Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, zaf כתב:

הכל נכון בהנחה שיש לך את הכסף זמין, ללא מימון, בטח לא בריביות שמסופר כאן (6-8 אחוז) .

הכל תלוי מה אלטרנטיבת ההשקעה על הכסף שנשאר אצלך אם אתה לוקח הלוואה, אם אתה יכול להשיג תשואה גבוהה יותר על הכסף אז עדיף לקחת הלוואות.

העשירים לוקחים רק הלוואות למרות שלא חסר להם כסף.

אני גם לוקח הלוואות לרכישת דברים מהותיים אפילו אם יש לי מזומן לרכוש אותם. מכאן אתה יכול להבין שהתשואה שלי על הכסף גבוהה יותר מהריבית על ההלוואות.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, רועי5 כתב:

הענין נגע פחות במחיר הכסף, הרבה יותר ובצדק ביתרונות המסיביים של רכב חדש מול משומש, ודאי כזה שהאחריות עליו איננה עוד או שנשאר ממנה זמן קצר. תקלה מעט מג'ורית ברכב ללא אחריות והופ הלך ההפרש, זה מבלי להזכיר את העובדה שהסיכוי לתקלה ברכב חדש ממילא קטן משמעותית, חווית הנסיעה טובה יותר, הרכב לרוב מתקדם ומשוכלל יותר. אז נכון, שיפשוף או מכה ברכב חדש עושה סריטה עמוקה יותר בלב של בעליו, אבל למעט אנשים רגשניים במיוחד, אין בדבר הזה כמעט כלום מול היתרונות שהוזכרו.

תשמע, אולי אגלה שטעיתי - אבל מאוד קשה לי להאמין שאחווה 10 אלף דולר שווי של תקלות בהונדה, אתה יודע מה? גם בפיגו קשה לי להאמין שאחווה 10 אלף דולר של תקלות ב5 שנים. 

נהגתי במאזדה בת 11 עם 220+ אלף קילומטר וסך כל התיקונים ברכב ב3 שנים היה 1000 וקצת דולר. 

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 3 שעות, noknok כתב:

תשמע, אולי אגלה שטעיתי - אבל מאוד קשה לי להאמין שאחווה 10 אלף דולר שווי של תקלות בהונדה, אתה יודע מה? גם בפיגו קשה לי להאמין שאחווה 10 אלף דולר של תקלות ב5 שנים. 

נהגתי במאזדה בת 11 עם 220+ אלף קילומטר וסך כל התיקונים ברכב ב3 שנים היה 1000 וקצת דולר. 

You miss the point 

המודל 19 שלך תאבד מערכה X דולרים בתקופת האחזקה אצלך עד שתמכור אותה

המודל 25 תאבד מערכה Y דולרים בתקופת האחזקה אצלך עד שתמכור אותה

הפער בין הX לY, זה הפער האמיתי בין החלופות

עכשיו תשקלל פנימה עלויות אחזקה גבוהות יותר ל19 ביחס ל25 (ולא תשכנע אותי שהעלויות זהות. ממש לא. רכב בן 6 יצבור בלאי שאין לרכב חדש, אפילו ללא תקלות גדולות. מצבר, צמיגים, טיפולים גדולים), ואז תמצא את הפער האמיתי

הערכה שלי? הוא לא קיים 

*לא שקללתי את ערך הכסף.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אתה לא תשכנע אותי שעלות אחזקה של רכב בן 6 (שאגב בא עם מצבר חדש וצמיגים חדשים) שוות ערך ל(עלות אחזקה של רכב בן 6+ירידת ערך של רכב בן 6)-(ירידת ערך על אוטו חדש+תחזוקה של צמיגים,בלמים וכו' על רכב חדש).

אני לא משער שאוציא 3-4 אלף דולר בתיקונים על הרכב ב3-4 שנים(וזה נעלם, שוב על המאזדה כולל צמיגים ב3 שנים הוצאתי פחות מ2000 בכל התקופה על אחזקה מעבר להחלפות שמן וכו') כדי לתקן את ההפרש של ירידת ערך של חדש מול משומש, אני מסכים שההפרש הוא לא מטורף בטווח הארוך.

