Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי קישור לסידרה בריטית מ 1993 שעוסקת בדיוק בנושא הזה של פסיכו-סוצולוגיה-מוטורית.

או במילים אחרות: מה המכונית שאתה נוהג אומרת עליך.

זה בהחלט לא סידרה לכל אחד ואחת.

אני לא יכול להמליץ עליה בלב שלם לכולם. זה יותר "צפיה למטיבי לכת".

מכמה סיבות:

1)איכות גרועה של קלטת וידאו משנות ה 90' ,שנשמרה בארון שנים, מישהו עשה מחווה והעלה אותה  ליוטיוב.

2)הסדרה בנויה כמונולוגים של בעלי רכב בריטיים ללא תירגום לעברית.

3)לא כל אחד יכול לשריין את הזמן והריכוז הנדרש, כל פרק 40-50 דקות סה"כ 5 פרקים.

4) זו לא סדרה לחובבי רכב נטו.

הסידרה היא יותר על בעלי הרכבים ופחות על הרכב, לא פותחים שם מכסה מנוע ולו פעם אחת.

כל הדוברים מצולמים רק בתא הנוסעים של הרכב.

5) הסדרה יכולה להיות מובנת בעיקר למי שחי בבריטניה בתקופה בה היא מתרחשת. (ובכל זאת הצלחתי להבין את הרוב).

אחרי כל האזהרות האלה אני מצאתי אותה כסדרה דוקומנטרית מרתקת

נקודת הזמן המדוייקת בה הסדרה צולמה, מדברת אלי מאוד.

1993

שניה לפני שהסלולאר השתלט לגמרי על המרחב הציבורי.

שניה לפני שמכונית נמדדה בזיהום האויר שהיא מפיקה ובכמות אביזרי הבטיחות שיש לה.

תקופה שלא תחזור.

גם שם הסדרה הוא הברקה:

מ A ל B.

כלומר: רכב זה רק מכשיר להוביל אותך מנקודה לנקודה. שום דבר נוסף.

כן, בטח 

הפרק הרלוונטי ביותר לדיון שלנו עוסק במונולוגים של נציגי מכירות, כלומר סוכנים נוסעים.

יש גם פרק שמוקדש לצעירים. פרק שמוקדש לנהגות. ופרק שמוקדש לבעלי משפחות.

ושוב, מיועד רק לאמיצים שביינכם, צפיה מהנה. (או מענה). 

קישורים:

נציג המכירות:

https://www.youtube.com/watch?v=CQsMFQZa8os&t=1513s 

https://www.youtube.com/watch?v=niA9fFdvp8E

נשים נהגות:

https://www.youtube.com/watch?v=8wf8kdeGpVs&t=23s

משפחות:

גברים / נשים:

https://www.youtube.com/watch?v=HuSV4nf_YBs&t=6s

עם הילדים:

https://www.youtube.com/watch?v=ApPWNq5OCGU

צעירים:

https://www.youtube.com/watch?v=sdzk5aXAGNM

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
תוספת קישור
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

רכב יכול להוות חלק משיווק אצל אנשים מסוימים. לפעמים השקעה ברכב יקר או בגדים יקרים תניב הרבה יותר הכנסות, או הזדמנויות להכנסות. זו טקטיקת שיווק ויש כאלו שאוהבים אותה ויש כאלו שלא. 

בכל מקרה לא חושב שזה חכם לשפוט לפי הרכב בלבד ואני גם לא בטוח שזה צריך להיות במערך השיקולים בכל פגישה עסקית. 

תמיד לכולם יש את הסיפור הזה על המיליארדר הצנוע שנוסע באלנטרה 72 בלי גיר מונעת עם מנואלה, אבל אני גם חושב שזה מאוד לגיטימי לרצות לקנות רכב יקר יותר, שלרוב גם ייתן יותר תמורה בהיבטים מסוימים. אפשר להסתדר עם הכל, אבל קח את אותו מיליונר צנוע ותן לו רגע לשבת במכונית ששווה 700 אלף שקל וכנראה שהוא ירכוש אותה למחרת. כי גם בריאות הגב והנוחות בנסיעה חשובה. פשוט לא תמיד יש לזה מודעות. זה יותר עניין בין דורי מאשר של צניעות. 

