Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זיפקאר לסופ"ש עולה $165-$265 בהתאם לסוג הרכב וזה כולל גם דלק, עד 180 מייל ליום. אתה יכול לקחת זיפקאר לטיול סופ"ש כל שבוע וזה יצא לך זול מהביטוח והחנייה שאתה משלם על רכב שבקושי זז.

לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

גם אם הרכב עומד 90% מהזמן

רכב שעומד 90% מהזמן זה מצב נורמלי גם אצל מי שנוהג שעה לעבודה בכל כיוון. פה אנחנו מדברים  על רכב שעומד לפחות 99% מהזמן.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין מה אתם נכנסים לו לחיים, לחיות בלי אוטו בכלל ורק להסתמך על הטובות של שירותי השכרה שברגע שצריך אותם כל המכוניות תפוסות או במחיר הזוי, נשמע לי כמו חוסר חופש מוחלט ועצוב. ועוד זה למישהו שאוהב מכוניות קצת. תחבורה ציבורית מתפקדת זה נחמד אבל אוטו בצד כדי לצאת מהמסלול של כל העדר לפעמים זה נחוץ. אני מניח שבמעבר למנהטן יש שכר סבבה שמאפשר לחיות עם מאזדה 3 צנועה במחיר אחזקה קצת גבוהה. ובתכלס מי שבמקום מאזדה 3 ישנה נוסע באיזה משהו חדש ויוקרתי שעולה פי כמה (הרבה פה עושים את זה) כנראה מוציא יותר כסף מפות״ש על הרכב בסך הכל.

מבין את הרצון לצאת ממנהטן למקום נורמלי שאפשר להוציא את האוטו בעצמך בלי להודיע לאף אחד. אישית אם הייתי עושה רילוקיישן אז הייתי עושה הכל כדי שזה לא יהיה למקום צפוף, שתהיה לי חניה פרטית שבה אני יכול להתעסק באוטו לבד. הבעיה הכי גדולה שלי עם ישראל זה שילוב של צפיפות עם יקר מדי, אז לעבור למקום יותר צפוף ויותר יקר.. :) לא. אבל בטח עדיין זה חוויה לכמה חודשים ראשונים בארה״ב.

תמשיך לעדכן, מעניין לשמוע על הצרות הבירוקרטיות והלא צפויות שנתקלים בהן במדינה שונה לגמרי, גם אני אעשה את זה מתישהו וטוב להכיר נושאים כאלה מראש.

• אהבתי 7

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, eladts כתב:

לפני שעתיים, eladts כתב:

אם תעבור לניו ג'רזי, יכול להיות שתצטרך לשלם על הרכב שוב מס קנייה כשתרשום אתו שם. כיף באמריקה.

בעבודה שלי שוכרים מקום בשני מגדלים בהודו זה לצד זה. 

המס שמשלמים בהעברת חומרה מאחד לשני יותר יקר מלקנות חומרה חדשה... 

עריכה אחרונה על ידי nev
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 10 שעות, eladts כתב:

לא בדיוק. הפז"מ של רישיון ממשיך לדפוק גם אם אין בבעלותך רכב. כמו כן המחיר שאתה משלם הוא צרוף של היותך נהג חדש ושאתה גר במנהטן ולכן הסיכוי שלך לתאונה גבוה בהרבה מהממוצע.

מה עם "עבר ביטוחי", יש שם דבר כזה?

בארץ 3 שנים נקי זול מעבר עם תאונה.

לכן אם יש, ופותח השרשור חלילה לא יעשה תאונה, הביטוח יפחת בעתיד.

פורסם
לפני שעתיים, liorwohl כתב:

לא מבין מה אתם נכנסים לו לחיים

אני מסכים. זה תמיד כיף לראות שרשורים של יציאה מהארץ או חזרה מהארץ, וברוב המקרים זה נראה too good to be true, אז מעניין לשמוע גם את הצד השני. אני בטוח שהוא עשה את החישובים שלו ואם הוא מרוצה אז אנחנו לא צריכים להיכנס לו לכיס. 

בכל זאת רובנו נמצאים בארץ ומחזיקים ברכב, אז להמליץ לו לוותר על שלו בלי ש (סביר להניח) אנחנו לא נמצאים בנעליים שלו שם מחוץ לארץ, זה לא מסתדר. 

בכל אופן מקווה שתמשיך לעדכן איך הולך שם ושאתה נהנה. סע בזהירות :) 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

כל האנשים שהכרתי מניו יורק שהחזיקו מכונית, גרו בסטייטן איילנד.

להחזיק רכב בתוך מנהטן נשמע לי כיף כמו להחזיק דודג' ראם בתל אביב, אבל לכל אחד הקטע שלו...

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי אם אתה רק משמתמש ברכב בסוף שבוע אז תחזיק אותו בחניון מחוץ למנהטן במחיר יותר שפוי.

סוף שבוע, תעלה על הרכבת לכיוון החניון וסע.

