Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה רכשתי רנו סניק 2001 (75,000). כיוון שהרכב התקרב לשנתו החמישית, לקחתי אותו למוסך מורשה רנו להחלפת סט התזמון לפי הוראות היצרן. במוסך הומלץ לי להחליף גם את משאבת מים, למרות שזו לא נזלה. טענתם היתה שכדאי להחליף משאבה, כיוון שאם היא תדלוף, אזדקק להחלפה נוספת של רצועת התזמון (זה נכון - היה לי מקרה דומה עם הרנו קליאו הקודמת שלי שנזקקה להחלפת משאבה אחרי 5 וחצי שנים). בעקבות הניסיון הנ"ל החלטתי לאשר ההחלפה.

העניין היה שהם לקחו 450 ש"ח לפי שעתון על החלפת משאבת המים. האם זה לא היה צריך להכלל כבר בעבודה על סט התזמון? הרי השעתון להחלפת המשאבה בוודאי כולל בתוכו פירוק והרכבת רצועה חדשה, אז מין הדין שאם מחליפים סט תזמון שמפורק ממילא, פירוק פשוט של המשאבה לא מצריך לקיחת מחיר על שעתון מלא.

האם אני צודק?

bigbo :roll:

פורסם

מה שאתה יכול לעשות זה לשאול אם הח' המשאבה אכן לוקחת את X השעות לפיהן חייבו אותך.

האמת לא ברורות לי השאלות של "כמה זה צריך לעלות" - יש הגדרת שעות לעבודה , ומחיר שעת העבודה ידוע - למה לא תשאלו לפני ביצוע העבודה ? לא טוב לכם - אל תעשו את העבודה

פורסם

פירוק המשאבה כאשר כבר עשית את סט התזמון לא אמור לקחת יותר מחמש דקות להחליף את המשאבה תבדוק על מה חייבו אותך בחשבונית אם הם חייבו אותך על שעתון של החלפת משאבה אז לך תקרע להם את הצורה !

פורסם

לא בהכרח נכון.

קחו בחשבון שלוקח זמן לחלק להגיע, שצריך להוציא את המשאבה הישנה,לגרד שאריות אטם,

לשים אטם חדש, למרוח סיליקון אדום/שרלק/WHAT EVER ולחבר את המשאבה החדשה. זה בהחלט יכול לקחת עוד שעה במיוחד ברכב כמו רנו.

פורסם

לא מדובר פה בתקלה במשאבת מים שנשברה או משהו אחר אלא רק הוחלפה במחיר של 450 תפסיקו עם ההגזמות שלכם בנוגע להחלפה אם היא היתה נשברת אז זה סיפור אחר כבר.

לגרד את האטם ועוד כמה דברים לא אמורים לקחת יותר מ15 דקות אני אפילו יגזים 30 דקות אך 450 שקל שכול המערכת כבר פתוחה ועוד חייבו אותו שוב פעם על כל העבודה מהתחלה אני הייתי קורע את הבעל מוסך הזה @@@

פורסם

עוד שעה נניח שזה נכון .... שעה עבודה 450 שקל?

450 שקל אני במוסך שלי מקבל (עבודה בלבד, חלקים אני מביא)

החלפת משאבת ABS ראשית, החלפת בלמים (צלחות ורפידות קדימה ואחורה)

הבחלפת שמן +פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר סולר, פילטר מזגן.

או פשוט מחליף קלאטש ונשאר עם 50-70 שקל עודף ממה שאתה שילמת.

דר אגב, לגרד אטם ולמרוח חומר איטום אדום לוקח אולי 5 דקות - מניסיון בעת החלפת פלאנטש מים בגולף שלי....

פורסם
לא מדובר פה בתקלה במשאבת מים שנשברה או משהו אחר אלא רק הוחלפה במחיר של 450 תפסיקו עם ההגזמות שלכם בנוגע להחלפה אם היא היתה נשברת אז זה סיפור אחר כבר.

לגרד את האטם ועוד כמה דברים לא אמורים לקחת יותר מ15 דקות אני אפילו יגזים 30 דקות אך 450 שקל שכול המערכת כבר פתוחה ועוד חייבו אותו שוב פעם על כל העבודה מהתחלה אני הייתי קורע את הבעל מוסך הזה @@@

ואת זה אתה אומר בגלל שעמדת ליד המכונאי וראית. נכון ?:evil:

תפסיקו לבלבל במוח.

קודם שפותח השרשור יבקש הסבר על העבודה שנעשתה - אח"כ אפשר להגיד אם הייתה הגזמה או לא.

פורסם

כן ידידי ראיתי וגם צילמתי את העבודה שנעשתה אצלי.... כל טיפול ותיקון שאני עושה אני מצלם.

אצלי את החומר איטום גירדו בעדינות עם נייד לטש עדין ואח"כ ניקו עם מטלית את השאריות,

מרחו חומר איטום אדום על הגומי של הפלאנטש החדש והרכיבו.