אם אגב הייתי קונה רכב שירידת הערך שלו תלולה הרבה יותר(ע"ע יונדאי אלנטרה,שברולט טרוורס וכו') - סביר להניח שה"עסקה" הייתה יותר משתלמת.

עריכה אחרונה על ידי noknok

פורסם

במונחי ישראל, רתה צודק מיליון אחוז

במונחי ארה"ב, ספציפית בעזקה שאתה עשית ובאלטרניטה שלה, מספרית, אתה טועה.

זה לא עניין של דעה, זה עניין של מספרים.

רכב חדש איבד מערכו 10k ב6 שנים

רק לצורך הדיון, זרוק מספר, בכמה רכב בן 6 יאבד מערכו במשך 6 שנים נוספות?

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

יש הרבה דברים ועלויות שאתה לא לוקח בחשבון, מכירת רכב יקר יותר מאלפי דולרים בודדים בין ידיים פרטיות היא נדירה כאן - רוב הרכבים במחירים האלה נמכרים דרך דילרים שלרוב לוקחים על הטרייד פחות(קצת כמו מגרשים בארץ).

ככה שגם אם קניתי את האוטו ב21 אלף סביר להניח שאקבל עליו מדילר 17-19 אלף ואולי אולי 20 מיד פרטית אם אקח את הסיכון, מס על הרכב החדש(במקום לשלם מס על 21 אלף דולר צריך לשלם על 31 אלף דולר) וכו'.

עכשיו תן לי להוסיף לך עוד פרמטר מעניין לחגיגה, ערך הכסף - בוא נגיד ואני שם 2000 דולר בצד(בחשבון חיסכון בסיסי שנותן 3.70% שזה כלום) על תיקונים כי הרכב משומש וידרוש יותר תחזוקה, היום יש לי ביד 8K אקסטרה שלא יהיה לי אם אקנה אוטו חדש - את ה8K האלה הלכה למעשה שמתי(לא אולי אשים, אלא מעשית שמתי) בS&P ובNASDAQ שהיסטורית בתקופה של 5-7 שנים עולים בכמעט 100% - משמע הם יהיו עוד 6 שנים שווים 13-17 אלף דולר לערך, בנגיד ללשים אותם על מכונית חדשה שהם ירדו בערך שלהם - וזה בלי לאבד 6% ריבית על אם אקח את הסכום הזה כהלוואה על רכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי noknok

פורסם (נערך)

אתה הולך סחור סחור 

כתבתי מה הנוסחה, תכניס פנימה את המספרים, ותראה מה הפער האמיתי

6 שנים = ירידת ערך של 10K לרכב חדש

מה ירידת הערך של רכב בן 6, למשך 6 שנים נוספות?

במילים אחרות, בכמה נמכר רכב דומה עד כמה שיותר, אבל בן 12? יש מצב ש21 יהפכו ל11?

ככל שהשווי של בן 12 אכן 11k, אין פער בכלל בקניה של חדש מול ישן

ככל שהשווי גבוה יותר, זה יהיה הפער

במקרה הטוב, כמה? 2,000? 3,000?

זה הפער

בשביל זה ליסוע ברכב בן 6 ולא חדש?

עכשיו תכניס אי-אלו אלפי דולרים לתחזוקת ישן (גיל 6-12) מול חדש (גיל 0-6), והופ, הפער הזה עף דרך החלון

ולגבי עלות הכסף

כתבתי שלא שקללתי את זה פנימה, אז לא "הוספת לי עוד נתון לחגיגה". פשוט במספרים הנמוכים האלה אני לא רואה טעם לדבר על זה בכלל. זה לא game changer 

ככל ש

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הכל פה משחק סכום אפס כי הסכומים בכללי הם לא ענקיים.