טסלה 3 2022

פורסם

אם זה שרשור של פיות ודובוני אכפת לי (כמצופה משרשור התחדשות) אז עשית אחלה בחירה
נהגתי 9 שנים על שלוש מאזדות 5 שנות עם מנוע דומה/זהה 
בחירה מאוד מאוזנת של ביצועים, אמינות ואיבזור. אתה קיבלת בונוס של גיר ידני ואני משוכנע שזה יעשה לאוטו רק טוב.

אם מותר או יורשה לי להביע ביקורת
אני חושב/יודע שלהחזיק רכב במנהטן זה חסר היגיון לחלוטין
אתה רוצה להתפרק בסופש? יהיה לך הרבה יותר זול לשכור ואין מצב "שלא יהיה רכב זמין" תמיד מרחק 3 תחנות LIRR או Path יש סוכנות להשכרת רכב.

בכל מקרה... תהנה ואל תתבאס מהמזגן המכני
תכלס, הוא עובד הכי טוב!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

פות"ש תודה!

את כל הפנטזיות על אמריקה (אני יודע שמנהטן זה שבריר אבל תזרמו) ניפצת לי בפוסט אחד.

אחחח איזה כיף שהרכב שלי חונה חצי מטר מהשער של הבית שלי. בחינם ובלי לשלם ביטוח הזויייי.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 3 שעות, motizkn כתב:

לדעתי אם אתה רק משמתמש ברכב בסוף שבוע אז תחזיק אותו בחניון מחוץ למנהטן במחיר יותר שפוי.

סוף שבוע, תעלה על הרכבת לכיוון החניון וסע.

חשבתי על זה גם, חניון קרוב ליד מנהטן עולה 300 דולר לחודש אני משלם 450 - ה150 דולר בחודש שווים רכב מול הבית ביחס ללחנות רחוק.

תודה לכולם על הדאגה הכלכלית אני יכול להרשות לעצמי את הרכב - הרכב אגב נסע ב3 שבועות 1,300 מייל, יותר ממה שכל רכב שהיה לי בארץ נסע בחודש בפער, כרכב שחונה 99% מהזמן.

• רעיון טוב! 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני כשעה, noknok כתב:

תודה לכולם על הדאגה הכלכלית

בבקשה (בבקשה!) תתעלם מהטרולים, תמשיך לעדכן, תענוג לקרוא.

Ignore the trolls You're doing great! - Cool Jesus | Make a Meme

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

פות"ש תודה!

את כל הפנטזיות על אמריקה (אני יודע שמנהטן זה שבריר אבל תזרמו) ניפצת לי בפוסט אחד.

אחחח איזה כיף שהרכב שלי חונה חצי מטר מהשער של הבית שלי. בחינם ובלי לשלם ביטוח הזויייי.

הנה לפנטזיות... 😉 גרתי בוגאס 3 שנים. קניתי רכב ב-4000$ כשהגעתי ומכרתי אותו ב-2600$ כשעזבתי. באמצע שילמתי 10$ לשנה בדיקת זיהום אוויר ואולי כמה דולרים לחידוש רשיון ב-DMV. דלק עולה חצי וחניה יש כמה שאתה רק רוצה ועוד קצת.

• אהבתי 3
פורסם
לפני כשעה, noknok כתב:

חשבתי על זה גם, חניון קרוב ליד מנהטן עולה 300 דולר לחודש אני משלם 450 - ה150 דולר בחודש שווים רכב מול הבית ביחס ללחנות רחוק.

סליחה חביבי אבל בחיים הכל יחסי, ומרגיש קצת שאתה חוטא במחלת האישור העצמי כי את הוצאת הכספים העיקרית כבר עשית ועכשיו אתה סוג של כבול.

450$ בחודש הם אולי בוטנים למי שרוכש מרצדס או טסלה חדשה (לדעתי גם אז לא), אבל בשביל אדם שרוכש מאזדה 3 2014 זו כנראה הוצאה קיצונית עבור חניה. ברור שכשאתה חושב על 150$ כ"בונוס" על כך שהחניה קרובה זה גורם לך להרגיש טוב יותר עם עצמך, אבל אתה עדיין מוציא 450$ על חניה לא משנה איך תסובב את זה.. זו בהמה וזו טרפה. ואני בכלל לא נכנס לדיון על מחירי הביטוח (הייתי בטוח שהסכום הוא טעות כתיב בהתחלה).

כשלל הממליצים הפסימיים מעלי, גם אני הייתי ממליץ לך (בדיעבד) לא לחשוב על רכב בכלל אלא אם כן היית עושה רילוקיישן לדרום קרוליינה או משהו בסגנון. רכב במנהטן זה הזוי ושמור רק לנהגי אובר ומיליונרים שיש להם Vale פרטי בבניין בזמן שהם שותים כוס יין בלובי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי זה נראה מעניין, הכי חשוב שאתה נהנה. גם אני הייתי מחפש רק ידני, אבל זה פחות נפוץ שם.

הייתי במנהטן ואני זוכר חניונים שהם כמו קרוסלה כזו עם קומות וניתן לראות את הרכבים מבחוץ.

גם יצא לי לחכות זמן עד שהוציאו לנו את הרכב. 

תהנה ועדכן.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...