Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'אנטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה להתקין ג'אנטים על הרכב שלי במקום הגלגלי פלדה והטאסות שיש כרגע (ללא שינוי מידת הצמיג), האם צריך לעדכן את משרד הרישוי או משהו על כך? תודה!

פורסם

מבחינת משרד הרישוי כמו שכתבו - אין שום צורך לעדכן אם המידה לא השתנתה - זה כל מה שמעניין אותם.

מבחינת מה צריך לעניין אותך: תוודא שהאופסט והרוחב זהים לג׳אנט הנוכחי (מידע זמין לכל ג׳אנט , לרוב מוטבע עליו מבפנים - אופסט , גודל , רוחב).

ותמנע מג׳אנטים זולים / חברות עלומות. הם לרוב לא באמת קלים יותר או חזקים יותר (הגלגלי פלדה / ברזל של חלק מהחברות ממש ממש אחלה מהבחינות האלו לעומת גלגלים סינים זולים. במיוחד בחלק של החוזק - שבהם - מכה אולי תעקם אותם טיפה , אבל בגלגלים מפוקפקים - זה עלול להביא לסדק או אפילו שבר. וראיתי את זה קורה בלייב) עדיף תמיד סידרה זולה של יצרן ידוע (כמו אנקי) ממשהו לא ידוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 3.1.2023 בשעה 19:25, Liviur כתב:

תוודא שהאופסט והרוחב זהים לג׳אנט הנוכחי

קצת two chicken PNG Image - PurePNG | Free transparent CC0 PNG Image Library:

הרבה זמן מסקרן אותי עד כמה משמעותי האופסט: באוטו שלי הגלגלים יושבים "בתוך" הכנפיים, ואני כבר הרבה זמן משתעשע במחשבה לשחק עם האופסט כדי להוציא אותם החוצה לקו הכנף (2-3 ס"מ). לא אוהב את הרעיון של ספייסרים, ואני תוהה כמה משחק עם האופסט (שכידוע מעניין את הת&ת של משרד הרישוי), בהנחה שכל השאר זהה, ישפיע על ההתנהגות/אחיזת כביש/עומס על מכלולים (חלק כבד שיושב רחוק יותר), חיכוך בבית הגלגל, וכדומה.

פורסם

הבעיה העיקרית עם לשנות את האופסט זה בד״כ שאתה מאבד clearence כי הכנפיים מן הסתם נמוכות משמעותית מהביטנה - בנוסף המבנה הרגיל של פח בכנף בימינו הוא לא מגולגל (חפש fender rolling / fender roller כדי להבין על מה אני מדבר).

אם זה רק ג׳אנט עם אופסט שונה - ואופסט קצת שונה בנגיד 10-20 מ״מ - ההבדל על העומס יהיה כמעט אפסי. גם ההבדל על האחיזה. יש מליון דברים שונים שישפיעו יותר (צמיגים צמיגים צמיגים צמיגים לדוגמא ... :) ) אז אתה כבר מתעסק לגמרי בקטנות.

ההבדל במשקל הבלתי מוקפץ אולי קצת יותר (כי אתה פרקטית מאריך את הזרוע) יגרום לניהוג להרגיש קצת יותר כבד כנראה ולהתנהלות בכלליות - מה שלחלק מהאנשים ירגיש כמו ״יותר יציב״ וזה החלק הפסיכולוגי.

בקיצר - זה יהיה בעיקר שיפור ויזואלי - שאחלה - אבל הוא בא על חשבון מהלך בולם - שזה סופר באסה.

עצה שלי? תעשה את זה רק אם אתה יכול לשלוט על זוית הקאמבר השלילי ולהגדיל אותה ככה שאמנם הגלגלים יהיו קצת יותר בחוץ אבל יחד עם זוית / יותר אגרסיבית (שזה בפני עצמו שיפור משמעותי למדי לעומת רוב הכיווני פרונט שבאים מהחברה - מבחינת אחיזה בפניות)

בקיצר - כמו כל דבר ברכב - זה משחק של איזונים - רק לדחוף את הגלגל החוצה - לא הייתי עושה - כי מהלך בולם מלא זה יותר משמעותי משיראה עוד טיפה יותר טוב (בשבילי)

• רעיון טוב! 3

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 11.1.2023 בשעה 16:57, Liviur כתב:

שזה בפני עצמו שיפור משמעותי למדי לעומת רוב הכיווני פרונט שבאים מהחברה - מבחינת אחיזה בפניות

כדי לשים דברים בפרופורציה מדובר ברנו סניק - יש לו אחלה אחיזה בפניות יחסית לאוטובוס עם 7 מושבים, אבל לא ממש מתחרה במיאטה או ברז 😄

פורסם
לפני שעה, cohen motor 377 כתב:

זה מרחיב כנפיים בשביל גאנטים רחבים יותר?

מכופף ומושך טיפה החוצה את הקצה של הכנף מסביב לאיזור של הגלגל. כן

לגאנטים וצמיגים רחבים יותר

מומלץ מאוד לא לעשות לבד בפעמים הראשונות או אם היתה כל עבודת פחחות על האיזור!

• רעיון טוב! 2

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...