Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

החברות לא קובעות פיפס מהמחיר בתפריט... ביזנס שונה , חברות שונות. 

אני לא מספיק מחוייב לפורום כדי להתחיל לחפש עכשיו מאמרים והוכחות, אבל אתה לא בכיוון. קובעות ועוד איך (בעקיפין אם לא במישרין), אותו ביזנס ואותן חברות (לא תמיד, אך לעתים קרובות ולפעמים תחת שם שונה), ובמדינות רבות זה בהחלט הופך להיות משלח ידן העיקרי של קבוצות אוכלוסייה מסוימות שאין דרך אחרת לקרוא למה שעושים להן מלבד ניצול.

היזמים המצטיינים בתחום הם הרבה פעמים אלו שנרשמים אצלם כשליחים ואז מפעילים שלושה שב"חים במשמרות מסביב לשעון כדי לייצר יותר כסף, כאשר החברות מבינות היטב מה הולך אבל בוחרות לא להקשות עליהם עם שאלות מיותרות. לא אומר שזה המצב בוולט, אבל זה בהחלט הניו-נורמל באירופה ובארה"ב מאז שהפנדמיה הפכה את המעסיק שלך (לשעבר?) וחבריו לברירת מחדל בהזמנת אוכל. 

אישית, אני משתמש באפליקציות האלה בעיקר לשם איסוף עצמי (במסעדות שלא מקבלות את הסיבוס שלי ישירות), ומספיק לראות את המבט המזוגג של השליחים האלה כשהם באים לאסוף הזמנה כדי להבין שמשהו שם לא תקין ושככה לא עובד עסק בריא. אפשר להתחבא עד להודעה חדשה מאחורי טענות על שוק חופשי, עמלות הוגנות וכו', אבל המציאות היא שמדובר בעבדות מודרנית - בדיוק כמו עובדי בתי המטבחיים המקסיקנים בטקסס או המתפרות האינדו-פקיסטניות באנגליה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, Derish כתב:

אני לא מספיק מחוייב לפורום כדי להתחיל לחפש עכשיו מאמרים והוכחות, אבל אתה לא בכיוון

בארהב - חד וחלק - לא משפיעים על המחיר.

לפני 8 דקות, Derish כתב:

היזמים המצטיינים בתחום הם הרבה פעמים אלו שנרשמים אצלם כשליחים ואז מפעילים שלושה שב"חים

לא ברור לי על איזה מדינות מדברים, בארהב כדי להירשם צריך דיי הרבה פרטים מזהים. מהרבה סיבות.

לפני 9 דקות, Derish כתב:

הניו-נורמל באירופה ובארה"ב מאז שהפנדמיה הפכה את המעסיק שלך (לשעבר?) וחבריו לברירת מחדל בהזמנת אוכל. 

נוכחי - ופועל בארהב , קנדה ואוסטרליה.

לפני 10 דקות, Derish כתב:

אבל המציאות היא שמדובר בעבדות מודרנית

בא נסכים שלא להסכים ויש לנו דוחות קבועים שכוללים הכנסה ממוצעת לשעה , שעות ממוצעות של פעילות בחודש והעובדה ששליחים יכולים לסנן שליחויות.

לא מכיר את המצב לעומק מאוד מחוץ לארהב , אבל פה זה לא עבודה קלה , אבל בהחלט לא עבדות מודרנית.

אני גם לא מדבר ממגדל השן - אנחנו עושים גם שליחויות ומשתמשים במוצר מכל הצדדים שלו (כולל משלוחים שעשיתי אישית) כדי לחוות אותו ודיי הרבה מהחברים שלי ושל אשתי עושים את זה כמה שעות בשבוע.

שלא יובן לא נכון - המצב לא מושלם - אף פעם כן?

גם לא לעובדי המעסיק הקודם שלי (אמזון)

אבל עבדות מודרנית … בא … 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני חושב שקיים טשטוש במושגים.

יש עבדות.

עבודת כפייה.

עבודת דחק.

עבודה בתחתית השכר/תנאים.

בעבדות יש אלמנט של שיעבוד/כפייה ששום ניסיון פרוגרסיבי לעוות את המושג לא יצליח לשנות.

עבודת כפייה - עונש מטעם המדינה. לא קשור.

עבודות דחק בניהול המדינה - כשזה מגודר בתנאים נוספים זה די דומה לכפייה, תלוי במשטר ובזמן. כשזה מנוהל נכון זה מעין תחליף לדמי אבטלה.

עבודות בשכר נמוך - הן עבודות בשכר נמוך. אין אלמנט של כפייה.

עכשיו, אפשר לנהל דיון שלם ורציני ומעמיק על השכבות השונות בחברה שמתועלות בלית ברירה (או ביש ברירה?) רק לשכבת עבודות מסוימת, אבל זה דיון אחר.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 שעות, פינדר כתב:

את זה אפשר להגיד גם על עובדות בזנות או על עובדי נקיון..

