Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נתקלתי באפשרות שכזו, למרות שהיא בכלל לא רלוונטית עבורי. רציתי לשמוע על כאלה שאולי חווים כזה דבר.

לכן אתאר סיטואציה מומצאת למרות שהיא די קרובה למציאות בחלק מהמקרים שנתקלתי בהם

הבניין התחיל את התהליך עם קבלן אחד, הופסק והתחילו עם קבלן אחר ועכשיו לאור המצב הפוליטי/כלכלי/מצב הוואגיו בשטחים - הקבלן עובד יותר לאט. עובד פה ועובד שם.

חלק מהתהליך היה עם בעיות ולכן שאר בעלי הדירות לא עפים על האפשרות להביא קבלן חדש. סוג של לימבו שכזה. וועד הבית רוצה להחליף ושאר הדעות חלוקות בעניין הזה.

כרגע הם תקועים בשלב של עלייה לגובה עם החיזוק באחת הקומות הראשונות מתוך הבניין המקורי.

המימון יהיה בעיקרו משכנתא. באזור 70 אחוז השאר הון עצמי. תאורטי אין הגבלה של הבנקים לתת משכנתא

מיקום הבניין אזור תל אביב והסביבה.

האם הייתם רוכשים כזו דירה, בידיעה שהדירה לא במצב שאפשר להשכיר על מנת לכסות את המשכנתא במלואה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא

אחותי עברה ץמא 38,עם קבלן שהסתבך והתוצאות על הפנים

גם לדיירים הקיימים וגם לחדשים

בעיות, נזילות, גמר על הפנים, דברים שלא סיים, קרמיקות שבורות /לא מלאות בחדר המדרגות וכו.. 

• אהבתי 2
פורסם

אני גר בבניין שעבר תמא38 שארך כ10 שנים. 

הקבלן הראשון התחיל - אחרי כשנה קרס כלכלית, במשך 2-3 שנים לא אף אחד לא נגע בבניין. 

אחכ הגיע קבלן שני - אותו הדבר. אחרי פרק זמן מסוים קרס כלכלית ולא יכל להמשיך את הפרויקט. 

וכשהגיע הקבלן האחרון, נתן עבודה וסיים את מה שמוטל עליו. 

אני מניח ממה שאתה כותב שאתה מתכוון לקניית דירה שכרגע קיימת (כלומר לא חדשה שתיבנה בקומות 5-6). 

הסבל שעברנו בעשרת השנים האלו הוא לא יתואר. 

בגשם כל חדר המדרגות היה מוצף (כי גג הבניין היה מפורק), קומה רביעית קיבלו גשם לתוך הבית מהתקרה בחדרים, פריצות על בסיס חודשי, בעלי חניות מקורות שהבטיחו להם חניה מקורה ונתנו להם חניה לא מקורה בחניון נורא נורא צפוף (הרי שטח הבניין מוגבל ורוצים להשתמש בכמה שיותר). 

אין לי מושג איך הדיירים של קומות 5-6 מסתדרים פה. המעלית בגודל של 2 אנשים גג, נתקעת כל שבועיים. 

כמובן שיש עוד חסרונות אם תרצה לשמוע. 

מה שכן, ברגע שהכל נגמר - אתה נהנה מממ״ד + מרפסת ״מתנה״. אבל זה כרוך בהרבה מאוד סבל אם אתה גר בבית הזה בכל התקופה. 

• מבאס 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

^

בדיוק

אוסיף שאחותי נאלצה לגור אצל ההורים שנה ואפילו יותר כי הבית היה מפורק (היא הייתה קומה אחרונה לפני שהתחילו לבנות מלמעלה)

יום אחד הם קדחו והטיח נפל

יום אחד הם קדחו ועשו חור חיצוני בקיר..

העבירו חשמל בדרך א', לא אישרו להם, היו צריכים לעבור בדרך ב ולקחו לאחותי שטח מהבית

ועוד ועוד..

• מבאס 1
פורסם
לפני שעתיים, iEminem כתב:

אני מניח ממה שאתה כותב שאתה מתכוון לקניית דירה שכרגע קיימת (כלומר לא חדשה שתיבנה בקומות 5-6). 

האמת וכל האמת - אני לא מתכוון כעת (שנה שנתיים שלוש הקרובים) לקנות כזו דירה אבל זה משהו שלאחרונה צץ לי באחת הרשתות החברתיות ומשם זה התקדם למחשבות ובדיקה בלוחות נדלן יד שנייה, בדיקה ברשתות החברתיות על התופעה וכדומה.

לפני שעתיים, iEminem כתב:

כמובן שיש עוד חסרונות אם תרצה לשמוע. 

אשמח לשמוע עוד..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

- הקרמיקה בשירותים ומקלחת שלנו - חלקה נפלה וחלקה נסדקה במהלך כל התקופה. 

