Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, dinnnn כתב:

לפני וולט לא היו שליחים שהיו שורפים אדומים

היו ועוד איך. לפני וולט היו (בעצם עדיין יש) שליחים של מסעדות/חברות/עצמאיים שהתנהגו בדיוק באותה צורה.

ההתנהגות של שליחי וולט זה רק הסימפטום, ולא הבעיה.

אם הוא מתנהג כמו שאהיד, זה לא משנה אם יש לו תיק תכלת, לוגו של פיצה או כלום.

גם אם וולט מחר תעסיק את השליחים בתור עובדי חברה ותספק להם כלים, ותעשה את כל הביטוחים הרלוונטיים, זה לא ישנה את התופעה.

לפני 17 דקות, natco כתב:

השליח מרוויח על חשבון הציבור כשהוא לא משלם מס הכנסה, ביטח בריאות ממלכתי  וביטוח לאומי על ההכנסות שלו. כשהוא עושה זאת,  אני בעצם משלם במקומו, כמו עבור אחרים שאינם מועסקים.

כנ"ל כשהוא לא עושה ביטוח שליחים- הוא מייקר את הביטוח לכל שאר הרוכבים (ובעקיפין גם לנהגי רכב, עקב הפרשות מוגדלות ל"קרנית").

אז הבעיה היא לא בוולט, הבעיה היא בחוסר אכיפה, בחוסר מודעות וחוסר אכפתיות.

אני בטוח שחלק מהשליחים בכלל לא מודעים שיש בכלל ביטוח כזה, חלק אחר שמים פס כי אם יעשו ביטוח, זה לא יהיה כלכלי, חלק שלישי שמים פס כי סמוך על סמוך.

מה וולט כן יכולה לעשות בנידון, בתור פלטפורמה? לדרוש מאותם "פרטנרים" ביטוח שליחים, או יותר טוב, לממן/לסבסד להם ביטוח. כמובן שזה יעלה את מחירי שליחויות, ויוריד את ההיקף שלהם, אבל זה מה יש.

נכון לעכשיו - כן, נוצר מצב שבו עדיף לך להוסיף 20 שקל למחיר ההזמנה ולא להטריח את עצמך למסעדה/חנות, גם אם זה מרחק הליכה ממך. אם יעשו את הדבר הנכון ויחייבו את השליחים בביטוח - כנראה שזה כבר לא יהיה המצב.

כמובן שוולט יתנגדו למהלך כזה, כי זה פוגע להם בעסקים, וכאן צריך להיכנס רגולטור לתמונה. לדעתי - צריך לפנות לשרת התחבורה עם דרישה כזאת. אני אישית אהיה רק בעד, מוכן אפילו לעזור בניסוח הפניה, אם יראו לי את הערוצים הנכונים.

לפני 17 שעות, Ido12 כתב:

זה פשוט מצחיק כמה מפסיקים לחשב הוצאות מתי שרואים שנכנס 20+ לבנק,ואחרי תקופה ארוכה מידי מבינים שעשית שכר מינימום

זה הקטע עם "להיות הבוס של עצמך", שהרבה אנשים לא מודעים אליו. יצא לי מספיק לראות את זה מהצד, אצל חבר שנהיה עצמאי במקצוע שלו, ראה מה זה, וחזר להיות שכיר.

עוברים דרכך סכומים דמיוניים, אבל בפועל לא נשאר אצלך הרבה מזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

וולט היא לא הבעיה בתרבות הרכיבה בישראל, עוד לפני שהיה וולט אנשים היו נדרסים במדרכות ע"י חארות כאלה.

לפני כשעה, dinnnn כתב:

כול יום רואה את עשרות התורמי איברים האלה נוסעים כמו רוכבי קמיקזה על הכבישים.

תמיד היו שליחים מתאבדים, עם הקסדה "מעל הראש", זוחלים לאמצע הצומת באדום כי קשה להם להתאפק שיתחלף הרמזור.

עכשיו שמים אלים יותר לב כי לכולם יש את הארגז הכחול מאחוריהם. עד 2019 היו להם ארגזים שונים, ולא היה להם שם, לכן פחות שמו לב אליהם.

