רק עם הקדמי.

היא עלולה לעשות סלטה קדימה

.

פורסם (נערך)

שטויות.

לפני שעה, om2 כתב:

הפוך... לא כדאי לעצור רק עם הקדמי.

היא עלולה לעשות סלטה קדימה

נשמע שלא רכבת על אופניים לאחרונה.

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אם האחורי שחוק עד כדי כך, בטח גם הקדמי במצב די דומה,

והברקס הקדמי הרבה פחות רחמן מהאחורי.

...

והרגל טוב באופניים (ודו"ג בכלל) - זה לעצור עם שני הבלמים יחד

תוך כדי ויסות עצמת הבלימה בין שני הגלגלים

*כן, אני יודע שהיום אומרים לרכוב, אז מי שבמקום ה-ו'. יש אישור מאבשלום...🙃

הקדמי במצב טוב (אח שלה חירע את האחורי בזמנו).

אין שום בעיה לרכוב עם ברקס קדמי בלבד ונגיעה עדינה באחורי מדי פעם.

אי אפשר לעשות סלטה בלי פרובוקציה קשה ומכוונת.

הילדה כבר רכבה על כמה מקטעים מסינגל תל חדיד אז אני לא מודאג מכלום...

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
בתאריך 24.4.2023 בשעה 20:33, hans כתב:

מזל שיש לי בן נטול פחד שדואג להזכיר לי שהחיים פשוטים... 

תקשיב לבן שלך. עד אותו יום שמישהו יפגע, ותלמד בדרך הקשה עד כמה החיים יכולים להיות מורכבים.. (מאחל שלא יגיע היום הזה)

לפני 17 שעות, ברווז כתב:

בכל מקרה, איך בודקים תקינות בלמ"ז באופניים?

הדרך הטיפוסית (שלהבנתי היא לא הכי נכונה) - ללחוץ על הבולם ולראות שהוא עובד.

הדרך הנכונה - בדיקה של איש מקצוע, כולל טיפול תקופתי (כן, יש דבר כזה).

פורסם (נערך)

החיים זה לא אוסף חרדות. תשחרר.

בזמן שהילדים האחרים בשכונה לא מסוגלים לעבור מרחק 300 מטר לבית של החבר בלי שהאימא תקפיץ אותם באוטו, אצלי הם כבר רוכבים בטיולים. וקונים במכולת. ופותחים לבד קורנפלקס. וכו.

נורמליים. נורמטיבים כמו פעם. עם יכולת להתמודד עם בעיות כגון שרשרת נופלת.

אין שום טיפול תקופתי בבולמי זעזועים של אופניים ברמות כניסה. ניפוח אוויר בהתאם לטבלת המשקלים/לחצים שרשומה על הבולם. אם בכלל יש אוויר ולא סתם קפיץ.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כל מה שאמרו נכון.. רק לא תרסיס. תשתמש בשמן ייעודי נוזלי.

ובמידה והייתה ג'יפה בגלגלים.. אחרי שנתיים רוב הסיכויים שהיא כבר "אבן" שם בפנים אז קח פנימית ספייר וכלי חליצה.

תהנה!

• תוכן חדש...