ואפשר לעשות מיליון חישובים עם הרבה נתונים(נגיד, אין המון סיוויק SI מודל 2013 למכירה כדי לייצר נתון אמיתי, המעט שיש נסחרות ב12,500-14 אלף דולר),נגיד ה1,500 דולר יותר על מס לרכב חדש, ביטוח יותר יקר ואפשר לעשות המון ספקולציות לגבי אחזקה(רכיבים מסויימים כמו צמיגים,מצבר,בלמים תצטרך להשקיע בחדשה במהלך 6 שנים כמו בישנה) ורכבים אחרים(משולשים,בולמים, אולי תיקון לרכיב או חיישן שהתיישן והתבלה) שכן כנראה יהיו יותר רלוונטים ברכב ישן יותר מחדש יותר.

סיפור ארוך קצר? שמתי לעצמי תקציב של בערך 20 אלף דולר לבזבז על החוויה, לא רוצה לקחת כסף אחר שאני יכול לשים באפיקי השקעה אחרים על משהו שהערך שלו יורד רק כדי לנהוג ב"חדש".

בנוסף? היו לי 2 רכבים חדשים מהניילון(לא כולל רכבי חברה) וכל הזיכרון שלי מהעניין הוא שלילי, יש הבדל בין רכב משומש בן 6 שנשרט או נדפק מאשר רכב חדש שנדפק או נשרט - הלב פחות כואב.

פורסם

הנה, עכשיו יש קצת מספרים

נלך על הצד האופטימי במספרים שלך

14k מביאים אותך לירידת ערך של 7k בעסקה שלך

מול 10kלעסקה האלטרנטיבית, + 1500 מס

פער של 4,500$ 

זה הפער, לא 10k

וכאמור, לדעתי, זה מאוד אופטימי, וזה לפני שקלול תחזוקה, שיחתוך אותו משמעותית

בשביל 4.5 מקסימום ליסוע ברכב בן 6-12 במקום 0-6?

ולגבי החוויות שלך מישראל, מצטער לשמוע, אבל אין קשר בין השווקים

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

והחשוב ביותר - רכב עם אמצעי בטיחות עדכניים. אני חושב שאם הכסף קיים זה סוגר אתֶהסיפור.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא ה4,500 אלף דולר(שכן, זה לא הולך ברגל לדעתי - זה נוסע בהונדה =]), זה שאני עכשיו לא רוצה להוציא עוד 10K על מכונית - פשוט מאוד, בכללי כל הרכישה הזאת היא נטו בזבוז כסף(כי המאזדה תאכלס עם כל ה220,000 פלוס קילומטר שלה והגיל היותר בוגר שלה) הייתה בכיף נוסעת עוד שנתיים-שלוש(שלא נדבר על זה שהרכב הוא נטו רכב סופשים, אני לא נוסע לעבודה איתו אלא ברכבת - הוא 90% משמש אותי לroad tripים, אם לא הייתי נוסע עם חברים מפעם לפעם איתו או לטיולים לIKEA הייתי פשוט קונה מיאטה).

על הרצון לקחת את הכסף שהרווחתי ו"לבזבז" אותו על רכישה מהנה ולא כלכלית הקצבתי לעצמי באיזור ה20 אלף דולר ועמדתי בזה(אחרי שמחשבים את השווי של הטרייד של המאזדה), לא הקצבתי לעצמי מעולם 31,500 אלף דולר להוציא על הרכישה ולכן זה לא היה רלוונטי מבחינתי - את ההפרש אני משקיע =].

• אהבתי 1

פורסם

איך אתם אוהבים להוציא כסף של מישהו אחר…

הבן אדם קנה אחלה רכב (למרות שהונדה בעיני נראית נורא, אבל זה כבר אישי) באחלה מחיר. ברור שיחל לקנות חדש ביותר. אבל אם לא צריך אז בשביל מה?

תתחדש ותהנה!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

האמת חבל שהדיון הפך להתנצחות. בסוף לדעתי בתחזוקת רכב משומש ההוצאות זה הרבה עניין של מזל, ואני מאחל לפות"ש שהמזל יאיר פנים והסיוויק תיסע בכיף ובאמינות מופתית.