את העלות האמיתית של המחיר הזול כולנו משלמים.

וולט יוצרת מצב שבו לשליח יש תמריץ לנהוג בצורה מסוכנת וסיבוב קצר ברחובות יבהיר לך שזה מה שקורה.

אבל אם בעקבות נהיגה כזו שליח על אופניים חשמליים ידרוס את הבן שלי, וולט לא אחראים ולאופניים אין ביטוח חובה. וולט ישארו עם הכסף ואני עם ההוצאות ועם ילד פגוע.

זה רחוק מאד מלהיות זנות, ומה לא לגיטימי בעבודת ניקיון?

גם בעבודת שליחויות שלא דרך וולט לשליח יש תמריץ להגיע בזמן, כמו שבעבודה שלך יש תמריץ לעמוד בזמנים וביעדים. וולט היא לא הבעיה בתרבות הרכיבה בישראל, עוד לפני שהיה וולט אנשים היו נדרסים במדרכות ע"י חארות כאלה.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא בחנתי את הסוגייה לעומק, אבל מהשליחים שאני מכיר ודברתי איתם, הם מאוד מאוד מאוד מרוצים מוולט.

אחת חרדית לשעבר, בסביבות גיל ה-40, שמוצאת בזה פרנסה נוספת.

נער, שלומד בפנימיה, שעובד לא חוקי (תחת זהות של אחר) אבל נהנה מההכנסה

בחור צעיר אחרי צבא, שמאוד אוהב את האפשרות לעבוד באופן חופשי ועושה כסף טוב.

והשליח של החברה שלנו, שמשתמש בוולט לתעסוקה בין המסלולים הקבועים.

לא חושב שזה מדגם מייצג, אבל זה מהאנשים שאני דברתי איתם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה רחוק מאד מלהיות זנות, ומה לא לגיטימי בעבודת ניקיון?

התייחסתי ספציפית לטענה של ואדים, שאם מישהו עובד בעבודה מסויימת היא כנראה טובה בשבילו.

נעזוב את הזנות.

עובדי נקיון עבדו שנים בתנאים גרועים, כי לא ממש היתה להם אופציה אחרת. נדרשה התערבות של חקיקה, כדי לשפר את מצבם. אז לא שעבודת נקיון היא לא לגיטימית או הכי גרועה, זו רק דוגמא לתחום שבו תנאי העבודה שופרו בגלל חקיקה.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

כמו שבעבודה שלך יש תמריץ לעמוד בזמנים וביעדים

בעבודה שלי אין תמריץ לעבור על החוק ולפגוע באנשים אחרים.

כל הטענה שלי היא, שוב, שוולט והלקוחות שלה (ואולי גם השליחים במידה מסויימת) מרוויחים על חשבון הציבור.

העלות הזולה של המשלוח לא מגלמת את העלות האמיתית, של שליחים לחוצים, שאין להם גיבוי כלכלי למקרה שיפגעו ולציבור שמסתכן במפגש לא נעים ולא מגובה ביטוחית עם אותם השליחים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לשם הבהרה אחרי כמה מהודעותיי הקודמות - ממה שאני קורא/שומע, נראה שוולט עדיין מצליחים לעשות את העבודה שלהם כך שכולם פחות או יותר מרוצים ומבלי לגלוש לחמדנות יתר על כל נגזרותיה. כל הכבוד, ואני מקווה שיישאר ככה. 

בלי קשר אליהם ספציפית, לגל אפליקציות המשלוח היו הרבה תופעות לוואי שליליות ברחבי העולם, שאולי ישראל תצליח להימנע מהן עקב תכונות השוק וקהל היעד המקומי. בדיוק כפי שאובר הוא השטן בהתגלמותו במקומות מסויימים וברכה כלכלית וחברתית במקומות אחרים. 

עדיין, כדאי לדעת מה קורה מסביב (היום ובעבר) כדי להסיק מהר את המסקנות אם מתחילים לזהות סימנים ראשונים של התנהגות דומה במגרש הביתי שלנו. 

פורסם
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

כל הטענה שלי היא, שוב, שוולט והלקוחות שלה (ואולי גם השליחים במידה מסויימת) מרוויחים על חשבון הציבור.

העלות הזולה של המשלוח לא מגלמת את העלות האמיתית, של שליחים לחוצים, שאין להם גיבוי כלכלי למקרה שיפגעו ולציבור שמסתכן במפגש לא נעים ולא מגובה ביטוחית עם אותם השליחים.

לפני וולט, אותם שליחים/רוכבים עברו על החוק מסיבות אחרות. אם אתה רוצה לרדת לשורש העניין, אז הבעיה היא בריבוי כלים ללא רישיון וחוזר אכיפה, לא אפליקציית משלוחים ספציפית.

