Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

מדובר ביונדאי i20 שנה 2010, 155 קמ.

התחילה לי בעיה בבלמים כשדוושת הבלם התחילה לשקוע עד הסוף (לפעמים) ואז הבלימה היתה מאוד חלשה. בפעם הראשונה שזה קרה נדלקה נורת esp. הלכתי למוסך ואמר הציע לנסות להחליף נוזל בלמים. אחרי ההחלפה הדוושה מרגישה עם הרבה יותר לחץ ואני לא "מאבד" אותה באמצע נסיעה, אבל שמתי לב שברמזורים אם אני מחליט לדחוף את הדוושה עד הסוף, לאט לאט אני אצליח.

דבר נוסף שהמכונאי הציע זה לשפץ את מערכת ה abs/esp ובגלל שהוא רוצה על זה 2200 שח הוא הציע קודם רק להחליף את הנוזל ולבדוק אם הבעיה תחלוף.

משאבת בלם מרכזית נבדקה תקינה.. 

מה דעתכם?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי omol1
פורסם
לפני 14 דקות, tamir3000 כתב:

הוא צודק.

אך נסה למצוא יחידה כזאת מפירוק או מאיבייי.

תודה. יכול להכווין אותי אולי? חיפשתי ומצאתי משהו שאני לא יודע אם הוא רלוונטי. מה גם שנשמע מוזר שהוא נקב בסכום 2200 כשזה אולי עולה גרושים? העלתי תמונה אשמח אם תסתכל

אגב תוכל להסביר איך היחידה הזאת קשורה לדוושת הבלם בצורה כזאת? המחשבה הראשונית היא שחסר לחץ/יש אוויר במערכת במצב כזה..

לפני 11 דקות, NTZSV כתב:

לטפל מיידי שלא יהיה מצב שהרכב לא יבלום לך.

הוא החליף נוזל בלמים מכל גלגל בנפרד?

אני ממש לא יודע האמת..

Screenshot_2023-04-16-20-12-13-230_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, tamir3000 כתב:

לפני 49 דקות, NTZSV כתב:

בטעות זה הגיב לי פעמיים בשביל 2 התמונות

Screenshot_2023-04-16-20-47-44-102_com.android.chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי omol1
פורסם

אם אתה סומך על המכונאי תנסה למצוא מפירוק או מחוײל. יש בפורום לא מעט אזכורים לגבי חנויות בחוײל ובארץ תוכל לנסות את האפליקציות של קאר פארט או גלגלים. 

אם אתה לא סומך עליו, תרכוש נוזל מתאים, ליטר אמור להספיק, בעלות של כמה עשרות שקלים ותנסה לבצע את החלפת הנוזל אצל מכונאי אחר ועדיף שתהיה בזמן ביצוע העבודה לוודא שאכן מנוקז הנוזל מכל ארבעת הגלגלים ושאין אוויר במערכת. זה אמור לקחת פחות מחצי שעה. 

פורסם
לפני 4 דקות, Moshe c כתב:

אם אתה סומך על המכונאי תנסה למצוא מפירוק או מחוײל. יש בפורום לא מעט אזכורים לגבי חנויות בחוײל ובארץ תוכל לנסות את האפליקציות של קאר פארט או גלגלים. 

אם אתה לא סומך עליו, תרכוש נוזל מתאים, ליטר אמור להספיק, בעלות של כמה עשרות שקלים ותנסה לבצע את החלפת הנוזל אצל מכונאי אחר ועדיף שתהיה בזמן ביצוע העבודה לוודא שאכן מנוקז הנוזל מכל ארבעת הגלגלים ושאין אוויר במערכת. זה אמור לקחת פחות מחצי שעה. 

היי משה

אתה חושב שהבעיה תיפתר בהחלפת נוזל בלמים ולא בהחלפת יחידת abs כמו שנאמר כבר?

פורסם
לפני 6 דקות, omol1 כתב:

היי משה

אתה חושב שהבעיה תיפתר בהחלפת נוזל בלמים ולא בהחלפת יחידת abs כמו שנאמר כבר?

אני לא יכול לדעת מה הבעיה. אני מניח שאם המכונאי חשב שהחלפת נוזל בלם יכולה לפתור את הבעיה והמצב השתפר אבל הבעיה לא נפתרה לחלוטין, יכול להיות שההחלפה לא בוצעה כראוי. 

נוזל עולה כ-40₪ ועבודה לא צריכה לעלות יותר מ200-250₪, אפשר כמובן גם לבצע עצמאית את ההחלפה, זה לא מסובך אבל דורש ידע וידיים טובות. 

בכל מקרה מדובר בעניין בטיחותי מהמעלה הראשונה ורצוי לטפל בו במיידי. 

אגב, תבדוק את גובה מפלס נוזל הבלמים. 

פורסם
לפני 6 דקות, Moshe c כתב:

אני לא יכול לדעת מה הבעיה. אני מניח שאם המכונאי חשב שהחלפת נוזל בלם יכולה לפתור את הבעיה והמצב השתפר אבל הבעיה לא נפתרה לחלוטין, יכול להיות שההחלפה לא בוצעה כראוי. 

