Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, natco כתב:

מעסיקים אותם ללא קיום אף אחד מהתנאים של יחסי עובד-מעביד.

פנסיה,ביטוח לאומי,ימי חופשה ומחלה וכו'.

ממה שאני יודע הם מתנהלים כמו עצמאיים מול וולט.

וכן, השירות הזה הוא אחד הדברים הטובים שיש פה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

@ברווזוגם תחשוב שוולט נותנת לך צבא של שליחים ולא האחד שניים שאתה מעסיק. 

תחשוב שאתה צריך חולצה לילד? מעולה מזמין ותוך 30 דק היא אצלך במקום להזמין משלוח ישירות מחנות ולחכות 7 ימי עסקים לאספקה. 

הדרך הכי טובה להבין מה זה וולט, זה לדמיין שזה מישהו שנכנס לכל חנות כמעט במקומך, קונה את מה שאתה מבקש ממנו ואז נוסע אליך ומביא לך את זה עד הבית, באותו הרגע. כל זה בשביל 10-18 שקלים. 

לרוב האנשים זה שווה.

עוד נקודה שמאוד קל להתעלם ממנה, שירות הלקוחות שלהם לא פחות ממעולה. במקום להתעסק עם שירות בינוני עד גרוע של בעלי עסקים ישראלים (בממוצע) אתה מקבל שירות ברמה של אמאזון. 

דוגמה משבוע שעבר, זוגתי רצתה לעשות חלות. במכולת ליד בהית אין קמח מנופה לחלה. יש בסופר במרחק 10 דק הליכה בחום לכל כיוון. או, פותח וולט, מזמין 6 קמחים שכל אחד מהם זול בשני שקלים מהסופר, חסכתי 12 שקלים שאיבדתי אותם בעלות המשלוח. בעצם קיבלתי את אותו מוצר בלי לצאת מהבית. גם נתתי טיפ עוד 5 שקלים, אז הכל עלה לי 5 שקלים אקסטרה והיה אצלי תוך 15-20 דק בבית, לגמרי שווה. 

דוגכמה לשירות: אמא שלי הזמינה מקונדיטוריה מסוימת. אחד המוצרים הגיע מקולקל. בביקורת (לא בפניה לשירות לקוחות אלא ביקורת) כתבתי את הדבר. אחרי יומיים חזרו אליי ופשוט זיכו אותי בעלות המוצר + 25 שקלים. סתם, ככה. 

תמיד כשיש איזו בעיה הם מזכים, בלי הרבה בלבולי מוח. רק תצלם (מה שאפשר) שיראו שאתה לא מחרטט וזהו. 

לפני 23 דקות, natco כתב:

מעסיקים אותם ללא קיום אף אחד מהתנאים של יחסי עובד-מעביד.

פנסיה,ביטוח לאומי,ימי חופשה ומחלה וכו'.

כי וולט לא המעסיק שלהם. 

הם עצמאיים (פטורים או לא) הנהנים מפלטפורמה המקשרת בינם לבין מסעדות. 

כך לפחות זה היה בעבר. 

מי שרוצה מוזמן להפריש לעצמו פנסיה, ביטוח לאומי וכל מה שהוא חפץ בו. 

אני לא מעודכן מה קורה היום זה היה כך כשהם רק פתחו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • מעניין 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחלה.

הם "עצמאים".

יזמים של ממש. בעלי עסק ולידי.

צדקתם. אני טעיתי.

מתנצל.

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 21 דקות, natco כתב:

ממש לא בא לי להכנס לעימות גם על זה.

למה עימות, נשמה?

אני לא רואה איך מנצלים אנשים שבוחרים לעבוד בזה מרצונם החופשי.

אני כן חושב שמי שעובד בוולט כעבודה/הכנסה יחידה הוא קצת אדיוט (כי אין לו שום תנאים) אבל מכאן ועד להגיד "ניצול"? לא רוצה- שלא יעבוד.

הרבה יותר חכם לעשות את זה כהשלמה. לא להיות תלוי בהם, בחסדיהם וב(חוסר) תנאים שלהם.