אני רואה בדיוק את אותן תופעות שאתה מתאר גם בלי קשר לוולט/תנביס

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

לא חושב שיש הבדל בין שליח שרוכב כמו אידיוט כדי לא לאחר להזמנה לבין המפגר שנתקע בי לפני שבוע בדרך לרכבת עם קורקינט חשמלי ואמר לי "סליחה גבר אני מאחר לעבודה".

איך בדיוק השליח מרוויח על חשבון הציבור? אם הוא פגע במישהו וברח הוא חסין? לפני שבוע ילד בן 16 פגע קשה בילדה בת 4 עם אופניים חשמליים וברח. תוך שעה תפסו אותו.

פורסם

השליח מרוויח על חשבון הציבור כשהוא לא משלם מס הכנסה, ביטח בריאות ממלכתי  וביטוח לאומי על ההכנסות שלו. כשהוא עושה זאת,  אני בעצם משלם במקומו, כמו עבור אחרים שאינם מועסקים.

כנ"ל כשהוא לא עושה ביטוח שליחים- הוא מייקר את הביטוח לכל שאר הרוכבים (ובעקיפין גם לנהגי רכב, עקב הפרשות מוגדלות ל"קרנית").

אבל חלילה לבוא בתלונות לוולט. וולט הם רק "פלטפורמה". זה השליחים עצמם שהם עבריינים.

*כשהייתי ילד, "פלטפורמה" היה משהו שהערסים בשכונה שלנו היו בונים מסרן אחורי גנוב של רכב וקרשים, כדי לרתום לחמור המסכן שהם גנבו במקום אחר.

היום, "פלטפורמה" הפך להיות מושג ב"כלכלה החדשה".  

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

כמה ערות:

לא יודע אם זה טוב או לא לעבוד כשליח בוולט, אבל כן לחלוטין יש תנועות של עבודה מאורגנת אצל השליחים, וגם היתה לפחות תביעה אחת של שליחים נגד וולט בדרישה להכיר בהם כעובדים של החברה.

כמו חברות עבודת חלטורה או שקר שיתופי כלשהו אחרות אני לא בטוח שלוולט יש מודל עסקי אמיתי שמאפשר לה להיות רווחית. זוכר שקראתי איפשהו שלא אבל אין לא מוצא כרגע. בהתאם לא כזה בטוח שזה משהו שיהיה כאן גם ב-2025 נניח. לטוב ולרע.

זה מאוד נח להיות מסוגל להזמין מכמעט כל מסעדה באזור. אבל לא בטוח שזה כזה דבר טוב לעיר סביב מכיוונים שונים, מבטיחות בדרכים, ועד להחלפתן של חנויות רחוב שאפשר להכנס אליהן במחסנים שמשמשים רק שליחים (תופעה שמתרחשת במנהטן, למשל, ובטח תזלוג מתישהו גם לכאן אם זה עדיין לא קרה).

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לפני וולט לא היו שליחים שהיו שורפים אדומים 
מהרגע שוולט התחילו כולם הפכו לשליחים על חשמליים ופה התחילה הבעיה.
כול יום רואה את עשרות התורמי איברים האלה נוסעים כמו רוכבי קמיקזה על הכבישים.
מקווה שלפחות הן חתמו על כרטיס אדי לפני שהם התחילו לעבוד בוולט

• אהבתי 1
  • מעניין 1

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, natco כתב:

כשהייתי ילד, "פלטפורמה" היה משהו שהערסים בשכונה שלנו היו בונים מסרן אחורי גנוב של רכב וקרשים, כדי לרתום לחמור המסכן שהם גנבו במקום אחר.

היום, "פלטפורמה" הפך להיות מושג ב"כלכלה החדשה"

פלטפורמה זה לא סוג של נעלי נשים?

תראה, כמו שאתה עצמאי ודואג לשלם ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ושאר הדברים גם השליח של וולט חייב בזה. באותה מידה יכלת גם אתה להחליט שלא בא לך להתעסק עם רישומים וקבלות וספרים ותשלומים ורואי חשבון ויועצי מס ופשןט להיות עבריין ולא לשלם מיסים ובט"ל כמו שנהוג במגזרים מסויימים. 

מצד אחד, אני מאד נהנה מהשירות הזה. זה כיף שמגיע האוכל מהר וכתוב לך בדיוק איפה הוא נמצא, אתה מסמן לו להשאיר ליד הדלת ואין לי ב10 בערב ביום שישי אינטראקציה עם אף אחד חוץ מאישתי וכוס יין עם סושי מוולט מול הטלויזיה.

מצד שני אני הולך הרבה ברגל, לפעמים עם הילד שלי, וחלק מהשליחים האלה פשוט מטומטמים וצריך להחרים להם את הכלים ולשלול להם את הרישיון, אם בכלל יש להם. בסופו של דבר, זה חלק מהעניין. בשורה התחתונה מבחינתי עדיף שיהייה וולט גם אם לפעמים יש לך איזה מפגש עם ערס ברחוב. זה לא שאותו ערס היה גודל להיות אזרח לתפארת בלי וולט.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

• תוכן חדש...