Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 
אחרי יותר מ-20 שנה שלא רכבתי צריך המלצה ל-2 זוגות אופניים, לי ולאשתי. 

המטרה - רכיבה בשבילי אופניים בעיר ובשטח כמו למשל יער בן שמן, שום דבר טכני במיוחד. מעדיף אופני הרים, לא סגור לגמרי על התקציף, אבל בסביבות 2000-3000 ש"ח לכל אחד.  מניח שמדובר באופני כניסה עם זנב קשיח, רצוי עד כמה שאפשר קלים בקטגוריה הזאת. 

תודה!

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוזן&מינץ נמכרים אופני הרים זנב קשיח של Merida או GT.

https://www.rosen-meents.co.il/index.php?dir=site&page=catalog&op=category&cs=10001&range=0%2C26000&brands[]=10000&brands[]=10001&filter[10005][]=12673

במצמן את מרוץ מוכרים דגמי כניסה של Specialized או Norco  שיכולים להכנס לתקציב.

אופנים קצת פחות יקרים אבל סבירים של Haro

https://www.matzman-merutz.co.il/hardtail

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רק אמירה בצד, אין אופני כניסה קלים יותר מאחרים. כולם פחות או יותר אותו משקל. הפחתה משמעותית במשקל, למשל בגלגלים, מעלה את המחיר. זה גם לא כ"כ משנה לשטח קל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בגדול נכון, ההפחתה המשמעותית מתחילה כאשר מעלים את התקציב לסביב 7500₪ ( לאופניים חדשים), אבל גם באופני כניסה יש הבדלים קלים במשקל.

למשל, בבית יש לי גם מרידה ביג 7 וגם GT Avalanche .

מרידה קצת יותר קלים, ובכל זאת אני מעדיף את GT.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם התקציב מוגבל, כדאי לבדוק אופציית יד 2. כמו כן, אופני גראבל יכולים לתת מענה נהדר לשימוש שהגדרת.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

גם לדעתי אופני גראבל יכולים להיות אופציה טובה לשימושים שציינת. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אם תרצה, אני מחזיק אצלי בחנות דגמי סקוט וטרק. על דגם הכניסה של סקוט אני יכול לעשות קצת מחיר. (טרק מרלין 4 וסקוט אספקט 960)

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Gosser1860 כתב:

גם לדעתי אופני גראבל יכולים להיות אופציה טובה לשימושים שציינת. 

תנוחת הרכיבה קשוחה.

פורסם

תודה רבה לכל העונים!

עברתי על הלינקים.

אצל Rosen-meents:

https://www.rosen-meents.co.il/index.php?dir=site&page=catalog&op=category&cs=10001&range=0%2C26000&brands[]=10000&brands[]=10001&filter[10005][]=12673

ח"שGT AVALANCHE SPORT - 2500

- ש"ח2600 -MERIDA BIG.NINE/ BIG.SEVEN 15, GT AGGRESSOR EXPERT

ש"חMERIDA BIG.NINE 60-2x 2022/MERIDA BIG.NINE 60 2021 - 3500

ש"חGT AVALANCHE ELITE - 4000

Matzman:

https://www.matzman-merutz.co.il/hardtail

בהתאם ש"ח NORCO Storm 1/3/4 - 3700/2700/2500

ש"חHARO DoublePeak Sport - 2700

בהתאם ש"חSPECIALIZED ROCKHOPPER/ROCKHOPPER SPORT 29/ROCKHOPPER COMP 29 - 2750/3100/3600

מה הם ההבדלים ממשיים בין הדגמים? האם כדאי להרחיב את התקציב עד 3500/4000 ש"ח או שאני אשלם בעיקר על המותג ולא על שילדה ורכיבים? רוב הסיכויים שאלה יהיו בשבילי אופניים דפיניטיביים להרבה זמן והייתי מעדיף לא להיכנס לכל מיני שדרוגי רכיבים יותר מאוחר.  בלהתחשב למה שאמרתי איזה דגם אתם ממליצים?

EliC25

מאיזה אזור אתה? אני גר בתל אביב ומחפש קודם כל למצוא אופניים מותאמים לצרכים שלי לזמן ארוך. אין לי עדיפות למותג ספציפי. 