מילאו נוזל קירור G12 , הוציאו אוויר, אמרו לי למחרת לבדוק שוב מים ובאמת שלא היה חסר.

והיום הפלאנטש החדש לא נוזל....

אסור להשאיר רכב לבד במוסך , אסור אסור אסור!

פורסם
ואת זה אתה אומר בגלל שעמדת ליד המכונאי וראית. נכון ?:evil:

תפסיקו לבלבל במוח.

קודם שפותח השרשור יבקש הסבר על העבודה שנעשתה - אח"כ אפשר להגיד אם הייתה הגזמה או לא.

ושמר אתה זה מנכ"ל המוסכים לא? שמגן עליהם תפסיק להיות הסנגור של המוסכים תאמין לי אני כול המוסכים שוחטים אם לא עומדים להם על הראש ולא עומדים ליד האוטו בזמן הטיפול .

פורסם

כן , אני המנכ"ל , ומקבל מכל שעת עבודה 5 אחוז.

אז אם לא תפסיק להשמיץ בלי שאתה יודע את העובדות לאשורן - תזכה למחיקה.

שים לב - לא טענתי שהמחיר סביר עבור ביצוע סטנדרטי של הח' משאבת מים - אלא ביקשתי לברר עם פותח השרשור אם אכן ההחלפה עברה חלק ללא דברים מיוחדים.

כיוון שלא אני ולא אתה יודעים מה היה ולמה חוייב הלקוח בסכום הזה - אני מציע לך לשבת ולחכות בשקט עד שנדע את העובדות.

פורסם

שלום.

רבותי לא לריב אפשר תמיד להרביץ.

בואו שתבינו כאשר רכב מטופל בחברה הוא לא מחויב על העבודה לפי הזמן תכלס בשטח אלא

לפי שעתון יצרן. כלומר היצרן קובע לדוגמא החלפת משאבת מים שתי שעות ,המוסך יכול לחייב רק שתי שעות ולמה הכונה. יש מצבים שהמשאבת מים באמת תיתפרק בקלות והמכונאי אים הוא מיומן יחליף אותה בזמן של 30 דק' המוסך יחיב עבור שתי שעות אבל!!! יש הרבה מקרים שמשאבה ניתפסת וניתקעת ולא רוצה לצאת והמכונאי יכול לעבוד עליה 6 שעות כמו שקרה לי , אז גם במצב כזה המוסך יחייב רק שתי שעות.

מקווה שהבנתם את העקרון.

אגב המשאבה ששמר צילם זו משאבת מים שאני עבדכם הנעמן פרק , שבר, ריסק ועבדתי עליה יותר מחצי יום. ושימו לב הרכב שייך לאחד מהחברה בפורום והוא ניקנה ממישהוא אחר בפורום ושתי החברה

טיפלו ומטפלים מצוין ברכב כולל הקפדה על נוזל קרור איכותי. ואים כול זה אכלתי חרה מהמשאבה.

אגב שמר קיבל 89% כינים ממני:wink: .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה לכם על כל ההסברים והתובנות. לגבי החלפת המשאבה, זה עבר חלק. אמנם הטיפול לקח 4 שעות כי הוא כלל גם החלפת פולי (במסגרת אחריות יצרן) ושאר הגלגלות בסט הטיימינג.

בימים הקרובים אני אדבר עם המוסך ואשמח לדווח לכם על ההתקדמות בנושא.

bigbo

פורסם

העיקר שיש לך עכשיו שקט נפשי ואתה סגור מבחינת טיימינג ומשאבת מים לכמה שנים(3 לפחות)

עוד חודש חודשיים אתה תשכח שזה עלה עוד 450 ש"ח 1000 WHATEVER

לא מקנא באף אחד שביום קיץ לוהט באמצע כביש מהיר בדרך לעבודה\חופשה וכו' תעוף לו חגורת טיימינג .

אם בגלל הטיימינג או בגלל משאבת המים(מיקרה שקרה לי: שנשבר הפולי של משאבת המים ועף יחד עם הטיימינג, ליד הבית למזלי, ולא הלך ראש מנוע למזלי ,כי בלאדה סמרה לא הולך ראש כאשר עפה הטיימינג-בסה"כ החלפתי משאבה ורצועת טיימינג ויצאתי ב-450 ש"ח כולל מע"מ ועבודה -אך ברנו אני מניח הולך הראש ועלות התיקון "קצת" יותר גבוהה).

לחכות לגרר עד 6 שעות (שגריר) ואח"כ להגיע למוסך, לבזבז יום יומיים אולי יותר על הסיפורלהתבשר על מחיר עלות ראש מנוע+++(וגם כך אביזרים כגון טיימינג ומותחנים יוחלפו רק בעלות של כפול 5\6).

ניצן

• תוכן חדש...