- הכניסה לבניין הייתה על קרשים במקום ריצוף מסודר. כשאתה בתמא נורמלי אתה יודע שזה זמני. אבל לגור ככה כמה שנים, להביא ככה אורחים, או סתם מבוגרים שרוצים להיכנס לבניין - זה לא כיף. 

ובאופן כללי לגבי תמא:

- אם אתה בבית בשעות שהם עובדים אז כמובן קדיחות וצעקות כל היום. 

- אתה צריך לקחת מדי פעם יום חופש (או פשוט לעבוד מהבית) כשהם צריכים לעבוד מתוך הבית שלך (נניח פירוק החלון בסלון לטובת סיום המרפסת, אני זוכר שזה דרש מאיתנו כמה ימי חופש כי כמה פעמים הם קבעו איתנו ופשוט לא הגיעו). 

- גימור לא מושלם: עשו הכנה לאינטרקום. כרגע מתוך 24 דירות רק ל 10 בנו את האינטרקום בתוך הבית, לכל השאר יש רק הכנה. התמא נגמר לפני 5 שנים בערך, וכל הזמן הקבלן מתנער ובורח. 

שוב לגבי החניה - דיירים שהייתה להם חניה מקורה ונתנו להם חניה לא מקורה - הבטיחו להם שיבנו/יביאו להם איזה מתקן לצל. עדיין מחכים. 

- (הייתי בצבא כשזה קרה, אז זה מתיאור של ההורים) הדיירים למטה גילו נזילה מהצד שלנו. כשהבאנו מישהו לתקן, מסתבר שאחד העובדים של התמא קרע איזה צינור מים ולא טרח לתקן ומזה נבעה הבעיה אצל השכן.  

- הם בונים את הממד על חדר קיים. אז הם היו צריכים להסיר את החלון בחדר שלי ולשים שם פיגומים. בחורף זה היה מאוד קשה, הקור נכנס פנימה בלי שיכולתי איכשהו לחסום את זה. 

אז כשהקבלן בורח ואתה צריך לעבור ככה עוד חורף ועוד חורף זה לא כיף. 

יש לי חבר סטודנט שגר בשכירות בתמא. אומר שקיבל הנחה בגלל התנאים הרעים למחיה, אבל זה מסתדר לו כי גם התמא רץ די מהר וגם הוא לא בבית רוב היום. 

בסופו של דבר אנחנו נהנים מהתוצאה של התמא. אבל הדרך היה מאוד מאוד קשה. וזה עוד כש3 שנים בקושי הייתי בבית (צבא), אני מניח שההורים שלי סבלו עוד יותר. 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לשאלה שבכותרת, התשובה היא לא.

בכל התכניות של התחדשות עירונית שאנחנו עובדים עליהן המטרה היא לעודד הריסה ובניה ולא חיזוק. בין אם זה מתחמים גדולים של פינוי בינוי ובין אם זה בניין בודד.

גם אם יש לך דייר, תחשוב כמה כאב ראש אתה תאכל ממנו על צרות ובעיות בבניין ובדירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 1.3.2023 בשעה 09:37, SlowRide כתב:

בכל התכניות של התחדשות עירונית שאנחנו עובדים עליהן המטרה היא לעודד הריסה ובניה ולא חיזוק. בין אם זה מתחמים גדולים של פינוי בינוי ובין אם זה בניין בודד.

אחלה בחלה אבל גיליתי שיש פרויקטים תקועים כמה שנים אז לקנות דירה ולשפר אותה, גם אם זה יצריך קצת עבודה, נשמע אחלה עסקה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יכול להיות, כל מקרה לגופו.

אם אתה שואל על ניסיון אישי, עוד לא ראיתי בניין שעשו בו פרוייקט חיזוק והכל שם אחלה ואין בעיות. אבל אני לא מכיר את כל המבנים בארץ.

סתם דוגמא, יש לי חברים שקנו דירה חדשה בבניין כזה עם חניה, רק שהחניון שלהם לא שמיש כי אי אפשר להסתובב בו, אז הם חונים ברחוב. אי אפשר לתקן את החניון. זה עמודים שאסור להוריד והבניין מאוכלס. 

בבניין אחר שראיתי, יש מרפסת של דירה שמטר ממנה יש מכפיל חניה. אתה יושב בסלון ומרגיש כמו חדר המתנה של מוסך.

כל מיני שטויות, שאולי לא אכפת לך אם זה להשכרה, אבל אם אפשר לקנות משהו יותר טוב באותו כסף למה לא?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לענ״ד, כל הצרות שמנו פה, קרו בתקופה טובה בה הנדלן זינק לשמיים.

כעת, הנדלן מדשדש אם לא יורד. הריבית חונקת קבלנים קטנים. הסיכון במצב הזה הרבה יותר גבוה.

לא הייתי נכנס לכזו עסקה, ללא הנחה משמעותית מאוד מאוד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...