Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Lior_Django כתב:

אז עכשיו חזרנו לטענות שרכב חדש יותר זול מרכב ישן ?

רכב ישן אמין תמיד יהיה יותר זול מרכב חדש.

רק בירידת הערך של השנה הראשונה אפשר להחליף חצי רכב.

יש יותר חלקי חילוף - אז הם זולים יותר.

הביטוחים יותר זולים.

הרכב עבר תקופה אז יודעים בדיוק מה הבעיות.

העלות של הטסט, אפילו אם תיקח יום חופש - זניחה.

נכון,אבל מאזדה 3 מהיבואן עולה 148. 

ואותה מאזדה 2020 שמתקרבת לגיל 3 עולה 120,בלי שום סיבה כי השוק חם.(ויש מספיק מאזדות במלאי,סתם אנשים מפמפמים את החרטא הזאת ותפסו על זה טרמפ גם על רכבים שיש במלאי)

נגיד מאזדה 3 2020 עולה 120 אחרי מיקוח(מפרסמים ב125-130 כולם)

מה קבלנו?לבזבז זמן על בדיקה כמעט 1000 שח בדיקה. 

מצטבר בן שנתיים,צמיגים בני שנתיים,בלאי של שנתיים. 

צורך לגשת פיזית לעשות טסט פעמיים,שברכב חדש השנתיים האלה יחסכו. 

אחריות שנתיים מלאות שלא התבזבזו אצל משהו אחר. 

אין דאגות שהרכב עבר תאונה קלה. 

תנאי מימון טובים יותר. 

וכל זה בישביל ״חסכון״של 28 אלף....וה28 האלה יתקזזו במכירה בעתיד בנוסף. 

אז תכלס?חסכון של פרוטות. 

ליפני 3 שנים,רכב שהיה עולה מהחברה 148 תוך שנתיים היה צונח ל100-110 זה היה משמעותי,היום זה פשוט לא המצב. 

מכרתי ליפני שנה מאזדה 3 2017 בפחות מימה שמוכרים אותה היום....

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, Ido12 כתב:

נכון,אבל מאזדה 3 מהיבואן עולה 148. 

ואותה מאזדה 2020 שמתקרבת לגיל 3 עולה 120,בלי שום סיבה כי השוק חם.(ויש מספיק מאזדות במלאי,סתם אנשים מפמפמים את החרטא הזאת ותפסו על זה טרמפ גם על רכבים שיש במלאי)

נגיד מאזדה 3 2020 עולה 120 אחרי מיקוח(מפרסמים ב125-130 כולם)

מה קבלנו?לבזבז זמן על בדיקה כמעט 1000 שח בדיקה. 

מצטבר בן שנתיים,צמיגים בני שנתיים,בלאי של שנתיים. 

צורך לגשת פיזית לעשות טסט פעמיים,שברכב חדש השנתיים האלה יחסכו. 

אחריות שנתיים מלאות שלא התבזבזו אצל משהו אחר. 

אין דאגות שהרכב עבר תאונה קלה. 

תנאי מימון טובים יותר. 

אז תכלס?חסכון של פרוטות. 

ליפני 3 שנים,רכב שהיה עולה מהחברה 148 תוך שנתיים היה צונח ל100-110 זה היה משמעותי,היום זה פשוט לא המצב. 

מכרתי ליפני שנה מאזדה 3 2017 בפחות מימה שמוכרים אותה היום....

עכשיו תעשה את החישוב על מאזדה 3, דגם קודם, שנה מוקדמת. אל מול רכב חדש.

ופייר, מאזדה 3 כבר לא מה שהייתה פעם. מה גם שהרכב לא "מתיישן" יפה.

ביד2, יש איזה 10-15 עמודים של מאזדה 3 🤦.

השאיפה (האישית) היא ללכת על רכב עם פחות ידיים ככל הניתן, אז כמו ישראלי נשמה, בחצי שנה האחרונה הוא לא תחזק את הרכב - זה עדיין בקטנה.

ובכלל, אישית, הייתי מעמיד אנשים במקום, מבלי לדבר על המחיר. אפשר לשאול כמה זמן הצמיגים על הרכב, מה היה הטיפול האחרון ברכב, איזה מערכת יש, כמה רמקולים יש ברכב, אם יש מכות בפח, כתמים על הריפודים וכו'..

תוך כדי החפירה אתה מקבל אינטואיציה טובה על הבנאדם.

ולכאב ראש הזה יכול להיות שווה ערך בבעיה עם רכב חדש שהיצרן מתנער ממנה. (ולא חסר כאלה בכלל)

לפני כשעה, Uri-G כתב:

לא, יותר זול אבל לא מצדיק את האבוג'רס בחיפושי רכב לאדם הממוצע.

1. יכול להיות כאב ראש שווה ערך מול היבואן/מוסך שלו.

2. זה פעם בשלושה - ארבעה שנים, זה באמת בקטנה. שלא תטעה, זה כאב ראש שלא מהעולם הזה להתמודד עם ישראלים, אבל זה לא משהו שלא אפשרי לעשות.