דיברתי פעם עם עו"ד מאוד מוצלח ושאלתי אותו אם הרכב חצי מיליון שקל שלו תורם לו לעסקים. לדעתו לא ממש, אבל הוא מבלה ברכב הרבה שעות וחשוב לו שיהיה לו נוח, נעים ולקבל שירות טוב (שגם על זה משלמים). 

לפני 22 שעות, WE988244 כתב:

השאלה צריכה להיות הפוכה,

אם אתם רואים עו"ד שבא עם טיוטה קורולה שנת 2001,

האם אתם מקטלגים אותו כאיזה עו"ד שלוימזל נחות וטיפש.

נשמע שמצאת את ה-1% :)

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 22 שעות, שליקו99 כתב:

אם אתם נגיד נפגשים עם רואה חשבון או איזה עורך דין מוצלח ואתם רואים שהוא מגיע לפגישה עם רכב מאוד יוקרתי נגיד מרצדס S קלאס

האם זה מרים לכם עליו ואתם אומרים שהוא בטח תותח וחרוץ בעסק שלו, או שההפך הוא הנכון ואתם נרתעים מהמעמד וחושבים שהוא נוכל?

מעניין אותי לשמוע דעת קהל על כך

אם הוא בעלים של עסק גדול (משרד רו"ח או עורכי דין של 100 איש למשל) אז אתה מבין שזה טיפה בים וזה לא כסף בשבילו.

אם הוא בעלים של עסק קטן אני אחשוב שהוא פשוט שחצן, זה שיש לו מרצדס לא אומר שהוא נוכל

פורסם
לפני 20 שעות, IsraCar כתב:

לא משנה לי באיזה רכב העו"ד יגיע, העיקר שיהיה שחור.

שחור זה מכובד.

שחור זה יצוגי.

שחור זה סולידי.

אין לי ברירה, צריך להיות עיקבי בתגובות לדיוני עבר.

ברור.

בגלל זה כולם לוקחים עורכי דין אתיופים.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 שעות, discoTD5 כתב:

מצידי שיגיע עם brz. 

זה מתאים רק לעו"ד פלילי... במקום M4 הוא על BRZ, זה כמו שהבוסים ירדו X6 למזדה 6 בשביל להשתלב בהמון

פורסם

כמו שכתבו לפניי, וזה נכון עוד יותר בימינו שפגישות נוהגים בכלל לבצע בזום - ברוב המוחלט של הפגישות בחיים האמיתיים של מציאות אמיתית אתה *לא רואה* שום כלי רכב. מגיע לאיזה משרד וזהו.

אני מכיר מקרה אחד של קבלן רציני שלא עניין אותו בכלל הקטע של כלי רכב, אבל קיבל כל מיני רמזים מהסביבה שהוא חייב להתחיל להופיע עם כלי מרשים יותר (אז עבר למרצדס ML) - יש לזה כמה הסברים, למשל, הצורך להפגין רושם או נוכחות בסביבת העבודה הספציפית הזאת, שהתרגלה לכך שקבלנים מתנהלים עם רכב יקר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

אחד עם שעון זהב וג'יפ רוביקון חדש נוצץ,

והשני עם ברלינגו וסרבל עבודה. למי תפנה?

אהה... והנה עובר אינסטלטור מבוגר על אופניים ישנים,

ומתוך ארגז תנובה ירוק שקשור לו לסבל מרשרשים כלי עבודה ישנים...

אם מדובר בשרברב אעדיף את ההוא עם האופניים וארגז תנובה ירוק וכלי עבודה ישנים תמיד, אבל זה אני.

מקסימום אתפשר על ההוא עם הברלינגו :)

ולא סתם נתתי את הדוגמה של הפיקנטו.

יש לי חבר עו״ד באחת מחברות עיצוב הבית שנסע 5-6 שנים על סופרב שהייתה טובה אליו ואהב אותה. 

לפני כשנה נאמר לו שלמען הייצוגיות ומאחר והוא מארח לקוחות פוטנציאלים וקולגות מחו״ל עדיף שיקנה רכב יוקרתי משהו, כמו מרצדס GLE , וכך עשה. לא יודע אולי יש להם דיל עם הסוכנות, לך תדע, לא התעמקתי בפיננסים.

הוא מאוד מעריך את ה GLE  ומה שיש לה להציע (איך לא?) אבל אומר שהוא די נבוך לפעמים להיראות ברכב כזה ומשתמש בו באמת רק כשהוא עם לקוחות וכו׳.

בשאר הפעמים הוא מפלח לאישתו את הפיקנטו.