אישית עושה את זה בתור השלמה קטנה והעברת זמן פנוי. הנה דוגמא מאתמול, הפעם האחרונה שעבדתי)- שעה ועשר דקות, 104 שקל, עוד 30 טפ במזומן. 134 שקל בשעה? לא נראה לי כ"כ ניצול. 

והערת שוליים- לא כולם באים לפורום להתנצח ולהתעמת, למרות שבדר"כ כן :-)

Screenshot_2022-09-11-14-14-55-631_com.wolt.courierapp.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 5 דקות, natco כתב:

אחלה.

הם "עצמאים".

יזמים של ממש. בעלי עסק ולידי.

צדקתם. אני טעיתי.

מתנצל.

אל תהיה פולני ;)

קודם כל אולי אתה צודק. אני כאמור לא בקיא מה קורה איתם היום.

שנית, אפשר להיות עצמאי גם בלי להיות יזם דגול ואפשר אפילו, חלילה, להיות עצמאי שמרוויח מעט, נניח עוסק פטור. זה בעיניי הרבה יותר נחמד מאשר לעבוד בשחור. האם זה משתלם? כל אחד ומה שבכיף שלו. 

• מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

ואם חלילה היית נפצע במהלך השליחות? האם היית מקבל ימי מחלה? האם היה לך את מי לתבוע על תאונת עבודה? 

זה לחלוטין ניצול. משכורת זה רק חלק קטן מהתנאים שעובד אמור לקבל. 

ואל תשכח גם שמתישהוא תהיה מבוגר ותרצה לצאת לפנסייה, שאתה לא מקבל מוולט.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מה זאת אומרת?

אתם מציגים את זה כאילו להיות עצמאי זה להסתובב בעולם ללא ביטוח או פנסיה. רק לפני כמה ימים היה פה בחור שליח וולט שכתב שהוא עושה 20K ברוטו אבל הרבה מזה הולך לו על ביטוח שליחים. 

שכיר מקבל ביטוח מהמעסיק. עצמאי אחראי לבטח את עצמו. לא הבנתי מה הביג דיל?

אם יש שליחים שבוחרים לא לבטח את עצמם זו בעיה שלהם ולא של וולט, אפל, גוגל, דור אלון, או אנזו פרארי. 

שוב, עצמאי מוזמן להפריש לעצמו לאן שבא לו. ביטוח, פנסיה, קרן השתלמות. הכל. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)

הויכוח קיים לא רק כאן.

יש תביעה עומדת של מספר שליחים שאושרה כייצוגית האם יש לראותם כשכירים, במקביל ללא מעט שליחים שלא רואים בעיה ואין להם כוונה להצטרף לתביעה.

ויש גם שליחים שעבדו דרך חברת קבלן צד שלישי, אם כי נדמה לי שוולט הפסיקה את הנוהג אחרי שהתברר שחלקן לפחות העלים מס.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
פורסם

מספיקה תצפית של דקות על רחובות תל אביב מאיזו קומה בינונית של מגדל מצוי כדי להבין מי מה ולמה... בשעות הצהריים שליחי וולט תופסים חלק ניכר מנפח התנועה. פשוט ככה.

לגבי ניצול - תתקדמו. החברה האנושית זקוקה למשרות גם עבור אלה שלא יצלחו לתעודת בגרות, וזאת פרנסה סבירה לגמרי בסה"כ.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זוכר מה היה לפני גט?

כדי להזמין מונית, היית צריך להחזיק טלפונים של מוניות, ולקוות שמישהו יענה לך ויסכים לקחת אותך.

עם ג'ט, אתה פותח אפליקציה, מונית מגיעה אליך.

לפני וולט, היית צריך להתקשר למסעדה, להגיד בטלפון מה אתה רוצה, להקריא להם את פרטי האשראי, ולשלם לשליחת במזומן. כן, כל מסעדה בנפרד.

וולט מרכזת הכל במקום אחד. אתה מזמין, משלם, מקבל, לא צריך לחפש כל מסעדה בנפרד, מקבל מעקב אונליין, מינימום אינטראקציה עם אנשים.

