Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

טויוטה אוריס 2013

מטופל בזמן מדי שנה.

פעם בשנתיים נדרש להחליף נוזל בלם (טיפול כן וטיפול לא)

בפעמים קודמות הלכתי למוסכים שהחליפו את הנוזל באמצעות פירוק גלגלי הרכב וניקוז (כל אחד עבד בשיטה אחרת) מלמטה.

הבאתי איתי את החלפים, אז נוזל בלמים הבאתי 1 ליטר לצורך ההחלפה.

עשיתי טיפול במוסך אחר הפעם, גם הבאתי את החלפים, הבאתי ליטר נוזל. אלא שכל מה שעשו שם זה לקחת משאבה ולשאוב קצת מהמיכל העליון, ומילוי מהנוזל החדש (להערכתי כמות קטנה, אפילו לא חצי ליטר, הבקבוק נשאר מלא יותר מחצי).

שאלתי מדוע לא מבצעים החלפה יותר יסודית, נאמר לי ש"כך הם עובדים" (כנראה יותר קל ופשוט, ולא לוקח זמן)

1. איך מבצעים החלפת נוזל בלם במוסכי יבואן של טויוטה? יש איזה סטנדרט מינימלי או יותר מזה, לביצוע החלפת נוזל בלם.

2. כאמור ההחלפה כעת בוצעה רק מהמיכל העליון, כמות די קטנה, האם יש לזה ערך בכלל? האם זה נחשב שהוחלף נוזל בלם כפי שנדרש בלוח אחזקה של הרכב?

3. במידה וזה בעייתי, מה כדאי לעשות כעת? 

תודה

פורסם
לפני 1 דקה, netanel1014 כתב:

איזה חאפריות.. לא זה לא נחשב החלפת נוזל בלם. 

מרגיז

אז כעת צריך ללכת למוסך לעשות החלפה מחדש ולשלם בהתאם?

פורסם
Just now, mo2013 כתב:

מרגיז

אז כעת צריך ללכת למוסך לעשות החלפה מחדש ולשלם בהתאם?

אתה צריך לדרוש מהמוסך שהיית בו לקבל החזר על זה כי הם לא ביצעו לך החלפת נוזל בלם. כל הנוזל הוא בצינורות . מה שיש במיכל זה בטל ב60. 

אח"כ תלך למוסך אחר לא חאפר ותוודא שהם יעשו את זה . 

בגדול אין לך מה להילחץ גם אם לא תחליף את הנוזל הזה 4-5 שנים לא יקרה נזק.

פורסם
לפני 21 דקות, netanel1014 כתב:

אתה צריך לדרוש מהמוסך שהיית בו לקבל החזר על זה כי הם לא ביצעו לך החלפת נוזל בלם. כל הנוזל הוא בצינורות . מה שיש במיכל זה בטל ב60. 

אח"כ תלך למוסך אחר לא חאפר ותוודא שהם יעשו את זה . 

בגדול אין לך מה להילחץ גם אם לא תחליף את הנוזל הזה 4-5 שנים לא יקרה נזק.

אני לא רואה אותו מחזיר לי שקל, מאחר ולא באתי אליו רק להחלפת נוזל בלם.

הגעתי לטיפול שגרתי שכולל גם נוזל בלם, הוא יגיד שהכסף שלקח זה על החלפת שמן וופילטר שמן (את החלקים בכל מקרה הבאתי איתי)

וגם החלפת נוזל קירור, שאני מקווה שעשה כן כמו שצריך.

השאלה כעת אם ללכת למוסך אחר רק להחלפת נוזל בלם (יקחו ממני בהתאם) או לחכות לעוד שנתיים, ואז זה אומר שיעברו 4 שנים מאז ההחלפה האחרונה (לפני שנתיים)?

אני מבין שזה אופי הטיפול במוסך, כי ניגשתי לעוד אחד מהעובדים ושאלתי מדוע לא מחליפים כמו שצריך, אמר לי שזה לוקח זמן, והם נוהגים להחליף רק מלמעלה (נראה כמעט כמו עבודה בעיניים).

תודה

פורסם

אני יכול להגיד מנסיון שלפחות חלק ממוסכי היבואן עושים או לפחות עשו בעבר הלא רחוק בדיוק אותו דבר,בדיוק כמו שכשצריך להחליף שמן גיר הם מחפפים ועושים החלפה חלקית וכך כנראה רוב המוסכים בארץ.

למה? כי אפשר,זה הרבה פחות עבודה,כי אין שום נזק מיידי וכי זה ממשיך לעבוד כרגיל.

פעם הבאה תבדוק מול המוסך איך הם מבצעים החלפות כאלה.

בקשר למה לעשות כרגע תלוי בך, סבירות גדולה מאוד שלא יקרה כלום עד לטיפול הבא,אני יודע על כמה טיוטות יונדאי וסוזוקי שנוסעות בטח כבר קרוב לעשור על אותו נוזל בלמים,סביר שרוב המכוניות מאותה שנה מסביבך על הכביש משתמשות בנוזל בלמים ישן בהרבה משלך חלקם בטח עדיין על המקורי.

פורסם

לצערי, גם בחלק ממוסכי מורשי טויוטה מחליפים בצורה הזאת. אחת הסיבות שהפסקתי להגיע לשם.

לא יקרה שום דבר אם בעוד שנתיים תחליף.כמו שצריך.