😡😡😡😡

• אהבתי 2
  • מעניין 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעה, natco כתב:

השליח מרוויח על חשבון הציבור כשהוא לא משלם מס הכנסה, ביטח בריאות ממלכתי  וביטוח לאומי על ההכנסות שלו.

אתה וודאי יכול לתאר לעצמך שוולט לא משלמים במעטפות של מזומנים, כן?

כששליח נרשם לוולט הוא מחוייב להציג את מס' העוסק שלו ו-וולט שולחים לו כל מועד תשלום (פעמיים בחודש) חשבונית מס אוטומטית שמונפקת על ידם בשם השליח. כמובן על שם העוסק.

שלטונות המס מקבלים גם הם בתורם מחברת וולט את כל החשבוניות.

מכאן שהשליח לא מתנהל בשחור, לא יכול להעלים את המס (לפחות לא לנצח), ומכאן שאת שלושת הדברים שכתבת שהוא לא משלם- הוא משלם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל מי שמתנגד לאיך שהשליחים רוכבים(כולם)שיפסיק להזמין אוכל מבחוץ,סוף סיפור.

אני לא מכיר שליח עגלה שנשאר שליח יותר מכמה שבועות. 

אם אתה שליח במסעדה ויש 7 משלוחים שאתה צריך להספיק בשעה,ברור שאם אתה קפטן סלאו אתה תגיע לכולם אחרי שעה....ברור שאחרי שבוע יורידו אותך משליח ויבקשו שתעבור למטבח או משהו,ראיתי מלא כאלה. 

בוולט אם תסע לאט אתה תוריד תפוקה של מינימום 30%. 

וכן,גם בתור למקדלונס אתה עוקף את כולם מהתור/וגם נכנס לקחת את ההזמנה לבד מביפנים כי אם לא אתה תחכה רבע שעה שרק יביאו לך הזמנה מוכנה כבר ורק להושיט יד לשקית ולשחרר אותך. 

מי שאוכל במקדולנס יודע שבשעות העומס לוקח 20 דקות רק להזמין. 

משהו חושב ששליח וולט יכל לבזבז את הזמן הזה ולשרוף עוד 10 דק נסיעה(וגם להגיע לסניף עצמו מין הסתם)

אם ניהיה מנומסים מידי ונסע לאט נעשה 2 משלוחים בשעה. שזה בערך 40 שקל. 

מזה להוריד עליות תעשה 20 שקל לשעה. 

אם תסע לאט,והמשלוח פיצה תגיע קרה ולקח שעה...תשמח שהשליח נסע זהיר ולא נדחף בן מכוניות בפקק/עבר באין כניסה 20 מטר וחסך סיבוב של 10 דקות?

תאמינו לי אף אחד לא נהנה לטוס בכביש. 

אבל נסיעות לפי וויז שאמור לקחת 20 דקות בפועל שליח מהיר מוריד את הזמן ל8 דק. 

אף שליח לא מטומטם,מטומטמים לא יכולים לשרוד בכביש. 

מציע לכולם לעבוד על דו גלגלי משמרת כפולה...רק אז יבינו. מי שרוצה להבין. 

שדה מוקשים יותר בטוח. 

• אהבתי 1
פורסם

יש לנסוע מהר ויש לנסוע ולעבור בכול אדום אפשרי/לנסוע נגד כיוון התנועה/לחתוך על המדרכה כולל שליחי וולט על אופנועים.
עובד כמה שנים טובות במרכז תל אביב ולפני וולט אני לא זוכר שהייתה תופעה כזו עם רוכבי האופנוע שכול צומת היו טסים באדום על בליינד.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היו ועוד איך.

עזוב אופנועים, האופניים החשמליים זה הבעיה האמיתית. הם נוסעים על המדרכה, רוב המדרכות צרות, אם אתה הולך רגל you're gonna have a bad time.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

מכאן שהשליח לא מתנהל בשחור, לא יכול להעלים את המס (לפחות לא לנצח), ומכאן שאת שלושת הדברים שכתבת שהוא לא משלם- הוא משלם.