נוזל עולה כ-40₪ ועבודה לא צריכה לעלות יותר מ200-250₪, אפשר כמובן גם לבצע עצמאית את ההחלפה, זה לא מסובך אבל דורש ידע וידיים טובות. 

בכל מקרה מדובר בעניין בטיחותי מהמעלה הראשונה ורצוי לטפל בו במיידי. 

אגב, תבדוק את גובה מפלס נוזל הבלמים. 

אני יכול לנסות לשאול אותו מחר. אבל הסיכוי שהוא יגיד שלא נוקז מארבעת הגלגלים (כשאני שואל שאלה כזו) נמוך. אם אצליח למצוא את החלק המדובר בעלות לא יקרה אני מעדיף להחליף כבר וזהו מאשר לחזור אליו לעוד החלפת נוזל בלמים (לקח 350 אגב) שאולי לא תפתור את הבעיה.

לכן אני מנסה להבין מה החלק שאני צריך ועלות משוערת שלו.. מה גם שבחור אחד פה למעלה הגיב שלדעתו זאת באמת הבעיה אבל אני מנסה להבין מה הקשר בין התקלה ל abs

פורסם

לשאול באמת חסר טעם.

תעלה כאן את מספר השילדה או פרטי רכב יותר מלאים ואני מניח שינסו לעזור במציאת החלק. 

תיקח בחשבון שלא בטוח שהבעיה תיפתר עם החלפת החלק ולא בטוח שהמוסך שלך מאפשר הבאת חלקים וגם אם כן, הוא לא יספק אחריות על פתרון הבעיה. 

תשקול להתקשר אליו לברר אם הוא מוכן לכך, מה תהיה העלות ואיזה חלק בדיוק אתה צריך. 

פורסם

לפי התיאור שלך כבר בוצע ניקוז אויר ומניסיון עבר שלי הוחלף מודול abs שהחלק המכני שלו איבד לחץ. 

בתמונה שהעלת( 247  דולר ) אפשר לראות מודול כזה שמורכב משני חלקים: 

חלק מכני וחלק אלקטרוני. 

הבעיה כמו שתיארת נגרמת מהחלק המכני של היחידה שמאבד לחץ פנימי. 

אינני יודע איך זה ביונדאי, אך ישנם רכבים המצריכים איפוס מחשב לאחר ההחלפה. 

כמו מרצדס למשל. 

הכל תלוי בידע בידיים ובציוד שיש לך. 

הייתי מתחיל בניקוז האוויר כפי שהומלץ ואם לא מספיק רוכש את היחידה מפירוק או מחו"ל. 

פורסם
לפני 51 דקות, tamir3000 כתב:

לפי התיאור שלך כבר בוצע ניקוז אויר ומניסיון עבר שלי הוחלף מודול abs שהחלק המכני שלו איבד לחץ. 

בתמונה שהעלת( 247  דולר ) אפשר לראות מודול כזה שמורכב משני חלקים: 

חלק מכני וחלק אלקטרוני. 

הבעיה כמו שתיארת נגרמת מהחלק המכני של היחידה שמאבד לחץ פנימי. 

אינני יודע איך זה ביונדאי, אך ישנם רכבים המצריכים איפוס מחשב לאחר ההחלפה. 

כמו מרצדס למשל. 

הכל תלוי בידע בידיים ובציוד שיש לך. 

הייתי מתחיל בניקוז האוויר כפי שהומלץ ואם לא מספיק רוכש את היחידה מפירוק או מחו"ל. 

תודה

מחו"ל יש משהו מומלץ אחר חוץ מאמאזון/איביי/אליאקספרס? יש באליאקספרס משומשים שאני לא אתעסק איתם, ויש באמאזון נראה חדש ב1300 שח בערך כולל משלוח ומיסים.

אפשר להכווין אותי איך לבדוק את זה מפירוקים? מה אני אמור להגיד בדיוק? מודול ABS?

אגב 2,200 שהמכונאי ביקש זה לשיפוץ, עכשיו שאלתי אותו

פורסם

מי אמר שזה משאבת abs? אולי זה קאליפר נוזל, אולי זה צילינדר של התופים האחוריים? (נראה לי יש בi20) אולי זה אחד הצינורות בלם, אולי זה אפילו המגבר בלם? אי אפשר סתם להחליט שזה abs.

האם הוא הסתכל שאין נזילה במקומות שציינתי? כי לבדוק באחוריים לדוגמא זה לפתוח את התוף האחורי ולהזיז קצת את הגומי של הצילינדר. לא משהו שרואים סתם בעין, צריך במיוחד לחפש.

פורסם

תודה. אכניס את זה למוסך אחר לבדיקה. אני לא באמת יודע מה הוא בדק ואיך אבל הוא אמר שהסתכלו ואין נזילות...

פורסם

אחרי שהרכב עמד לילה שלם. בבוקר בלי להניע תלחץ על הברקס. צריך להיות לך 2 לחיצות ''רכות''. זה בדיקה ראשונית לבוסטר.

• תוכן חדש...