Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם לא רכבתי 20 שנה ושוקל לקנות משהו בסיסי לרכב עם הילדים.

ממה שחבר אמר לי - כל ה21/24/27 הילוכים לא באמת משנה.

הרמה הבאה זה 1×11 לפחות ולא להעזלהתקרב ל1×8   או 1×9. לגבי 1×10 עדיף שלא גם אבל תלוי מה הגלגש הגדול.

רוב הבולמים הבסיסיים היום הם  SR suntur ואין שום הבדל משמעותי בין דגמי הבסיס. בולמי אוויר זה כבר רמה אחרת ובולמי שמן זה שתי רמות הלאה.

הוא טוען שברקסים הידראולים זה כן שווה , בעיקר בירידות ארוכות.

מצד שני הוא אומר שיש ברקסים שמאוד רגישים למכות ונפילות.

פורסם

אני רוכב על היברידי עם 1X8 (34-11) והגעתי גם ל45 קמ"ש... מאוד קל לרכב וזה אחלה של מערכת הילוכים.

אם אתה רוכב שטח בעליות קשות כדאי שיהיה הילוך ראשון ביחס מאוד נמוך

• אהבתי 1
פורסם

זה חבר רוכב שטח מורעל. עבר משיכוך מלא לחשמלי עם שיכוך מלא.

אמת. אני מבין קטן מאוד בזה, אבל כנראה שאם יש לך 1×8 ואם הקראנק שלך זה 30 T או 32T כלומר 30 או 32 שיניים והגלגש גדול מאחורה 34 אז זה הרבה פחות כח מאשר גלגש של 46 כמו שיש בדכ שיש 11×1 או אפילו 51או 52 כשיש 1×12.

אבל זה נראה לי מסובך כל ההעברת הילוכים הזאת של 3×8... מצד שני אני מגיע מעידן הקרוס עם שלושה הילוכים...

פורסם
לפני 17 דקות, KipodYam כתב:

זה חבר רוכב שטח מורעל. עבר משיכוך מלא לחשמלי עם שיכוך מלא.

החלק הראשון של המשפט סותר את השני.🤣

לפני 18 דקות, KipodYam כתב:

אמת. אני מבין קטן מאוד בזה, אבל כנראה שאם יש לך 1×8 ואם הקראנק שלך זה 30 T או 32T כלומר 30 או 32 שיניים והגלגש גדול מאחורה 34 אז זה הרבה פחות כח מאשר גלגש של 46 כמו שיש בדכ שיש 11×1 או אפילו 51או 52 כשיש 1×12.

אבל זה נראה לי מסובך כל ההעברת הילוכים הזאת של 3×8... מצד שני אני מגיע מעידן הקרוס עם שלושה הילוכים...

קודם כל, חשוב להבין - הכוח באופניים זה הרוכב. יחסי ההעברה הרצויים תלויים ברוכב, יכולתיו, מטרותיו (מהירות סופית מול יחס העברה נוח/קל בעליות וכוח מתפרץ נדרש), כמו גם מידת הגלגלים (שהם גם חלק מהתחשיב...).

לא ניכנס ללמה אפשר היום לייצר אופניים של 1x11/12, אבל אפשר. 

למי שמודאג,2x10 מספיק לכל שימוש. 3 על משהו זה פורמט מת. זה לא נותן יותר הילוכים, כי חלקם חופפים, כי לא כדאי להשתמש בשילובים מסויימים (בגלל זווית השרשרת, למשל הגלגל הכי גדול מלפנים עם הגלגל הכי קטן מאחור), וזה סתם מוסיף מורכבות.

עקרונית, למי שיכול, אני ממליץ על לוותר על המעביר הקדמי, בשביל לחסוך סיבוכיות, אבל, זה יכול להשאיר מישהו שצריך הילוך קל יותר בלי ואחר בלי מהירות סופית רצויה.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לתגובה מעליי-

הרבה רוכבי שטח רציניים עברו לחשמלי, זה לא סותר את העובדה, זה עוזר במסלול שמהווה את הרכיבה כחלק מהעניין ולא בתור ספורט פרופר.