אז... כשכתבת קודם שהרווחת 140 ש' בשעה, זה אחרי הניכויים הללו?

ואם כן, שיקללת את עלות הנהח"ש עבור כל האופרציה הנ"ל?

ואת הדלק הביטוח והבלאי היחסי של הקטנוע הכנסת? 

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 8 דקות, natco כתב:

אז... כשכתבת קודם שהרווחת 140 ש' בשעה, זה אחרי הניכויים הללו?

ואם כן, שיקללת את עלות הנהח"ש עבור כל האופרציה הנ"ל?

ואת הדלק הביטוח והבלאי היחסי של הקטנוע הכנסת? 

הנהלת חשבונות- 900 שקל שנתי כולל הפתיחת תיק שעשיתי. שנה הבאה זה יהיה פחות.

אני משלם מלא מיסים דרך התלוש של העבודה הקבועה שלי. מלא. כך שהניכויים שנשאר לי מוולט הם קטנים מאוד.

דלק- הקטנוע שלי עושה 1-30. בדוק. העלות זניחה ביותר.

אני עובד כמכונאי אופנועים, הבלאי של הקטנוע לא עולה לי. אבל מודה שאני לא דוגמא.

אם הייתי קונה קטנוע לעבודה בוודאי לא הייתי קונה xאנדווצ'ר ב37 אלף שקל כדי שאחרי שנה יהיה כבר לא סחיר. קונים מובי, זה עסק, צריך לחשוב כלכלי. מובי עולה היום 15, עופר אבניר מוכרים למי שקונה לעסק ב13900. אחרי זיכוי על המעמ זה 11 ומשהו. הטיפולים שם זולים להחריד. שותה חצי (אם לא פחות) מכמות הדלק. וטיפולים עושים בזמן. אין צורך להקטין מרווח טיפולים. כולה מנוע חד בוכנה עם וריאטור מסכן.

ביטוח- יש לי ביטוח בסיסי, מודה. לא עשיתי ביטוח שליחים. שוב- אני לא דוגמא כי יש לי ביטוח סחר בעבודה.

ואחרי כל הפירוט הזה לא הבנתי מה הקשר בין מה שעניתי לך לשאלה שלך. אני עניתי על זה שכתבת שהשליח לא משלם מיסים, אני עניתי על זה שזה ממש לא נכון.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם

הבלאגן התחיל עם האופניים החשמליות. 

כשוולט ודומותיה נכנסו זה התרחב לכל הדו"ג. 

מי ראה אופנועים שהעיזו לעבור באדום? דרך מעברי חציה? מדרכות? 

היום אני רואה כמה כאלו ביום. 

פורסם
לפני 10 דקות, אורח לרגע כתב:

הנהלת חשבונות- 900 שקל שנתי כולל הפתיחת תיק שעשיתי. שנה הבאה זה יהיה פחות.

אני משלם מלא מיסים דרך התלוש של העבודה הקבועה שלי. מלא. כך שהניכויים שנשאר לי מוולט הם קטנים מאוד.

דלק- הקטנוע שלי עושה 1-30. בדוק. העלות זניחה ביותר.

אני עובד כמכונאי אופנועים, הבלאי של הקטנוע לא עולה לי. אבל מודה שאני לא דוגמא.

אם הייתי קונה קטנוע לעבודה בוודאי לא הייתי קונה xאנדווצ'ר ב37 אלף שקל כדי שאחרי שנה יהיה כבר לא סחיר. קונים מובי, זה עסק, צריך לחשוב כלכלי. מובי עולה היום 15, עופר אבניר מוכרים למי שקונה לעסק ב13900. אחרי זיכוי על המעמ זה 11 ומשהו. הטיפולים שם זולים להחריד. שותה חצי (אם לא פחות) מכמות הדלק. וטיפולים עושים בזמן. אין צורך להקטין מרווח טיפולים. כולה מנוע חד בוכנה עם וריאטור מסכן.