ההודעות הראשונות שלי פה היו על איך לרכוש רכב ואולי כללו כל מיני סיפורי אימה, אז אני מכיר את זה.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

כיום , לדעתי התשובה היא לא , בשום מצב.

בגלל המיסוי המטורף והמחירים האסטרונומיים (150 אלף לרכב עממי חדש!) , רכב חדש זה אפשרות מצוינת למי שמחפש:

אמינות,  בטיחות, ביצועים ונוחות , וכסף לא מהווה עבורו בעיה.

עד לפני כמה שנים , רכב בן 3-4 היה עולה חצי ממחיר חדש , והכי "משתלם" היה לקנות רכב שמור משומש ולהחזיק בו עד שיהיה גרוטאה (בין 10 ל15 שנה)

אבל עם מחירי היד 2 כיום , נראה שכבר שום אפשרות לא תהיה "נכונה כלכלית".

פורסם
בתאריך 19.9.2022 בשעה 20:45, zvit כתב:

ריאלית המחירים לא השתנו הרבה 32000 ש"ח של 1990 צמודים למדד המחירים לצרכן שווים היום קצת פחות מ-125000 ש"ח.

אבל השכר לא עלה באותו אופן...

לפני 3 שעות, Uri82 כתב:

עד לפני כמה שנים , רכב בן 3-4 היה עולה חצי ממחיר חדש , והכי "משתלם" היה לקנות רכב שמור משומש ולהחזיק בו עד שיהיה גרוטאה (בין 10 ל15 שנה)

זה מה שעשיתי עם הרכב האחרון. קניתי אותו בן 3 במצב מצויין ורוצה למכור עכשיו כשהוא בן 15.
מאד מתפתה ללכת על חדש כי ראיתי שאני שומרת על רכב הרבה יותר טוב מאנשים אחרים (את הרכב הראשון קניתי חדש והייתי איתו 16 שנה), אבל הפרש של 20-30 אלף זה המון כסף בעיניי, וזו ההתלבטות.
האם הקלה על הסיוט שמהווה עבורי ההתעסקות בקניית רכב משומש, שווה את הסכום הזה...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 36 דקות, ענבל z כתב:

אבל השכר לא עלה באותו אופן...

זהו - שלא. בינואר 1990 השכר הממוצע במשק היה 2113 ש"ח היום הוא 10428 ש"ח כלומר עלה כמעט פי 5. (כלומר השכר הממוצע במשק עלה ריאלית)

לפני 39 דקות, ענבל z כתב:

מאד מתפתה ללכת על חדש כי ראיתי שאני שומרת על רכב הרבה יותר טוב מאנשים אחרים (את הרכב הראשון קניתי חדש והייתי איתו 16 שנה), אבל הפרש של 20-30 אלף זה המון כסף בעיניי, וזו ההתלבטות.
האם הקלה על הסיוט שמהווה עבורי ההתעסקות בקניית רכב משומש, שווה את הסכום הזה...

זה נשאיר לך להחליט. אישית, לו אני במקומך - הייתי הולך על חדש. (גם אם זה לא כלכלי)  ההחלטה היא אישית לכל אחד. אני למשל משתמש בשעון יד של קסיו שעולה 50 ש"ח, יש לי חברים שחושבים שזה חילול הקודש...

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 14 שעות, Ido12 כתב:

מה הרכב שמתכננת לקנות?זה שיקול חשוב. 

כמה שאיכות הסביבה חשובה לי, והיא חשובה, לא מתאים לי רכב היברידי, בגלל התעסקות עם עמדות טעינה.
מה גם שאני נוסעת יחסית מעט לממוצע הישראלי (מפעילה גם את הרגליים...), אז התרומה שלי לזיהום האוויר נמוכה.
לכן מתאפשר לי להחזיק אוטו שנים רבות, בגלל הקילומטראז' הנמוך.

לאחרונה התחלתי לעשות כמה נסיעות ארוכות בחודש, לאזורי הרים, אז היונדאי גטס הנהדרת שלי התחילה לבקש החלפה של עוד ועוד חלקים בה, לכן החלטתי להחליף.

אני נוסעת עם עצמי באוטו, אז הצורך הוא באוטו קטן.
אני ממשיכה לבחור בסופר מיני, ולא מיני, בגלל הנסיעות להרים.
נראה לי שיש צורך בנפח מנוע של 1400 סמ"ק לפחות (הגטס עלתה נהדר במשך שנים ועכשיו התחילה להתאמץ, אפילו אחרי החלפת כל מיני חלקים שקשורים).
החלטתי גם שאני לא מעוניינת בנפח מנוע קטן יותר עם טורבו, כי ממה ששמעתי, הוא מועד לשחיקה ותקלות.

רוצה כמה שפחות התעסקות.
ב 12 שנה שאני נוסעת על הגטס בן ה-15, ראיתי מוסך רק פעם בשנה, לטיפול 10 (עד עכשיו).
זה מה שאני מבקשת מהאוטו שאקנה במקומו.

