Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיבים לבית פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לפני מספר חודשים פרסו בזק ברחוב שלי. גם הוט עשו רושם של פריסה אבל עוד לא הפעילו את הרשת. בזמנו, דרשו מחירים מאוד גבוהים על התקנה (סביבות אשח). האם מישהו מכיר מבצע שכדאי דרכו להתחבר היום לבזק סיבים?

האם כדאי דרך ספק או ישירות מול בזק?

נראה שבזק בינלאומי למשל לא מוכרים יותר חבילות 

פורסם

התחברנו לתשתית של בזק דרך סלקום, עלות ההתקנה בחיוב-זיכוי למשך 3 שנים. ככה שלא משלמים את עלויות ההתקנה המטורפות של בזק, אבל צריך להיות מנויים לסלקום 3 שנים (היינו מנויים שלהם גם לפני הסיבים ומרוצים, ככה שלא ראינו בזה בעיה).

עוד אופציה ששמעתי היא להביא טכנאי פרטי שישחיל סיב מהארון עד לאן שאתה צריך בבית, ואז רק להביא טכנאי של בזק לחבר את הסיב לארון תקשורת. אני לא מספיק מכיר כדי לתת עוד פרטים, כמה זה קל / זול / אמיתי.

פורסם

אני באותה בעיה.

גר בשכונה של בתים פרטיים, ולמרות שכל העיר כבר מזמן מרושתת בתשתית סיבים אופטיים, לפה הם לא מגיעים, ומדובר בכמעט מרכז העיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

הרבה יותר זול להתחבר לסיבים של בזק על ידי סלקום (בתשתית בזק). אני לא הייתי לקוח סלקום קודם והחיוב זיכוי שקיבלתי הוא לתקופה קצרה יותר. לא זוכר בדיוק כמה - אבדוק.
עריכה: התקנה ב-400 ש"ח - ארבעה זיכויים של 100 ש"ח בארבעה חודשים ראשונים.

אספר בקצרה את הסיפור שלי. גם גר בבית פרטי. להוסיף למורכבות, גר בבית פינתי - הכתובת שלי רשומה ברחוב X אבל הפילר וארון בזק נמצא מעבר לפינה ברחוב Y.
בזק השחילו סיבים כבר בפברואר השנה. כשביקשתי להתחבר לסלקום נאמר לי שבזק צריכים קודם להשחיל סיבים לפילר.
פניתי לבזק (כאמור סיבים בארון בזק כבר יש. המרחק לפילר 40 ס"מ - יש כמובן צינור מקשר). התשובה שקיבלתי שוב ושוב - אין סיבים בכתובת. ניסיתי להסביר את המצב, תמיד הבטיחו לבדוק ולחזור אליי (ואף פעם לא חזרו). ככה נמשך חצי שנה.
כמעט התייאשתי - ואז עלה במוחי רעיון. שמתי פוס לעגני בדף הפייסבוק של בזק ושמתי שם תמונה מגוגל סטריט וויו של הפילר והארון. 20 דקות אח"כ חזרה אליי מישהי מבזק, שהפנתה את העניין לאחראי פריסת סיבים. 5 שבועות אח"כ היו לי סיבים!  

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

המחירים של סלקום לטענתם ללא התחייבות וללא התקנה (בלי המודל המעצבן הזה של חיוב זיכוי לפי הנציג)

300 - 104 שח 

600 - 114 שח

1000 - 134 שח 

כולל כל הציוד וההשכרות

פורסם (נערך)

ברחוב שלי יש סיבים, אבל זה בצד השני של הרחוב אז סלקום לא רצו להעביר לצד השני. כבר היה פה טכנאי, הסתכל אמר לא והלך.

בזק רצו איזה מחיר מופקע על התקנה. אז נשאר עם התשתית בזק הישנה בנתיים עד שאיזה שכן ישלם לבזק על זה או שיתנו התקנה חינם בבזק או משהו. 

בית פרטי 

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בינתיים מכל הבירורים שערכתי - הכי זול סלקום. שוקל את זה. השאלה אם יהיה שינוי משמעותי מהקו שיש לי היום על ADSL - 100 מב'ש (לחבילה של 300/30), בית עם צרכן יחיד כמעט של אינטרנט

פורסם

אם החיבור הנוכחי שלך עובד טוב ו אתה מקבל קרוב ל-100 המובטח ואין לך דרישות מיוחדות אז כנראה לא תרגיש שינוי משמעותי.

בדרישות מיוחדות אני מתכוון לגיימינג (לסיבים יש יתרון בפינגים קצרים יותר) או מקרים תכופים של העלאת חומר רב לשרת/מחשב במשרד או משהו דומה (לסיבים קצב העלאה גבוה מפתרונות נחושת).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

יש גם פתרונותנחושת טובים - אני אעשה מעשה לא מקובל, ואתן מחמאה לקישור הנחושת 500/10 של הוט (באנדל ITC). אני בהחלט יכול להסתפק בו - אין אצלי העלאות כבדות - אבל מרגיז אותי שאני משלם שליש יותר ממה שהבן שלי משלם לפרטנר עבור חיבור סיבים 1000/100.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעזבו מה שכולם מכנים "מהירות" שנמדדת במגה ביט לשנייה. עברתי מהוט ב-200 מגה (תיאורטי, בפועל היה 60-80 ביום טוב) לסלקום על בזק (950 ומעלה). חסר משמעות!

מה שהרבה יותר משמעותי זה הפינג, latency, זמן התגובה. ירד מכ-300 מילישניות ל-3-4 מילישניות! הכל רץ חלק. כשגוללים למטה דף אינטרנט שום דבר לא נעצר כדי לטעון תמונות. עבודה מרחוק דרך VNC מאחורי VPN רצה חלק (מעביר מעט מאוד מידע... אבל זמן התגובה מאוד מורגש).  

:turn-l:
פורסם

אני גר בבית פרטי ולפני מספר חודשים התחברתי לסיבים דרך סלקום.

ביקשו על ההתקנה ~900שח, מצאתי פירסום שלהם באיזה אתר אינטרנט שההתקנה חינם ולאחר שיחה איתם הם הסכימו וחוברתי ללא עלות.

משלם על 1G תוכנית של 109 שח לחודש.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 9 שעות, motizkn כתב:

אני גר בבית פרטי ולפני מספר חודשים התחברתי לסיבים דרך סלקום.

ביקשו על ההתקנה ~900שח, מצאתי פירסום שלהם באיזה אתר אינטרנט שההתקנה חינם ולאחר שיחה איתם הם הסכימו וחוברתי ללא עלות.

משלם על 1G תוכנית של 109 שח לחודש.

כולל ציוד? האם אפשר להתחבר לרשת שלהם עצמאית או שצריך לשכור?

פורסם

אפשר להתחבר עם ציוד פרטי, אני לפני כמה שבועות החזרתי להם את הראוטר שלהם וקיבלתי מתאם סיב לethernet במקום. חוסך 25 שקל בחודש.

• תוכן חדש...