Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא. היחס הרגיל של יותר כסף - מעביר יותר טוב / יותר גלג"שים. "שימאנו" זה חסר משמעות, יש שימאנו ב-100₪ ויש ב-2000₪...

לגבי רוחב כידון - ככה עושים אותם היום, רחבים מאוד. בהתחלה מוזר, אחר כך מתרגלים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 36 דקות, hans כתב:

לא. היחס הרגיל של יותר כסף - מעביר יותר טוב / יותר גלג"שים. "שימאנו" זה חסר משמעות, יש שימאנו ב-100₪ ויש ב-2000₪...

לכן כתבתי "מערכות מגבילות". אם יותר מדויק Shimano Deore מול SRAM SX.

פורסם

שימאנו דאורה זה כמו לכתוב "גלגל", יש עשרות תתי סוגים...

שתי המערכות מעולות ואין לך מה להתלבט או להתעסק בכלל.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

לכן כתבתי "מערכות מגבילות". אם יותר מדויק Shimano Deore מול SRAM SX.

אין הבדל. ואני אגיד לך יותר מזה, גם אין הבדל בין רמת הביניים לרמות הגבוהות, ברמת רכיבה של רוכב חובב.

הדבר האחרון שצריך לשים לב אליו כשקונים אופניים זה ההילוכים. בפשטות: It just works. שמור את המערכת נקייה, מתחוזקת והיא תעבוד. פעם ב... (תלוי כמה אתה רוכב) מחליפים כבלים.

הסיבה שיצרו 10 רמות והרבה דיון מסביב לזה, זה שיווק נטו.

מה שכן חשוב זה להחליף שרשרת כשהיא 80% גמורה, כי זה עוזר לשמור על גלגלי השיניים לאורך יותר זמן, והם הרכיב היקר. 

איך יודעים כמה חיים יש לשרשרת?!

למכנופאן יש מדיד.

לא להתקמצן ולא לחכות שהשרשרת תיגמר.

כמה מהר היא נגמרת תלוי בכמה אתה רוכב וכמה כוח אתה מפעיל.

דרך אגב, גם בלמים עובדים וזהו. מערכות השמן ההידראולי הסגורות מתפקדות ואמינות. ההבדלים באיכות הן באיכות התחושה/מודולציה, כי כל מערכת בולמת למאה אחוז (נעילת גלגלים). אני לא מזלזל בחשיבות של השליטה ברמת הבלימה, אבל בו... רוכבים חובבים אנחנו.

רכיבים שכן חשובים:

צמיגים (הכי משנה)

גלגלים ונאבות (חיסכון משקל בגלגלים הוא הכי משמעותי והם הרכיבים שסופגים הכי הרבה)

דרופר - לא לוותר. זה מאוד עוזר בירידות. מאוד. שווה את הכסף גם באופניים זולים, אם עושים סינגלים.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי עם אופניים לאשתי 🙂

הוא מסרבת בכל הכוח לרכב על "טרקטור". מה אתם אומרים על "היברידיים", ליתר דיוק Trek Dual Sport 2 2022 ?  מה אפשר לצפות מהם אחרי ירידה מהאספלט?

פורסם

ירידה לשביל חצץ או לטבע?

ולמה 29" לאישה? היא תראה כמו ילדה עליהם.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

בלי קשר לאופניים הספציפיים שקישרת, בהחלט, לחצץ/דרכי עפר קלות יתאימו גם צמיגים רגילים.

פורסם
לפני 20 דקות, Coro כתב:

ולמה 29" לאישה? היא תראה כמו ילדה עליהם

אתה יודע, לא כל הנשים מטר וחצי

לפני 16 דקות, mikyl כתב:

בשביל חצץ אני מניח אפשר לרכב גם אם אופני עיר נטו.

כורכר לא נעים לאורך מרחק בלי בולם קדמי. מקטע פה ושם זה סבבה, טיול שלם, פחות כיף.

פורסם (נערך)

הצעה שגובלת בחילול הקודש: בדקטלון יש מחלקת אופניים. יש להם מותג משלהם, ובד"כ האופניים מגיעים ברמת רכיבים ממש טובה למחיר.

יש לי נסיון קצר עם הדגם 27.5  ש"מ שלהם.

התאמת השילדה לרוכב מאוד תלויה במבנה הגוף והעדפות, אז עבור מה שזה שווה, אותי הן הרשימו (רכיבה אחת, שעתיים וחצי, בן שמן - אני פדלעה איטית ומבוגרת).

בשנה שעברה היו להם מבצעי בלק פריידי טובים (או שזה היה סתם מבצע ואני טועה וזה לא היה בכלל בנובמבר).

https://www.decathlon.co.il/iw/8410-אופני-הרים

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

לא, רכיבה עם חברים. התחלפנו כמה פעמים.

בתאריך 10.10.2022 בשעה 09:03, falou כתב:

רכבתי קצת על אופניים חשמליים, זה מרגיש כמו לרמות וזה לא מרגיש כמו אופניים. קודם כל, זה ממותה. כבד. מסורבל. דורס במקום לרקד. 

דבר שני, זה מרגיש לי כמו לרמות

אוי כמה שזה נשמע טוב...

לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

בדקטלון 15% הנחת בלק פריידי על כל המוצרים, כולל אופניים.

גם ברוזן מינץ חגיגה, ומצמן מרוץ..

• תוכן חדש...