לגבי יחסי העברה ב3*x מסכים לגמרי. הרבה פעמים נועל לילדים את המעביר הקדמי על הילוך שני (בדיוק בטווח שבו השרשרת לא תגע במעביר בהילוך הגדול או הקטן ביותר מאחורה) כי הם פשוט יסעו תמיד על 1-7 כי הכי קל להם להרפות את מתח הכבל ולא למתוח אותו. השרשראות נהרסות ככה מהר ואחריהן הקסטה והקראנק.

השיא היה עם מרלין 5 בני חודשיים שנקנו בסניף אחר בו הרכיבו מחזיר אור קדמי (מה שאני נוהג לא לעשות, מעדיף לצרף פנסים) המחזיר אור שפשף את כבל ההילוכים וקרע אותו, המעביר נתקע על הילוך ראשון, fast forward הלכה שרשרת וקסטה, מתיקון של 60 שקלים לתיקון של 500.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

הרבה רוכבי שטח רציניים עברו לחשמלי

שוב סתירה פנימית. איך אפשר לקחת אותם ברצינות? 😉

וברצינות

בשטח אני חושב שיש שני תחביבים. אחד הוא הטכני, הרכיבה. טיפוס על סלעים, ירידה מהם, מהירות וכו'

רכבתי קצת על אופניים חשמליים, זה מרגיש כמו לרמות וזה לא מרגיש כמו אופניים. קודם כל, זה ממותה. כבד. מסורבל. דורס במקום לרקד. 

דבר שני, זה מרגיש לי כמו לרמות. 

אולי לא לרמות, אולי כמו להכניס וויברטור למיטה, כי בלי זה אשתך לא גומרת

כאילו, מצד אחד לפחות יש תוצאות, מצד שני... איפה אתה בכל הסיפור?! 

נו, די, אמרתי ברצינות... 

ברצינות, אני מעדיף לעשות מסלול שאני יכול לעמוד בו ממסלול שאני צריך לעשות על כלי אחר

אלא.... אלא אם עיקר התחביב הוא הטיול, שזה החלק השני של רכיבת שטח. אז הכלי הוא לא העניין

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם (נערך)

אחרי התעסקויות אינסופיות עם שרשראות נופלות במעביר הקדמי (ואני יודע לכוונן) הביטול שלו בדור הנוכחי של האופניים הוא פשוט מבורך. בעיקר למתחילים/ילדים שאצלם הקואורדינציה של ההעברה לא לגמרי משויפת.

מהמדגם הקטן מאוד שדגמתי, נראה לי שהטווח המוגבל של השרשרת פוגע בעיקר במהירויות הגבוהות, ואילו מהירויות הזחילה כן נשמרות. פשרה, אבל סבירה.

בתאריך 9.10.2022 בשעה 14:05, KipodYam כתב:

אני גם לא רכבתי 20 שנה ושוקל לקנות משהו בסיסי לרכב עם הילדים.

ממה שחבר אמר לי - כל ה21/24/27 הילוכים לא באמת משנה.

הרמה הבאה זה 1×11 לפחות ולא להעזלהתקרב ל1×8   או 1×9. לגבי 1×10 עדיף שלא גם אבל תלוי מה הגלגש הגדול.

רוב הבולמים הבסיסיים היום הם  SR suntur ואין שום הבדל משמעותי בין דגמי הבסיס.

הבעיה היא שלרוב יש פער מחיר גדול בין 1x9 לבין 1x11. אם המחיר לא מהווה מכשול - לגמרי לך על זה. אם כן - אני ממליץ להתנסות עם 1x9 ולראות אם זה מתאים לתוואי שאתם נוטים לרכוב בו. הבת שלי (שד משחת בת שש) מטפסת בכלל עם 1x7... כך שזה יותר עניין של מחיר/פינוק ולא איזה תכסיס קסום שפתאום יקל בצורה משמעותית על הרכיבה.