ביטוח- יש לי ביטוח בסיסי, מודה. לא עשיתי ביטוח שליחים. שוב- אני לא דוגמא כי יש לי ביטוח סחר בעבודה.

ואחרי כל הפירוט הזה לא הבנתי מה הקשר בין מה שעניתי לך לשאלה שלך. אני עניתי על זה שכתבת שהשליח לא משלם מיסים, אני עניתי על זה שזה ממש לא נכון.

וזה ההבדל כי אתה רואה את זה כהשלמת הכנסה. 

להכנסת הכנסה הייתי עובד עם אופניים 60וולט ו28-30 אמפר. 

עבדתי עם מובי,להיות כל 3-4 אלף קמ בטיפול זה לא אופציה. 

יותר מידי ימי עבודה בפח,זה להיות פעמיים-3 בטיפול בחדש! 

אין abs כמובן,כמה גרגרי חול על הכביש וצריכים לגרד אותך מהאספלט,אז כמובן בחורף לא עובדים אפילו לא בטיפות. 

הוא קל מידי,עם התיק של וולט בימי רוח שתופס המון רוח(שזה 50-70 יום בשנה)אין אופציה לעבוד כי הוא עובר בן נתיבים לבד מהרוח. 

ובכללי,אין מצב לשבת עליו יותר מ4-5 שעות בלי רצון לניתוח בגב.

וכמובן אחרי 5 חודשי עבודה(50 אלף קמ)המנוע גמור נתפס+כל הקטנוע גוסס ומצריך החלפה. 

זה בידיוק מה שאני אומר,להשלמת הכנסה של 2500 שקל וולט מצויין. 

אתה עוסק פטור,גם התשלומים לפתיחת תיק/תשלום חודשי/סוף שנה הוא רבע מעוסק מורשה. 

תקווה לא לעשות תאונה בלי ביטוח שליחים,זה יכניס אותך לבור כלכלי שאם אתה לא טייקון,תקלל את הרגע הזה כל החיים.(ומין הסתם טייקון לא יעשה משלוחים בוולט....)

תעשה ביטוח.

• אהבתי 1
פורסם

בתאריך 11.9.2022 בשעה 12:46, ברווז כתב:

שלומות.

במלא הכנות, לא הבנתי כלום. 

אתה רוצה משלוחה. מזמין אוכל ממסעדה. המסעדה עושה לך משלוח משליח על קקנוע שלה. אתה מקבל את המשלוח. בתיאבון. 

מה וולט משנה\משפרת\עושה אחרת? רק חיסכון (המסעדה לא מחזיקה צי אופנועים)?

תודה למבארים.

בפשטות:
ללקוח - מבחר גדול יותר של עסקים, זמני משלוח מהירים יותר מאשר בהזמנה ישירה (אני לא מזמין הרבה, אבל ממה שראיתי עומדים היום על ממוצע של 60-90 דקות).
לעסק - חשיפה לקהל גדול יותר, ייתור כאב הראש בניהול שליחים שכירים. 

האמת שלאחרונה נתקלתי בקמפיין פרסון די נרחב של וולט עם Catch Phrase די מדויק: לקנות זמן. אתה משלם קצת אקסטרה, ומקבל את מה שרצית מהר יותר. 

לפני 23 שעות, אורח לרגע כתב:

והערת שוליים- לא כולם באים לפורום להתנצח ולהתעמת, למרות שבדר"כ כן :-)

צ'מע, זה כנראה אחד הדברים הכי שגויים שאי פעם קראתי בחיים שלי, ואת כל מה שאני קורא, אני קורא באינטרנט. אז זה חתיכת רף.

לפני 20 שעות, פינדר כתב:

אתה חכם גדול, כשאתה עובד בתור שכיר ואני בטוח שלא היית מוכן להמשיך באותה עבודה שאתה נמצא בה, בתור עצמאי שמוציא קבלות לחברה.

ממש, אבל ממש לא. 

מכיר כמה אנשים מאוד רציניים שעובדים באחלה עבודות כפרילנסרים. אני עשיתי את זה תקופה מסוימת, עבד איתי (יעני באותה עבודה) מישהו שעשה את זה, מכיר עשרות אנשים שעושים את זה. 

