Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כלל ברזל לזה.

ברחוב שלי חונה לנסר 2002, שהורדה סוף סוף מהכביש, אבל הבעלים מנסה כבר כמה חודשים למקסם מחיר ממי שיקנה את הגרוטאה, שאגב מניעה ונוסעת, רק דורשת TLC פחחות מועטה ותיקון מנגנון חלון.

הרכב הזה הועמד לפני יותר משנה לאחר שבנות המשפחה סרבו להמשיך ולהשתמש בו. והתקווה להפכו לאספנות נגוזה משום מה.  מה שמפתיע הוא שהעיריה כבר לא מתייחסת אליו יותר. אולי כי הוא הועבר לפני כמה חודשים ממקומו הקודם.
מצד שני 307 מוזנחת חונה כבר חודשים בחניון מועדון הספורט, צוברת אבק (עכשיו התנקתה בגשם) ומדבקות "קונה רכבים" . לא נראה שזה מטריד את העיריה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

שכנה שלי הייתה 5 חודשים בדרום אמריקה, אימא שלה הצטרפה אליה בחודש האחרון.

אז ראית ברחוב גאז היברידית בת 7 עומדת עם מלא קורי עכביש ו2 סמ עובי אבק

וכמעט כנ"ל על קורולה 2015.

אנשים מתאשפזים לא עלינו בבתי חולים רגילים ובתי חולים פסיכיאטריים, והרכב נזנח בצד.

שלילה, מחלה.. וכמובן, מוות.

נזכרץי גם במקרה של ספורטאז חדשה יחסית שעמדה בחנית בניין של מישהו שאני מכיר, במשך שנה וחצי. הבן אדם נכנס לכלא.

לא חסרות סיבות שרכב יעמוד ללא תזוזה.

לפני 14 שעות, amosbmw כתב:

מאמין שעוד כ7 שנים נראה הרבה יותר כאלה, מכוניות חשמליות עם סוללה מתה.

כמו סלולריים שהתעייפו.

החלפת הסוללה תעלה הרבה יותר משווי הרכב, ויש מצב שבנתיים טכנולוגיית ההנעה החשמלית תתפתח ואף אחד לא ירצה רכב חשמלי מהדור הנוכחי, כמו טלפון מלפני 5 שנים.

הבעיה שהפינוי של הזבל הזה יהיה יותר מורכב וידרוש מהעירייה הפרדת הסוללה למקום של פסולת רעילה.

זה שרכב חשמלי חדש שיעלה מעל 200 אלף שקל יהיה עם טווח של 600 700 ו1000 קמ, לא אומר שרכב חשמלי משומש עם טווח של 400 לא יהיה אטרקטיבי במחיר המתאים.

פורסם

אני מדבר על רכב חשמלי שהסוללה שלו הגיעה למצב של טווח 10 ק"מ בטעינה מלאה. 

התיקון (החלפת סוללה) יהיה יקר, וייתכן שלא אטרקטיבי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

רכב חשמלי זה לא דבר חדש כבר עכשיו, ככה שאני מאמין שקיימים פתרונות מסוימים.

כמו שמצאו פתרונות להוזלת החלפת סוללה או שיפוץ סוללה ברכב היברידי, אני בטוח שימצא פתרון דומה גם לרכב חשמלי.

ובנוסף יתכן שיהיה אפשר לרכוש הרחבת אחריות לסוללה (כמו שעושים היום בטויוטה).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נכון זה לא חדש, יש כבר שנים מכוניות של better place שזרוקות ברחובות כאבן שאין לה הופכין.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בטר פלייס השתמשו בשיטה אחרת (החלפת סוללות שלוקחת בערך אותו זמן כמו תדלוק) ונראה שהפסיקו לתת שירות לדבר הזה.

אני מאוד בספק שלמכוניות חשמליות אחרות יהיה אותו גורל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למכוניות של בטר פלייס היה טווח התחלתי קצר - אאל"ט 170 ק"מ תיאורטיים, מעשיים הרבה פחות. אז מה נשאר אחרי 10 שנים?

עם זאת, מוזר לי שמכוניות כאלה מושארות בצידי הדרכים, הרי רובן נרכשו על ידי קרסו ונגרטו. ובל זאת נותרו בודדות.  יש אחת או  שתיים שאני רואה מדי פעם בתנועה על כביש חיפה-עכו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני מכיר אישית לפחות שלושה בעלי פלואנסים חשמליות שהחליפו את הסוללה וממשיכים להשתמש.

בסוללות החדשות יותר הטווח קצת יותר ארוך מהמקורי והן מותאמות להישאר ברכב ולא להיות מוחלפות כל 170 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
  • תוכן חדש...