לגבי בולמים - החבר צודק.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה אתם אומרים על Giant Talon? ושאלה על טיובלס, דבר חדש בשבילי. הבדל בעמידה לפנצ'רים הוא מעשי וחשוב? כדאי לקחת את זה בחשבון בזמן הרכישה? 

פורסם
לפני 19 שעות, mikyl כתב:

הבדל בעמידה לפנצ'רים הוא מעשי וחשוב? כדאי לקחת את זה בחשבון בזמן הרכישה? 

כן וכן.

בתקציב בסיסי לא תקבל חישוקים/צמיגים שמוכנים לטיובלס (אולי אני טועה, עבר הרבה מזמן מאז שחפרתי במצאי האופניים). לי המכנופאן הכין, בתשלום, טיובלס על בסיס חישוק רגיל (יש לזה ערכות). זה דורש מיומנות מסויימת, להכין את זה טוב.

השיפור דרסטי, בייחוד בעונת הקוצים. זה ההבדל בין פנצ'רים (ברבים) לבין להגיע הביתה, לשלוף חמש-שה קוצים מהצמיג, לתת לו להסתובב, כדי שהג'יפה תסתום את החורים, ולעלות הביתה.

לפני 19 שעות, mikyl כתב:

מה אתם אומרים על Giant Talon

תביא קישור

פורסם
לפני 20 שעות, mikyl כתב:

מה אתם אומרים על Giant Talon?

איזה? 0? 1? 2? 3? 4?

שנתון 2022? 2021?

זה בערך כמו לשאול איך טויוטה. טויוטה בסדר.

גם giant בסדר, חברה נורמלית שאיננה מדבקה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

TALON 0 29 2022  או TALON 0 29 2021 תלוי במלאי. אני מבין שזה הרבה מעבר למה שאני צריך היום והרבה מעל התקציב שקבעתי בהתחלה. אבל אני גם מכיר את עצמי ותוך זמן יחסית קצר אקבל מחלת השדרוגים. לפי הזיכרון זה הרבה יותר יקר ולא תמיד אפשרי.

פורסם

הבעיה עם אופני XC (אופניים לרכיבה מהירה) זה שככל שאתה עולה בתקציב, הם מיועדים לרוכבים יותר קרביים. זה אומר תנוחת רכיבה יותר רכונה קדימה. עוזר לצבור מהירות אבל דורש יותר כוח בגב תחתון, כי אחרת אתה נשען יותר על הכידון וזה יכאב לך בכתפיים וכפות הידיים. זה גם פחות נוח מבחינת מבט קדימה ברכיבה בתנועה/עיר.

כאן ללכת לחנות עם מישהו שמבין ולנסות עושה את כל ההבדל.

פורסם

תודה, הבנתי.  אבל מדובר כאן בסדרת כניסה TALON עם אותה שילדה מ-TALON 4 עד TALON 0 ורק קומפוננטים שונים. לכן אני מניח  שתנוחת רכיבה לא משתנה. לצערי אין לי מישהו שמבין ויכול להגיע אתי לחנות. היום עבדתי קרוב לסניף של GIANT בתל אביב ונכנסתי לשם. ישבתי על אופניים (לא עשיתי נסיעת מבחן). קשה לי להגיד משהו. לא הרלי דוידסון אבל גם לא אופני מרוץ כביש. בחור תען שזאת תנוחת רכיבה דאי ניטרלית ובמקרה הצורך אפשר גם לשחק עם הסטם. מה שהפתיעה אותי זה רוכב הכידון, לא רגיל בכלל לדברים כאלה. אבל  גם שם הבנתי שאפשר לחתוך/להצר עד גבול מסוים. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ישנם הבדלים מעשיים בין מערכות מגבילות של SRAM ו-Shimano? באמינות, נוחיות או עוד משהו? כדאי לקחת את זה בחשבון בזמן בחירת אופניים?

• תוכן חדש...