זה לא מוריד או מעלה את המקצועיות שלו וכמו שאמרו כאן הרוב, זה תלוי-תפקיד ושירות ופעמים פתוח לפרשנויות.

עריכה אחרונה על ידי Dudi2

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם

גילוי נאות, אני עו"ד. אני גם חובב רכב. לא מתכוון להעיד על עצמי עד כמה מוצלח או לא אני, על זה יעידו לקוחותיי ומכיר לפחות חבר פורום אחד שהוא לקוח שלי - ייתכן ויש יותר.

אני עוסק בתחום הנזיקין והביטוח שנים רבות. בכל שנות עבודתי לא הגיע אלי ולו לקוח אחד בגלל סוג הרכב בו נסעתי אלא רק מפה לאוזן.

השיקול של רכב שיתאים לתדמית שלי כעורך דין היה זניח עד לא קיים בבחירת הרכבים בהם נסעתי ונוסע גם כיום, אלא בחרתי רכבים שמהנים אותי וגורמים לי לחייך כשאני נוהג בהם.

אני חובב מושבע של טיולי שטח ומעדיף את האדרנלין וכישורי נהיגה לחדד בשטח ולא על כביש ציבורי - לכן לטיולי שטח יש לי רנגלר רוביקון משופר מאד בן 12 וכרכב דיילי נוהג על אינפיניטי G37 רכב שחיצונית נראה דיי סתמי אבל מאאאאד מהנה לנהיגה כשרוצים טיפה ללחוץ עליו.
אבל, אי אפשר להתחמק ממוסכמות חברתיות/ עסקיות ובאיזה שהוא מקום ללקוחות חשוב שבעלי המקצוע אכן יהיו תואמים את תדמית מקצועם מבחינת מראה, לבוש וכן גם מבחינת סוג הרכב בו הם נוהגים.
למרות שזה די נדיר שהלקוחות (שלי בכל אופן) מבחינים בכלל באיזה רכב אני נוסע, באותם המקרים שכן הבחינו ובהם נסעתי על רכבים שלא בדיוק תואמים את תדמית העורך דין בהחלט הרימו גבה וניתן היה לחוש בבירור שהם מבולבלים/ מאוכזבים או בזים לסוג הרכב שנהגתי בו באותה עת.
כך, הייתה תקופה שהרכב היום יומי שלי היה לנדרובר דיפנדר ישן (אומנם מטופח ומתוחזק היטב אבל בכל זאת..) ולקוח שבמקרה נלווה אלי לחניה לאחר דיון בעניינו אשקרה שאל בפליאה "מה אתה נוסע על כזה טרקטור?" או במקרה אחר כשלתקופה מסויימת נסעתי כרכב יום יומי על סיטרואן C1 ידנית אדומה והלקוח במקרה פגש אותי בדיוק כשהחניתי את הרכב לפני ישיבת גישור בעניינו, בלי להתבלבל אמר בישירות שלא מתאים לי לנסוע בכזה רכב.
אז נכון שכמות הלקוחות או רמת ההכנסות שלי לא הושפעו מסוג הרכב בו נהגתי אבל עדיין זו לא תחושה נעימה לקבל הערות כאלו מלקוחות.

• אהבתי 4
פורסם

כעצמאי/ מנהל יש לך חופש מוגבל.

אני גם בורח מסמלי סטטוס ומרגיש לא בנוח בהם אבל לפעמים אין ברירה.

רכב צריך להיות סביר ולא מוזנח. עד שעברתי לליסינג רכב היה משרת אותי כ 7 שנים והיה מוחלף משיקולי הכרה בפחת או כשלא היה ממלא את ייעודו (המוקדם מבין השניים).

גם היום לא רואה את עצמי ברכב של חצי מיליון ומעלה כי מצפונית לא מוכן לשלם על רכב תשלום חודשי בגובה שכר ממוצע. ארגיש הרבה יותר טוב אם אחלק את הסכום הזה לעובדים שלי ואסע ברכב יותר צנוע.

גם היום עם ה xc40 שהוא באמת אחלה רכב אני מרגיש פחות בנוח מאשר ב 3008.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בלת"ק

היו לי 2 תיקים עם 2 עורכי דין שונים.

