Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לגמרי מסכים שהאופציה של מתאם ונתב פרטי הכי טובה, אבל, זה בתנאי שפות"ש יודע ורוצה לנהל את הנתב בעצמו (כולל טיפול בתקלות, אם יהיו כאלו).

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בדיוק. לנו לחלוטין לא היה חשק וכח לזה, וזה גם היה הפתרון הפשוט ביותר. מה גם שאז כזכור לי לא היתה אפשרות לחבילה מוזלת ללא הראוטר שלהם, אז כאמור השארנו אותו והתחברנו אליו. 

פורסם (נערך)
בתאריך 31.3.2023 בשעה 10:59, Gorpi כתב:

אני עם הראוטר של סלקום ומחובר ב-wifi.

ואתה צודק, אם אני עושה את הבדיקה עם הסמארטפון כשאני ממש לידו אז אני מקבל מהירות 300m/s.

אבל בחדר שבו אני עובד בדרך כלל המהירות היא נמוכה כמו שרשמתי.

אז זה באמת סיפור של לקנות עוד ראוטר שיחזק את הסיגנל?

לפני שרצים לקנות mesh או ראוטר נוסף, מהניסיון שלי כדאי לבדוק כמה דברים נוספים:

- האם בחדר הבעייתי אתה עדיין מחובר לרשת 5GHz או ששם הסמארטפון כבר מתחבר ל 2.4? (בהנחה שהמהירות איטית גם בסמארטפון וגם במחשב נייד).

במידה ומדובר ב 2.4, נסה להגדיר את הרשת על 5GHz בלבד, על עוצמה מקסימלית ותראה אם ישנו שיפור או שלא.

- על איזה ערוץ הרשת עובדת והאם יש נקודות wifi של שכנים בקרבת החדר הבעייתי, שעובדות על אותו ערוץ?

ניתן לקבל תשובה לשאלות האלה ע"י שימוש באפליקציה בשם wifi analyzer במכשירי אנדרואיד. נסה לבדוק מה המצב בקרבת הראוטר וגם בחדר הבעייתי.

אני מניח שהגדרת הערוצים בראוטר אצלך תהיה על מצב אוטומטי, אבל יתכן ותצטרך לשנות את הערוץ באופן ידני לאחד שאין בו הפרעות במידה וזו הבעיה.

- מה המרחק בין חדר העבודה לראוטר? כמה ואיזה סוג קירות מפרידים ביניהם?
אם התשובה לשאלה האחרונה היא שיש מרחק משמעותי ו/או מחסום אחר ביניהם, כנראה שתצטרך למקום mesh או נקודת גישה אלחוטית נוספת במיקום אחר בבית.
אתה יכול לוודא את זה עם wifi analyzer ולבדוק אם העוצמה יורדת מתחת למינוס 70dBm. במצבים גבוליים אפשר להסתדר עם ערוץ ברוחב 20MHz במקום 40/80, אבל מעבר לזה כבר יהיה צריך פתרון אחר.

לגבי הערך של הראוטר של סלקום, אפשר בהחלט לקנות ראוטר בעצמך אבל לא תוכל לקבל עליו תמיכה ותצטרך להגדיר אותו בעצמך.
אנחנו בסלקום ומשתמשים בראוטר משלנו, ואת ממיר הסיב קיבלנו מהם בהשאלה בחינם.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

לא מכיר את הראוטר של סלקום, אבל הפייבר ראוטר (איזה שם מוזר כמו פייברבוקס 5??)של הוט, אמנם עם WIFi6 אבל העוצמה לא משהו, מהירות ההורדה יותר נמוכה בWIFI5 בממד מאשר עם הראוטר הקודם שלי, וחסרות חסומות אופציות ממש ממש בסיסיות שקיימות 30 שנה כמו לקנפג iP קבועים ברשת למכשירים מסויימים.

כן יש שליטת הורים בסיסית, כלומר אפשר לחסום אינטרנט בלילה למכשירים מסויימים.

אחרי חמש דקות חיברתי את הNETGEAR 7000 משורשר אחרי ההוט, סגרתי להוט את האלחוט וזהו.

פורסם (נערך)
בתאריך 2.4.2023 בשעה 06:56, KipodYam כתב:

אחרי חמש דקות חיברתי את הNETGEAR 7000 משורשר אחרי ההוט, סגרתי להוט את האלחוט וזהו.

שגיאה שהרבה עושים, לא משרשרים 2 ראוטרים סתם כך, גם אם מכבים את ה WIFI זה עדיין לא מונע בעיות פוטנציאליות אחרות חלקן יכולות להיות קשות.

בעקרון ברשת ביתית צריך רק ראוטר אחד.

אם רוצים להגדיל את הטווח ואיכות הפריסה קונים יחידות של AP (נקודות גישה) כמה שצריך מחוברים עם כבלי רשת לראוטר או למתג שמחובר לראוטר וזהו.

AP גם יותר זול בצורה משמעותית.

אם אתה רוצה להחליף את הראוטר שסופק לך באחר אז צריך מתאם או מודם שיספק אינטרנט לראוטר החדש, ניתן גם להעביר את הראוטר שסופק לך למצב ברידג'

ואז הוא מתפקד כמתאם.

עריכה אחרונה על ידי אלי55
תיקון
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 59 דקות, אלי55 כתב:

שגיאה שהרבה עושים, לא משרשרים 2 ראוטרים סתם כך, גם אם מכבים את ה WIFI זה עדיין לא מונע בעיות פוטנציאליות אחרות חלקן יכולות להיות קשות.

בעקרון ברשת ביתית צריך רק ראוטר אחד.

תה מתייחס למצב שנקרא double nat 

בעיקרון - צודק - למצבים מאוד מסוימים זה עלול לעשות קצת בעיות. אבל:

1. זה בעיקר למשחקי אונליין וvpn - שרובם המוחלט כבר שנים יודעים להתמודד עם זה.

2. כמו שכתבת - רוב הראוטרים אפשר להגדיר כbridged mode בהתעסקות חד פעמית של דקה (או בקשה מהספקית) ולשכוח מזה לחלוטין.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 דקות, Liviur כתב:

תה מתייחס למצב שנקרא double nat 

בעיקרון - צודק - למצבים מאוד מסוימים זה עלול לעשות קצת בעיות. אבל:

1. זה בעיקר למשחקי אונליין וvpn - שרובם המוחלט כבר שנים יודעים להתמודד עם זה.

2. כמו שכתבת - רוב הראוטרים אפשר להגדיר כbridged mode בהתעסקות חד פעמית של דקה (או בקשה מהספקית) ולשכוח מזה לחלוטין.

במצב הנוכחי עם רוב ה ISPים היום (אלא אם כן תבקש באופן מפורש), אתה מקבל double NAT גם עם הראוטר שלהם. אז פה תקבל triple NAT 😐.

פורסם
לפני 9 דקות, Liviur כתב:

זה אחד + אחד מתנה :)

כאמור באמת שבימינו כבר רוב הדברים לא עושים שום בעיה עם זה.

בכל אופן זה לא מה שגורם לבעיית האיטיות של פות"ש...

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...