מכוניות אירופאיות לא באות בחשבון, כי אני נוהגת על גיר אוטומטי, והוא פחות מוצלח בהן (שמעתי על כך בעבר, וזכיתי לחוות זאת ב 3 השנים הקצרות בהן נהגתי על פורד פוקוס, שמסתבר שיוצרה בספרד).

אז הכיוון הוא:

סופר מיני
אוטומטית (חשוב אוטומט מלא ולא רובוטי) - זה נקרא: תיבת הילוכים אוטומטית רציפה???
נפח מנוע 1400 סמ"ק

אמינה ורואה מכונאי רק בטיפול השנתי

טיפולים וחלקים במחיר סביר

רצוי מחיר ביטוח מקיף סביר

שקט 

וזה העלה 4 אפשרויות עליהן קיבלתי המלצה, מאנשים שנוהגים בכאלה וממכונאי רכב:
טויוטה יאריס
מאזדה 2
יונדאי i20
קיה - לא ברור לי איזו, כי ראיתי שהמנוע של פיקנטו הוא 1200

לפני 2 דקות, zvit כתב:

אני למשל משתמש בשעון יד של קסיו שעולה 50 ש"ח

נהדר. גם אני מעדיפה דברים פשוטים שעושים את העבודה, על פני מותגים יקרים

לפני 13 שעות, Ido12 כתב:

תודה על החישובים.
עם זאת, לא יהיה מה שיתקזז בעתיד במכירה, כי אני מחזיקה רכב כל כך הרבה שנים, שבמכירה שלו הוא שווה כ 5000 ש"ח בלבד.
לכן גם העליתי את השאלה, כי קצת הסתבכתי עם החישוב של ירידת הערך...

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם הכיוון הוא חדש וההתנהלות היא בעיקר בעיר ובפקקים, תורידי את הקיה והיונדאי, שניהם גירים רובוטיים.

לבחור בין המאזדה לטויוטה זה עניין נסיעת מבחן. את יכולה להוסיף גם קיה סטוניק מנוע 1.4 עם תיבה אוטומטית רגילה, קצת יותר איטי מהשניים האחרים אבל יותר מקום.

פורסם (נערך)

במקרה שלך לגמרי הייתי קונה רכב חדש כמו מאזדה 2 אם זריזות חשובה לך. 

סיזוקי סוויפט אומנם עם גיר רציף אבל מאוד אמין ותיהיה יותר חסכונית מהמאזדה 2,אבל יותר חלשה משמעותית+התא נוסעים של המאזדה עדיף בפער. 

שאלה אם החסכון בדלק של הסוויפט שווים לך את זה,זה שיקול שלך. 

הכיוון רכבים שרשמת מאוד נכונים לך לטווח ארוך. 

גם היאריס תיהיה מצויינת. 

תצמדי למאזדה2/יאריס/סוויפט. 

היונדאי i20 עם מנוע טורבו+גיר רובוטי,הייתי מוריד מהרשימה במקרה שלך. 

תעשי נסיעת מבחן על מאזדה 2/יאריס/סיזוקי סוויפט ומה שהכי נוח לך צריך להיות הבחירה שלך,לדעתי. 

עם שלושתם אי אפשר לטעות. 

רשמת שאת נוהגת באזור הררי,המאזדה 2 תרגיש לך הכי קלילה. 

עריכה:התפספס לי שרשמת שאת נוסעת מעט קילומטר בשנה,אז לגמרי הייתי נותן עדיפות למאזדה 2.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
פורסם

במקום מאזדה 2 הייתי בודק מאזדה CX3. תנוחת הישיבה נוחה יותר ואם מדברים על חדש אז יש רמות גימור עם אבזור בטיחות מלא שלא קיים במאזדה 2. הוא לא גדול בהרבה ולפי איך שהשוק מתנהג היום בעתיד תהיה העדיפה לרכבי פנאי.

במקרה של הדגם הזה אפשר לשקול גם משומש רק ששם רוב הרכבים יהיו עם מנוע 2.0 ליטר ועם אבזור בטיחות חלקי.

פורסם

כשמחזיקים רכב למשך תקופה כה ארוכה כפי שתיארת, ההפרש בין רכב חדש לבין משומש בן 3 מתקזז לרמה שהפער לא אמור להוות שיקול

בטח כשמשקללים פנימה יישור קו של גיל 3-4 שכולל בדרך כלל מצבר צמיגים טיימינג וטיפול גדול [ללא תקלות, אך ורק בלאי שוטף]

האמירה ש"הכי משתלם וכלכלי זה רכב בן 3" נכונה מאוד אך לא רלוונטית לאחזקה כה ארוכה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

זהו - שלא. בינואר 1990 השכר הממוצע במשק היה 2113 ש"ח היום הוא 10428 ש"ח כלומר עלה כמעט פי 5. (כלומר השכר הממוצע במשק עלה ריאלית)

לפני 4 שעות, ענבל z כתב:

הבנתי. מסתבר שלא אצל כולם :-)

• תוכן חדש...