הראשון תיק שנמשך קרוב ל5 שנים, עורך הדין שלי בא ל6 דיונים, נפגש איתי הרבה מאוד וגם הכין אותי שעות רבות בפגישות ושיחות אישיות, כל זה עבור שכר יחסית נמוך (הוא שינה בהמשך הדרך את דמי הטרחה שלו לפי שעה ולא לפי אחוזים).

בתיק השני הגעתי לפגישה, הבאתי את כל הניירת ומכאן והלאה רק הגשתי מסמכים למזכירה של עורך הדין כשהיא ביקשה, וכמעט לא היה לי קשר איתו. התיק הסתיים לפני כמה חודשים, גם כן אחרי קרוב ל5 שנים, בפשרה שעורך הדין דחף אליה כבר בדיון הראשון.

עורך הדין הראשון נוסע במזדה 3 מהדור הראשון, ועורך הדין השני החליף מלקסוס, לסדרה 1, לרנגלר...

שכל אחד יסיק לבד מה אני אומר פה

פורסם

ELIC25, אני לא מצליח להסיק/ להבין מה אתה אומר.....לא מצליח להבין מה הקשר בין הרכבים שבהם נסעו שני עורכי הדין ובין אופן ניהול התיקים השני המקרים שהם טיפלו עבורך.
אשמח אם תבהיר לי את מה שאתה אומר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 30.3.2023 בשעה 21:09, שליקו99 כתב:

זאת שאלה מצוינת, ולומר את האמת, בתור אחד שרכבים זה החיים שלו, מאוד יוריד לי מאיש מקצוע, רהוט ומנוסה ככל שיהיה ולבוש היטב, אם אני רואה אותו מגיע לפגישה עם קיה פורטה

המנכ"ל של הסטארט אפ שאני עובד בו נוסע על מאזדה CX5 ומתלבש כאחד האדם (אם תגיע למשרד לא תדע שהוא המנכ"ל כנראה).

הוא אפילו מגיע עם קורקינט למשרד לפעמים, רחמנא ליצלן!

זה מוריד ממנו?

דרך אגב שכרתי את שירותיה של עו"ד בענייני רכישת דירה, אין לי מושג איזה רכב יש לה, זה לא מעניין אותי גם למען האמת כל עוד היא עשתה את העבודה שלה. מצידי שתגיע באוטובוס או ברגל, העיקר שתהיה בעלת מקצוע טובה.

בתאריך 31.3.2023 בשעה 14:48, Lt. Dan כתב:

כמנהל בדרג ביניים בהייטק - אני מכיר אנשים בדרגות בכירות ועם משכורות עתק שנוסעים על יונדאי i10.

בדיוק.

מתכתב מאוד עם התגובה האחרונה שלי.

רוב האנשים נוסעים על רכבים עממיים למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קרוב משפחה שלי שניהל סטארט אפ קיבל מאזדה 3, שדרג ל-5 על חשבונו בגלל גודל המשפחה. בהמשך עבר לאוריס. לא הפריע לכלום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עבדתי בעבר הרחוק במשק פרחים שגם מכר זרים ללקוחות פרטיים.

מטבע הדברים היתה הרבה סחורה בסוף חיי המדף שהלכה לפח,

אבל עדיין היה אפשר למצוא מציאות חינניות במכולת הזבל.

בסטונרים וכל מיני קשי יום היו מדי פעם אוספים כמה חבילות מהזבל

ובעל המשק העלים עין.

בשלב מסוים זיהינו לקוחה מוכרת ניגשת למכולה, מחטטת ואוספת כמה צרורות,

ואז חוזרת למרצדס שלה ומפליגה לדרכה.

כשזה חזר על עצמו מדי שבוע,

בעל המשק נתן הוראה לפועלים למעוך ולשבור את הסחורה לפני ההשלכה לפח...

• מבאס 1
פורסם
לפני כשעה, KOOKE כתב:

ELIC25, אני לא מצליח להסיק/ להבין מה אתה אומר.....לא מצליח להבין מה הקשר בין הרכבים שבהם נסעו שני עורכי הדין ובין אופן ניהול התיקים השני המקרים שהם טיפלו עבורך.
אשמח אם תבהיר לי את מה שאתה אומר.

שעורך דין מסור ומוערך לאו דווקא מרוויח יותר כסף (לפחות בשלב ובהסכם טרחה שהיה לי מולו) 

ושעורך דין שמרוויח יותר כסף ונוסע ברכב מפואר לאו דווקא מטפל לך בתיק יותר טוב.

• תוכן חדש...