בשביל מסעדות זה טוב כי הן לא צריכות להחזיק אתר/מוקד ושליחים. בשביל לקוח זה טוב כי יש לו הכל במקום אחד יחסית בזול. בשביל מישהו עם קטנוע/אוטו/אופניים/קורקינט זה טוב כי הוא יכול לעשות כמה שקלים מהצד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

החברה האנושית זקוקה למשרות גם עבור אלה שלא יצלחו לתעודת בגרות, וזאת פרנסה סבירה לגמרי בסה"כ.

וגם אלו זכאים לעבוד בתנאים נורמלים..

דווקא ״אנשים שלא יצלחו לתעודת בגרות״ הם אלו שפחות יכולים לעמוד על זכויותיהם ולהתנהל כ״עצמאים״.

לפני 40 דקות, vadim6385 כתב:

עם ג'ט, אתה פותח אפליקציה, מונית מגיעה אליך.

גט היא תחנת מוניות עם אפליקציה.

לנהגים שם יש בדיוק את אותן הזכויות והחובות כמו בכל תחנה אחרת.

לפני 41 דקות, vadim6385 כתב:

וולט מרכזת הכל במקום אחד. אתה מזמין, משלם, מקבל, לא צריך לחפש כל מסעדה בנפרד, מקבל מעקב אונליין, מינימום אינטראקציה עם אנשים.

בשביל מסעדות זה טוב כי הן לא צריכות להחזיק אתר/מוקד ושליחים. בשביל לקוח זה טוב כי יש לו הכל במקום אחד יחסית בזול. בשביל מישהו עם קטנוע/אוטו/אופניים/קורקינט זה טוב כי הוא יכול לעשות כמה שקלים מהצד.

זה לכאורה טוב לכולם.

בסוף כל הטוב הזה הוא על חשבון השליחים, שלכאורה מרוצים (כמו הבחור שהגיב פה), כי הם עושים כסף מהיר וקל יחסית.

אבל בסוף אתה רואה שבשביל להיות רווחיים השליחים נוסעים בצורה שמסכנת אותם ואת כל מי שמסביבם. ואם חלילה קורית תאונה, וולט לא אחראית כי השליח הוא ״עצמאי״.

אתה חכם גדול, כשאתה עובד בתור שכיר ואני בטוח שלא היית מוכן להמשיך באותה עבודה שאתה נמצא בה, בתור עצמאי שמוציא קבלות לחברה.

המודל של וולט ושאר החברות מהסוג הזה, עוקף את חוקי העבודה, שנכתבו מסיבה מסויימת. אתה בתור שכיר לא יכול לוותר על הזכות לשכר מינימום או לימי חופשה, כי המחוקק רוצה למנוע ניצול של העובדים, במקומות שבהם יחסי הכוחות הם לרעת העובד. אבל לשליח של וולט אין את ההגנה הזו, וזה בסדר מבחינתך כי אתה מקבל את האוכל מהר ובזול. 

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

מה זאת אומרת?

אתם מציגים את זה כאילו להיות עצמאי זה להסתובב בעולם ללא ביטוח או פנסיה. רק לפני כמה ימים היה פה בחור שליח וולט שכתב שהוא עושה 20K ברוטו אבל הרבה מזה הולך לו על ביטוח שליחים. 

שכיר מקבל ביטוח מהמעסיק. עצמאי אחראי לבטח את עצמו. לא הבנתי מה הביג דיל?

אם יש שליחים שבוחרים לא לבטח את עצמם זו בעיה שלהם ולא של וולט, אפל, גוגל, דור אלון, או אנזו פרארי. 

שוב, עצמאי מוזמן להפריש לעצמו לאן שבא לו. ביטוח, פנסיה, קרן השתלמות. הכל. 

אני אותו אחד שרשם שמרוויח 20k,לא רק 20 אפילו 24 ברוטו. 

אבל מה?בחדש הזה האופנוע ״נהרג״ועשה 10 אלף קמ. 

מה זה הצריך?רפידות בקטנוע מחליפים כל 10 אלף קמ(לא שזה יקר,סהכ 250 עם עבודה)

רואת חשבון 250 חודשי,ועוד קרוב ל2000 שנתי לדוח מרוכז.(1500+מעמ) 

טיפול גדול היה שעלה 3 אלף.(טיפול אמורים כל 12,אבל בתנאי קטנוע משלוחים תוריד ל10)

17% ביטוח לאומי מהברוטו,31% מס מהנטו. 