מסתובבים בכבישים אלפי רכבים שכל חיי הרכב  שאבו נוזל בלמים רק מהמיכל בתא המנוע.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 דקות, AK8793 כתב:

אני יכול להגיד מנסיון שלפחות חלק ממוסכי היבואן עושים או לפחות עשו בעבר הלא רחוק בדיוק אותו דבר,בדיוק כמו שכשצריך להחליף שמן גיר הם מחפפים ועושים החלפה חלקית וכך כנראה רוב המוסכים בארץ.

למה? כי אפשר,זה הרבה פחות עבודה,כי אין שום נזק מיידי וכי זה ממשיך לעבוד כרגיל.

פעם הבאה תבדוק מול המוסך איך הם מבצעים החלפות כאלה.

בקשר למה לעשות כרגע תלוי בך, סבירות גדולה מאוד שלא יקרה כלום עד לטיפול הבא,אני יודע על כמה טיוטות יונדאי וסוזוקי שנוסעות בטח כבר קרוב לעשור על אותו נוזל בלמים,סביר שרוב המכוניות מאותה שנה מסביבך על הכביש משתמשות בנוזל בלמים ישן בהרבה משלך חלקם בטח עדיין על המקורי.

אני במקרה ערני לגבי זה, יש להניח שרוב אלו שמניחים את הרכב במוסך לא יודעים ולא מתעניינים כלל איך זה בוצע.

כמובן שבפעם הבאה אוודא מראש שמנקזים מלמטה (גם אז צריך לקוות שעושים את זה נכון).

מבחינתי הבאתי כמות (1 ליטר) בשביל החלפה טובה יותר מאשר הכמות הקטנה ששאבו מהמיכל למעלה, אך נשארתי עם רוב הבקבוק ועם תחושת החמצה שהטיפול לא בוצע כמצופה. 

תודה

לפני 2 דקות, vladclar כתב:

לצערי, גם בחלק ממוסכי מורשי טויוטה מחליפים בצורה הזאת. אחת הסיבות שהפסקתי להגיע לשם.

לא יקרה שום דבר אם בעוד שנתיים תחליף.כמו שצריך.

מסתובבים בכבישים אלפי רכבים שכל חיי הרכב  שאבו נוזל בלמים רק מהמיכל בתא המנוע.

היי

כאמור נשארתי עם רוב הבקבוק מלא, זה אומר ששאבו מהמיכל העליון משהו בין 150-250 מ"ל.

זה מה ששואבים כשמחליפים רק מהחלק העליון או שאפילו מהמיכל העליון היה אפשר להוציא כמות נכבדה יותר?

כמה להערכתך מוציאים בפועל במוסכי טויוטה?

ומה עושה מי שרוצה שיבצעו לו החלפה כמו שצריך? איך יכול לדעת איזה מוסכניק יעשה את העבודה כמו שצריך? גם בהחלפה בניקוזים למטה אפשר לעשות כמו שצריך ואפשר לחפף קצת.

תודה

פורסם

אותה הכמות מוציאים בכל מוסך ששואב עם צינורית מהמיכל בלבד.

כדי להבטיח החלפה מלאה, צריך לסכם זאת עם המוסך ולהשאר ליד הרכב כדי לראות.

אם כבר מנקזים מכל הגלגלים, לא יעשו זאת בכאילו. הרי צריך להוסיף נוזל חדש...

• רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני קניתי 2 בקבוקים של חצי ליטר כל אחד, נשאר לי כמעט חצי בקבוק.

עשיתי החלפה מלאה. פירקתי כל גלגל בנפרד ורוקנתי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 12 דקות, vladclar כתב:

אותה הכמות מוציאים בכל מוסך ששואב עם צינורית מהמיכל בלבד.

כדי להבטיח החלפה מלאה, צריך לסכם זאת עם המוסך ולהשאר ליד הרכב כדי לראות.

אם כבר מנקזים מכל הגלגלים, לא יעשו זאת בכאילו. הרי צריך להוסיף נוזל חדש...

כמה לוקחים במוסך על החלפה מלאה?

לפני 10 דקות, Pavlik כתב:

אני קניתי 2 בקבוקים של חצי ליטר כל אחד, נשאר לי כמעט חצי בקבוק.

עשיתי החלפה מלאה. פירקתי כל גלגל בנפרד ורוקנתי.

יפה

עשית את זה לבד?

זכור לי מפעמים קודמות שרוקנו לאחר פירוק הגלגלים, ונתבקשתי לפמפם על דוושת הברקס

פורסם

כמה כבר יעלה, כאשר את הנוזל אתה מביא איתך...

200-250 ₪ על עבודה, לא יותר מזה.

פורסם

כעת לאחר מעשה, ומאחר וברוב המקומות ממילא עושים החלפה מינימלית, האם ללכת במיוחד לבצע החלפה של נוזל בלם ולשלם על זה או לחכות לעוד שנתיים (מעבר לשנתיים שעברו מאז הפעם הקודמת)?

תודה

פורסם

במוסכי טויוטה גם מחליפים בצורה הזאת. טוענים שאלו הנחיות יצרן, וככה יוצא שלאחר מספר החלפות, כל הנוזל הישן הוחלף.

ניסיתי להסביר שזה לא הכי מדוייק, אבל זה לדבר לקיר. לך תתווכח עם מישהו שטוען שאלו הנחיות יצרן...

• תוכן חדש...