בקשר לגראבל, אני לא כל כך מחפש מהירות/מרחקים וכידון/תנוחה של אופני הרים יותר נוחים בשבילי.

פורסם

רכשתי לפני חודשיים norco storm 4 מאילת ב2,100 שקל, היו לי הכי נוחות ומתאימות מכמה דגמים שציינו פה, ממליץ עליהם. כמובן שזה אינדיבידואלי.

המטרה שלי הייתה די דומה לשלך, דגם בסיס אחרי שלא רכבתי שנים כדי לראות אם תהיה התמדה בתחביב החדש.

• אהבתי 1

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם (נערך)

לפני חודש וקצת רכשתי לבת של אחי דימונדבק (מצמן) ב1650 ש"ח (29 אינטש),
לכניסה לתחום מספיקות בהחלט - מוצר לא מהצד הזול שנותן יופי של מענה.

חייב לציין שאני קניתי בזמנו מרידה big 9 , ומשהו לא מסתדר לי באופניים שלהם, מאובזרות מצויין אבל לא נוחות משהו לרכיבה.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם
לפני 55 דקות, llaavvii כתב:

חייב לציין שאני קניתי בזמנו מרידה big 9 , ומשהו לא מסתדר לי באופניים שלהם, מאובזרות מצויין אבל לא נוחות משהו לרכיבה.

אין אופניים לא נוחים, זה מאוד מאוד אישי. בזמנו לפחות המרידה היו עם תנוחה יותר ״אגרסיבית״ מה-GT ,שפחות נוחה למי שעוד לא פיתח את השרירים המתאימים ומקשה יותר על ראייה קדימה. לשילוב של עיר/עפר הייתי הולך על תנוחה נינוחה יותר.

למותג אין שום משמעות. יש משמעות להתאמה לרוכב ולאבזור שמקבלים לכסף.  

לשימוש קל הייתי שם דגש על צמיגים מתאימים (״מהירים״ לא עם קוביות גדולות) ועל תנוחת רכיבה זקופה, כאמור. השאר מתחיל להיות משמעותי כשהרמה הטכנית עולה. בשביל לרכוב בעיר ועל שבילי עפר, כמה הבולם איכותי, לא משנה. 

לשבת עכשיו ולהשוות מפרטים של כמה דגמים, גדול עלי כרגע... לא קניתי אופניים שנים, לא יודע מה יש עכשיו בשוק.

מכיוון שיש כאן בעל חנות בשרשור, הייתי הולך אליו ומקבל עזרה בבחירה.

מעבר זה, תמיד קבלתי שירות מצויין בחנות של רוזן מינץ מול אונ׳ ת״א. זה סניף קטן בגודל וגודל בהיקף המכירות, אז שישי בבוקר זה לא זמן מומלץ...

דרך אגב, עם אופניים בסביבות 4 אלף ש״ח, בסגנון של מה שמחפש פות״ש, אבל עם אבזור קצת יותר עמיד, עשיתי כל סינגל קק״ל כמעט בישראל, להוציא פארק קנדה, עם מיומנות רכיבה מאוד בסיסית.

זה לא שתמיד הצלחתי לטפס על כל מסלעה, אבל האופניים לא היו המגבלה.

פורסם

תשמע. המבחר בארץ לא נורמלי. יש פשוט יותר מדי. על כל דגם שימליצו לך יהיו 10 דגמים מקבילים דומים עד כדי זהות ביכולות.

התקציב שקבעת מעולה, מה שאתה צריך זה אופני שבילים של חברה שאיננה מדבקה בחנות שקל לך לגשת אליה, עם שירות מסביר פנים.

לא לשכוח לבקש שימלאו בחומר נגד תקרים (ג'יפה) ואם אתה בעל ידיים טובות, אז גם פנימית ספייר וכלים להחלפת פנימית / חיבור שרשרת. ושמן.

אישית אני מוצא VFM גבוה באופניים של marin אבל משום מה לא נתקלתי בהן מחוץ לחנות היבואן בירושלים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...