בסוף זה - כמו כל דבר אחר - שיקולי עלות-תועלת. שווה לך להיות שכיר כדי לוותר על כאב הראש של ניהול תיק עוסק? תפאדל. אני יודע שאני בחיים שלי לא אעבוד כעצמאי אם לא יוצא לי מזה לפחות 2-3 מיליון שקל בשנה. מאידך, שווה לך "לקנות" עוד X אלפי שקלים בחודש בתמורה לים כאב ראש? כנ"ל, תפאדל. מי אני למנוע את זה מאנשים בוגרים? 

אני יכול להעיד על עצמי במיקרו, אני מוכן לוותר בכיף על "תנאים" כגון רכב צמוד, קרן השתלמות, בונוסים ותגמולים שונים בתמורה לפשוט עוד כסף במשכורת (כל עוד אני לא משלם מס עודף בגלל הוויתור כמובן).

אני מסכים שהמדינה צריכה לעשות הרבה יותר כדי ללמד את האנשים שעובדים ככה על ההשלכות, ולחייב אותם ב"קניית" תנאים זהים לשכירים כדי לא להפיל את הנטל על הקופה הציבורית. אבל מעבר לזה? שיעשו מה שהם רוצים (כל עוד זה לפי החוק).

לפני 20 שעות, פינדר כתב:

אבל בסוף אתה רואה שבשביל להיות רווחיים השליחים נוסעים בצורה שמסכנת אותם ואת כל מי שמסביבם.

נונסנס. תעשה חיפוש בפורום (במערכת החיפוש ששודרגה עם העדכון האחרון. Shameless plug) על מונחים כמו "מתאבדים על שניים" "אופנוענים משוגעים" וכו'. ההבדל היחיד הוא שהיום יותר קל לך לזהות אותם בגלל שהם מסתובבים עם תיק בגודל וצבע שאפשר לראות מהחלל. 

לפני 3 שעות, dinnnn כתב:

לפני וולט לא היו שליחים שהיו שורפים אדומים 
מהרגע שוולט התחילו כולם הפכו לשליחים על חשמליים ופה התחילה הבעיה.
כול יום רואה את עשרות התורמי איברים האלה נוסעים כמו רוכבי קמיקזה על הכבישים.
מקווה שלפחות הן חתמו על כרטיס אדי לפני שהם התחילו לעבוד בוולט

כנ"ל. 

חיפשתי, בשביל הספורט. הנה שרשור מ-2003, כשהמייסד של וולט בטח עוד לא נולד אפילו.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 56 דקות, פבל כתב:

זמני משלוח מהירים יותר מאשר בהזמנה ישירה (אני לא מזמין הרבה, אבל ממה שראיתי עומדים היום על ממוצע של 60-90 דקות).
לעסק - חשיפה לקהל גדול יותר, ייתור כאב הראש בניהול שליחים שכירים.

הנה דוגמה מהרגע (עדיין ממתין למשלוח, רעב מת :-)

בלי וולט, לא הייתי מדמיין לעצמי את האפשרות להזמין חומוס מעיר אחרת.

גם אני הרווחתי (כי אין בחדרה חומוס נורמלי), גם בעל העסק מוכר במקומות שהוא לא היה יכול למכור בהם ללא וולט.

והזמנים? אפילו יותר טוב ממה שכתבת.

למרות המרחק.

Screenshot_2022-09-12-16-06-01-47_a289e19f4a1c139ae06243fffa6bf959.jpg

• מעניין 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 8 דקות, natco כתב:

כי אין בחדרה חומוס נורמלי

וולט בחדרה זאת בדיחה עצובה.

פעם אחת שפתחתי וולט בחדרה ביום שישי בערב, הכל, אבל באמת הכל היה סגור.

אתם שואלים מה עשיתי ביום שישי בחדרה - נסעתי לבקר הורים.

למה פתחתי וולט בארוחת שישי אצל ההורים - על זה אין לי תשובה ברורה.

• מצחיק 9

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...