ביטוח רק חובה לשליח ונהג בן 22 עולה 9,עם ג עובר את ה10. לנהג צעיר בן 17 לא רוצה לדמיין מה המחיר. 

קטנוע שמכניס 20-25 ברוטו בחדש כמו פורזה 350(אני החלפתי לxadv,אבל זה קיצוני)פורזה 350 עולה 37 אלף חדש,אחרי שנה עושים עליו 100 אלף קמ(הייתי עדין)והשווי שלו נהפך ל0.

פנסיה אתה חייב להפקיד היום,1300-1500 בקשו ממני להפקיד כל חדש.

ימי מחלה/הבראה/פיצויים?כמובן שאין.  

אני בכוונה לא מחשיב מעמ והחזר מעמ,כי מה שמשלמים זה מה שמקבלים בול במאזן שהיה לי. 

הדרך היחידה שוולט זה שווה זה כהכנסה נוספת עד 2500 שח שיש אלהם פטור מביטוח לאומי וכל המסביב,ולא מחייבים אותך להפריש מזה כלום. 

והבלאי שנוצר לאופנוע מהכנסה של 2500 בחדש זה ממש בקטנה אז זה כדאי. 

ה״דבר״היחידי שטוב בעבודה הזאת שאם נפצעים(וממש לא כיף לי לשבת בבית עם יד שבורה+כף יד מרוסקת+מכות מהאספלט בכל הגוף)שיש ביטוח חובה ובתאונה כזאת יש סכום פיצוי רציני. 

לא שווה רבע מהסבל,אבל אם כבר רבע נחמה. 

• אהבתי 6
פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

אתה חכם גדול, כשאתה עובד בתור שכיר ואני בטוח שלא היית מוכן להמשיך באותה עבודה שאתה נמצא בה, בתור עצמאי שמוציא קבלות לחברה

ברור שלא, אם המעסיק שלי היה אומר לי דבר כזה, הייתי שולח אותו לאלף עזאזל.

אבל אם הם עובדים בזה - כנראה שמשתלם להם. אף אחד לא גורר אותם בכח, עבודות לא חסר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הבעיה מתחילה ששליחי וולט לא באמת מביניפם על מה הם מוותרים

הם רואים 12 אלף בחשבון, מרוצים עד הגג

מורידים במקרה הטוב עלות דלק

אבל שוכחים שיש עוד הרבה הרבה דברים שעבודה, גם בשכר מינימום מביאה

ימי מחלה כתאונת עבודה מבט"ל.

ביטוח אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה

פנסיה

זכאות לדמי אבטלה

קרן השתלמות - המחוקק דאג דווקא לשכבות החלשות (לדוג ניקיון ואבטחה)  לקרן השתלמות חובה 

ימי מחלה בתשלום

ימי חופשה בתשלום

ניכוי זול (יחסית לעצמאי) של מיסים

כל אלה שווים הרבה מאוד

הבעיה שהשליחים במקרה הטוב משלמים בט"ל

ביטוח/פנסיה רוב רובם לא משלמים

אז נכון,

נכנס להם  15 לחשבון

עלה להם 2-3 אלף הדלק ובלאי של הכלי/ציוד

נשאר 10 נטו ביד

אבל עבדו כמו חמור כל יום 12 שעות

בעבודה של שכר מינימום היו מקבלים סכום דומה לזה עם על השעות נוספות/לילות שהם עושים

וגם היו מקבלים תנאים סוציאלים

סתם לדוג'

חבר שעובד כבר 3 שנים כשליח

שאלתי אותו אם הוא מפריש לפנסיה,

כמובן שלא

אמרתי לו שאם היה עובד בשכר מינימום את אותן כמות שעות

כבר היה לו 150K בקרן הפנסיה

שעם ריבית דריבית זה היה היה שווה לחצי מיליון שקל ביום היציאה לפנסיה

האם הוא הסתכל על זה עד לאותו היום?

לא

• אהבתי 2
  • מבאס 1