בסך הכל ניסיתי להבין מה אני מפספס בהפרש המחיר בין חדש למשומש, שפשוט היה נראה לי ממש לא הגיוני.

תתחדש ותודה על השיתוף!

פורסם

היי! כמי שגר בארה"ב כבר עוד מעט 4 שנים והיום זה יום העצמאות מה יותר ישראלי מקצת דיון ישראלי טוב כדי להרגיש קצת יותר בבית בזמן שאני בניכר?.

• אהבתי 2
  • מצחיק 7

פורסם

תתחדש! נשמע שאתה טוחן אותן יופי :)

לדיבורים על משומש/חדש - אין חדש תחת השמח (חה), ואין באמת הבדל רציני בין ישראל וארה״ב בתיאוריית ה״מה עדיף״. עם זאת, כשהמחירים כ״כ יותר זולים כאן, ברורה לי הפזילה לחדש (הלכה למעשה אפילו אני, קמצן טורבו שרוכש רק משומש תמיד, רכשתי רכב חדש כשבחרנו משהו משפחתי).

במכוניות משומשות, קצת כמו בנדל״ן, כסף עושים בקניה - מאתרים עסקה טובה בתמחור דפוק והולכים על זה. את הGTI שהיתה לי מכרתי אחרי שנתיים שימוש + תאונה, בקצת יותר ממה שקניתי. את האפריקה טווין מכרתי במחיר שרכשתי אחרי שנה של שימוש, על הטסלה שילמתי פחות ממה שטסלה נחותה ישנה עם 20k מיילים עודפים היתה שווה עפ״י הביטוח ואת המיאטה אני לא זוכר כי זה היה טראומתי למכור אותה גם ככה אבל בטוח שזה יצא סבבה - וגם את האטום הייתי יכול למכור כיום ברווח אם ממש היה מתחשק (שום סיכוי).

הפואנטה היא - אנשים לא יודעים לתמחר ולשווק דברים, אז אם יושבים על marketplace אפשר לאתר דברים די בקלות.

רכב חדש המשווק בMSRP~ בשוק משוכלל ע״י סוחר שעושה את זה למחייתו כמעט* תמיד יעלה יותר, שזה הגיוני - זה *חדש*, מן הסתם שתהיה פרמיה.

(*כמעט, כי כשצריכים לסגור קוואטה לקראת סוף רבעון אז אפשר להוציא דברים הזויים, בעיקר כשמתחילים להכנס לעולם הליס)

אחד הדברים שמבדלים את ארה״ב מישראל, בהקשר הזה של רכבים, זה שכאן היסטוריית הרכב הרבה יותר מסודרת + אנשים הרבה פחות שקרנים + יותר עצלנים. העצלנות עובדת טוב משני הכיוונים - גם יש פחות שרוכשים משומש שלא דרך סוכנות, וגם יש יותר שמפרסמים את הרכב בצורה כ״כ גרועה עד שאפשר לייצר עסקה כדאית. אם אתה רוכש משהו כמה אלפים מתחת למחירון, זה מגשר על כל מיני עלויות אחזקה עתידיות, ובואו - מי ישמע כמה תחזוקה יש לרכבים מודרניים אמינים 🤷‍♂️

אני אישית פחות מתחבר לקונספט של לרכוש משומש דרך סוכנות, כי זה די מאבד את כל הפואנטה של לייצר עסקה כדאית, ואז אם כבר אז עדיף ליס וזהו - כשעושים את זה כמו שצריך העלויות יוצאות כמעט זהות + אין דאונסייד (״going under״) כי הרזידואל נקבע מראש.

תתחדש, שמור על עצמך, ובחיאת פעם הבאה לפחות לך על איזו ברזית או משהו - מה נסגר איתך עובר כל הדרך לארה״ב בשביל לקנות סדאן גנרי מצ׳עמם, כואב הלב! :P 

(תכלס הייתי אומר סטינגר אבל היא לא ידנית מספיק)

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...